Computers worden straks gemaakt van kippenveren

Foto: Protohiro (Flickr)Over ongeveer 25 jaar zal er niet genoeg olie meer zijn om aan de wereldwijde vraag te voldoen. Dat betekent dat we niet alleen andere brandstoffen moeten zoeken, maar ook alternatieven voor de vele materialen die olie als grondstof gebruiken. Zoals plastic uiteraard. Maar wat dacht je van de printplaten voor je PC?

Wetenschappers aan de universiteit van Delaware hebben daarom een printplaat ontwikkeld van kippenveren en soja olie, in plaats van glas en petrochemicaliën. “Deze biologische materialen zijn afkomstig van hernieuwbare grondstoffen die de CO2 in de lucht verminderen en daarmee opwarming van de aarde tegengaan, in tegenstelling tot olie als grondstof”, zegt Dr. Richard Wool, onderzoeker aan de Universiteit van Delaware.

Printplaten van kippenveren zijn niet alleen bruikbaar voor electronische apparaten maar ook voor toepassingen in de auto- en luchtvaartindustrie. Ze zijn bovendien lichter en sneller dan de conventionele printplaten.

Kippenveren zijn er voorlopig in overvloed. Alleen al in de VS vormen kippeveren een afvalprobleem met een omvang van jaarlijks 1,5 miljard kilo.

Bron: Ecogeek en Transmaterial

Lees ook:

Special: Microsoft en hetkanWel zoeken de eco pc

Het is tijd voor de eco pc

Rijk worden van gebruikte luiers

(Advertentie)