Tyra Banks: gezond en mooi!

tyradik.jpgtyradik2.jpgEnige weken geleden verschenen bijgaande foto’s van Tyra Banks in de media. Tyra Banks gruwelijk aangekomen, Tyra Banks te dik, en ga maar door. Nu vind ik haar nog steeds behoorlijk strak in haar vel zitten en hebben veel vrouwen (en enkele mannen) veel geld over om eruit te zien zoals zij.

Dit soort berichten leiden er juist toe dat zoveel meisjes (en wederom enkele mannen) zichzelf aan strenge dieten zetten. En waarom er topmodellen overlijden aan anorexia. ‘Ik dik? Onzin!‘ roept Tyra. In dit filmpje slaat ze terug. Wanneer ze niet zo’n sterke achterban had was ze zich nu waarschijnlijk aan het uithongeren. Zoals zoveel vrouwen die op die manier in de media komen, of thuis te horen krijgen dat ze te dik zijn. “Kiss my fat ass!” gilt ze geemotioneerd onder luid gejuich van haar publiek.

Go Tyra!

Advertisement

11 comments

 1. Wat een hypocrisie. Ze verdient haar geld met het flaneren van haar uiterlijk. Moet ze niet zielig doen dat anderen dat bekritiseren wanneer het er een keer minder flatteus uitziet. Bovendien komt ze afschuwelijk zelfingenomen over, niet alleen in ANTM maar ook in de Tyra Banks Show.

 2. Ben het niet met je eens Tjerk. Tyra verdiend inderdaad haar geld met haar uiterlijk. Zij is echter altijd een ‘voller model’ geweest.
  Zij neemt het ook niet op voor haarzelf als niet slank zijnde, maar ze heeft het over dat ze zich er niet door van de wijs laat brengen. Dat ze dus NIET ‘aan de anorexia’ gaat omdat men haar te dik vindt.
  En zelfingenomen of niet, op deze manier is zij een héél ander rolmodel dan al die veel te slanke modellen.
  Meisjes/ vrouwen kunnen nu zeggen: “Ik hoef dus helemaal niet topslank te zijn, kijk maar naar Tyra!”
  En dát vind ik hetkanWél aan dit filmpje en eigenlijk ook aan Tyra Banks.
  Ik vind het niet hypocriet.

 3. Mee eens Marlies. Uitgemergelde modellen ben ik al jaren op uitgekeken en ik ben blij dat er eens eentje durft te zeggen dat ze zich in maatje 38 (?) ook heel prettig voelt. Go Tyra en laat haar lekker een paar maten meer hebben dan het gemiddelde bottenpoppetje.

 4. Jammer is dat, hè? Dat we mensen als rolmodellen nodig hebben. Ook jammer dat de wereld van (be)oordel(ing)en aan elkaar hangt.
  Maar zolang dat de codes zijn die grote groepen mensen begrijpen, zullen we het er mee moeten doen.
  De beoordeling of iets of iemand een hetkanWel-certificaat verdient kan misschien wat aangescherpt worden. Voorbeeldje in dit specifieken geval:
  Tyra verdient het certificaat voor 50% omdat ze verkeerd gegroeiede opvattingen aan de kaak stelt en laat zien dat het ook anders kan.
  Ze had een 75% certificaat kunnen krijgen als ze actie onderneemt om het hele modellengedoe afgeschaft te krijgen. Het is absoluut niet nodig om op die manier kleding te presenteren. Foto’s en paspoppen volstaan ook.
  Ze is helemaal 100% hetkanWel als ze het aandurft de hele modewereld de nek om te draaien. Het glitter en glamour gebeuren houdt teveel mensen aan het dromen. En die zijn en blijven bedrog. Waarom is het niet genoeg dat kleding gewoon in de winkels is uitgestald. Graag met labeltjes er op dat het allemaal verantwoord is geproduceerd. Uit dat aanbod kiezen lijkt me meer dan genoeg.

 5. nou Jeroen, ik ben het niet eens dat je zegt dat ze het nooit heeft opgenomen voor vollere dames. Denk es aan Robin van seizoen 1, ze heeft Janice ook de mond gesnoerd toen ze kritiek leverde op haar uiterlijk. Een paar seizoenen daarna had je ´Toccara´, zeker niet 1 van de slankste, maar ze kwam wel ver, mede dankzij Tyra. Zo nog een meisje waarvan ik de naam niet weet, dat zijn er in elk geval al 3. Ook heeft Heidi Klum, die de Duitse versie presenteerd, kritiek van Tyra mogen ontvangen toen ze vond dat een meisje met een gewicht van 52 kilo bij een lengte van 1,76, te dik was. Ze komt wel degelijk op voor vollere meisjes. En belangrijker dat ze dat anorexia gedoe dus zeker niet steunt!
  En zoals Tyra zelf zegt, ze heeft miljoenen verdient met haar lichaam, ze is nu met pensioen, waarom zou ze nog aan die modellenstandaarden voldoen. We mogen blij zijn dat er dames als Tyra in modeland rondlopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *