Wat kost een flesje water echt?

We beleven deze week net geen hittegolf, maar de dorst is er niet minder om. Flesjes water vliegen per pallet de supermarkt uit.
Opmerkelijk, want juist in deze recessie is flessenwater een zeer voor de hand liggende bezuiniging.
Voor de 6 liter Evian op de afbeelding hiernaast betaal je bijvoorbeeld €4,10, oftewel €0,68 per liter. Voor 1000 liter kraanwater betaal je €1,72 (inclusief belastingen), oftewel €0,002 per liter (0,2 eurocent). Dat betekent dat 1 liter kraanwater dus 340 keer goedkoper is dan 1 liter Evian.

Let je niet zo op de kleintjes? Misschien tellen deze ecologische argumenten dan voor je…

Er is dus een kans dat je vroeg of laat je flesje water – of in elk geval een stukje ervan- opeet in de vorm van een verse haring.

Advertisement

34 comments

 1. Water drinken en tegelijkertijd iets aan het watertekort elders op Aarde doen? Dat kan als jewater drinkt uit de speciale Earth Water waterkoeler. Met deze waterkoeler steun je Earth Water, welke 100% van haar nettowinst over maakt naar de UNHCR, die dit investeert in waterprojecten daar waar die het hardst nodig zijn. Zie: http://www.earthwater.nl .Deze waterkoeler wordt rechtstreeks aangesloten op de kraan zodat je niet de extra kosten en belasting hebt van de flesjes. Zie: http://www.waterlogic.nl/watercoolers/nieuws.shtml#48

 2. fles water is niks meer dan een scam……
  evian = naive
  barleduc = veluws kraanwater
  dat zijn tot nu toe de enige waarvan ik wat weet
  wanneer er mineraal water staat is het gewoon een mooiere verwoording voor kraanwater met een smaaktje toegevoegd.
  kijk naar de etikette op je flesje en google maar eens dan zal je zien dat bijna elk flesje water niks meer is dan kraanwater uit een bepaalde omgeving!

  1. Fles water van Evian is geen scam. Zie deze video https://youtu.be/_yi83kOB8ug

   Gezond water behoort een PH waarde te hebben van ongeveer 7,5. Het meeste water zoals uit de kraan of ander merk flessen hebben een PH van rond de 5 of 6.

   Ons bloed heeft een PH van rond de 7, dus daarom hoort drinkwater ook rond de 7 te zitten, helaas is dit niet zo. Evian water komt direct uit de natuur, vandaar die juiste PH waarde.

 3. 1000 liter kraanwater betaal je €1,72 (inclusief belastingen)

  als water dit kost waarom dan earth water…geloof me earth water maakt geld op wat ze verkopen anders kan t bedrijf niet draaiend blijven… moet je maar een kijken naar wat voor salaris de baas heeft van earth water zal warschijnlijk nie niks zijn

 4. @hoihoi
  Een Earth Water waterkoeler van Watercompany heeft dezelfde prijs als een vergelijkbare waterkoeler aangesloten op de waterleiding. Watercompany draagt 10% van de huur of koop en 5% van de onderhoudscomponent af aan Earth Water. Dit bedrag komt rechtstreeks ten goede van de nettowinst en wordt dus in zijn geheel overgemaakt naar de UNHCR.
  De baas van Earth Water zal er dus geen boterham meer of minder door eten in dit concept. Zie onze brochure: http://www.slideshare.net/HuubMutsaers/brochure-earth-water-2

 5. Bron- en mineraalwater komen uit een bepaald gebied wat door bepaalde stoffen in het water aldaar wordt betiteld als zijnde bron- of mineraalwater. Maar ja, dat is niet echt glashard.
  Barleduc heeft zo bij Utrecht een “bron” terwijl daarnaast de waterbron is voor het drinkwater in de regio Utrecht. Oftewel kraanwater.
  Bij een aantal bron-/mineraalwater merken is het echter wel dat dit ergens uit de bergen in Zwitserland komt. Maar ja, of je dat nou proeft…?
  Goed argument over al dat plastic in de oceanen. Echter is het prima om water uit een flesje te drinken zolang je deze gewoon weg gooit waar die hoort, in de prullenbak. Hebben ze in China wat te recycelen.
  Voor de rest, prima artikel!

 6. Wat een gezwam allemaal zeg. Zeker komkommertijd ofzo?
  Ik koop flesjes van een halve liter en als ze leeg zijn, vul ik ze dagelijks een aantal keer met kraanwater. Op die manier doe ik een week met een flesje. Of iets langer, net hoe m’n pet staat. De enige reden dat ik zulke flesjes koop, is het flesje zelf.
  Vroeger nam ik een Tupperware beker met melk mee naar school. Tegenwoordig geef ik nou eenmaal de voorkeur aan een flesje water.
  En dat een ander zo’n flesje direct weggooit en een nieuwe koopt als die leeg is? Moet ie lekker zelf weten. Geld moet rollen om uit die stomme crisis te komen. Wie wil, blijf lekker die flesjes kopen a.u.b.! Zo blijven Evian, Spa, en andere merken tenminste bestaan en flesjes leveren. En de mensen die er werken van een beetje werk voorzien.

 7. Ik hou het gewoon lekker bij mijn kraanwater.
  Ga een extra betalen voor flesjes water hahaha.
  Oke in sommige landen is het juist beter. Maar kom op nou zeg in Nederland is er niks mis met het water.

  Gewoon lekker tappen uit de kraan;)

 8. mensen waarom water kopen van 1 euro per liter. als er gezegd wordt dat het minerale heeft en andere dingen .uit eindelijk maakt het niks uit want kunnen jullie het uit testen wat er werkelijk in zit, nou ik niet. dus bij deze mensen willen graag bedonderd worden. geef mij maar kraanwater de rest moet het maar zelf weten. de groente bull

 9. vraag me af hoe ze alles uit kraanwater halen. gefilterd uit ronddrijvende condooms en gebruikte tampons en maandverband bijvoorbeeld. Nog maar niet te spreken over wat mensen dumpen als medicijnen, motorolie, ga zo maar door. Het zal er wel schoon uitzien, maar zo als ik de overheid ken, is het allemaal binnen bepaalde marges. Dat alle chemicalien er ook uitgefilterd zijn, is voor mij een absolute fabel. Ben wel eens geweest bij een waterzuiveringscentrale en wat zij doen is een paar karpers rond laten zwemmen om te kijken of ze niet de pijp uit gaan. Welk water nu veilig is weet ik niet, maar volgens mij geen 1 water. Een biochemicus zal altijd wel wat vinden in het water, maar daar houden waterbedrijven lekker hun mond over. Misschien moeten ze eens CSI inschakelen. Zeker weten dat ze wat vinden ?

 10. lawls….
  henk, dat zooi – tampons, condooms, motorolie etc. – in het water halen ze uit door het eerst in een bezinkbak te laten zitten zodat alle grofvuil eruitgehaald word, daarna gaat het door een aantal filtersm om dan pas in de drinkwatervoorziening te gaam….

  wat je ook moet weten is dat we hier in nederland een van de schoonste wateroorzieningen bezitten van de wereld.
  in hetISS ruimtestation laten ze gewoon de astronauten hun gefilterde urine drinken, diezelfde technologie word ook gewoon op grotere schaal in waterzuiverings instalaties gebruikt…

  dat jij zegt dat de regering iets achterhoud over drinkwater hier is ook gelul in de lucht, aangezien er nooit berichten verschijnen dat het water hier te vuil is om te drinken.

  dat water laten ze dus ook gewoon door biochemici controleren…. de regering hier in nederland is te open om zoiets lang echt stil te houden.

  dus niet zijken over het water hier, je word er niet ziek van zoals in veel landen TENZIJ je een officieel document kan vinden waarin het tegendeel staat.

 11. Jullie bakker er niks van. Allerbeste water is bronwater vanuit (de bergen) uuuh ? JA =(natuurlijk water is dat) waar niet aan gerommeld is. Deze heeft geen chloride zoals in drinkwater enz.

  Niks door watervoorzieningen heen en rivierwater naar kraanwater en niks gefilterde urine. Het moet nie gekker worden !

  Aangezien Nederland geen bergen heeft is het beste wat er in Nederland te verkrijgen is, = Bronwater. Dus koop een fles waar Bronwater opstaat..

  Probeer 3 dagen kraanwater op je haar en je zult zien wat ik bedoel. Een van de nadelen van kraanwater.
  Helaas kent Nederland niet beter dan van rivierwater naar kraanwater.
  Probeer eens uit Marokko een fles natuurlijk Bronwater dan proef je pas het verschil.

 12. Waarom al die dure oplossingen om kraanwater koel te krijgen.
  Koop een camping jerrycan (met tapkraanje)die passend is in jou eigen koelkast, vul het met kraanwater en je hebt jou koelkast ook nog eens goed gevuld, want hoe voller de koelkast hoe minder vaak hij aanslaat.

 13. Robje 1989 ik weet niet of je erg op de hoogte bent van topografie(voor jou even aardrijkskunde)maar als ze de plaats Evian ngisteren niet vehuist hebben naar Zwiteserland dan ligt het nog steeds in Frankrijk

 14. als je echt zuiver water wilt , er zweven ijsblokken in de ruimte , en dat is het zuiverste water wat je kunt hebben , waar mensen soms zich mee bezig houden , daar stel ik me toch vragen bij ,

  Draait dit nu om gezond zijn , of het goedkoopste voordeel ,want uiteindelijk slaagt heel dit artikel op niets , Als je gezond wilt zijn , drink water van en natuurlijke bron , als het goedkoop moet drink je kraanwater , en zo erg is het allemaal niet , wat voor rotzooi er nog tussen gezuiverd water zit , ik denk aardappelen wordentoch gekookt met kraanwater , spagheti , toch ook of doen jullie dat met een flesje evian ,

  PS als je dat een topic vind om over te discusieren , saai leven lijden jullie , zelfs ik op deze moment , verzint dan een topic , over hoe je water kunt verdelen over heel de aardbol , en dan heb ik het over zuiver water , want er zijn mensen die gewoon sterven , aan te weinig water , en jullie zeveren hier voor plasic fleskes van evian , verbant cola fanta en al die frisdranken ook he ,

 15. Wat kost een flesje water nou echt. Daar geeft men geen antwoord op. Er staat alleen wat je er voor moet betalen.
  DUS WAT KOST EEN FLESJE WATER ECHT?. Wete we misschien dat we echt geflest worden.

 16. Jammer dat er weer van die zielige types zijn die hier gelijk met een zgn “goed”doel verhaal een waterkoeler presenteren. Wij staan volledig achter meer water drinken (logisch wij verkopen waterkoelers). Maar we geven gewoon korting bij een koeler zodat klant ZELF kan beslissen waar te storten. Ach ja zgn slimme marketing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *