hetkanWel pimpt het nieuws: commotie rondom de musical The Full Monty

Zo luchtig gekleed in de winter: dat kosten bakken energie
Zo luchtig gekleed in de winter: dat kosten bakken energie
Met een ingezonden brief in de Barneveldse Krant werd de komst van de musical The Full Monty in het plaatselijke Schaffelaartheater ter discussie gesteld. De brief leidde tot een rel in Barneveld.
In deze brief werd het volgende geopperd; “In deze musical gaan aan het einde zes mannen uit de kleren. Wij vinden dit ontoelaatbaar. Wij vragen ons af of er overleg is met de gemeente Barneveld over de inhoud van de programma’s. Hoe denkt de plaatselijke politiek hierover? Zijn dergelijke uitvoeringen in de toekomst te voorkomen?”

De hkW-pimp van dit nieuws: in Barneveld zien ze liever kale kippen.

Advertisement

23 comments

 1. Ik denk dat de gemeenteraad van tevoren de pikmaten had moeten doorgeven, Mannen in Epe schrokken van het feit dat ze zelf allemaal kippeleuters hebben en die vallen heeeeeeeeeeel klein uit! De vrouwen schrokken dat er zulke grote jongens bestaan buiten de kippenwereld.

 2. wie houd er nou niet van een beetje vlees, en als je hierheen gaat weet je waar de musical over gaat dus kan je verwachten dat ze uit de kleren gaan, of ga je naar een zonder dat je weet waar het over gaat.
  deze musical staat zeker op mijn TO DO lijstje

 3. @albert: sorry voor de onduidelijkheid, maar was het maar een reclamestunt…
  Er zijn echt vragen over gekomen. Bij hetkanWel vragen we ons dan af: dit kan niemand serieus menen… Dit moet een reclamestunt zijn. Of ze zien dus liever kale kippen in Barneveld…

 4. Barneveld is ook wel ook wel echt een dorp waarvan je dit kan verwachten
  ben er een keertje op een zondag geweest -_-
  zag ze gaan allemaal netjes en hoedjes op allemaal naar de kerk denk dat er daarom zo,n ophef over is gemaakt -_-

 5. Ik kom zelf uit de gemeente barneveld en vind de reacties zwaar overdreven. Ik ben zelf naar die musical geweest in het Schaffelaartheater en vond het fantastisch en heb helemaal krom gelegen van het lachen! En dat er mannen uit de kleren gingen was helemaal een leuke bijkomstigheid;)
  Het nadeel van Barneveld is dat er een grote groep zwaar gelovigen zitten die er nogal ouderwetse meningen op nahouden en beetje bekrompen zijn.
  En inderdaad als je er zo op tegen bent dan ga je er niet heen…

  1. Denk dat je gelijk hebt vwb die zwaar geleuvigen . Volgens mijn vrienden in Barneveld zijn ze idd bekrompen, maar kijken ook stiekum naar porno, double standards there!
   Maar goed, al dat bloot kan natuurlijk niet op de Veluwe 🙂

 6. Zoals we in theaterwereld zeggen: het was functioneel naakt! Bravo makers en cast! En wat ik van die zg. klagers vind? Ach ze zagen waarschijnlijk het liefst hun eigen barnevelletje op het toneel..verder vooral niet te veel aandacht aan geven. Het leven biedt gelukkig veel meer dan bekrompenheid.

 7. Hebben jullie allemaal ooit wel eens gehoord van "ELKAAR IN DE WAARDE LATEN" !?
  Zo ja, laat de Barnevelders dan in hun waarde!!!
  Zij hebben het recht om te leven zoals zij dat willen.
  Erg jammer dat er altijd zoveel commentaar is op christelijke mensen die uit durven te komen voor hun geloofsovertuiging!
  Moest zoiets eens gezegd worden over moslims dan heet dit discriminatie.
  Maar als het christelijke mensen betreft dan mag heel Nederland er tegenin gaan. BIZAR!

  1. Ik heb niets tegen buitenlanders in tegendeel maar moet ook op elk moment naar het gegalm van de moskee luisteren….. daar kan ik dus niet in kiezen. Een reden om te verhuizen? Gewoon doen wat je wilt en als dingen je niet aanstaan neem je er gewoon afstand van!

  2. Vind het geweldig dat christelijke mensen voor hun geloofsovertuiging durven uit te komen, net zoals een ieder ander dat MOET doen, moslim, hindu, maakt niet uit. Ik ,als christen kom ook uit voor mijn overtuiging, maar vind ook dat we af en toe kunnen overdrijven om hier zo'n drama van te maken.
   What's next? Gaan we terug naar de bloedige kruistochten, wel of niet in spijkerbroek?

   Fenna

 8. Als de musical gebaseerd op de gelijknamige film dan is er niet veel ranzigs te vrezen. Uiterst bedekt en netjes gaan de heren aan het eind inderdaad deels uit de kleren. Het doet mij denken aan een rel jaren geleden in een zeeuws uitgaansdorp. daar maakte een kroeg reclame met "heden top-less bediening". Bleek dat het mannelijke obers waren die hun overhemd uitlieten 🙂

  Overigens vind ik het ook wel de kat-op-het-spek-binden om een dergelijke musical te programmeren in het voor iedereen bekende christelijke dorp…. Vanuit reclame-doeleinden te begrijpen, maar ook wel érg de gevoeligheden opzoekend. Plan zoiets dan gewoonin Amsterdam ofzo. Geen (waarschijnlijk Barneveldse) haan die er dan naar kraait!

 9. jeetje, wat een gedoe zeg. zijn die gemeenteraadsleden allemaal zwarte-kousen-zwarte-hoedjes-vrouwen ofzo? hoe preuts wil je het hebben.
  nou laten ze eens een keer zien hoe de lieve Heer de man gemaakt heeft (dat zien ze normaal nooit natuurlijk, gordijnen dicht, licht uit, onder de deken…) is het weer niet goed.
  ga en geniet van wat de heer gemaakt heeft! vrouwen verenigt u!
  ben eens in een vleigtuig gestapt naar Rio. dar zaten twee barnevelders voor me (mannelijk geslacht) bleken in hetzelfde hotel te zitten. kan je zeggen: die waren niet vies van naakt. zowel mannelijk als vrouwelijk.

 10. Ik vind dit echt totale onzin, want in de musical HAIR gingen ze ook uit de kleren en daar word ook niks van gezegd. Kom op zeg je hoeft niet perse naar die voorstelling hoor… waar gaat dit over!!! We leven in de 21ste eeuw hoor :P!!!

 11. Christelijke gemeente ofzo…… triest dat deze film bij de preutse engelsen jaaaaaren geleden wel zo goed in de smaak vielen…Wil dat zeggen dat de typische nederlandse maatschappij cultuur en "leven laten leven" motto helemaal weggevallen zijn? Humor ook steeds verder te zoeken…of valt dit onder het motto we moeten open staan voor integratie en hebben we het hier over een Gemeenteraad die te geïntegreerd is….kerstboom boyvot op hoge school en het bijna enige land waar normaal wordt gedaan over een piemeltje (t.o.v kinderen en opvoeding bijvoorbeeld)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *