Optimistisch nieuwsoverzicht: ideale PVV-echtpaar al na 3 maanden gescheiden

Henk en Ingrid in betere tijden (Foto: Flickr)

Henk en Ingrid in betere tijden (Foto: Flickr)

Opeens lijkt alles tegen te zitten voor de PVV. Niet alleen zakte de partij deze week verder terug in de peilingen, ook bleek het ideale PVV-echtpaar, Henk en Ingrid, na drie maanden alweer uit elkaar te zijn. Het onderstaande filmpje (via Joop.nl) brengt de ongelukkige scheiding in beeld. Arme Ingrid. Goed nieuws kwam deze week uit de hoek van biologische voeding. Crisis of geen crisis, hoge prijs of niet, opnieuw kochten we het afgelopen jaar meer biologische voedingsmiddelen. Deze voedingsbranche groeide met maar liefst 10,8%, terwijl de totale voedingsmarkt slechts met 1,9% groeide. Punt van aandacht blijft het marktaandeel van biologische voeding: die steeg van, houd je vast, 2,1% naar 2,3%. Dat bezorgt de reguliere voedingsindustrie nog geen slapeloze nachten, denk ik.

Walvispoep goed tegen opwarming aarde
Ongekend goed nieuws kwam deze week uit de oceaan. Allereerst zouden walvissen wel eens een oplossing kunnen zijn in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Volgens Australische wetenschappers werkt walvispoep als een soort kunstmest voor de oppervlakte van de zee, waardoor CO2 goed opgenomen kan worden.

Daarnaast leerden we in deze top 5 van intelligente zeedieren, dat de oceaan vol slimme dieren zit. Zeeleeuwen zijn bijvoorbeeld zo slim dat ze vaak in het leger gebruikt worden om mijnen op te sporen en schepen te beschermen.

Tenslotte leerden we deze week op hetkanWel dat de oceaan een bron van duurzame energie is. Het Amerikaanse bedrijf OPT (Ocean Power Technology) kan met hun zogenaamde PowerBuoy energie opwekken uit de golfslag op zee. De energie (golfstroom!) wordt opgewekt in ondiep water met een soort uitschuifbare boei. De voet van de boei staat op de zeebodem, en de kop dobbert mee op de deining van de golven. Er onstaat zo een in- en uitschuifbeweging die omgezet wordt in electriciteit.

Heel boeiend dus, die oceaan. Daarom sluit ik graag af met een citaat van Sally Bowman in Ode over de leiderschapslessen die Obama leerde van de oceaan: ‘De oceaan daar sping je niet zomaar in. Je bekijkt eerst wat je te wachten staat. En als je eenmaal in het water bent, gebruik je de kracht ervan – als je je ertegen verzet, verlies je.’

Lees ook:

Wat de boer wel kent…

Kunst op gebouw produceert zonne-energie

(Advertentie)