Campina misleidt! Voer actie voor eerlijke info

appelsientje_web_front_nlLokaal geproduceerd voedsel , makkelijk en betaalbaar verkrijgbaar. Goed voor mens, dier en milieu, niet per se in die volgorde. Het kan. Veel mensen willen inmiddels eerlijk voedsel. Gelukkig wel. En dan zijn er altijd bedrijven die daar op in springen, die dergelijke wensen misbruiken. Om beter te verkopen.

Zoals FrieslandCampina met Multi Vitamientje Hollands Fruit. Foodwatch analyseert: “Het fruit van dat sap komt niet uit Nederlandse boomgaarden. De vruchten komen uit heel Europa, en zelfs uit de hele wereld. Maar níet uit Nederland. Hollands Fruit is je reinste bedrog. Campina wil dat u betaalt voor 1,5 liter gezoet water en vruchtensap dat niet komt uit het land dat erop staat: Holland. Aangevuld met vitaminen en aroma’s uit de fabriek. “

Persoonlijk word ik altijd zo misselijk van deze marketing trucs. Niet voor niets vluchtte ik ooit uit de reclamewereld: ik werd betaald om leugens te verkopen. Dat is nog steeds niet veranderd. Laat Campina weten dat je eerlijke info wilt. Voer actie met Foodwatch. Ik heb het al gedaan.

Advertisement

15 comments

 1. Hahahaha die Christiaan. Goed toch dat Foodwatch een en ander naar boven haalt? Ben blij altijd dat er mensen of organisaties zijn die verder kijken en denken. Of wil je liever belazerd worden… 🙂

 2. Sjonge jonge weet je hoeveel eten niet uit nederland komt.. en om eerlijk te zijn kan het mij ook geen ruk schelen. lees die pakken toch nooit xD. Anyhow het is leuk om ergens voor te staan maar dit is wel beetje jammer. Meld maar als ze gebruik maken van kinderen om hun vruchtjes te plukken.

 3. Ik neem aan dat ze voor misleiding en het verkopen van schadelijke stoffen (die er ongetwijfeld in zitten) een schadevergoeding aan alle gebruikers moeten betalen?
  Kom maar op!

 4. Even kort hoor, maar ik sta helemaal achter het idee van 'het kan wel.nl', maar richt je op zaken die echt inhoud hebben. Marketing is marketing! Dat dit als hoofbestanddeel misleiding bevat is algemene kennis, dus als men echt bewust is, leest men…

  1. Het oplossen van grote problemen begint vaak bij het begin. De een vindt dit misschien niet zo boeiend maar iemand anders leest dit en schrikt. 'Marketing is marketing' ben ik het niet mee eens, met die mentaliteit blijven ze onzin op de verpakkingen zetten en vindt niemand dat erg.

 5. tussen de regels door en is men kritisch bij het lezen van de teksten op de verpakking. Nergens staat er op het pak dat het gebruikte fruit uit Nederland afkomstig zou zijn, er staat enkel 'hollands fruit', kort gesteld; fruit dat in holland ook groeit. Is dit makkelijk en enigszins misleidend? Best wel. Pleit dit de koper van het product vrij van stupiditeit en goedgelovigheid? Nee! Knap stom als je niet weet hoe de westerse wereld in elkaar steekt terwijl je er dagelijks in rondloopt, nooit 'studerend lezen' gehad op de lagere school? Grote coöperaties in dit land, spelen handig in op het lage I.Q. en de gemakzuchtige instelling van…

 6. de westerse consument. Wil je groenbewust leven? Stop met het geloven in sprookjes en leer kritisch te zijn op wat je koopt i.p.v. loos dingen te schreeuwen zonder te lezen. Algehele opinie van dit artikel? Waardeloos! Gebruik je kop voordat je iets koopt. En voor diegenen die een negatieve reactie wensen te geven op mijn reactie op dit artikel? Die zullen nooit het verschil gaan maken in deze wereld enkel omdat hun intellect daarvoor klaarblijkelijk tekort schiet, zeg maar de Femke Halsema's onder ons!

 7. Beideogenopen, ik denk dat je meer gemeen hebt met de Femke Halsema's van deze wereld en hun intellect dan je denkt. Je bepleit namelijk een sterke ontwikkeling van het vermogen tot kritische reflectie. En laat dat nu net een van Halsema's stokpaardjes zijn. En het feit dat je je kennelijk opwindt over dit soort kwesties (anders zou je er niet zo'n overigens keurige reactie over schrijven) doet vermoeden dat je in ieder geval niet onbetrokken wenst te blijven. Blijf reageren, de duurzaamheidsbeweging heeft juist dit soort feedback nodig, en die komt heel vaak van binnenuit, maar het kan geen kwaad om ook eens een reactie van een outsider te krijgen.

 8. ik vind dit niet zo erg maar gelijk hebben de meeste begint met een tik eindigt in het ziekenhuis zoals me ma altijd zij ok ik zou het erger hebben gevonde met bijv vlees of melk van een ander land en dan zegge neh is van nederland 100% veilig ik ben er dus mee eens wees eens eerlijk met die etiketjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *