Wormen in varkensvlees? Ga toch fietsen!

Heb je die enge filmpjes op Youtube en elders al gezien, waar jongens een fles cola leeggieten over een hamlapje en er allemaal wormen uitkropen? Brrrrr! De eerste keer denk je: tja, Amerikaans vlees. Maar na een paar van die filmpjes bekruipt je toch de vraag hoe het met ons vlees is gesteld.

Aan de andere kant: dat vlees wordt toch gecontroleerd? En de maden die je op deze video’s er uit ziet kruipen zouden via vliegeneitjes moeten zijn ingebracht. Dat zou een enkele keer kunnen gebeuren, maar op zo’n grote schaal?

Even googelen. Er moet toch iemand zijn die daar wat zinnigs over zegt? En ja hoor, het broodje aap-verhaal was er eerder dan de filmpjes. Het blijkt een combinatie van horrorverhalen over varkens en horrorverhalen over de zuurgraad van Cola. Voor zover er parasieten in vlees zitten zijn die veel kleiner, en gaan ze dood door vlees goed te doorbakken.

Gelukkig. Vanavond een lekker varkenslapje op de goede afloop.

Advertisement

5 comments

 1. Je kunt natuurlijk altijd nog ophouden met vlees eten en je helemaal geen zorgen meer maken over dit soort ongein.

  Als je dat wat ver vindt gaan, moet je je misschien afvragen waarom het zo erg is een paar wormen of maden mee te eten. Je werkt immers met smaak een intelligent dier dat biologisch erg op jezelf lijkt weg. Los van het broodje aap (toepasselijk), als jij die hamlapjes lang genoeg laat sudderen is alle leven wat schadelijk was al lang en breed dood.

  Natuurlijk gaat het niet om zomaar een paar wormen of maden, die best smakelijk zijn als je weet welke je moet hebben. Het gaat hier om een nare lintworm die je liever niet in je eigen systeem introduceert. Hoewel het voorkomen van die lintworm tegenwoordig zeldzaam is en je hem in ieder geval niet uit de tent kunt lokken met Coke, is het nog steeds niet uitgesloten dat je hamlap lintworm-vrij is. Goed laten doorsudderen dus, die hamlap… Eet smakelijk!

 2. Ik heb die filmpjes ook bekeken..
  Ik weet waarom ze steeds neer zetten . 2 minutes later …
  Omdat ze dan even de tijd hebben gehad om er rijst op te doen ..
  Wat je ziet .. is gewoon rijst!

 3. Volgens mij zitten er in varkensvlees hooguit wormen als het te oud is of ergens gelegen heeft zodat vliegen er eitjes in kunnen leggen.(in Marokko heb ik dat vaak gezien, en niet alleen bij varkensvlees trouwens, dat is echt smerig!)Ik kan me niet voorstellen dat er hier in Nederland in vers varkensvlees wormen zitten. Tijdens en na het slachten wordt het vlees gekoeld en vliegen kunnen daar niet overleven en zeker geen eitjes in vlees leggen.
  Parasieten zitten hooguit in de ingewanden als maag en darmen..Doorgaans eet ik dat vlees daarom ook niet zelf.
  Deze You Tube video is wetenschappelijk niet onderbouwd en het kan dus zelfs zijn dat er wormen in de cola gedaan is.Ook laten ze niet de houdbaarheidsdatum van het vlees zien.
  Wat er na onderdompelen in cola uit komt is hooguit wat vet sliertjes. Mensen laat je niets wijsmaken. Naar mijn mening zijn we toch geen Amerikanen? Gebruik je eigen verstand. Oh ja Elvis is echt dood en bigfoot bestaat ook niet. Sorry!

  In alle “youtube” video’s over cola in varkensvlees zie ik dat men de fles cola pakt terwijl ze hun handen niet eens gewassen hebben na het vastpakken van het vlees.
  Dat is pas echt smerig..

  Kleine tip;
  Was altijd je handen na beetpakken van rauw vlees. Daar kan je pas echt goed ziek van worden ivm bacteriële besmetting!!!
  Smakelijk eten verder.
  Groetjes, Herman B.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *