Drink 100 dagen kraanwater

100dagenkraanwater

Kraanwater moet vanzelfsprekend zijn
Het lijkt misschien een druppel op een hete plaat, maar elke giant leap for mankind begint toch met een small step? Kraanwater drinken is die kleine stap naar iets groters. Daarom wil WeTapWater van kraanwater de nieuwe standaard maken.

Op 1 januari zijn Tom Niekamp en Tetsuro Niyazaki begonnen met 100 dagen lang enkel en alleen kraanwater te drinken. Ze doen dat om zelf meer te weten te komen over water en om kraanwater te promoten.

Waarom kraanwater?
Omdat het kan! In Nederland is het kraanwater lekker en gezond. Maar ook omdat het moet! Kraanwater drinken is de makkelijkste manier om je steentje bij te dragen aan een beter milieu. Ontginnen, verpakken en transporteren van water zorgt ervoor dat fleswater 500 keer meer CO2 uitstoot dan kraanwater. Daarnaast is het afval vaak niet of slechts gedeeltelijk afbreekbaar (slechts 20% wordt gerecycled) en veroorzaakt daardoor wereldwijd grote schade aan het milieu.

Kraanwater op kantoor
Op kantoor moet je gewoon kraanwater kunnen drinken. Als je aan het werk bent, maar ook in de kantine. Maar helaas is dat niet overal het geval. Bijvoorbeeld in het hoofdkantoor van ABN-AMRO Amsterdam kun je simpelweg geen kraanwater krijgen bij de lunch, tenzij ze met hun glas naar de wc lopen. WeTapWater vindt dit onacceptabel en maakt daarom de bedrijven die kraanwater schenken in kaart en kenbaar op hun site.

Kraanwater in de horeca
Kun je in het cafe of in het restaurant om een glaasje kraanwater vragen? Heb je het recht op water dat niet gebotteld is? Hier is nog steeds onduidelijkheid over. Om onduidelijkheid hierover weg te nemen, vraagt WeTapWater ondernemers kraanwater op de menukaart te zetten en dit aan te geven door een sticker op de deur te plakken.

Wil je meer weten over dit initiatief of wil je hieraan deelnemen, ga dan naar http://www.wetapwater.nl voor meer info.

Advertisement

11 comments

 1. Heb sinds een aantal jaren een watervitalisator op de waterleiding direct na de watermeter. Dit is eenvoudig te monteren en mee te verhuizen. Gekocht bij http://www.beterwater.nl/
  Ik heb daarvoor water filters gebruikt maar wilde meer…… (omdat dat ook kan…… en ik had moeite met de naar mijn idee belasting van de vuile filters voor het milieu. Ik ben geen deskundige op dat gebied weet niet of dat inderdaad zo is.
  Voordelen het lekkerste drinkwater komt nu uit al mijn kranen
  Van het douchen met dit water krijg ik energie, van douchen bij een ander wordt ik moe
  Gebruik nog maar 1 eetlepel vloeibaarwasmiddel van Ecover voor de was (heb 4 kids)
  Gebruik nog maar halve dosering vaatwaspoeder voor de vaatwasmachine
  Gebruik van toilet je voegt “goed”water weer toe aan de kringloop, een hele fijne gedachte
  Ook het schoonmaken gaat makkelijker, poetsen is niet mijn hobby, je hebt namelijk veel minder last van kalkaanslag

  N.a.v. de japanner Emoto http://www.masaru-emoto.net/english/e_ome_home.ht
  Heb ik op mijn vitalisator briefjes geplakt met woorden die ik van toepassing vind voor mijn gezin, zoals liefde, harmonie, gezondheid etc

  1. Klinkt interessant (beterwater). Ik ga het checken.
   Graag wil ik ook reageren op de 1e reactie dat de horeca ook zijn kosten heeft. 100 dagen kraanwater zegt niet dat het gratis moet zijn, want zij vinden ook dat de klant er best voor mag betalen. Het is meer dat het goed is om de discussie aan te gaan.

 2. Op zich een goed initiatief, op kantoor etc. maar ik werk in de horeca en wil op het eind van de maand ook graag betaald worden. Als iedereen zou willen betalen voor een glaasje kraanwater ok, maar ja we leven in Nederland. Ook de horeca exploitant dient gas water licht, personeel, de "handling" van het glas, het meubilair, de aflossing / huur van het pand te betalen.

 3. @jimbo , gelukkig wordt steeds meer geaccepteerd dat er wel een vergoeding wordt betaald. Ik denk dat het af hangt hoe de ondernemer er mee om gaat en wat hij onder service verstaat. Vergelijk het met een kledingzaak, koop je alleen een paar sokken dan verwacht je deze te moeten betalen. Koop je een compleet kostuum met hemd das riem en schoenen dan vindt men dat ze die sokken er maar bij moeten doen.

  1. hey watercompany, ik had meer negativiteit verwacht van mensen. Maar in de meeste zaken is het zo ( en ook bij ons )als je een flesje wijn besteld en je vraagt een karafje water erbij dan krijg je dat met een glimlach en hoef je niks te betalen.
   is het echter dat je voor alleen voor een drankje komt, dan krijg je een flesje mineraalwater.
   Je sokken verhaal daar ga ik helemaal in mee.
   groet jimbo

 4. Ik word er ook enthousiast van, van die inbouw watervitalisator! Ga ik even wat geld voor opzij leggen…

  Kraanwater drinken doe ik zo wie zo al. Gebruikte ook veel zo'n waterkan + filter, maar net als Carla, toch wel twijfels over hoe milieuvriendelijk en gezond. Ik bedoel die kan is van verhard plastic: BPA's? En die filters gooi je wel weg na verloop van tijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *