Werkende vrouw positief voor gezinsleven!

Vroeger was de rolverdeling heel gemakkelijk. De man verdiende de kost en de vrouw zorgde dat zijn was gedaan werd, zijn kinderen opgevoed en zijn eten klaar gezet.

Tegenwoordig zijn die rollen niet meer zo gemakkelijk te onderscheiden en steeds meer vrouwen zijn de kostwinner van het huishouden. Dat deze ommekeer kritiek oplevert, was te verwachten. ‘Kinderen horen niet in de creche’, ‘vrouwen moeten thuisblijven’ zijn enkele van deze veelgehoorde, conservatieve meningen.

Maar nu is er goed nieuws voor de werkende, getrouwde, vrouw! Het idee dat een vrouw met een baan buiten de deur haar gezinsleven op het spel zet is wetenschappelijk onderuit gehaald. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat werkende vrouwen tot 50% minder kans hebben op een echtscheiding. Het positieve effect zou vooral komen doordat het gezinsinkomen stijgt wanneer een vrouw een baan buiten de deur heeft.

 

Advertisement

7 comments

  1. Met die laatste redenering gaan de onderzoekers er dus van uit dat 1. beide partners buiten de deur werken en 2. het inkomen van de vrouw dus een aanvullend inkomen is?
    En om nog maar eens ouwe koeien uit de sloot te halen: de “werkende, getrouwde vrouw” is wat anders dan de getrouwde vrouw die thuis bezig is????
    Ik dacht dat we dat station gepasseerd waren want een huisvrouw heet tegenwoordig toch family-manager of domestic-manager?

  2. [quote]Eerdere onderzoeken legden juist een rechtstreeks verband tussen het stijgende aantal scheidingen en het toenemende aantal getrouwde vrouwen met een baan buitenshuis.[/quote]

  3. M.a.w. waar zit de kul ?

    Hoog blablagehalte vaak rond dit topic. Wie echt wat wil weten over de man-vrouw-verhoudingen van 100 jaar geleden zou eens wat kunnen lezen van een paar goeie schrijvers uit die tijd. Herman Heijermans, Herman Robbers, Jan Ligthart, Theo Thijssen.

  4. @ Peter: het gaat over de getrouwde vrouw met een baan buitenshuis. Hiermee wordt dus al aangegeven dat een vrouw die het huishouden fulltime doet zeker ook een baan eraan heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *