Broodje gezond met kaas van moedermelk

Mommy-Milk-Cheese
Foto: 2achel, Flickr

Een enigszins bevreemdende maar heuse hype in het Verenigde Staten van Michelle Obama: “Mommy’s Milk”, een nieuwe kaassoort, speciaal voor fijnproevers. Je belegde boterhammetje zal nooit meer hetzelfde zijn.

Daniel Angerer, eigenaar en chefkok van restaurant ‘Klee Brasserie’ in New York, is een liefhebber van natuurlijk voedsel, fair food en biologische streekproducten. En nu heeft hij het woord “natuurlijk” een geheel andere dimensie gegeven: sinds kort serveert hij een exclusieve kaassoort “Mommy’s Milk”. Exclusief, want het is zijn zwangere vrouw die de hoeveelheid melk die Angerer nodig heeft, kolft.
Reizen en speuren culinaire freaks de wereld af naar bijzondere gerechten en ingrediënten, in dit geval ligt de leverancier dus op het kussen direct naast de New Yorker.
Aanleiding gaf baby Arabella, die deze hoeveelheden niet weg kon krijgen en toen weggooien een doodzonde leek, begonnen de creatieve kwaliteiten van de chefkok zich al snel te roeren. Met, na een fase van experimenteren, deze zachte kaas als resultaat.

Feedback
People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), de grootste organisatie die zich wereldwijd inzet voor de rechten van dieren, is er reuze blij mee. Evenals creatievelingen in de kooksector en innovatief ingestelde particulieren. Maar afgaande op vele websites zit de meerderheid van de mensen die online op het nieuws reageren, niet op deze kaas te wachten. De reacties variëren van ‘ yak’ tot ‘getuigt van slechte smaak’ en ‘laat moedermelk aan de kinderen’.

Angerer zelf vindt het erg gezond en natuurlijk, en nodigt elke twijfelaar uit te komen proeven van zijn smaakcreaties.
Wat vind jij ervan?

Zelf proberen?
Mijn respect heb je. Het stap-voor-stap-recept staat op de website www.danielangerer.com. Veel plezier en als de smaakbeleving je tegenvalt, gewoon doorslikken en just say ‘Cheese’…


Bronnen: Blog.peta.org, Inhabitots.com, DanielAngerer.com


Door: Erwin Polderman
Redacteur De Betere Wereld, en allround (cultural) creative
(Twitter:) @_Erwin

.

Advertisement

20 comments

 1. Waarom reageren mensen zo geschokt, koemelk is ook moedermelk, en dan ook nog van een andere diersoort
  dat is nog veel onnatuurlijker dan mensenmoedermelk
  hoe egoistisch. om melk te drinken dat is bedoeld voor kalfjes die daardoor afgeslacht worden
  mensen zijn vreemde wezens

 2. Begin hier te typen!Waarom reageren mensen zo geschokt, koemelk is ook moedermelk, en dan ook nog van een andere diersoort
  dat is nog veel onnatuurlijker dan mensenmoedermelk
  hoe egoistisch. om melk te drinken dat is bedoeld voor kalfjes die daardoor afgeslacht worden
  mensen zijn vreemde wezens

 3. Raar dat er nog niet eerder iemand op het idee kwam. En idd; moedermelk lijkt me natuurlijker dan koeiemelk (wat idd voor de kalfjes is). Ik heb wel eens gelezen, dat melk sowieso niet nodig (en misschien geeneens zo goed) is voor de volwassen mens. Maar als je dan toch een alternatief zoekt voor koeien-& geitenmelk hebben je mijn zegen! (Teveel soja schijnt namelijk ook weer nadelige gevolgen te hebben.)

 4. mij lijkt het geen fijn gevoel, wetend dat het moedermelk is, want in de prehistorie deden ze dat ook niet, maar bij koeien en scapen en geiten wel, maar volgensmij niet van hun eigen melk,
  ik weet het niet zeker, maar mij lijkt het n Btje te ver gaan, ookal hebben sommigen wel gelijk, eigenlijk hoort het niet zo raar te zijn, maar dan moet de hele mensheid wel opletten dat we straks geen moeders met moedermelk, bepaald eten gaan geven voor meer moedermelk enzo.

 5. Het probleem hiermee is… Hoelang gaat het duren tot vooral armere, of allochtone vrouwen 'uitgemolken' worden om wat extra geld met hun melk te verdienen en de eigen kinderen melk uit een pak krijgen?

 6. Het probleem hiermee is… Hoelang gaat het duren tot vooral armere, of allochtone vrouwen 'uitgemolken' worden om wat extra geld met hun melk te verdienen en de eigen kinderen melk uit een pak krijgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *