Marlou’s Garden: Gezond en Mooi!

Mijn speurtocht naar gezonde, leuke, mooie, betaalbare en ‘goed-voor-de-wereld’ make-up bracht me dit keer naar de website van Marlou’s Garden. Klinkt heel ver weg, maar toch zijn de eigenaren twee oer-Hollandse mensen. Marlou en Frank van Essen uit Overijssel verkopen puur natuurlijke cosmetica en verzorgingsproducten.

Frank: “Marlou en ik waren al een hele tijd bezig met gezond leven. vooral met het zoveel mogelijk weren van allerlei chemicaliën waar we dagelijks mee worden geconfronteerd. Door de lucht die we inademen, het water dat we drinken, de kleding die we dragen, de cosmetica die we op ons lijf smeren, wat we eten en ga zo maar door. Marlou stopte zoveel tijd en energie in het verzamelen van informatie en het bestuderen ervan, dat ik uiteindelijk zei: ‘Je moet dit niet voor jezelf houden, ga er wat mee doen om anderen te helpen!’. Zo ontstond het idee voor een informatiewebsite en uiteindelijk voor een webshop.”

Informatief is de website zeker. Er is een lange, lange lijst te vinden met daarop stoffen die wij dagelijks gedachteloos gebruiken of ‘op’ ons krijgen. Deze lijst laat je bewust worden van het feit wat er zoals op je afkomt. Dus ze hebben inmiddels een uitgebreide selectie aan producten, van hoge kwaliteit. Marlou en Frank hebben het beste geselecteerd vanuit de hele wereld: Frankrijk, Duitsland, Israël, Maleisië en de US. En het assortiment breidt zich bijna wekelijks uit.

Mocht je hier al van onder de indruk zijn, Marlou’s Garden gaat nog verder! Toen het idee van de webshop ontstond, werden ze met iets heel anders geconfronteerd: mensenhandel. Frank: “We zagen een TV serie en documentaires over seksslavernij. Ons hart brak toen we zagen hoe vrouwen en kinderen massaal worden verhandeld, mishandeld en verkracht. Jaarlijks worden er tussen de twee en vier miljoen mensen tegen hun wil in wereldwijd verhandeld, vooral om te gaan werken in de prostitutie. Voorzichtige schattingen laten zien dat er zo’n tien tot twaalf miljoen kinderen, tussen de vier en de twaalf jaar, werkzaam zijn in prostitutie in de bekende landen in Azie. Maar ook in de westerse wereld, waaronder in Nederland.”

Ze hebben naar aanleiding van dat verhaal besloten om winst van de webshop te gaan investeren in organisaties en projecten die vrouwen, mannen en kinderen uit de prostitutie halen, op te vangen en een betere toekomst te bieden door onderwijs en begeleiding. Het streven is dan ook om uiteindelijk minimaal vijftig procent van de winst te gaan weggeven aan organisaties als Stop the Traffik (). Maar ook aan een tehuis waarmee ze in contact kwamen in Cambodja, de Cambodian Hope Organisation. Uiteindelijk willen ze zelfs projecten gaan opzetten om mensen te helpen in hun onderhoud te voorzien, door grondstoffen en lokale producten te gaan importeren.

Het motto van Marlou’s Garden is: Zorg goed voor jezelf, zorg voor anderen en zorg voor de natuur! Het is zoveel beter genieten van de heerlijke producten die we verkopen als je weet dat ze je gezondheid, de natuur én je medemens ten goede komen!

Advertisement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *