Obama afgeschilderd als terrorist uit Batman

Wie echt wil veranderen, kan zijn populariteit snel verliezen, zelfs als je met het woord “Change” de verkiezingen hebt gewonnen. Voor de meeste Amerikanen is Obama nu een socialist. En daar houden ze niet van, aan de andere kant van de plas.
Zo is er nu een poster van Obama in omloop, waarin hij wordt afgeschilderd als The Joker uit Batman. Deze afbeelding is erg populair in Los Angeles. De poster duikt op in allerlei openbare plaatsen in Hollywood, de maker is onbekend.

Obama als The Joker
Obama als The Joker

Waarschijnlijk zijn de makers geen fans van zijn systeem voor gezondheidszorg. Maar wat me nog het meest opvalt, een meerderheid van de reaguurders op The Hollywood Gossip is het eens met de poster. 52% stemt: “Way to tell it like it is!” Obama’s ‘honeymoon’ is nu goed voorbij. Al zijn er ook mensen die het veel te ver vinden gaan om Obama neerzetten als een terrorist, zelfs als het een fictieve is.

Persoonlijk vind ik dat mensen alles mogen zeggen in een poster. Maar ik snap dit niet helemaal, want het systeem lijkt mij een goed idee voor een land waar zoveel mensen niet de zorg kunnen krijgen die ze wel keihard nodig hebben.


Advertisement

34 comments

 1. ik ben niet eens met de makers want hun hebbe het zeker goed met de gezondheidzorg daarom het zijn meeste van de kkk mensen die zo denken. ze vinden altijd dat donkere mensen moeten doen wat hun willen

 2. hier in nederland zijn ook van dat soort mensen die zijn van KKK klan maar wij staan achter hem want hij is goed voor de mensen en hun recht dat zij vele mensen als een door in deoog laten ze maar voor wat ze zijn ze weten niet beter zijn gewooon KKK mensen

 3. Obama zal nog een aantal impopulaire maatregelen moeten nemen om het zieke Amerikaanse bestel enigszins te kunnen reanimeren. Als het introduceren van een ziektekostenverzekering al zo’n poster tot gevolg heeft, kun je nagaan wat de gevolgen zijn als hij straks de belastingen moet verhogen om de enorme staatsschuld te verminderen, de kosten te betalen van het nakomen van het Kyoto protocol en zo nog wat…

 4. Je bent al heel snel een socialist in USA.
  Maar je kunt humanitair niet om deze maatregel heen.
  De ‘vrijheid’ van de repubikeinen (zeker niet alle) is er een van: de ander kan voor mij part doodvallen, letterlijk.
  En daar gaan ze verder in dan je zou denken. Survival of the fittest, bedoelen ze eigenlijk met vrijheid.
  Wij zijn hier een mengelmoes van liberalisme en collectivisme gewend.
  Het uitroeien van collectivisme is in USA gestart. Maar de GOP is hier hypocriet in, zou je denken, want de banken zijn ook op collectivistische wijze ‘gered’.
  En belasting heffen is sowiezo een collectivistische methode om een land draaiende te houden. Al moet hier gezegd dat een flink deel van de GOP tegen deze maatregel was. Maar zolang er een FED bestaat, zal het collectivisme onuitroeibaar blijven. Die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

 5. heel goed gezegd! het werd tijd dat Amerika het land van angst een verandering kwam. de KKK is een typisch voorbeeld van bange mensen. ze zijn bang dat zwarten net zo veel vrijheid krijgen als zij! En obama kan aan alles nu een einde maken! hij moet die wapenwet er doorheen jagen, Hij moet de gezondheidzorg verbeteren en ik geloof dat het hem gaat lukken. ik zou hem eerder als superman afschilderen dan the Joker. het is trouwens ook wel typisch dat het the Joker is want toen de muur werdt neer gehaald werden er t-shirts verkocht met daar op gorbatsjov als batman. Gorbatshow-man noemden ze hem. en nou een amerikaanse Joker. het zou me niks verbazen als het duitsers waren die met deze pooster aan kwamen zetten. niet dat ik iets tegen duitsers heb, maar het lijkt mij het meest logisch!

 6. De Joker is iemand die totaal geen vertrouwen heeft in de mensheid en denkt dat je de mens compleet kunt manipuleren. Het enige dat hij wil is geintjes uithalen met de wereld en dan toekijken naar de rotzooi die hij heeft gemaakt: hij wil vernielen.
  Geen enkel mens met een beetje verstand zou dat van Obama kunnen zeggen, want hij heeft juist wel vertrouwen in mensen en vertrouwt erin dat hij met de Amerikanen verandering kan bereiken. Dat ze er zo op reageren geeft eerder de joker gelijk over de mensheid (dat ze bang zijn en gemakkelijk te manipuleren) dan dat het iets zegt over een president die eindelijk eens wat positieve verandering teweeg brengt!

 7. Wat valt het toch vaak op dat mensen die reageren niet eens fatsoenlijk Nederlands kunnen schrijven. Pfffff, wat een schrijf- en taalfouten.

  Ik vind dat dit onder de vrijheid van meningsuiting valt. Een president is een publiek figuur, en dan kan je dit soort reacties verwachten. Netals welke god, profeet of ander godsdienstig figuur dan ook.

 8. Moe zou je toch worden van alle mensen die alle problemen überhaupt op 1 persoon denken te kunnen schuiven. Als je echt zo nodig zaken wil verbeteren, kijk eens naar wat je zelf kan doen voor de wereld en een ander..

  Denk dat ze in hun handjes mogen klappen met Obama want nu eindelijk na acht jaar Bush,(how in the hell did he get re-elected??) hebben ze eindelijk een president die ervoor zorgt dat andere landen hun nare smaak in hun mond kwijt beginnen te raken als ze het over Amerika hebben. En dan nog, hoeveel consumeren, dragen, kijken we, spiegelen we ons aan als we naar weer een nieuwe single kijken op MTV. Hoeveel mensen hebben al jaren een hekel maar slikken toch ook alles uit Amerika?

  En over het teveel buigen voor islamieten, wat heb je liever, iemand die het weer mogelijk maakt om te praten met elkaar en de vrede bewaard of iemand die nog meer mensen de oorlog in stuurt?

  Veel te veel mensen zijn al het slachtoffer geworden van “trotse” leiders en mensen die alleen maar bezig zijn met “hun eigen volk”.

  We hebben het hier in Nederland beter dan menigeen ander maar dat maakt ons beter of slechter dan mensen die niet diezelfde mogelijkheden hebben. Zou ons wel het stukje ruimte moeten kunnen bieden om te beseffen wat we wel niet hebben en laten we kijken wat we gemeen hebben en wat we van elkaar kunnen leren in plaats van zoeken naar het gene waar de ander fouten maakt zodat we de verantwoordelijkheid van onze eigen fouten weer eens doorschuiven naar een nieuwe zondebok..

 9. 1 ding,nadat hij president is geworden is er nog maar weinig verandert,er zijn nog zat docu’s langskomen waarbij mensen gewoon door een clubje bewapende (pistolen etc) mensen uit hun huis worden gegooid en al hun eigendommen worden op een kar gedumpt en datgene moet dan binnen een aantal uren worden opgehaald,anders wordt het gewoon weggooit….

  maarjah daarvoor hebben we fanboys die blind Obama’s woorden geloven,wat ook bij Bush gebeurde..

  btw mensen moeten minder afhankelijk van hem zijn en zelf veranderen ipv altijd hulp te vragen van zulke mensen/god etc

  Time repeats itself =)

 10. Het is wel duidelijk dat de VS een ecomnomische push nodig heeft. Dit bepaald een groot deel van de onvrede van het volk, dat niet wil inleveren. De vraag is waar dat geld vandaan gaat komen. In het tijdperk van Bush werd er voor veel werkgelegenheid gezorgt dmv oorlogvoering. Obama vind dit onmenselijk en op langere termijn heel schadelijk voor het imago van het land. Hij heeft er dan ook voor gekozen om het volk zelf de last te laten dragen. Onvrede van het volk komt uit de hoek van de mensen die liever een wereldoorlog starten met Noord-Korea en de Arabische wereld.

 11. Dit klopt voor geen meter. Kijk naar Bush: Als je al het geld van je land uitgeeft aan wapens en oorlog voert met andere landen, dan steunt heel amerika je, maar als je geld uit wil gaan geven aan je eigen land ben je een socialist. Wat klopt hier niet?

 12. Niet alleen Amerika maar heek de wereld mag in de handjes klappen dat er eindelijk een vredesfiguur is opgestaan zoals Obama.
  Maar……..wat bewijst de geschiedenis……vredesstichters worden aan het KRUIS genageld!

  Hoe kan deze man nu in hemelsnaam in een paar maanden veranderen wat een lompe president als Bush in 8 jaar heeft vernietigd….hoe lomp zijn de mensen die denken dat hij DAT kan.
  Geef die man de tijd, de ruimte en kijk vooruit en niet achteruit!!!

 13. People who made a comment like “Way to tell it like it is!” are just ignorent they don’t give a damn about other people.
  You should be a shame of yourself, ignorent is one thing but stupid.

 14. angel bepaalde dingen kunnen binnen 1 dag veranderen,maar dat gebeurd zelfs nog niet…das puur omdat Obama alleen het gezicht van USA is en dat hij in principe aan de touwtjs hangt door mensen die er baat bij hebben.

  eerst zien dan geloven…..en ofc niet afhankelijk van een machtig iemand zijn maar zelf ook veranderen

 15. KANKER op met rotterdam wat is dat nou voor een herrie daar, als ik me pik in je nek leg heje meteen een hernia..
  dus fuck vanilla ice, scheit scheit baby meeste mensen vergelijken me met fucking slim shady

 16. Waarom al(weer) die aandacht voor Obama?! Al die aandacht voor stuff aan de andere kant van de plaspoel begint nu zo langzamerhand zo overbodig te worden. Europa en dan vooral Nederland is veel belangrijker….die dollar is al een ruime tijd niet meer de belangrijkste wereldmunt. En nog hangt iedereen aan de lippen van amerika. Elke scheet die daar gelaten wordt, wordt hier geanalyseert alsof het om het NL11-tal gaat tijdens de WK. Alsof er geen belangrijkere onderwerpen zijn te bedenken waar wij nederlanders een mening over moeten hebben en geven.

  Zoals waarom in vredesnaam de belastingbetaler moet betalen voor opvang guantanamo gevangen, waarom wij de belastingbetaler moeten betalen voor de horeca in apeldoorn die hebben “geleden” door de tragedie tijdens konninginnedag in apeldoorn, etc etc.

  En wie gelooft nou werkelijk dat Ferdie E. tijdens het fietsen is verongelukt door op een rotonde geen voorrang te verlenen aan een graafmachine? Heel onopgeloste en onverwerkte gevoelens leven in de Familie van GJ Hein door onrecht; geen levenslang omdat Ferdie E. verminderd ontoerekeningsvatbaar zou zijn, 20 jaar krijgen en dan na 7 jaar uit de gevangenis overgeplaatst worden naar TBS, en dan 5 jaar daarna alweer thuiszitten!?

  En wie gelooft nou nog in ufo’s en dergelijke in NL? En ohja veel interessanter: hebben de Koran-Thora-Bijbel over hetzelfde wanneer gesproken wordt over het einde der dagen? En is het nu 23-12-2012 of 20-12-2012 het einde der dagen volgens de Mayas? en is dat allemaal nu hetzelfde?

 17. Tsja ik kan het me wel voorstellen, Ten eerste discrimineren ze al donkere mensen daar (groot gedeelte dan althans), en dan ook nog zo iemand President, ze zullen nu wel van alles uit de kast halen om Obama zo snel mogelijk Kapot te maken, Kleingeestige lui daar in Amerika, Er moet inderdaad wat meer naar de mensen gaan in plaats dat alles naar de staatskas gaat om oorlogen te kunnen bekostigen, Die ziekenfondspremies zijn daar belachelijk hoog, Maar let wel, Wij hier in nederland gaan die kant ook al mooi op, Hier kunnen we het haast ook al niet meer betalen. Alles veramerikaanst overal.Het land der grote mogelijkheden is het Kleingeestigste in hun gedachten…

 18. Hoezo, peter? Behalve idolate fanmail, zie ik ook een aantal reacties (meer dan normaal hier op hkW) die het blijkbaar eens zijn met die grap of fulmineren op het artikel. Overkwam K3 dat ook?

  On topic: dat soort grappenmakerij hoort erbij. In de 20e en 21e eeuw is er geen VS-president geweest zonder kritieke posters.
  Dat verschijnsel valt hier reuze mee. We nemen niet alles van de VS over.

 19. @Focus_nu_eens_op_Nederland:
  “.. alsof het om het NL11-tal gaat tijdens de WK. Alsof er geen belangrijkere onderwerpen zijn te bedenken waar wij nederlanders een mening over moeten hebben en geven.”
  Zoals het Nederlands elftal die het lot van de wereld bepalen, anders dan de president van de Verenigde Staten, grootste militaire en economische mogenheid op de planeet, zelfs na een handvol oorlogen die ze schijnbaar maar niet kunnen winnen?

  “Zoals waarom in vredesnaam de belastingbetaler moet betalen voor opvang guantanamo gevangen, .. ”
  Omdat dat misschien een meer humane oplossing is dan ze te laten rotten in de martelkelder van de CIA en de tijd van wachten tot de VS er wat aan doen over is? Wat is het alternatief, de VS de oorlog verklaren? Dreigen dat wij, die afhankelijk zijn van hun business, geen zaken meer met ze willen doen?

  Wakker worden, dit is Planet USA, in de afgelopen decennia en als het tegenzit ook in de komende.

  “[rant rant rant] En is het nu 23-12-2012 of 20-12-2012 het einde der dagen volgens de Mayas? en is dat allemaal nu hetzelfde?”
  Uh… Wat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *