Zelfs rokers worden mooier en vrolijker van yoga

Het kost meer dan twee handen om alle voordelen van yoga op te sommen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat er weinig sporten beter zijn voor stressvermindering, fitheid en algemene gezondheid. De eeuwenoude Oosterse lichaamsbeweging houd je niet alleen jong, het geeft ook onverwachte positieve bij-effecten zoals een stralende huid en, ja echt, betere seks.

Beter slapen met “Ohm”

De ontspannende werking van yoga zorgt er bijvoorbeeld voor dat je beter slaapt. Zelfs 20 minuutjes per week kan mensen al sneller en langer laten slapen. Het lichaam kan zich tijdens zo’n nacht beter herstellen en de huid straalt meer. Het herstelproces begint overigens al tijdens een yogasessie: het buigen, strekken en jezelf in allerlei ogenschijnlijk onmogelijke posities wringen resulteert in een full-organ massage, die de bloedsomloop stimuleert en zorgt dat giftige stoffen het lichaam snel verlaten.

9 jaar jonger (zelfs rokers)

Uit een recent onderzoek blijkt verder dat mensen die veel sporten langer leven. Of beter gezegd: biologisch gezien negen jaar jonger zijn dan anderen. Wie drie uur per week flink zweet, kan zijn DNA tot negen jaar jonger maken. Aangezien yoga garant staat voor een intensieve lichaamsbeweging geldt dit effect zeker ook voor yogi’s, zelfs als ze roken of last hebben van overgewicht.

Beter in andere sporten

Ook handig: wie yoga beoefent, is vaak beter in andere sporten. Dit komt door flexibelere spieren en een versterkte focus. En waar sommige mensen al opknappen van een ommetje, daar blijkt yoga een nog positiever effect te hebben op het humeur en de gemoedsgesteldheid.

Beter sexleven

Nog niet overtuigd van de voordelen van yoga? Wat zeg je hier dan van: yoga kan, met name voor vrouwen, resulteren in een aanzienlijk beter seksleven, zo bleek uit recente onderzoeken aan de Harvard Universiteit. Regelmatige yogasessies versterken het verlangen, opwinding, orgasme en de ook de tevredenheid met de seks is hoger. Dit gold overigens met name voor vrouwen van 45+.

Bronnen: mnn.com, msnbc.msn.com, longevity.com

Lees ook:

Karaoke yoga

Zoen de hooikoorts weg

Biologische eten is echt gezonder en lekkerder

Advertisement

3 comments

 1. Yoga makes the world go round! Helemaal mee eens dus… ook vanuit onze eigen ervaring! Jammer, dat yoga vooralsnog een stoffig imago heeft, gelukkig is dat (eindelijk) aan het veranderen! Yoga is als 'groente'… Houd je van groente? Ligt eraan wat voor groente… Zo ook bij Yoga, er zijn zo vele vormen, dat er voor iedereen iets passends te vinden is: heel actief (PowerYoga) en versterkend, vaste volgordes (Ashtange Yoga), zachte yoga (Hatha Yoga), Flow Yoga, etc etc. En wanneer kun je als medewerker ipv een sportabonnement van je werkgever een yoga-abonnement krijgen? Yoga makes the world go round!

 2. Yup.
  Ben ik mezelf mee eens.
  I began my own Training at 14 and when it comes to stretching and breathing well i havent stopped.
  And i smoke too much.
  Oh well.
  I can still touch my toes.
  🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *