Jamie Oliver: kookonderwijs zal ons leven reddenJamie Oliver is een nieuwe stem in het groeiende koor van mensen dat waarschuwt voor ons slechte voedingspatroon. De bekende TV kok strijdt al langer voor gezonder eten. Zo heeft hij met een actie ervoor gezorgd dat Britse schoolkinderen gezonder eten geserveerd krijgen. Op de Amerikaanse TED conferentie mag hij uitleggen wat het probleem is en welke oplossing hij heeft.

In het kort: we eten teveel vet en suiker, en te weinig groente. Dat maakt ons ziek. De huidige generatie kinderen zullen minder lang leven dan hun ouders. Of, in de woorden van Jamie: ouders, jullie vermoorden jullie kinderen.

De sleutel tot de oplossing ligt in beter koken. Hij wil dat mensen weer leren om zelf te koken met goede en gezonde ingrediƫnten.

Lees ook

Advertisement

3 comments

  1. Wat brengt hij het weer mooi. Ben ook helemaal voor voedsel-educatie in ons land. Want ook hier is het slecht gesteld. We zijn niet voor niets in Europa het land met het kleinste assortiment producten in de winkels. Calvinistisch als we zijn, hebben we liever goedkoop- dan voedzaam en gezond voedsel. We eten liever 7 keer per week met hormonen opgefokte braadworsten, dan 3 keer in de week een goed stukje biologisch vlees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *