“Vrouw opgewonden als man huishouden doet”

Zou hij thuis ook strijken?
Zou hij thuis ook strijken?
Hoorde vandaag op BNR dat samen klusjes in de huishouding doen leidt tot verhoogde activiteit in de slaapkamer. Meteen even verder uigezocht, want je kunt maar beter goed geïnformeerd zijn in deze kwesties, vind ik persoonlijk.

Volgens de schrijvers Allan en Barbara Pease is er voor vrouwen geen groter afrodisiacum dan betrokkenheid bij het huishouden. Dat beweren zij in hun boek ‘Waarom mannen seks willen en vrouwen liefde nodig hebben’.

“De meeste vrouwen willen dat de boel is opgeruimd. Als de keuken een rotzooi is na een geweldig etentje en ik vraag aan mijn vrouw: ‘Ga je mee naar bed’, dan wil ze niet. En als ze toegeeft, dan is ze er met haar hoofd niet bij. Ik geef niks om die vieze borden, maar als ik afwas en opruim en ook nog een rondje rond het huis loop en alle deuren op slot doe, heb ik een fantastische nacht.

Want ik heb voorzien in haar basisbehoefte: een nette omgeving en veiligheid. Ze voelt zich gekoesterd, begeerd en bewonderd. Dat is voorspel voor haar”, aldus Allan Pease.

Koken en danslessen zouden volgens het koppel hetzelfde effect hebben. Vandaag direct alle was gestreken en een cursus Tango dansen geregeld.

Advertisement

17 comments

  1. Ik denk dat het ons inderdaad niet opwind om gezien te worden als persoonlijke huishoudster, kokkin en hoer……een beetje betrokkenheid in het huishouden en de keuken wordt door iedere vrouw op prijs gesteld.

  2. Tuurlijk is het voor een vrouw fijn als een man helpt in het huishouden en dat niet afdoet als vrouwenwerk.
    Maar zoals de schrijver doet geloven zou een man verzekerd zijn van een "fantastische nacht" als hij even de afwas doet en de boel opruimt. Grote flauwekul… dan zou je het ook moeten kunnen omdraaien… pas maar op vrouwen, als de man gaat afwassen ben je je nachtrust niet zeker! Jammer dan… Nee, indirect zal het zeker invloed hebben, maar er spelen talloze andere factoren mee! Toch, dames???

  3. Als mijn vriendin na het eten met haar hoge hakken om me heen dartelt is de afwas sowiso kansloos.
    Sterker nog dan wordt het in de keuken nog een grotere puinhoop,zo is al heel vaak gebleken.
    Dus ht klopt niet helemaal wat hier gezegd wordt.

  4. Of het als afrodisiacum werkt betwijfel ik. Wel denk ik dat vrouwen meer energie overhouden als hun wederhelft een deel van de huishoudelijke taken overneemt. Die gespaarde energie kunnen ze dan weer lekker gebruiken in de slaapkamer (of op de keukentafel :o) of de rest van het huis)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *