hetkanNews: zoekmachine Ecosia valt Google aan

Zoekmachine Ecosia, met technologie van Bing en Yahoo, draagt bij aan de bescherming van de Amazone. Tachig procent van de advertentie-inkomsten wordt hiervoor gedoneerd aan projecten van het Wereld Natuur Fonds. Elke zoekopdracht beschermt ongeveer twee vierkante meter regenwoud. Tot nu toe is al ruim 58.000 vierkante meter behouden. “Een gemiddelde internetgebruiker kan zo ongeveer 2.000 vierkante meter regenwoud per jaar beschermen, ongeveer de omvang van een ijshockeyveld”, volgens een WNF-woordvoerder.

Advertisement

20 comments

 1. Tja wel goede actie, maar helaas dat er weer eigenbelang achter zit door google aan te vallen. Met die actie hopen ze zelf groter te worden als google natuurlijk. Helaas voor ze zullen ze ook bij de website van het jaar genoegen moeten blijven nemen met een plaats onder de nummer 1 "google".

  1. tja dat is ook zo, maar werd er van Bing ook al niet gezegd dat het google ging vervangen ? google is nu ondertussen al zo groot en weet zich waarschijnlijk wel staande te houden. en anders wel door middel van al de andere functies die google bezit….

   1. Ja dat weet ik wel, maar toch vind ik het niet netjes.
    Je kunt ook op een normale manier concureren dan iemand aan te vallen.
    Dan van Bing weet ik eigenlijk niet, maar zou ook wel kunnen.

 2. Klinkt goed, maar 80% wordt gedoneerd. Dat klinkt wel heel erg optimistisch. Desalniettemin wel een goed initiatief. Al is het meer 20% al beetjes helpen. Ik zal het zeker gaan gebruiken

 3. Het lijkt me meer op een van dat soort yahoo trukjes om google uit de weg halen. ik geloof er niet in. Al zouden ze toch 80% doneren, wie garandeerdt dat? wie kan(zal) precies berekenen of het echt 80% is? wie kan garanderen of ze zo blijven doorgaan en niet nadat ze nummer 1 zijn geworden weer geen andere strategie gaan uitvoeren?

 4. Eindelijk,winst maken en natuur beheren tegelijk,er moeten meer van dit soort projecten gaan plaatsvinden voor doelen waar tot nu toe bijna geen geld of aandacht op gevestigd is.
  Ik ben voor dit plan!

 5. En wat kost dit milieuvriendelijk zoeken aan stroom per zoekopdracht?
  Was er niet eens een onderzoek waaruit bleek dat zoeken met google juist qua stroomverbruik zo milieu-onvriendelijk zou zijn?

 6. Stel heel de wereld zou uitsluitend deze zoekmachine gebruiken. Dag in, dag uit, jaar in jaar uit. Dan kom je rekenkundig uit op een groter areaal "behouden regenwoud"dan dat er in werkelijkheid bestaat.
  Zodra je "regenwoud", "energiebesparing" of "vermindering van ce CO2 uitstoot" adverteerd ben je "goed bezig". Goedgelovigen die niet verder kijken dan hun neus lang is trappen hier natuurlijk in. Je helpt het regenwoud meer door gewoon NIET je computer aan te zetten en in plaats van urenlang suf zitten te MSN-en, en in een dood beeldscherm staren, een flinke wandeling te maken. Niet naar concerten (wat dacht je van het energiegebruik…?) en lekker de fiets gebruiken. Nou, veel succes dan maar…..

  1. Ja Peter,

   Laten we de computer op een persoonlijke Tred-Molen aansluiten! Kunnen we wandelen en netten tegelijk. Het is recht door de bocht genomen natuurlijk een milieu onvriendelijke bezigheid; achter je computer zitten. Maar niemand kan of wil meer zonder, ook jij niet, anders was je nu niet op deze site te vinden geweest. Het zij zo. Maar nu doe ik de computer uit en ga het bos in met m'n hondjes.

   Vriendelijke groetjes!

 7. Ecosia vind ik helemaal zo gek nog niet! De zoekmachiene werkt snel en als ze echt waar maken wat ze pretenderen vind ik het een prima initiatief. Als de andere zoekmachienes zich bedrijgt voelen gaan ze toch ook gewoon de wereld redden…

 8. Ach , weer zo'n lokkertje. Alles word op alles gezet om je maar weg te kunne lokken.Groene produkten en een beter milieu zijn hot dus….proberen ze maar zoiets al dit marketing truukje. BAH BAH BAH

 9. l.s
  Iedereen die zorgen maakt over opwarmende aarde:
  aub artikel van Leon de Winter (NRC/Handelsblad 5/12 j.l) lezen!
  Het kan via internet op site van NRC gevonden worden.

  NB: in de middeleuwen heeft wetenschap ook bevestigd dat hekserij bestond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *