Met deze code maak je van Google de nieuwe Kazaa

Google vindt alles wat zich op het web bevindt, dus ook mp3 bestanden die iemand op het web heeft gezet. De zoekmachine maakt het je echter wel erg makkelijk om mp3’s te vinden. Google is zo geprogrammeerd dat je met een code alle beschikbare mp3 of wma bestanden van een bepaalde artiest kunt vinden.

Test het zelf maar eens uit. Voer de volgende code in een Google zoekbalk en je vindt een hele collectie mp3’s van de bekende jazz zangeres Norah Jones:

-inurl:(htm|html|php) intitle:”index of” +”last modified” +”parent directory” +description +size +(wma|mp3) “Norah Jones”

Je kunt mp3’s van andere artiesten vinden door i.p.v. “Norah Jones” de artiest van je keuze in te vullen.

Ik ben benieuwd wat de platenmaatschappijen van deze mogelijkheden van Google vindt. Nogmaals, Google is een zoekmachine en vindt dus ook mp3’s. Maar of je het de illegale downloaders zo makkelijk moet maken met een speciale code?

Overigens, hier bij hetkanWel vinden we het belangrijk dat artiesten geld krijgen voor hun harde werk. Zie deze post dus niet als een aansporing je muziekcollectie aan te vullen met illegale waar, maar koop je muziek op legale wijze.

Links

Turn Google into your own personal Napster

Advertisement

16 comments

 1. Goed, deze kan ik niet laten liggen natuurlijk…

  Je stelt: “Maar of je het de illegale downloaders zo makkelijk moet maken met een speciale code?” Maar er is niet echt sprake van een speciale code, in zoverre dat alle onderdelen van de zoekterm die je hebt geschreven ook voor nuttige doeleinden in te zetten zijn die niets met piraterij van doen hebben. Als dat een probleem is, wordt iedere programmeertaal suspect.

  Even naar de zoekterm kijken:

  -inurl:(htm|html|php)
  Dit stukje zegt dat je geen resultaten wilt zien waarvan de URL “htm”, “html” of “php” bevat. Om kort te gaan, geen webpagina’s, hoewel pagina’s eindigend op ‘asp’ (ook gebruikelijk) zo niet worden uitgesloten.

  intitle:”index of”
  Dit stukje zegt dat de titel van het resultaat “index of” moet bevatten. Dat is vaak het geval als de locatie op het web eigenlijk gewoon een map met bestanden is, die beschikbaar is gemaakt voor het publiek.

  +”last modified” +”parent directory” +description +size
  Alle vier deze termen moeten op de gevonden locatie voorkomen. Wederom is dat vaak het geval bij mappen met bestanden die via het web te benaderen zijn.

  +(wma|mp3)
  Ergens op de locatie moet dan “wma” of “mp3” voorkomen. Zo voorkom je dat je mappen met gedeeld plaatjes of filmpjes vindt. Probeer daarvoor maar eens +(jpg|gif|bmp) of +(wmv|mpg|avi).

  “Norah Jones”
  En dat is uiteindelijk waar het je om ging. Als ook de term “Norah Jones” voorkomt, heb je dus alles gevonden dat: “geen webpagina, maar een gedeelde map met wma of mp3 en Norah Jones” is.

  Drie keer raden wat onderstaande query je zou opleveren:
  -inurl:(htm|html|php) intitle:”index of” +”last modified” +”parent directory” +description +size +(avi|mpg|gif|jpg) intitle:“porn”

  Fraai gereedschap, Google. Gelukkig heeft het ook goeie toepassingen. Met een hamer kun je ook iemand de hersens inslaan, maar toch ben ik blij dat ik er een kan halen bij de Karwei.

 2. Het maakt het ook voor platenmaatschappijen of auteursrechten “beschermers” heel makkelijk om op deze manier illegale aanbieders van materiaal te vinden.
  In NL is illegaal aanbieden strafbaar. Illegaal downloaden niet.

 3. Pingback: Nico Mokveld Online | Blog Archive | De nieuwe KaZaa heet Google
 4. Search Hacker can be used to find variety of file formats like wav, mp3, doc, cvs, wma, mpg, xls, zip, mid, mpeg, pdf, rar, avi, mov, txt and torrents. I tried Search Hacker and it works, but some results return errors. Can’t blame Search Hacker for that, just skip and try another result. http://www.searchhacker.com

  Search Hacker has a sister site called Cam Hacker which can be used for searching unprotected live webcams. Search Hacker deserves to be in your bookmarks, however, if you are a hard working sucker, then you can try searching the hard way. http://www.camhacker.com

 5. heel leuk en handig, maar het werkt ook als je gewoon in google intypt: last modified parent directory mp3 (of wat je zoekt bijvb avi of porn etc) naam artiest, dan kom je ook de zomaar te downloaden files tegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *