Hoe ziet een Happy Meal er na een jaar uit?

Foto:chinnian (Flickr)
Foto:chinnian (Flickr)
Een Happy Meal zou zoveel conserveringsmiddelen bevatten dat het een jaar lang goed blijft. Schrijfster Joann Bruso onderzocht of deze bewering klopte. Daarom kocht zij een Happy Meal als studie-object. In een blog beschreef ze een jaar lang de ontwikkeling van haar Happy Meal. Na een jaar zag de Happy Meal er in de woorden van Joann Bruso ‘pretty good’ uit. Hij zou nooit zijn gaan stinken of verrotten.

Ook opmerkelijk: mieren, muizen en vliegen hebben de Happy Meal nooit aangeraakt. Volgens Joann Bruso gaat natuurlijk voedsel na enige tijd rotten, maar kunstmatig voedsel niet. Met haar actie wil de schrijfster aandacht vragen voor een gezondere manier van eten.

Bekijk hier hoe de happy meal er na een jaar uitzag.

Lees ook:

Advertisement

33 comments

 1. Zwaar biased. Ben zelf werkende bij McDonalds. Ben zo dom geweest om een keer een hamburger en medium friet een paar dagen ergens te laten liggen (met haast vertrokken naar ergens waar ik een paar dagen verbleef). Vertrouw me, dat stinkt dan wel en dus rot het.

  Misschien dat McDonald’s in andere landen anders opereert. zo heeft deense milkshakemelk een net afwijkende samenstelling, maar in grove mate hoort dit gelijkend te zijn.

  Vind het zonde dat dit artikel meteen zo breed verspreid wordt, daar ik zelf weet dat we ons best moeten doen om te staan voor kwaliteit met zo min mogelijk kunstmatige stoffen. (Net zoals de bewering dat de kaas nepkaas zou zijn die recent dubbel ontkracht is.)

  Echt zonde.

 2. Zie ook dit artikel in de engelse krant ‘The Independent’ over 78 (schadelijke) toevoegingen in het McDonnalds-menu!:
  http://www.independent.co.uk/life-style/food-and-drink/news/on-the-menu-at-mcdonalds-78-additives-some-may-be-harmful-767533.html

  Eten dat zΓ³ onnatuurlijk is dat het niet meer vergaat (net als plastic!) kan nΓ³oit gezond zijn… McDonnalds geeft ook nooit alle ingredienten van hun “maaltijden” prijs…
  Terwijl wij recht hebben om te weten wat er allemaal in het eten dat zij ons voorschotelen zit!

 3. ik werk ook bij de mac .
  maar weet je wat het is een opgeblazen bericht.
  poehhe waar maken jullie je druk om.
  " wat doet dat in me lijf " man dat heb je binnen een jaar al lang uit gescheten.
  en "wat zat er in die hamburger" niks ja 100% puur rundvlees je kunt beter vragen wat erop zit. zoals ketjup mosterd uitjes en augurk maar daar hoor je niemand over.
  wat denk je dat er gebeurd als je thuis een frietje 1 jaar bewaard hoe ziet dat eruit ?
  precies dat weet ook niemand omdat dat niemand boeid.
  leg je thuis een hamburger in een doosje weg voor een jaar en kijk je dan hoe hij eruit ziet NEE
  nou dan boeiend hoe het er over een jaar uit ziet het gaat er toch om hoe het eruit ziet als je het je opeet ?

  1. Hoi Maria. Vraag jij je nooit af hoe het komt dat mensen steeds vaker kanker krijgen? Dat is mede de schuld van onze voedingsindustrie, die mensen langzaam vergiftigt. Conserveermiddelen en andere E-nummers worden lang niet altijd "uitgescheten" maar opgenomen in je systeem! Net zoals antibiotica, hormonen, enzovoort. Als je daar eens goed over nadenkt, vind je dit dan nog steeds een opgeblazen bericht??

 4. Beste bezoekers

  De vrouw wil hiermee bekend maken dat er veel conserveringsmiddelen in een hamburger zitten, zodat mensen het weten.

  PS : Als het je niet boeit, waarom lees je het dan???

  1. PS: Als het het je boeit hoe een happy meal er na een jaar uitziet, waarom vreet je dan bij de mac???

   Hou je bek gewoon en ga sla ofzo eten als je zo een probleem met de mac hebt. Wat een hippie gelul hier: oehhhhhhh de grote multinationals willen ons allemaal vergiftigen.

   1. Hee Mc Kroket, doe niet zo opgefokt man, niemand valt je aan hoor. Als jij graag bij de mac eet moet je dat lekker zelf weten, ieder z'n meug, maar ik moet die zooi niet en heb al verteld waarom. En ik heb toch niet gezegd dat ze ons WILLEN vergiftigen? Eerst lezen dan pas reageren. Als je er niks van snapt, helemaal niet reageren. Mvg.

 5. ik weet wel zeker dat mevrouw gelijk heeft,, en in meer als de helft van de producten in alle supermarkten is het zelfde mee aan de hand eigelijk worden we heel langzaam vergiftigt… tegenwoordig is het heel moeilijk om gezond eten te vinden

 6. Ik vind dat dit waar is.
  Je heb altijd een opgeblazen gevoel als je daar heb gegeten ookal is het lekker.
  Misschien is het niet waar, maar ik vind het goed dat ze het testen.
  Er zit teveel zout enz. in.
  Zelfs ik, een 13 jarige begrijp dat.
  En Maria B, het kan wel wat rustiger πŸ˜‰

  1. Je kan je ook afvragen hoe het komt dat de meeste mensen aan ziektes leiden….die vroeger niet voorkwamen. En hoe het komt dat er zoveel mensen tegenwoordig aan kanker leiden…

   Vroeger werkte men fysiek bovendien veel harder dan nu.

 7. Het doet weer lekker veel stof opwaaien. Jammer dat feitelijke informatie van McDonald's en alle uitnodigingen om te komen kijken hoe het echt zit, met je eigen ogen, een stuk minder reacties oproepen. Ik geloof nog steeds dat je lekkerder eet naarmate je meer weet over McDonald's. In een hamburger zit een stuk vlees van 100% rundvlees, waaraan alleen peper en zout worden toegevoegd. Geniet ervan!

  1. Beste meneer van de PR-afdeling van McDonald's, hoeveel "feitelijke informatie" kun je verwachten van een slager die z'n eigen vlees keurt?? En is Mc Donald's écht begaan met het lot van zieke kinderen? Is die Ronald McDonald niet gewoon een wandelende reclamezuil? Valt in dezelfde categorie als Heineken, die advertenties plaatst om de jeugd te waarschuwen tegen het overmatig gebruik van alcohol. Verkapte reclame, heel erg slim. Of eigenlijk sluw. Weg met de Mc Donalds-cultuur!!!

 8. Als je een gewone snee brood met een plak salami in de vensterbank legt dan ligt ie er over een jaar ook nog ongeveer hetzelfde bij. Heeft niks met conserveermiddelen te maken maar puur met het feit dat al het vocht eruit trekt en het aldus `geconserveerd` wordt. Net als bij gedroogde vis of gedroogde abrikozen. Vliegenmaden en bacteriën en zo hebben namelijk vocht nodig om te kunnen overleven. Niet dat ik zo'n voorstander ben van fastfood, integendeel, maar zo'n zelftest als van mevrouw Bruso zegt helemaal niks. Dan had ze er op z'n minst een plastic zakje om moeten doen zodat het niet uit kan drogen (ben benieuwd wat er dan gebeurt).

 9. ik heb een hamburger een jaar in de auto laten liggen met weer en windt hij droogt alleen wat op
  sinds het schoon maken van de auto niet meer bij de mac geweest als de maaien het niet hoefen hoef ik het ook niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *