Hoe onderscheid je een scharrelei van een biologische ei?

Het schijnt dat steeds meer mensen het antwoord op deze vraag weten. Persoonlijk was het mij niet bekend, maar alle Europese eieren zijn tegenwoordig voorzien van een unieke code. Hierdoor is de herkomst van het ei snel te achterhalen, zonodig tot op de stal nauwkeurig. Daarmee kun je ook een scharrelei van een biologisch ei onderscheiden. 35,5% van de consumenten weet inmiddels van het bestaan van de ei-code.

Zo lees je de ei-code


Link

  • Steeds meer consumenten kennen ei-code
  • Advertisement

    2 comments

    1. “Code 0 kookt beter” is onzin. Tenminste, hij kookt net zo goed als code 1. Kippen van code 1 lopen ook buiten. Het enige verschil is dat het voer niet bespoten is en er zodoende meer rotzooi tussen zit.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *