Doe-het-zelf-huis van pallets bouw je in 1 dag

Pallet-huis
Foto: Viralnova

Dit pallet-huis is ontworpen door I-Beam Design, voor vluchtelingen in Kosovo. De ontwerpers werden geïnspireerd door het feit dat met de pallets die alleen al in de Verenigde Staten in 1 jaar worden gebruikt, 80% van de vluchtelingen op aarde een onderkomen zoals deze zouden kunnen krijgen. Met anderhalf jaar aan pallets uit dit land kunnen alle 33 miljoen vluchtelingen een eigen huis bouwen.

Het mooie van dit huis is dat eigenlijk iedereen het kan bouwen zonder dat daar bijvoorbeeld zwaar gereedschap aan te pas komt. Daarnaast is de investering van zowel tijd als geld heel klein. Het huis kan in 1 dag gebouwd worden, en voor $75 heb je een informatiepakket waar alles in staat wat je nodig hebt om met de bouw te beginnen. De daadwerkelijke prijs hangt vooral af van de prijs van de pallets.

Het pallet-huis is oorspronkelijk bedacht voor vluchtelingen, maar hier in Nederland zou het natuurlijk kunnen dienen als schuurtje, of tuinhuis. De nieuwe versie met isolatie en verwarming is zelfs prima bewoonbaar, en zou bijvoorbeeld in de zomer gebruikt kunnen worden als gastenhuis.

Voor 75 dollar kun je hier de bouwplannen kopen, en hier kun je de website van het project bekijken.

Bron: Viralnova

Lees ook
Met fietsen verbrand je bijna net zoveel calorieën als met fitness
[adrotate group=”2″]
Zo ziet een huis eruit in 2050

Advertisement

10 comments

  1. Helemaal waar. Als we niet van die hoge eisen stellen aan wat we willen en iedereen de ruimte gunnen.
   En ook niet zoveel “bezit” om ons heen verzamelen. Kunnen we hier uitstekend mee leven. Er zijn mensen in Nederland die hier een moord voor doen.

 1. De link doet het wel.
  Even wachten als je doorgeklikt hebt. Dan volgt een Engelse tekst. De laatste tekstregel even op klikken en dan verschijnt de tekst en inhoud van de site.
  De laatste tekstregel is:

  “You can return to our homepage by clicking here, or you can try searching for the content you are seeking by clicking here.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *