14 opmerkelijke producten van bamboe

Foto: Simon Velez

Bamboe wordt wel de grondstof van de 21ste eeuw genoemd. Zoals aardolie gebruikt wordt voor honderden verschillende producten — van benzine tot plastic, en vaseline tot kunstmest — kan bamboe ook ingezet worden voor heel verschillende producten. En het mooiste is: bamboe raakt nooit op. Het is een van de snelst groeiende soorten planten ter wereld: sommige soorten kunnen 1 meter per dag groeien. Wij zetten de opmerkelijkste producten van bamboe voor je op een rijtje.

1. Ondergoed

1. Ondergoed
Afbeelding 1 van 14

Je verwacht het misschien niet, maar bamboetextiel is een hele zachte soepele stof die makkelijk vocht afvoert. Daarom wordt bamboe gezien als een goede kandidaat voor onderkleding zoals boxershorts, sokken en shirts. Foto: Dare2wear

Lees ook:

Bamboe als alternatief voor bamboe: de feiten op een rij

Wordt bamboe de belangrijkste grondstof van de 21ste eeuw?

Hollandse broers geven mannen bamboe voor hun billen

Bronnen

(Advertentie)