dossier

praktische tips

Elektrische auto

Hoeveel kun je besparen met elektrisch rijden?

elektrische auto

Allereerst kies je natuurlijk een elektrische auto omdat je je zorgen maakt over het milieu. Nee wacht, er zijn betere redenen voor ons Hollanders… Met een elektrische auto bespaar je namelijk fors op de gebruikerskosten. De voordelen van elektrisch rijden op een rijtje: dubbel belastingvoordeel, goedkoop tanken, minder onderhoud, beter voor het milieu.
Foto: Håkan Dahlström, Flickr.com, CC BY 2.0

Lees verder >>

De elektrische auto: van boodschappenwagen naar middenklasser

elektrische_auto

Van de acht miljoen auto’s in Nederland zijn er op het moment bijna 7.000 volledig elektrische auto’s op de weg en dit aantal lijkt alleen maar toe te nemen. De eerste elektrische auto werd al gebouwd in 1835. Maar sinds 2012 zijn de eerste serieuze auto’s voor de gewone consument op de markt. Dit heeft gezorgd voor een snelle stijging van het aantal elektrische auto's op de Nederlandse wegen.
Foto: Nissan

Lees verder>>

Hoe ver kun je rijden met een elektrische auto?

elektrische auto 2

De beperkte actieradius is de achilleshiel van de huidige generatie elektrische auto’s. De Tesla Roadster was de eerste auto voor consumenten die het lukte om in één dag 500 km te rijden. Nu zijn er verschillende modellen die meer dan 200 km op een dag halen.
Foto: Jorbasa Fotografie, Flickr.com, CC BY-ND 2.0

Lees verder>>

Top 10 zuinige elektrische auto's

goedkoopste elektrische auto

Wat zijn nou de meest zuinige modellen op de Nederlandse markt? Hier vind je de top 10 van volledig elektrische auto’s die al of binnenkort verkrijgbaar zijn in Nederland.
Foto: wikimedia commons

Lees verder>>

Voordelig elektrisch rijden voor ondernemers

elektrische auto

Als je een auto wilt leasen betaal je in 2013 0% bijtelling. Vanaf 1 januari 2014 wordt dit 4% voor elektrische auto's en 7% voor plug-in hybrides. Voor ondernemers is het rijden van een elektrische auto echter nog voordeliger.
Foto: David van der Mark, Flickr.com, CC BY-SA 2.0

Lees verder >>

Auto op aardgas of groengas

elektrische auto

Rijden op groengas kan net zo schoon zijn als elektrisch rijden. Gasauto’s zijn bovendien een stuk goedkoper dan hun elektrische broertjes en zusjes. Groen gas is een duurzame variant van aardgas, die gemaakt wordt van biologische producten. Het wordt ook wel biogas genoemd. Het gas kan bijvoorbeeld gemaakt worden van groente- en fruitafval, of van dierenmest. Groengas heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo is het schoner, stiller, slijt de motor veel minder en komt er 90% minder CO2 vrij uit dan aardgas. Daarnaast is groengas een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld benzine.

Lees verder >>

praktische tips