Fabels over verkoudheid! En wat kan je er nu eigenlijk tegen doen?

Verkoudheid. Ben inmiddels een week snotverkouden. Via de zoontjes van mijn ene broer naar de dochter van mijn andere broer naar mijn broer naar mij.
Mijn broer en ik zijn niet de enige die kampen met verkoudheid, half Nederland heeft er op dit moment mee te maken.

Er zijn veel verschillende fabels over verkoudheid inmiddels die door bijna iedereen voor feit worden aangezien. Daarom even wat fabels op een rij met de uitleg waarom het een fabel is en geen feit.

1) Griep en verkoudheid worden veroorzaakt door de winterse kou.
2) Wie zich warm aankleedt wordt niet verkouden.
3) Als je op de tocht staat word je niet verkouden.
4) Hand voor je mond als je niest of hoest.
5) Je mag je neus niet ophalen.
6) Hoest moet volledig onderdrukt worden.
7) Hoest gaat vanzelf wel over.
8) Je zoenpartner wordt ook verkouden als jij dat bent.

Helaas, er bestaat geen echt middeltje tegen verkoudheid. Het wordt veroorzaakt door een virus en de meeste middeltjes die te koop zijn bij de drogist zijn eigenlijk alleen om de klachten wat te onderdrukken en te verlichten.

Maar wat kan je zelf doen als je verkouden bent? Ik vond deze link: http://gezondheid.rubriek.nl/gezondheid/griep_huismiddeltjes.asp

 1. Neem zoveel mogelijk rust, dat geeft je lichaam meer energie om tegen de verkoudheid te vechten.
 2. Probeer in een omgeving te blijven met een stabiele temperatuur. Externe temperaturen belasten het lichaam extra.
 3. Drink veel water en vruchtensappen om de afvalstoffen zo snel mogelijk af te voeren.
 4. Drink niet veel dranken die vocht aan het lichaam ontrekken, zoals koffie en thee. Kruidenthee is wel goed.
 5. Drink geen alcohol, dit onttrekt ook vocht aan het lichaam en vitamine C. Bovendien wordt de lever er extra door belast en dit orgaan speelt al een extra grote rol bij de verwerking van de verkoudheid.
 6. Als je geen trek hebt in eten dan is dit niet erg zolang je genoeg drinkt.
 7. Grapefruit is erg gezond bij verkoudheid, andere citrusvruchten zijn minder geschikt omdat ze te zoet zijn om de afvoer van gifstoffen door de lever te bevorderen.
 8. Kippensoep is geen fabel! Kippensoep werkt echt! Ten eerste, de stoom die van de soep afkomt, verlicht de verstopping van neus en borst. Bovendien zou de bouillon ontstekingsremmende eigenschappen hebben. De beweging van witte bloedlichaampjes, deze zouden aanzetten tot het vermeerderen van slijm in neus en longen, zou gestopt worden. Bovendien zijn de kruiden, zoals knoflook en peper, al vanouds middeltjes die gebruikt worden bij aandoeningen van de luchtwegen.
 9. Oesters eten

Ik ga direct aan de slag. Beetje kippensoep met een grapefruit: Verkoudheid, pas maar op!
[adrotate banner=34]

Advertisement

14 comments

 1. Pingback: cheap naprosyn
 2. Pingback: cars
 3. Zal vanavond de kippensoep is proberen!
  Je kan ook voordat je gaat slapen een halve ui naast je bed neerleggen, heb het zelf vannacht geprobeerd, en het werkt wel een beetje. Je kan gewoon weer door je neus ademen 😉

 4. Yoo,
  ik zou gewoon vroeg naar bed gaan en als ontbijt kippensoep nemen! beterschap haha ik zit ook de hele dag al te hoesten/snuiten/niesen. Argh haat dit zo. Mijn neus wordt dan altijd zo lelijk rood haha. x

 5. pas op met otriviv neusspray, niet te lang gebruiken5/6 dagen max. als je het te lang gebruikt krijg je juist last van een verstopte neus en kun je niet zonder. Maar stop dan 10 dagen en je neus gaat weer open.

 6. ik heb sinds een paar dagen last van verkoudheid,hoofdpijn,en moeiheid. Niet leuk om ziek te zijn. heb lekker dagje vrij genomen van school zodat ik lekker kan uitzieken. iemand nog goede tips?

  Groetjes ,

 7. Ik heb een reuze goeie tip voor je Blair:)
  Ga naakt door de kamer heen huppelen op een muziekje, je penis vervolgens achter je ballen trekken (zoals je hem niet meer ziet zeg maar) een joint in je mond en je vinger in je kont. Het klinkt heel cliche maar het werkt echt! Dit is niet alleen goed voor je verkoudheid maar het is ook bevordelijk voor het cognitief aspect.
  Ik wens iedereen alvast hele fijne kerstdagen en een gelukkig 2013.

  Met vriendelijke Groet,

  Alladin redder van het heelal, en uitvinder van de hedendaagse rolator.

 8. Gewoon veel water drinken. Ik ben vaak verkouden geweest en een keer was ik dat ook voor een paar dagen maar toen had ik op een dag 12 glazen water gedronken en toen de volgende dag voelde ik me perfect! Ik ben heel lang daarna beter geweest maar nu ben ik weer verkouden. Water helpt niet meteen. Je hebt iets van 5 dagen nodig ofzo ervoor. Drink veel water. Wat ik doe is elke uur water uit de kraan drinken totdat mijn buik vol is.:P Maar jullie kunnen ook om de uur een glaasje water drinken of wat jullie willen.

  Laterzz!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *