Graffiti met mos


Dit is nu verantwoorde groene kunst: graffiti van mos. En het is lijkt heel simpel. Het recept is als volgt:

  • een aantal stukken mos
  • een halve liter yoghurt
  • 1/2 theelepel suiker
  • een plastic bakje (met deksel)
  • verfkwast
  • plantenspuit

In plaats van yoghurt kun je ook een blikje bier of 300 – 400 ml karnemelk gebruiken.

Maak je eigen graffiti met mos

Met een blender mix je de ingrediënten door elkaar totdat je een gladde, romige substantie hebt. Neem deze mee in je bakje en maak met de verfkwast je kunstwerk, bij voorkeur op een beetje vochtige plek. Check in de weken daarna je kunstwerk, en houd het indien nodig vochtig met de plantenspuit.

Verras de wereld, vrienden, met deze milieuvriendelijke groene kunst. En oh ja, als je iets moois maakt, stuur ons dan ook vooral een foto van je graffiti met mos-kunstwerk!

Lees er meer over op environmentalgraffiti.com
[adrotate banner=”34″]

Advertisement

10 comments

  1. Pingback: losorea « Dirk van den Bosch
  2. Ik heb hem nu voor de tweede keer op de muur aangebracht mijn graffiti, een eland. De eerste in april 2014 en die was ondanks met regelmatig bevochtigen met een plantenspuit, uitgedroogd en liet los. Ik heb nu het mos in hele stukken met yoghurt aangebracht, kijken hoe dat gaat. Je kunt sowieso niet alle mos soorten gebruiken. Mijn mos komt van een stenen dakje, het groeit dus al op steen en niet op aarde.

  3. Mos graffiti is een hardnekkige hoax. Allerlei blogs schrijven het van elkaar over. Telkens zie je alleen foto’s van hoe ze het papje maken, maar nooit van het resultaat na een paar werken. Alleen die letters van Anna Garforth. Wat zij deed werkte anders. Ze lijmde uitgesneden mos op de muur. De recepten die in omloop zijn werken niet. Ik tuinde er ook in. Hier het hele verhaal: https://www.eigenwijsblij.nl/huis-tuin/mos-graffiti-maak-zo-recept-toch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *