Greenpeace heeft een geheim wapen in de strijd tegen klimaatverandering

Stel dat je een pixel in de hoek van je beeldscherm uit zou zetten. Dan krijg je een zwarte pixel. Jouw pixel bespaart energie, net als die van alle andere mensen die een zwarte pixel op hun beeldscherm hebben. Dat is de gedachte achter het Black Pixel Project van Greenpeace. Installeer een eenvoudig programmaatje en ook jouw beeldscherm helpt mee in de strijd tegen klimaatverandering. Wie nog zoekt naar een ongemakkelijke actie, het maandthema van hetkanWel, installeert in elk geval een Black Pixel.

Advertisement

13 comments

 1. I find it rather ridiculous to squeeze people out of money or energy just because of the global warming.
  People wake up this global warming is a cyclus that will come back during the time.
  This global warming is not stop-able, so why spend money or enenrgy on greenpeace and their stupid ideas.
  A pixel…. pfff my *ss, it's just bringing fear to the people.
  If you whant anything to stop, stop greenpeace!!!!!!!!! bunch of idiots.
  World conciousness will be reached but not with Green-peace, or presidents, or more commercial companies.

 2. This works on CRT and LED screens. Not on LCD or PLASMA screens as far as I know.
  LCD and PLASMA screens have one or two backlights that provide the light for your screen. The pixels only change the colors you see. If the pixel displays black, the backlight is still on, saving no energy.

  In the future it will help with LED screens because each pixel has its own lightsource > the LED.

 3. Wat een onzin. Strijd tegen klimaat verandering.

  Het klimaat verandert altijd. Al sinds denbeginne van de aarde.

  10000 jaar geleden zaten we in een ijstijd. Met heel het noordelijk halfrond onder een km laag ijs bedekt. 2000 jaar geleden was het ijs gesmolten. Als in 8000 het ijs verdwijnt, denk je dan echt dat het vandaag stopt met verdwijnen????

  De afgelopen miljoen jaar zijn er 10 ijstijden geweest. Dit is een herhalend proces, waarbij de aarde continu opzoek is naar balans. En uiteindelijk zal er weer een ijstijd komen.

  Dan co2?? Je moet eens 4miljard jaar geleden kijken, toen zat er in de lucht vol met co2. Weet je wat er gebeurt als er geen co2 meer in de lucht zit???

  Kijk maar eens naar mars

  1. Het probleem is ook niet dat de aarde het niet haalt. Die haalt het echt wel. De vraag is of de mens het aankan. Deze klimaatverandering zou namelijk de hele mensheid kunnen raken. Bij elke klimaatverandering werden diersoorten en later ook de mens heel erg geraakt, en nu we met 6,5 miljard zijn kan het effect dat de vorige veranderingen gehad hebben, namelijk een afname van 60% in aantal of meer van de dominante diersoorten (nu is dat de mens), onmogelijk wenselijk zijn…

   1. Gewoon wat minder neuken dus minder mensen op de aarde. De gedachte dat wij steeds meer in aantal moeten groeien is belachelijk en alleen goed voor de top [producenten en politiek] uitendelijk degenereren wij ons tot varkens,Klaar voor de slacht! Jos

 4. je moet ongeveer 740 dagen (uitgaande van 1 miljoen pixels op het filmschermpje) nonstop je computer aan hebben staan wil je die energiebesparing mbv die pixel eruit hebben tov van het energieverbruik van het filmpje. De kans bestaat dat tegen die tijd je pc allang al stuk is en weggegooid kan worden…..goeie energiebesparing, die pixel!! Dus gewoon wat minder scheten laten en alsnog met z'n alleen 'het einde der wereld' aanschouwen. Hoe dan ook, greenpeace is niet echt doortastend bezig, maar brengt het goed onder de aandacht.
  Daarnaast wil ik nog een kanttekening maken bij de uitspraken van ' stupid', die niet correct is: De laatste ijstijd was ongeveer van 12 duizend tot 10 duizend jaar geleden, waarvan de ijskappen Nederland niet eens haalden, verder zijn in de afgelopen miljoen jaar, globaal gezien, twee ijstijden geweest, waarvan 1 grote (ca 100.000 jr geleden). Vandaag de dag leven we, relatief gezien tov van de aardsegeschiedenis, in een 'ijstijd' omdat de polen bevroren zijn: 96% van de aardse geschiedenis heeft de aarde geen ijskappen gekend en was het gemiddeld overal een stuk warmer.
  En nog even over het CO2, het is waar dat we niet zonder kunnen, ook zijn de meningen er over verdeeld of de globale opwarming wordt veroorzaakt door mens of natuur. 4 miljard jaar geleden was er idd veel co2 maar er was dan ook geen leven (op de cyanobacterien na) op aarde. Jij en ik zouden daar dan ook niet kunnen overleven, daarom is er op mars ook geen leven, naast het feit dat mars geen: water heeft, genoeg massa heeft en dus niet genoeg zwaartekracht, dus geen tropopauze, dus een kleine, smalle dampkring vol CO2. Wees zuinig met onze 'lucky planet', maar zie die pixel meer als een aanwijzing zuiniger te leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *