Koran en bijbel lijken meer op elkaar dan je denkt

Een brug van verhalen from Yesa Films on Vimeo.

(Gastbijdrage door Roshana. Ook bloggen voor hetkanWel?) Sinds een dominee in de VS aankondigde om op 11 september Korans te verbranden en die dag tot ‘Burn a Koran-day’ uitriep is er internationaal ophef over ontstaan. Wat velen over het hoofd zien is dat de Koran veel verhalen bevat die ook in de bijbel staan. Veel christenen en zelfs veel moslims weten dit niet omdat ze de Koran zelf niet hebben gelezen. Zij geloven wat hen verteld wordt door hun imams en/of hun omgeving.

Voor een beter begrip tussen moslims en christenen heeft filosofe Marlies ter Borg alle gemeenschappelijke verhalen uit de Koran en de Bijbel verkort naast elkaar gezet in het boek ‘Koran en Bijbel in verhalen’. Sanaa Swart maakte een documentaire over dit onderwerp.

Marlies ter Borg was zelf hoogst verbaasd toen ze jaren geleden in een boekwinkel de Koran opensloeg en daarin het bijbelverhaal over Christus las. In het Arabisch heet hij ‘Isa’ en God ‘Allah’. Tot haar verrassing kwam ze in de Koran ook de andere bijbelse figuren tegen, zoals Abraham die in de Koran ‘Ibrahiem’ heet, of Jozef ‘Joesoef’ en Maria ‘Marjam’. Ook in de Koran bouwt ‘Noeh’ (Noach) een Ark en drijft ‘Mousa’ (Mozes) in een mandje over het water. Zo kwam ze op het idee om het boek ‘Bijbel en Koran in verhalen’ te schrijven. Ze ploegde met behulp van Karima Bisschop van de website http://www.moslima.nl/ en godsdienstwetenschapper Marloes Keller van de IKON beide boeken door.

Ter Borg komt tot de conclusie dat “beide geloven zo op elkaar lijken dat je nauwelijks kunt spreken van een andere godsdienst”. Ook zegt ze “Als Wilders de Koran wil verbieden en daarnaast zegt dat overspelige vrouwen volgens de islam gestenigd kunnen worden, moet hij er wel bij vertellen dat deze vorm van doodstraf niet in de Koran voorkomt, maar in de Bijbel”. “Laat me dan eens zien waar het staat in de Koran of de Bijbel,” vroeg Ter Borg zich steeds af bij het samenstellen van haar boek. Uit haar onderzoek blijkt ook dat er in de Koran niets staat over het moeten dragen van hoofddoekjes of sluiers door vrouwen. Wel staat er dat zowel mannen als vrouwen “hun kuisheid” zouden moeten bewaren en dat vrouwen hun borsten beter kunnen bedekken.

Wie zelf in het Nederlands Γ©n het Arabisch de Koran wilt lezen kan terecht op de site www.bijbelenkoran.nl. Een andere tip: de heruitgave van de Nederlandse Koranvertaling van hoogleraar Fred Leemhuis uit 2007 lezen. De Arabische tekst van de Koran is in dat boek naast de Nederlandse vertaling geplaatst.

Het boek ‘Koran en Bijbel in verhalen’ door Marlies ter Borg en Karima Bisschop is uitgegeven door Unieboek en kost €14,95

Bronnen

Advertisement

2.131 comments

 1. Er zijn veel godsdiensten op de aarde, maar we dienen allemaal dezelfde God’? Dit zeggen de Islamitische Ayatollahs. Ze doden, kidnappen, martelen – en dat alles in de naam van God! Miljoenen Iraniërs en andere Islamieten zijn bereid te sterven voor de god van hun religie.

  Irak en Iran zijn allebei Islamitisch: dezelfde god, dezelfde leerstellingen, en ze vertellen de rest van de wereld dat ze een ‘heilige oorlog’ strijden tegen elkaar. Meer mensen op de aarde zijn gedood vanwege godsdienstige redenen dan om welke andere oorzaak ook. Nu, op dit ogenblik, doden Katholieken en Protestanten elkaar in Ierland, in de naam van God en hun godsdienst. Kerkgeschiedenisboeken staan vol van bloedige beschrijvingen van godsdienstige oorlogen. In de naam van de godsdienst heeft de wereld geleden onder wreedheden van inquisities, vuur, geselingen, verdrinkingen, massaslachtingen en genocide.

  1. Binnen religieuze organisaties zitten net zoals binnen elke organisatie (b.v. politiek) mensen die zich macht toe eigenen/ macht krijgen, misbruik van deze macht (geen alleen recht van religie) is het grootste probleem wat machthebbers bedreigt. Goede informatie voorziening is de doodsteek voor machtsmisbruik.

  2. 1.Christenen zijn niet allemaal lieverdjes,maar als ze moorden (en al helemaal als ze dat doen in naam
   van hun god) ,dan zondigen ze zwaar tegen een van de 10 geboden.
   2.Mohammedanen die ongelovigen vermoorden in naam van allah,doen goed werk en als ze daarbij
   sterven gaan ze rechtstreeks naar hun hemel.
   N.B.Lees de koran en de bijbehorende broodnodige uitleg (ahadith en de sira)!!

   1. joost weet het?!?!?!?
    joost weet het duidelijk niet!!!
    jij bent niet zo slim he?!, joost?!
    ook moslims mogen niet moorden, zeker niet in de naam van Allah/ God.
    geen enkel geloof staat het toe mensen te doden enkel omdat deze een ander geloof beleiden, wanneer iemand een ander geloof beleid heb je dat maar te accepteren, natuurlijk mag je proberen deze te overtuigen dat jouw geloof het juiste is maar nooit met geweld.
    zoals moslims christenen of atheïsten in afrika vermoorden, of zoals laatst in egypte en afganistan, met bommen, kapmessen of wat dan ook, denk eens even na man……
    God is liefde en wil absolut zeker niet dat er mensen worden vermoord…en al helemaal niet in zijn naam…iemand doden in de naam van God?!?!?
    hoe dom kan je zijn, daarbij sterven maakt je echt geen martelaar die 72 maagden krijgt in de hemel, een moordenaar gaat rechtstreeks naar de hel, precies waar een moordenaar thuis hoort.

    1. "LEX " jij gebruikt "toevallig" dezelfde naam als een andere een ander lex (op blz. 6 van dit topic) , die er totaal andere (verstandiger) ideeën als jij op na houdt . Jouw allah (god?) is zeker geen liefde,
     soera 2-98 zegt : "god(allah dus) is ook een vijand van deongelovigen " en zie ook soera 3-32 en 30-45 god(allah dus) heeft de ongelovigen niet lief . Allah vervloekt de ongelovigen tientallen malen naar de hel in de koran , dat kun je moeilijk liefde noemen.
     De zelfmoord terroristen staan in zeer hoog aanzien in de moslimlanden, en het gekke is dat de slachtoffers meestal mede-moslims zijn . Zij roepen bij hun aanslagen altijd :"allahu akbar", dus ze moorden echt in de naam van allah.
     De imams en de mullahs (héél echte moslims dus!) preken erover en sporen hen aan. Zie bijv. http://www.memritv.org/content/en/all_clips.htm
     Het is duidelijk dat JIJ beter moet nadenken. Jij hebt nu veel christelijke ideeën, maar die kloppen niet met de islam .Dat moet je toch wel duidelijk zijn!

    2. God is liefde "LEX", maar ALLAH de zgn. god van de moslims zeker niet . ALLAH haat ALLE ongelovigen ( soera 2-98/99 ) en ALLAH vervloekt ALLE ongelovigen en stuurt ze naar de hel (tientallen soera's o.a. 9-5 , 9-29 ,9-123 , 3-32 ). Bovendien ALLAH heeft alle ongelovigen "doof en blind" gemaakt ( o.a.soera 48-29) ,dus ze kunnen er ook nog niets aan doen dat ze "ongelovig"zijn.
     ALLAH is dus óók nog onrechtvaardig.
     Ik kan er ook niets aan doen , maar dit zijn de feiten. Lees maar na in de koran http://www.bijbelenkoran.nl/lees_boeken.php

     1. Nou nou Cassandra en Joost. Jullie (weten)? veel over de Koran. Mag ik vragen hoe het komt dat jullie alle regels uit de Koran uit jullie hoofd hebben geleerd, Wat zijn jullie voor soort mensen? Ten eerste: jullie lezen vertalingen van de Koran van jou soort mensen. Die maken er iets heel anders van, zij willen de Koran opnieuw schrijven. Net als de Bijbel. Die is ook verschillende keren opnieuw geschreven. Daarom haten jullie de Islam, de islam is onveranderd gebleven, en dat zal altijd zo blijven

     2. De koran die ik aanhoud is de vertaling van prof. dr, Leemhuis. Die vertaling wordt in dit blog aangeprezen door de filosofe dr. M. ter Horst , de moslima (!) Karima Bisschop, Roshana (die dit blog heeft geplaatst) enz. Je kunt die vertaling hier vinden: http://www.bijbelenkoran.nl/lees_boeken.php
      Ik ben gewoon iemand die reageert op dit blog. Maar jij weet klaarblijkelijk niet waar je verzeild bent of waar je mee bezig bent.
      De koran is echt niet onveranderd gebleven . Er waren in de tijd van de Kalief Uthman zo'n 6 of 7 verschillende Korans in omloop. Uthman heeft er 1 behouden en de rest laten verbranden. Dat is zo volgens jullie eigen geschiedenis (Sirat). Er trouwens onlangs in Jemen een zeer oude Koran gevonden die afwijkt van de huidige Koran .
      Wij haten de Islam , omdat volgens de Islam de Moslims alle ongelovigen moeten haten.
      Tenslotte , ik ben geen christen of wat dan ook , maar dat kunnen jullie gehersenspoelde mensen niet begrijpen. Dis slechts een constatering en niet bedoelt als schelden.

     3. Welke koran lees jij Ayshe.? Die in het oude -Arabish ? Ik durf te wedden dat jij die helemaal niet kan lezen. Jij leest misschien, de Arabische koran van Uthman. In die Koran staan de verschrikkelijke dingen die ik noem nog veel duidelijker. De Korans die wij lezen zijn juist "mooier"gemaakt, voor onze westerse oren en ogen.
      Als het niet waar is wat wij zeggen , moet JIJ gewoon zeggen WAT er niet waar is. Dat moet voor jou toch héél gemakkelijk zijn. WAT staat er wél en waar kunnen WIJ dat vinden.
      Doe je best Ayse. Ik hoop voor de moslimmensen dat de islam niet altijd onveranderd zal blijven.Want dan zal er geen enkele vooruitgang zijn voor hen!
      Lees de reacties hieronder en probeer ze te weerleggen!

     4. Ayse weet kennelijk minder van de Koran dan wij. We horen niets meer van Ayse. Weet ze misschien helemaal niks van de Koran.? Het lijkt er sterk op.

     5. Beste Ayse.
      "Jou(w) soort mensen". Klinkt erg discriminerend !
      De moslims, "Jouw soort" dus, klagen altijd over discrimineren .
      Wat de Koran betreft, die kun je overal op het internet vinden en lezen.
      Allemaal verkeerd vertaalt natuurlijk volgens jou.
      Welke Koran lees jij dan . Geef toch even door ,dan hebben wij óók de "goede"(volgens jou), en dan kunnen wij ook zien dat het er allemaal anders in staat. πŸ˜‰

     6. Ayese de hooghartige en opschepperige moslima weet véél beter wat de Islam inhoudt. Zij behoort immers tot het beste der mensheid , zie koran soera 3-110:
      "Jullie zijn de beste gemeenschap die er voor de mensen is voortgebracht "
      Of bij Yusuf Ali in het engels :"Ye are the best of peoples, evolved for mankind" (http://www.harunyahya.com/Quran_translation/Quran_translation3.php). Dit is de website van jouw lieveling , Harun Yahya, geloof je die wél ?
      Alleen zegt takkija- Ayese niet wat wij verkeerd weergeven van de Koran!

     7. Ayese, weet geen antwoord Cassandra. Moslims zullen nooit rechtstreeks antwoorden. Ze kunnen alleen maar de personen aanvallen . Er is voor hen geen antwoord te vinden.
      De waarheid is niet tegen te spreken, zeker niet door een onwetende en gehersenspoelde moslima! Zij durven niet zelfstandig te lezen en na te denken, dat is hier opnieuw gebleken.Ze worden liever onderdrukt uit angst voor hun hel.Zielig

     8. Ayse is een echte Moslim . Ze denkt dat ze beter kan lezen en denken dan de Kuffaar.Volgens surah 48:29 zijn de Kuffar immers doof en blind. Van jou krijgen we geen antwoorden op onze kritiek , want dat kun je niet . Wie is er nu doof en blind , Ayse??
      Dom kind!

     9. Precies Ayse, de islam is niet meer te veranderen. En daarom is er geen enkele vooruitgang in de moslimlanden. Allen maar achteruitgang. Ook die protestgolf in de islam-landen zal niets opleveren, als het de religieuzen zijn die aan de macht komen!
      Mijn vraag aan jou is : " Weet jij veel van de Koran"?
      Jij geeft namelijk , zoals gewoonlijk bij de moslims, geen antwoord op de kritiek!
      Klopt het niet wat de reaguurders hier beweren over de Koran? Wat klopt er dan precies niet?

    3. Deze lex-de-moslim kent zijn eigen koran niet. Er zijn namelijk veel soera's die de moslims oproepen om ongelovigen te doden.Bekend zijn surah 9-5 en 9-29 .Maar ook een "leuke" is surah 9-111, daarin staat letterlijk : " God (Allah) heeft van de gelovigen (moslims) hun eigen persoon en hun bezittingen gekocht zodat de tuin voor hen is ? zij strijden op Gods (Allah's weg, WAARBIJ ZIJ DODEN en worden gedood. "
     Dit zijn Allah's eeuwig geldende LETTERLIJKE woorden !
     KIJK MAAR IN DE HIER DOOR ROSHANA AANGEPREZEN NEDERLANDSE VERTALING VAN PROF.LEEMHUIS http://www.bijbelenkoran.nl/lees_boeken.php
     P.S. Als deze LEX-DE-MOSLIM op deze reactie antwoord gaat waarschijnlijk verwijzen naar de bijbel , dat daar óók slechte dingen in staan of zoiets. Dat maakt de koran natuurlijk niet beter (integendeel).Het kan ook zijn dat hij ongelovigen (alle nederlander zijn immers christen of atheïst) gaat kleineren of uitschelden . We zullen zien .

   2. denk daar maar eens over na, als jij teminste het vermogen heb om na te denken…een waar moslim dood geen mensen, zelfs in geval van zelfverdedeging is het twijfelachtig of doden acceptabel is, er staat immers geschreven "wanneer je geslagen word op de ene wang…keer hem dan de andere toe…"
    nogmaals God is liefde, niet de dood.
    het verhaal van de barmhartige samaritaan, is je dat bekent???? de barmhartige samaritaan gaf zijn vijand te drinken en nam hem onder zijn hoede om hem te verzorgen…..
    niet, de samaritaan doode de man in de naam van God, en God zag dat het goed was!!!!!
    duidelijk???
    nadenken man!!!

    1. LEX, jij bent duidelijk helemaal de weg kwijt . In de koran staat diverse keren dat moslims anderen moeten doden , bijv. in soera 4-89 , soera 9-5 ("Als de heilige maanden zijn verstreken, doodt dan de veelgodendienaars waar jullie hen vinden") . Zo zijn er meer , want allah is een vijand van de ongelovigen (zie soera 2-98) en soera 4-101 zegt : "de ongelovigen zijn voor jullie een duidelijke vijand ." Jij kent je eigen koran blijkbaar niet !
     Een waar moslim gelooft niet in de christelijke bijbel ,die is immers corrupt volgens jullie . De door jou bedoelde uitspraak van Jezus Christus komt uit Lucas 6-29 : "Als iemandje op de wang slaat, biedt hem dan ook de andere wang aan ". Dit staat NERGENS in de koran.
     uitspraak komt uit het evangelie volgens Lucas: : Het verhaal van de barmhartige Samaritaan staat in de bijbel van de christenen . NERGENS in de koran wordt een Samaritaan vermeld . Jij denkt dat je een moslim bent ,maar je gebruikt de ideeën van het christendom . Héél bizar !

     1. Hé LEX-DE MOSLIM. Heb je nog nagekeken of die verhalen van de"wang toekeren " en de "barmhartige Samaritaan"in de koran staan ?? NEE, hè . Het staat in de bijbel zoals ik heb laten zien.
      Dat moet je gezien hebben . Jij kunt immers zo goed nadenken ,dan moet je ook goed kunnen lezen!!
      Horen we nog van jou? Ik denk het niet . Hier heb je nog, letterlijk, een heel bekende soera uit jouw koran (de nederlandse vertaling van prof. dr. Leemhuis) over " naastenliefde in de Islam". Het is soera 9 vers 123 : "Jullie die geloven! Strijdt tegen de ongelovigen die dicht bij jullie zijn en laat hen strengheid bij jullie vinden. Weet dat God met de godvrezenden is."
      Je kunt het hier controleren http://www.bijbelenkoran.nl/lees_boeken.php

    2. Laten we deze "lex" voortaan maar "lex de moslim"noemen . Want er is al een echte LEX , die is eerlijk .__"lex de moslim" jat (net als mohammed altijd deed) hier gewoon , het verhaal van de barmhartige Samaritaan uit het Nieuwe Testament en doet net of het een islam – verhaal is.Terwijl de moslims altijd zeggen dat de Bijbel vals is . Eveneens steelt hij de uitspraak van Jezus van "de andere wang toekeren". En dan nog de onbeschoftheid hebben om te zeggen dat WIJ na moeten denken . Waarschijnlijk gelooft hij zijn eigen onzin echt!__En wat dat doden betreft , een ware Moslim MOET van de koran moorden , zie b.v. soera soera 9-5 :__"Als de heilige maanden zijn verstreken, doodt dan de veelgodendienaars waar jullie hen vinden, grijpt hen, belegert hen en wacht hen op in elke mogelijke hinderlaag." Er zijn véél meer van deze "vredelievende" soera's b.v 9-29 en 47-4 , in velen staat het woord "strijdt" of "strijden", hiervoor staat in de arabische koran het woord "qital" hetgeen "doden" en "vermoorden"!!

     1. Waar blijft "lex de moslim" ? Je hoort nooit meer iets van de moslims als ze vlug iets beweerd hebben en daarna telkens de grond in zijn geboord. Ze weten geen antwoord te geven op heldere kritiek !!

    3. Zelfs jouw (voor)laatste zin heb je gestolen uit de Bijbel . Die zin komt in het geheel niet voor in de Koran. "God zag dat het goed was" ,staat verschillende keren in Genesis hoodstuk 1 , zoals in de verzen 4, 10, 12, 18, 21, 25 en 31.
     Jij bent een echte moslim. Stelen bij de christenen. Maar zelf lezen ?. Nee hoor!! En zelf nadenken ?
     Al helemaal niet !!! Wat een sukkel is deze lex-de-moslim. Iedereen kan wat ik zeg nalezen in de bijbel.

  3. Stenigen komt niet in de koran voor maar des te meer in ahadith en de sira; de shariah (de islamitische onveranderlijke wet) schrijft het dan ook voor.In streng – islamitische landen wordt het dan ook toegepast.

  4. de zogenaamden molims die jij volgens mij bedoeld zijn geen moslims. en zo dient een moslim niet te gedragen en ik ken dit want mijn vriendin is er een en zij heeft mij alles uitgelegd over de islam.
   de taliban zou verboden moeten worden en dat vinden alle moslims alleen moslims die niet kunnen denken luisterd naar zoiets doms zoals vermoorden van pim F. of de teroristen die zichzelf opblazen en hopen op 72 maagden kunnen lekker verder dromen want in de hell krijgen ze 72 zweepslagen en al dat soort andere dingen. er staat in alle boeken duidelijk je mag niet doden. dit is een van de grootste zonde.
   er staat behalve wel in de koran dat je alleen mag moorden als diegene gevaar voor je is en hij jou wil vermoorden of wat dan ook. volgens mij maken veel moslims in westerse landen hier een fout in.

   1. Je moet zelf de koran lezen!
    Jouw vriendin is zo te lezen een goed mens, echter niet dankzij de koran maar ondanks de koran.
    Waarschijnlijk praat ze haar ouders en imam na. JIj en je vriendin moeten dus, nogmaals, ZELF de koran
    en bijbehorende islamitische boeken lezen.

   2. waar gaat het hier eigenlijk over? een mens is een mens, welk label je er aan geeft zijn toch details? Google eens de film ZeitGeist.
    Iedere godsdienst verschilt gewoon in concept maar NIET in de BETEKENIS want het ontspringt bij de astrologie en alle verhalen zijn in elke godsdienst( dus Mohammed, Jezus, Buddha, …= 1zelfde) te herleiden tot verhalen van gebeurtenissen in een ander jasje maar synchroon met de telling waarop onze kalenders zijn opgebouwd!!
    We laten ons doen door de media en moeten allemaal eens eerlijk binnen inkijken en ons denken durven in vraag stellen want meestal zijn ze gewoon overgenomen zonder echt bewust eens overdacht te hebben.
    Doei*****

  5. De filosofe Marlies ter Borg beweert over het christendom en de islam dat “beide geloven zo op elkaar lijken dat je nauwelijks kunt spreken van een andere godsdienst”.
   Mijn vraag aan haar is of ze moslim wil worden of dat is ze het al? Zo niet,waarom niet? Vrouwen worden
   volgens haar op respectvollere wijze behandelt.Graag haar duidelijke reactie hierop en dan
   zonder omhaal en drogredeneringen.
   Ik hoop dat Marlies weet dat mannen een "een graad hoger staan "dan vrouwen en dat, toen vrouwen
   aan mohammed vroegen waarom dat zo was, hij antwoorde (kort samengeva)t dat de meerderheid in de hel bestaat uit vrouwen en dat hij niemand had gezien met "meer gebrek in intelligentie en religie"
   dan bij vrouwen.(Zie de sahih hadith van Al Bukhari ,volume 2 nummer 54,dit wordt in de hele islamitische wereld als juist gezien).
   Aan de bedenksels van M.ter Borg (èn trouwens ook van de afvallige non Karin Armstrong) te zien lijkt mohammed deze keer gelijk te hebben .

  6. We reageren allemaal uit angst voor de "vreemde" maar onze essentie is dezelfde wat onze aarde bezielt en wat bloemen energie en wijsheid geeft te bloeien op het juiste moment.
   We beïnvloeden elkaar onbewust en versterken dikwijls juist hetgeen we NIET willen!
   We verschillen, buiten kleding en tradities, helemaal niets want iedereen wil toch het beste voor z'n kinderen? en iedereen wil toch gewoon gelukkig zijn MET elkaar en iedere dag lachend tegemoet gaan?
   We zijn vergeten dat de hemel niet enkel boven is maar HIER en NU, want zoals boven = hier wat betekent dat ook vice versa gebeurt en onbewust onze eigen hel op aarde creëren als we allemaal dit gedrag en denken verder zetten.

  7. volkomen mee eens. het zou meer bekend moeten worden dat het oude testament vol moord en doodslag staat. maar waarom deze gruwelen aanhalen en niet de troostrijke en liefdevolle woorden uit beide godsdiensten bekend maken.

   1. Aan Marja van Reijen.
    Van de gruwelverhalen in de Koran, hebben we last op de hele wereld. Vooral omdat veel moslim-terroristen de gruwelverhalen uit de koran letterlijk uitvoeren ! Vandaar!
    Ken je trouwens joodse zelfmoord- terroristen?

   2. In tegenstelling tot de bijbel staan er in de Koran véél en véél meer gruwelen dan troostrijke en liefdevolle woorden.Liefdevolle en troostrijke woorden gelden bovendien alléén voor de Moslaims. Allah haat ALLE ongelovigen. Dat is de bittere waarheid Marja. LEES ZELF MAAR DE KORAN.!

  8. Voor mijn gevoel zijn het de mensen die hun geloof of cultuur misbruiken vanwege macht, geld en hun positie in deze wereld. Maar de onderlingen overeenkomsten tussen Koran en Bijbel en eigelijk alle
   zijn overlappend. Er staat ook geschreven in het oude testament dat God de mensen splitste in meerdere talen zodat er een verdeling ontstond maar denk dat hij ieder een geloof mee gegeven heeft.
   Volgens mij is hij universeel en steld gelijkheid opprijs hoe je met een ander omgaat en niet een gebouw of een altaar. Maar een mens die om anderen geef probeer het goede te doen en daar hecht hij
   veel waarde aan dat haal je uit beiden Koran en Bijbel.

   1. Henrica Jij zegt — Maar een mens die om anderen geef probeer het goede te doen en daar hecht hij __veel waarde aan dat haal je uit beiden Koran en Bijbel. — Waar zie jij dat in de koran staan? en dan moet je de ongelovigen ook meetellen, of zijn dat geen anderen. noem eens stukken uit de koran waar staat dat moslims om ongelovigen moeten geven. Ik ben benieuwd ,wat je kunt aanleveren.

  9. Verwar nooit(!!!!!) iran met irak, iran mag in naam een islamitiache staat zijn, maar iraniërs noemen de revolutie de grootste fout van hun leven. Daarnaast is hun cultuur vooral perzisch en niet islamitisch, ook vindt je er de meest gastvrije mensen ter wereld die maar wat graag jou visie op het leven horen. Zo dat moet ook even gezed worden.

   Waar het om gaat in dit artikel is dat beide geloven zeer veel gemeen hebben, en dan kunnen jullie fijn de koran gaan citeren maar komop, die hebben jullie zelf absoluut niet gelezen! De moslim landen, en dan bedoel ik Noord-Afrika en landen als Saoudi Arabië, hebben hun eigen regels die zogenaamd op de Koran gebaseerd zijn. Maar in basis is de islam niet geweldadiger of vredelievender dan de bijbel. En dat is wat dit artikel zegt. Jullie zien alleen het slechte! Want geloof mij in de bijbel(die jullie ook niet gelezen hebben!) staan ook de nodige, op zijn zachtst gezegt onvriendelijke dingen over de 'ongelovigen'

   Ik geloof niet in een god, deze brengt op alle manieren dood en verderf( uit wiens naam vechten de amerikanen, juist god!) maar verhef de ene godsdienst niet boven de andere!
   islamofoben! leer eerst oordeel dan, praat niet zomaar de eerste en de beste persoon na maar ga na of dit ook klopt!

   1. @ linneke
    De Amerikanen vechten echt niet in naam van of voor god . Geef bewijzen daarvoor. Ze vechten voor vrijheid en democratie en olie (dit laatste denk ik).
    Er wordt , in ieder geval door mij en velen met mij,geen godsdienst boven de andere verheven. Ik persoonlijk vindt alle godsdiensten onzin, maar dat moet iedereen voor zichzelf weten . ALLEEN DE ISLAM IS SUPER GEVAARLIJK, en in dat opzicht dus duidelijk anders . De Islam moet met alle kracht worden bestreden. Kijk maar bijvoorbeeld hier http://www.thereligionofpeace.com/

   2. Als in de bijbel "onvriendelijke dingen staan , maakt dat de koran geen draad beter. Het enige wat je dan aantoont is dat BEIDE in boeken haatvoll e zaken staan.
    Een fobie is een onredelijke angst . De angst voor de islam is helemaal niet onredelijk. Er zijn constant terreurbedreigingen op de hele wereld (dacht jij dat bijv. de vliegtuig controles voor niks zijn). Het woord "islamoFOBIE"is derhalve een onzinwoord.
    Er staan in dit blog bij de reacties heel veel soura's uit de koran genoemd, dus blijkbaar hebben veel mensen de koran zelf gelezen en hebben gekeken "of het klopt". En dat doet het inderdaad!
    Ik denk dat jij zelf de koran niet leest , anders ben je blind .
    Wat al die godsdiensten betreft : Ik vind ook dat ze de mensen gevaarlijk maken , net als jij. Maar we (allemaal) hebben (zeker de laatste tijd) veel meer last van gekke, fanatieke moslims dan van anderen.
    En dat de Amerikanen voor een God vechten , dat zuig je duidelijk uit je duim, want heel veel Amerikanen zijn Atheïst . Ik denk, om dit laatste, dat jij een takkija- moslim bent en dus een leugenaar.

  10. Beste Wilma,

   Wat je opnoemt aan feiten heeft te maken wat mensen (!!!) elkaar aandoen. Het ego, en niet God is daar verantwoordelijk voor.
   Het wijzen naar deze feiten en dan zeggen dat er geen God kan bestaan is erg kort door de bocht.

   Ook wanneer je niet in een God wil geloven kun je de mensen op deze prachtige aarde dienen door goed te doen. Laten we ons daar op richten, we kunnen het Liefde noemen.

   Veel goeds, hartelijke groet,
   Bram

  11. wel een goede bril opzetten, ik heb van 1940 t/m heden tientallen oorlogen meegemaakt ,o/a wo2 indie, korea, cambodja, vietnam, irak, het hele continent afrika gepleegd door extreem rechts joods/ ortodox gelovig amerika,
   en europees extreme gelovigen, van moslims hadden wij in die tijd geen last, het begon met het uiteen vallen van het communisme, er werd weer een aartsvijand uitgevonden het teorisme, en dus kon het moorden met miljarden verslindende dollars doorgaan.

   1. yep yep. Jij ziet het goed. De Bolsjevieken (oftewel de oude Khazaren/AskeNAZI's) werden verdreven uit Rusland en zij gingen naar Amerika (vandaar dat er nieuwe oorlogen uitbraken). Langzamerhand keerden wat Bolsjevieken terug naar Rusland en Rusland werd kleiner ;).

    Met jou kan ik praten.

  12. De oorlog is door Engeland en Amerika ontketend. Het ging om olie. Iran is aangevallen en heeft Iraq mores geleerd maar zij waren de slimste en stopten daar waar het nodig was.

   Religie is een poltieke instrument. China was slim geweest om Religie uit te bannen (jammer kruipen de kakkerlaken weer het land binnen om het te vergiftigen met hun evangelie).

  13. Wilma Dekkers-De islam is slechts in zeer beperkte mate een religie.Hij is voornamelijk een gevaarlijke ideologie,die beveelt zijn volgelingen om een wereldwijde islamitische staat te stichten, waarin iedereen heeft te leven volgens de sharia, de barbaarse wet van de islam…Met het kromzwaard in de hand heeft Mohamed het hele Arabische schiereiland gezuiverd van alles wat christelijk was.Hij liet krijgsgevangenen, die zich hadden overgegeven executeren.Dit gewelddadige optreden van Mohammed staat in al zijn levensbeschrijvingen vermeld en wordt in heel de islamitische wereld trots doorverteld…Nooit lezen we dat Christus de oorlog voerde.De kruistochten van vroeger waren militair van aard en hadden tot doel de heilige plaatsen van het Christendom te heroveren op de moslims die er kort na de dood van Mohammed binnengevallen waren.Jezus predikte liefde en naastenliefde, op de woorden van Jezus is het christendom gebaseerd(Vaticaan is niet het christendom).Religie biedt een basis voor vrede, mensenrechten, vrijheden en gerechtigheid. Elke interpretatie die het tegendeel beweert, waaronder misbruik van religie om conflicten aan te wakkeren, is verkeerd en bedrieglijk.

 2. Filosofe Marlies ter Borg is juist teruggekeerd uit de VS waar op 1 september in Washington de presentatie plaatsvond van het boek Sharing Mary, Bible and Qur'an Side by Side.

  Dit Engelstalige boek is een uitgebreidere versie van het Nederlandse boek Koran en Bijbel in verhalen, waarvan inmiddels een vierde druk is verschenen. De titel verwijst naar de Joodse vrouw, moeder van Jezus, die zowel bij Christenen als Moslims geliefd is. Dat Maria ook in de Koran ruime aandacht krijgt is veelal onbekend.

  Verder zijn er hoofdstukken toegevoegd over Jihad, onderdrukking van de vrouw en homofilie in Bijbel en Koran. Ook gemeenschappelijke waarden en het Godsbeeld komen aan de orde.

  Marlies ter Borg: "Sharing Mary is een internationaal boek, met bijdragen uit de VS, Indonesië en Turkije van gematigde Moslimdeskundigen. Uit Nederland doen experts mee met een Christelijke achtergrond: Herman Beck en Martha Frederiks. De uitgebreide Engelse tekst staat online, op http://www.bibleandkoran.net/#

  Ruud Lubbers op de achterflap: "Dit boek is een liefdevolle bijdrage aan de vreugdevolle viering van het leven. Het kiest voor dialoog in plaats van conflict. Het weigert superioriteit te claimen of de 'ander' de schuld te geven."

    1. En ik maar denken dat mohammed een pedofiel was.Denk aan Aísha.
     Trouwens ook de "grote "imam Khomeini heeft een fatwa uitgevaardigd dat moslims zelfs met babies allerlei vormen van seks kunnen hebben, maar "echte" seks "pas" als de meisjes 9 jaar oud zijn ,net als het grote voorbeeld mohammed.Het is algemeen bekend dat veel oudere mannen in de islamitische wereld trouwen met kleine meisjes van 8,9 of 10 jaar. En die kinderen zijn daar natuurlijk helemaal mee eens,en blij dat ze dan zijn!
     Dat er er veel pedofilie in de katholieke kerk is ,dat is waar ; maar die priester worden nu ook
     officieel aangeklaagd .Dat zie ik met de moslim-pedofielen niet gauw gebeuren zolang ze onder de shariah vallen.

  1. Uit de uitdrukking "gematigde Moslimdeskundigen" kan men opmaken,dat er kennelijk wat te matigen valt.
   Vele belangrijke moslims (o.a.premier Erdogan van Tukije) en niet-moslims zeggen dat er geen radicale
   islamen geen en gematigde islam bestaat, er is slechts islam.
   De zich filosofe noemende Marlies ter Borg is misschien een aardige dame die het goed bedoelt,maar een
   filosoof moet in ieder geval de waarheid onder ogen durven of willen zien.
   Enkele namen of verhaaltjes die meestal verkeerd zijn overgenomen maken nog niet dat de koran lijkt op
   de bijbel.Zo kan men heel veel boeken op elkaar laten lijken! Een filosoof moet toch weten dat het om de inhoud gaat,en die verschilt totaal.
   De koran is een volslagen onduidelijk, dualistisch boek en spreekt zichzelf honderden keren tegen.
   Het enige wat echt duidelijk is,dat Mohammed er als extreem goed persoon in voorkomt .

   1. de vrouw spreekt ook over de inhoud en om voorbeelden te noemen zegt ze dat de namen veelal op elkaar lijken. heb je de verhalen van de bijbel en de koran gelezen? die lijken sterk op elkaar en dat zij ze ook ze verschillen totaal niet van elkaar, misschien dat maria in de koran naar de woestijn ging en in de bijbel met mozes trouwde toen ze zwanger was verschilt niet eens veel van elkaar. deze verhalen zijn heel oud en men had niets om te schrijven en vertelden het door.
    als je de verhalen in beide boeken leest lijken ze sterk op elkaar.
    misschien moet je maar de koran even goed doorlezen en dan pas oordelen. volgens mij 'weet joost het niet'

    1. Het allergrootste en essentiële verschil tussen de koran ende bijbel (naast de vele ,vele andere
     verschillen) is wel dat in de koran wordt tegengesproken dat Jezus God is, samen met de Heilige Geest en God de Vader .
     Daar gaat de inhoud over en dat zal geen enkele Christen mogen of kunnen ontkennen,ook Marlies ter Borg niet.
     Groter kan het verschil met de islam niet zijn!!!!!

    2. Tjongejonge . MEJUST ME.
     ….misschien dat maria in de koran naar de woestijn ging en in de bijbel met mozes trouwde toen ze zwanger was …
     Dit is echt niet meer normaal!! Ga rappen man.
     Misschien dat Paul hier iets van begrijpt maar ik niet.

    3. Jezus Christus (sorry, maar dit is zóóó onbenullig) nog aan toe!!
     MEJUST ME jij beantwoordt "Joost weet het " met de woorden:
     "de vrouw spreekt ook over de inhoud en om voorbeelden te noemen zegt ze dat de namen veelal op elkaar lijken."
     Het is duidelijk dat je geen idee hebt met wat bedoeld wordt met "INHOUD" in dit verband.
     Ga dus eerst meer een beetje nederlands leren. Daarna kun je misschien iets intelligenter meepraten .
     Tjongejonge en nog eens tjongejonge .Dit is echt ongelovelijk !!!

   2. Maar in de ahadith en de sira blijkt mohammed plots een moordenaar,dief, verkrachter,pedofiel en
    meer van dat moois te zien.Iedereen kan het gewoon nalezen voorzover het niet mooier is gemaakt
    in de vertalingen.Lezen dus die koran ,ahadith en de sira,en vooral nadenken!!

    1. lieve joost. citeer en-of laat de vers nummer eens zien.
     want dat klopt voor geen meter. jemoet niet jouw standpunten van
     een haattzaaier halen.
     uit jouw mening blijkt dat jij dus het koran niet hebt doorgelezen.
     het was een vredelievende man. kom op zeg, durf je de waarheid niet onder
     ogen te zien.

     1. Ik heb koran niet even doorgelezen ,maar aandachtig bestudeert.Dat sommige namen op elkaar lijken betekent nog niet dat inhoud (dus de leer ) hetzelfde is,en daar zou het over moeten gaan. De kern (=de inhoud) van het Christendom is dat Jezus Christus de Zoon van God is,die voor de vergeving van de zonden aan het kruis is gestorven,daarna begraven en vervolgens herrezen.Dit staat zo in de bijbel en dit is in volstrekte tegenspraak met de koran. Het is volgens de moslims de allerergste godslastering!!
      Lieve "mejust me" jij zou zelf de waarheid onder ogen moeten durven zien. Als je de officiële door de moslimgeleerden erkende ahadith en sira zou willen lezen dan zul je heel veel minder "vredelievende" dingen over mohammed lezen. Bijv. dat hij
      en de sira leest dan zul je heel veel minder "vredelievende" dingen zien.Hij liet bijv. ca.
      700 gevangen weerloze mannen en jongens op een dag onthoofden.Echte islamkenners weten
      dit heel goed en doen dan ook vaak hun best om die misdaden weg te redeneren.

     2. Om te citeren heb je een heel boek nodig ,daarom verwijs ik je naar de site op internet
      http://scepticsannotated bible.com/quran/index.htm. Hier wordt de bijbel ook stevig aangepakt
      en dat is wel zo eerlijk.Alle soera-nummers worden daarbij vermeld,dus je kunt ze ook met andere vertalingen vergelijken.
      En durf dan inderdaad de waarheid onder ogen te zien, kom op zeg.
      Succes πŸ˜‰

     3. "Eerlijk " is een oneerlijke moslim ,want hij/zij zegt zo maar iets. Het gaat niet om geloofaardigheid ,maar om de waarheid. Geef precies aan wat niet waar is wat ik zeg,of
      geef bewijzen van de onjuist ervan.
      Maar ""(O)neerlijk" zal,zoals gewoonlijk bij moslims, wel weer overgaan tot verbaal geweld (nu lichamelijk geweld niet mogelijk is).
      Ik ben benieuwd of ik weer gelijk krijg!! Kom op "Eerlijk doe je best.!!

     4. Hoi beste "EERLIJK" Ik heb nog steeds niet gehoord van jou WAT er ONgeloofwaardig
      is aan mijn kritiek op de islam.
      Graag controleerbare (In de koran naleesbare) bewijzen van jou kant !!
      Iedereen kan lezen dat JIJ "ONEERLIJK"bent. Typisch een moslim dus!!!!
      Succes πŸ˜‰ .

     5. Mijn standpunten komen uit de officiële moslimbronnen (=ahadith en sirat rasulallah). Alles wat men over Mohammed weet komt daar vandaan ook jouw vreedzame verhalen,maar we hebben problemen met de gewelddadige. Moslims volgen immers hun grote voorbeeld (zie koran ) na. __Ik zal je enkele van de VELE voorbeelden geven met bronvermelding die iedere ontwikkelde moslim kent (maar je kunt ze overal vinden als je maar wilt).__1.Mohammed moordenaar: Lees de moord op Kinana in sahih ( door alle moslims erkende hadith) Bukhari ,Vol.2,boek 52 nr.72.__2.Mohammed verkrachter: Verkrachting van de gevangengenomen Safiya de vrouw van Kinana (vlak nadat Mohammed geheel haar mannelijke familie had uitgemoord).Oh wat was ze blij om Mohammed te "trouwen" .Lees sahih Bukhari, Vol.2,boek 14,nr. 68.__3.Mohammed dief.Lees sahih Bukhari ,Vol.1,boek 8 nr. 428. Buit uit diefstal was "halal"__voor hem.__ 4.Mohammed 54-jaar oude pedofiel. Denk aan Aïsha verkracht toen ze 9 was .Lees sahih Bukhari, Vol.7,boek 62 ,nr.64. Maar nogmaals er zijn honderden voorbeelde .LEES ZELF!!!!!

     6. Jij klinkt héél arrogant Paul en trouwens ook Roshana !
      Dit is niet in overeenstemming met het niveau van jullie commentaren.
      Het klopt echter wél met wat de koran over islamieten zegt ; lees maar eens ZELF wat er WERKELIJK in jullie favoriete koran van Leemhuis in soera 3: 110. Daar staat :" JULLIE ZIJN DE BESTE GEMEENSCHAP DIE ER VOOR DE MENSEN IS VOORTGEBRACHT; jullie gebieden het behoorlijke, verbieden het verwerpelijke en geloven in God.
      (Er staat eigelijk " allah " in de oorspronkelijke koran ,maar vooruit een beetje taqiyya hebben we wel door)
      Jullie zijn dus een soort "HERRENVOLK" net als bij de nazies. Da's niet best mensen .
      Vrede zij met jullie πŸ˜‰ .

     7. Precies Paul .Het gaat hier om wat er werkelijk staat in de Koran.En wat er in staat is niet best als je kijkt naar alle latere reacties .Letterlijk uit de Koran. Vind jij dat ook Paul of zie jij er iets ander in.?

     8. PAUL , MEJUST ME, "" EERLIJK".Het haatzaaien staat werkelijk in de koran. Lees maar de vele CITATEN hierna uit Koran van prof.Leemhuis. Niets is gefantaseerd ,het staat er allemaal letterlijk!
      Het is nu eenmaal de waarheid . IEDEREEN KAN HET CONTROLEREN !
      Op dit punt ben ik het geheel met ROSHANA eens; ZELF DE KORAN LEZEN EN NIET NAAR ANDEREN LUISTEREN !! πŸ˜‰

     9. MEJUST ME…
      Als je haatzaaiers wilt zien en horen moet je naar de navolgende website gaan.
      Een zeer goede en interessante website voor iedereen die wat engels kent is de website: http://www.memritv.org/
      Dit is echt een aanrader!!! Hier kan met eigen oren en ogen ,horen en zien wat de islam werkelijk inhoudt.

     10. MEJUST ME .
      Ik heb in de hieronderstaande reacties tietallen malen koran- versen geciteerd uit de de koran van Leemhuis.
      Is Leemhuis een haatzaaier volgens jou ???
      WAT KLOPT ER NIET VAN WAT IK BEWEER ??? .Niet zo maar op een arrogant toontje wat zeggen, maar controleerbare bewijzen geven.
      En wat de " vredelievende" Mohammed betreft zie de sahih ahadith van Al Buckhari of Al Muslim ,b.v. Hij onthoofde ca.700 weerloze mannen en jongens op één dag.(google maar naar sahih Buckhari ,sahih Muslim of zie de Sirat Rasul (d.i. de betrouwbaarste en oudste biografie van Mohammed. Daar staan nog honderden moorden,diefstallen en verkrachtingen,enz. door Mohammed beschreven(DOOR MOSLIMS ZELF DUS) .
      Trouwens Hitler was ook lief voor de kinderen en vrouwen in zijn omgeving.Maar het gaat om de niet zo "vredelievende"dingen die Mohammed deed. Er zijn wel meer aardige mensen.

     11. Dat is een hele mooie opmerking van Mejust me.
      Mohammad was een vredelievende man volgens jou.
      Hij liet een keer een oude vrouw in twee stukken scheuren door twee kamelen.Waarom??
      Omdat ze een kritisch gedichtje over hem had gemaakt. Héééél vreedzaam van Mohammad
      Het bewijs kun je lezen in de Sirat Rasulallah ( door alle moslims erkend) van ibn Ishaq en al Tabari.

     12. Durf jij nu de waarheid onder ogen te zien na al de verpletterende bewijzen die hierna gegeven zijn.
      Met citaten en versnummerrs.?? MEJUST ME !!!

  2. Waar halen die imams ,mullah's en andere islamitische haatpredikers over de gehele wereld,jaar in jaar uit,
   hun inspiratie toch vandaan?(zie b.v. youtube,Memritv).
   Blijkbaar weten filosofen en andere goedbedoelende (mag ik hopen) denkers zoals Marlie ter Borg meer van de bedoeling van de koran dan bovengenoemde vreedzame heren (meestal).

  3. Roshanna en alle andere goedgelovige moslims,wisten jullie dat de eerste persoon die de koran echt heeft laten verbranden een moslim was.Echt
   waar,het was Uthman de derde kalief en gezel van mohammed.Dat deed hij omdat er veel VERSCHILLENDE
   korans in omloop waren .
   Dat geloven jullie niet hè,maar toch is het zo ,vraag maar na bij onbevooroordeelde historici. Of durven
   jullie dat niet?

   1. Ik ben geen moslim of christen en volg geen enkel voorgeschreven geloof. De rede dat ik bovenstaande informatie onder de aandacht breng is zodat iedereen een mening kan vormen en kan discussieren op basis van de feiten i.p.v. op basis van vooroordelen en leugens.

    En het is algemeen bekend dat er meerdere versies van korans en bijbels zijn geschreven.

    1. Feiten:
     1.Volgens de moslims is er maar één versie van de koran (en eigenlijk ook van de bijbel die volgens de koran door de" mensen van het boek" is gecorrumpeerd). Vraag maar na aan iedere
     moslimgeleerde (imam,mullah etc.). De koran is namelijk (alweer volgens de moslims dan) het letterlijke woord van allah en die kan dus niet verandert worden,daarom zijn er dan ook geen verschillende versies. Dit zou zelfs de lieve Roshana moeten of kunnen weten!
     2. De lieve Roshana roept zo maar iets, want welke vooroordelen
     en leugens bedoelt zij (of hij ?) precies?

    2. GOED ZO ROSHANA. |
     Dit is nog eens een prachtig voorbeeld van TAQIYYA.!
     De moslim Roshana die ontkent dat hij/zij een moslim is ,om de ongelovigen te misleiden.
     Chapeau Roshana πŸ˜‰ !!!
     Maar als moslim MOET jij weten dat er maar ÉÉN versie van de koran is ,volgens de moslim"geleerden" dan.

  4. "Filosofe"Marlies ter Borg is zojuist teruggekeerd uit de VS.
   Volgens mij kan ze nu beter gelijk doorreizen naar bv. Saoedi-Arabië (of een ander land waar de shariah wordt toegepast),maar dan moet ze wel in Jeddah (want in Mekka mag ze als christen
   niet komen) en in het openbaar bijbels gaan uitdelen zonder sluier, in een frisse korte broek en met een leuk strak T-shirtje.
   Kom op Marlies ,neem de proef op de som.Ik hoor graag van je of je theorie klopt.

 3. HET grote verschil is dat de islam Jezus NIET erkend als zoon van God, alleen als profeet.
  De samensmelting van alle grote wereldreligies tot EEN schijnheilig geloof past precies in het straatje van de aankomende nieuwe wereldorde.
  De grootste leugen die satan de wereld heeft doen geloven is dat hij niet zou bestaan…..

  1. We zijn Allemaal kinderen van God. Zelfs satan.
   HET grote verschil tussen christenen en joden, andere gelovigen en atheisten is ook dat zij Christus niet als DE zoon van God zien….
   Veel mensen geloven in de vooroordelen en leugens over de koran. Vandaar bovenstaande info over wat er nou feitelijk wel en niet in dat boek staat en hoe je dat zélf kunt nagaan…

   1. de zogenaamden molims die jij volgens mij bedoeld zijn geen moslims. en zo dient een moslim niet te gedragen en ik ken dit want mijn vriendin is er een en zij heeft mij alles uitgelegd over de islam.

    1. Jou vriendin is geen allah en ook geen mohammed.Je moet ZELF de koran (=de letterlijke woorden van allah (volgens mohammed dan ) lezen en de bijbehorende boeken , maar dat is wel een stuk moeilijker!!

    2. Een moslim moet zich gedragen zoals mohammed, hij is volgens de koran het allerbeste voorbeeld.
     Nou dan staat er nog wat te wachten als alle moslims dat echt gaan doen. Nogmaals: LEES DE KORAN EN DE
     DAARBIJ BEHORENDE UITLEG (d.w.z. de ahadith en de sira) en je zult zien dater allemaal barbaarse, onveranderlijke,middeleeuwse dingen in staan.

    3. Waarom deze gruwelen aanhalen Marja van Reijen ?
     Omdat de mensen, nu en overal op de wereld, last hebben van de moslims die de gruwelen ( van mohammed ) na moeten volgen Dat staat in de koran bv. in soera 33:21 (Leemhuis) . Er zijn GEEN Christen (of hindoe of noem maar op) zelfmoord- terroristen die na het moorden rechtstreeks naar de hemel gaan.
     Jij klinkt als een lief goedbedoelend meisje( vrouw) ,maar je kunt niet zomaar de gruwelen die dagelijks gebeuren "wegdenken".Die gruwelen in naam van allah zijn er gewoon en daar moeten
     we iets tegen doen of laat jij je zo (bij wijze van spreken) naar de slachtbank leiden .
     Als je echt liefde wilt, dan moet je de Lieve Heer Jezus navolgen . En nu niet beginnen over Christenen doen zus en Joden doen zo .Natuurlijk zijn daar ook slechte mensen onder .Het gaat
     hier om het VERSCHIL TUSSEN WOORDEN EN DADEN van Jezus tegenover Mohammed.

   2. ik ben in ieder geval geen kind van satan. misschien jij wel.
    god heeft 3 scheppingen gecrieerd : de engelen gemaakt van licht, de djins gemaakt van vuur en de mensen gemaakt van aarde. de djins leefden eerst op de aarde, maar omdat zei zich zo erg misdroegen en zo erg waren stuurde de god engelen om ze naar boven te sturen, velen verstopten in de grotten en ergens anders. een klein jongetje/djin werd door een engel naar boven gehaald en god leerde hem alles wat goed en wat fout is. dat kleine djin was satan. hij was bijna net zo beter als een engel zelf. (een engel gehoorzaamde god en bad wel meer dan 70 keer op een dag en deed alles wat goed was)satan was dus erg goed eerst. tot god de mens maakte. iedereen moest voor de eerste mens dus abraham, knielen. maar satan was zo egoistisch dat hij zei dat hij beter was dan de mens. hij zei' waarom knielen voor iets wat van modder is gemaakt en ik van vuur(wat sterker is)' god beval hem nog een keer te knielen maar satan deed het niet. god wilde hem naar de hel sturen totdat satan zei' wacht, voordat u mij naar hel stuurt laat mij de men die u heeft geschapen misleiden. dan zien we wel of de mens wel veel van uw houd, en of hij/zij zijn verleidingen kan weerstaan. en dan op de dag des oordeels vraagt u de mens waarom ze zondigden en naar de satan luisterde.' zo deed god dit. satan zit hier op aarde nu nog steeds met vele andere nakomelingen van hem die ons ook proberen te verleiden.
    abraham was dus de eerste moslim(=vrede) en om abraham te vergezeleen en om nakomelingen te maken maakte god een vrouw.

    er zijn veel profeten geweest met als doel: om god te vereren, om goed te zijn en de verleidingen van de duivel te weerstaan. de jodendom de christendom en de islam lijken veel opelkaar en je moet niet zeggen van 'in de koran noemen ze jezus 'isa' dus deze 2 geloven lijken helemaal niet op elkaar'
    mensen kom op zeg je gaat tog niet iemand haten omdat een ander het op een domme manier doet.
    een moslim die een terroristische aanslag heeft gepleegd en zei dat alle ongelovigen moesten doden, wordt niet alleen hij veroordeeld maar ook alle andere moslims.
    omdat alle domme mensen zulke dingen herhalen denkt iedereen dat de islam zo hoort en een haatzaaiende religie is. in de koran staat een manier van leven het beschermt je overal van en je moet niet denken o die vrouw draagt een hoofddoek 'onderdrukking' nee zo laat ze zien dat ze geen contact of relatie met een jongen wat dan ook wil om haar kuisheid te beschermen. zo ook in de jodendom en de christendom. de meisjes dragen hoofddoek omdat ze zich veilig voelen. dus geen onderdrukking. als je je dicht kleed is in de islam meer dan genoeg. en niet je kont of je boobs laten zien. of neem de voorbeeld van de andere meisjes die hoeefddoek dragen maar dan met een keistrakke skinny jeans en een strakke topje. een jongen valt hier tog juist op. dus draag kleren waar je denkt dat een jongen niet zo naast je staat te hijgen.
    ik hoop dat jullie hier iets van hebben geleerd.
    PEACE to all, (ook de moslim haters)

     1. Als een jongen op strakke jeans en topjes valt ,zijn die onkuise gedachten dan niet van hem ?
      Waarom dan de meisjes de schuld geven? Dit kun (wil) jij niet begrijpen ,hé. "Tog" of beter "toch".

     2. To the point .De mannen zijn degenen met de smerige gedachten !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Al helemaal de moslimmannen. Viezeriken ! Bah. En ik weet waar ik over praat.

     3. Ria v.D.
      Jij vergeet dat moslimmannen zich moeten gedragen zoals Mohammed !
      En die keek niet zo nauw wat de vrouwtjes betreft . Dat weet je toch wel .
      Er is geen echte moslim op de wereld die durft te onkennen dat Mohammed het beste voorbeeld is .

    1. Wat een primitieve opvattingen.!
     Een jongen/man hoeft blijkbaar niet kuis te zijn of zijn zij zwakker dan vrouwen.
     Trouwens die aanslagen door moslims worden altijd gedaan in de naam van allah en zijn profeet.
     Deze terroristen ,die ook trouwens meestal moslims vermoorden , worden in alle moslimlanden als
     "martelaars" vereerd.
     Wat vrouwen betreft verwijs ik ook nog naar soera 4.34 waarin staat dat ongehoorzame vrouwen (die sowieso een graad minder zijn dan mannen) als ze blijven volharden geslagen moeten worden.
     Dat slaan staat er echt volgens arabisten en niet een tikje of zo want wat kan zo'n licht klapje.Men mag echter geen botten breken o.d. volgens de imams!
     In het westen zijn er ook mannen die vrouwen slaan ,maar niet in de opdracht van "god".

    2. Het is goed dat je trots bent op jezelf als moslim-MEDEMENS ,maar de fascistische islam (deze wil immers de gehele wereld onderwerpen) is niet iets om trots op te zijn,integendeel.!! (zie bv. naast vele andere soerah's vers 2.193)

    3. De mensen haten geen moslims maar wel de extreem gevaarlijke ideologie die islam heet.
     Kijk maar rond in de wereld ,overal moord, doodslag ,verkrachting in naam van allah.Altijd
     wordt er bijgeroepen :ALLAH HUAKBAR! Ook heel vaak met tienduizenden tegelijk: DOOD AAN AMERIKA (300 millioen mensen),DOOD AAN HET WESTEN (Honderden miljoenen mensen),
     DOOD AAN …..(vul maar in).Bovendien moorden de mohammedanen in naam van de islam ook
     elkaar uit.
     Dit zijn dus niet zomaar enkele "verkeerde" moslims maar HEEL VEEL moorddadige gekken.

     1. Proud of who I am .Nog even over de hoofddoek en zo.
      Denk jij dat er in Iran, Sudan ,Saoedi-arabië en meer van dat soort "vrije" islamitische landen voor niks
      speciale politie rondloopt om erop te letten of de vrouwen wel helemaal bedekt zijn.Als deze
      vrouwen geen hoofddoek dragen worden ze bestraft volgens de shariah (= de wetgeving
      van de islam).
      Laat westerse feministen (bv. de goedbedoelende filosofe M.ter Borg) het maar eens
      proberen.
      Als dat geen onderdrukking is,dan weet ik het niet meer!!

     1. Dit is toch niet serieus bedoelt neem ik aan.
      Je weet toch wel dat de Da Vinci Code van Dan Brown een fantasie-verhaal is , net zoiets als Ali Baba .Tjongejonge!!

   3. Hè Roshana,dit vindt ik verdacht .Ergens in een andere reactie schrijf je: "Ik ben geen moslim of christen en volg geen enkel voorgeschreven geloof",maar nu geloof je opeens dat we allemaal kinderen van
    God zijn.Zelfs satan".Dit laatste is typisch een opvatting van moslims.Ik denk daarom dat je een moslim bent die taqiyya toepast.Nu zul je wel gaan schelden dat ik paranoïde of nog erger ben of zoiets zoals de moslims altijd doen als ze er niet meer uitkomen.Maar ik heb je door broeder!!!!

     1. Ik heb al voorspeld dat je zou gaan schelden en geen logische antwoorden kunt geven.Dat doen moslims altijd en dat bewijs jij hier weer.
      Jammer dat geweld op internet niet mogelijk is ,hé Paul (=Achmed of zoiets) en vervelend
      dat die kafiruun jou zo te kijk zet .Iedereen die meeleest ziet dat je steeds van onderwerp
      varandert en andere discussie-trucs probeert toe tepassen, maar daar trapt niemand meer in .ANTWOORDEN GEVEN PAUL (of zoiets πŸ˜‰ ) !!!!

  2. Berandal, ik ben het met je eens ! The greatest trick from the devil is to make us believe he did not exist…

   God en Duivel zijn verzinsels van de mens. God en Duivel zijn onze eigen onwerkelijke ikken, ze vormen ons geweten zou je kunnen zeggen … Ooit bedacht een slimme vertaler om zijn verhaal te vertalen naar andere talen zodat andere volken ook zijn verhaal konden lezen, maar vooral zijn intentie was dat zoveel mogelijk mensen dat verhaal zouden geloven. Voordat de schrifttaal tot leven kwam werd immers alle informatie, ook de verhalen mondelings overgedragen… Daarom was de oude wijze man ook zo belangrijk in de meeste tribes… Wij zijn God, wij scheppen elke dag mooie dingen ! Waarom zoeken we nou buiten ons wat binnen onszelf te vinden is, een grote onbekende rijkdom aan ideeen en energie… πŸ™‚

  1. Gek dat de filosofe M.ter Borg evenals de afvallige non Karin Armstrong zelf geen moslim worden.
   Blijkbaar zijn ze het toch niet helemaal eens met die religie/ideologie.
   Wat zijn eigenlijk hun bezwaren tegen de islam? Dat zou ik graag eens willen weten.
   ROSHANNA VRAAG DIT EENS AAN MARLIES TER BORG: GRAAG EEN DUIDELIJK ANTWOORD ,ZONDER OMHAAL, AFLEIDING- MANOEUVRES,DROGREDENERINGEN ENZ>

  2. BESTE ROSHANA.
   HIER VOLGT EEN KORTE KORAN-LES VOOR MOSLIMS EN FIGUREN ZOALS DE"FILOSOFE" M.ter BORG.
   1. De koran versen bestaan uit die van de eerdere" vreedzame" periode (MEKKA) en de latere versen geweldadige periode na de zgn.Hijrah (MEDINA).
   2. In de koran bestaat het principe van de ABROGATIE (Arabisch = Nasikh-wal-Mansukh ), hiermee VERVALLEN ALLE vreedzame eerdere versen en worden VERVANGEN door de latere geweldadige versen. (o.a. soera 9 :5 ).
   3. De abrogatie versen zijn bijvoorbeeld Leemhuis soera 2:106 ; 13:39 ; 17:86 ; 16:101 ; 22:52 .
   Deze abrogatie is een onoverkomelijk probleem voor de imams en de mulla'hs, die dan ook allemaal een verschillende vaak tegenstrijdige "verlaringen"ervoor geven.!! Ja,ja ;-))

  1. Oproep aan alle moslims om de koran en de bijbel te lezen en vooral de stukken over Maria de moeder van God(=Jezus). De verhalen over Maria zoals in de koran staan zijn bijelkaar geharkt via reeds lang bestaande mythen.

   1. De zichzelf filosofe noemende M.ter Borg zal toch moeten weten dat de doodstraf door stenigen in
    shariah staat en aldus ook nu nog steeds wordt toegepast.Dit in navolging van mohammed zelf (het perfecte voorbeeld volgens de koran).Deze straf stond oorspronkelijk dan ook in de koran.Lees de
    sahih ( door moslimgeleerden zelf goedgekeurde) ahadith er maar op na of vraag aan een eerlijke deskundige.Dacht je anders dat de moslims deze straf nu zouden durven/kunnen uitvoeren,dit zou een grote zonde zijn.

  2. Beste Anouar,volgens de koran is Maryam de zuster van Mozes!! .Dat staat in soera 35.47 en 16.34.
   Zij kan dus nooit de Maria zijn van de Christenen,want die leefde ca. 1500 jaar later dan Mozes.
   Natuurlijk proberen de "Moslim geleerden" ,op de voor hen bekende wijze, hier op allerlei rare manieren
   een verklaring voor te geven,maar daar trapt natuurlijk geen enkel weldenkend mens in.
   Wat overigens ook vreemd is,is dat deze moslim- Maryam de enige vrouw is,die een naam heeft.Zelfs de vrouw van Adam heeft in de koran geen naam. Dat ze Eva heet,haalt de koran dus uit de "corrupte" Bijbel.
   Ja Marlies ter Borg, ook hier komen de verhalen in de Bijbel en de koran weer niet overeen.

   1. Ik ben het eens met jouw analyse maar die soera nummers van jou komen niet overeen met de Koran van prof.Leemhuis . Beter opletten Maria.
    Wel kun je jouw conclusies trekken uit o.a. soerah 19(aiya 28). In Leemhuis staat daar
    dat Maria de zuster is van Haroen is ,dit is arabisch voor Aäron . En dat is weer de broer van Mozes.
    De islam geleerden zitten hier geweldig mee in hun maag en proberen tevergeefs in uitweg te vinden.
    Dit verhaal in de Koran komt dus ook al niet overeen met de Bijbel.

    1. Accoord, APOSTAAT, Maria heeft dus volgens de koran 1500 -jaar (!!!) oudere broers gehad ;namelijk Mozes en Aäron. Een echt wonder in de koran !! Ja,ja.
     En nu maar weer smoesjes bedenken beste moslims of misschien helemaal niet reageren,want
     daar maken jullie jezelf meestal alleen maar belachelijker mee .Maar vooral niet twijfelen en geen vragen stellen (dit mag niet volgens Leemhuis soera 5 : 101) ,dan ga je immers naar de hel. Hoe PRIMITIEF kunnen mensen zijn !!!
     SUCCES ;-))

   2. omdat er geen Adam en Eva bestond zoals de bijbel en koran ons wilt doen geloven.

    Lees Ezhichiel. Ergens in de bijbel zul je een stukje vinden waarin Noah met de duivel communiceerd ivm met oudere beschavingen voor die van Noah en voorouders.

  3. Goed 'anouar',ik heb de soerah 19, [Marjam], in de KORAN van prof. LEEMHUIS gelezen.Hier enig commentaar daarop.
   1. De soerah begint al goed met vers 1 : ' K[aaf] H[aa?] J[aa?] '[Ain] S[aad]. WAT BETEKENT DIT ??
   2. In vers 28 wordt Maria (Marjam?) de zuster van Aäron (Haroen) genoemd.En in de versen 51 en 53 is deze Aäron (Haroen) de broer van Mozes (Moesa). Mozes en Aäron leefden 1500 jaar voor Maria ???

   2. In vers 28 wordt Marjam (Maria volgens jou) de zuster van Haroen (= Aäron ) genoemd .Aäron was volgens vers 51 en 53 de broer van Mozes ( jou Moesa dus). Maria is dus de zuster van Mozes die 1400 jaar EERDER leefde. Geef hier nu een logische verklaring voor met controleerbare bronnen,anouar !
   3. In vers 34 staat inLeemhuis: Dat is Tsa, de zoon van Marjam, het woord van de waarheid waaraan zij twijfelen. Wie is die Tsa ?? Ik stop nu , het hele verhaal is één grote warboel.Mohammed had de klok gehoord, maar hij wist niet waar de klepel hing. Ken je dat spreekwoord ,anouar ?

 4. Ik vind het erg telleurstellend dat een aantal mensen zoveel moeite heeft gedaan om zich te verdiepen in beide boeken en dan tot zo'n magere en oppervlakkige conclusie komen. Voor mij voelt het aan als een moeizame poging om Wilders de mond te snoeren en een tegen geluid te vormen in de tsunamie van de PVV. Alle mensen die zich verdiepen in de bijbel én de koran kunnen niet anders zien dan de enorme verschillen in niveau, literaire waarde, diversiteit en helderheid als ook de boodschap en de inhoud van de boeken.
  Mijn persoonlijke mening is dat de bijbel met uitstek een boek is die met kop en schouders boven ieder boek waar dan ook in de wereld uitsteekt. Niet dat ik zo superieur ben maar ik bewonder en geloof wel de bijbel en de boodschap van de bijbel. Deze verteld mij namelijk dat God vrienden met mij wil worden, een relatie met mij aan wil gaan en mij voor eeuwig bij zich wil nemen. Die hier en nu mijn zonden wil vergeven en mij de zekerheid geeft dat ik zijn geliefde kind ben en dat alleen omdat zijn zoon in mijn plaats wilde gaan. Dat is pas goed nieuws! .

  1. Wat een zelfoverschatting en superioriteits denken. Zo van "wij hebben het ware geloof en ieder ander is minderwaardig". Logisch dat je dan gevoelig wordt voor de rhetotiek van Wilders en consorten die moslims minderwaardig vindt.

    1. De moslims vinden de ongelovigen, dat is iedereen behalve zij, minderwaardig. Het is dus precies omgekeerd Rob Heusdens . Niet zo maar iemand napraten , omdat dat zo aardig klinkt . LEES ZELF de koran . Typ het trefwoord "ONGELOVIGE" in (bovenaan) hier http://www.bijbelenkoran.nl/lees_boeken.php
     Dan kun je zien hoe moslims in opdracht van hun god Allah over nietmoslims moeten denken .
     Doen !! Rob Heusdens dan weet je wwar je over praat !

  2. Jij hebt nooit de Veda's gelezen. Het is de meest diepzinnige boek op aarde. Deze kennis is geimporteerd naar Europa (sigmund Freud, Heidler en nog veel bekende figuren die ook dankbaar gebruik maken van de kennis uit deze meesterwerk).

   Ik denk dat je ook neit weet dat de Koran het grootste rijmboek ter wereld is. Vraag het aan iemand die de Koran leest en begrijpt. Alles rijmt.

 5. En dus totaal verschillend met de boodschap van de koran waar het gaat om werken, de wet, onzekerheid en angst als het gaat om god en je eeuwige bestemming. De weegschaal van het oordeel wacht, en de uitkomst is uiterst onzeker. De redding van je leven ligt geheel in je eigen handen, in plaats van de handen van Jezus die zijn leven gaf én opstond én nu nog leeft, om mensen te redden. Dat is het grote verschil: de zekerheid van de redding en het eeuwige leven.

   1. isa werd toen niet gekruizigd.
    in plaats daarvan hadden ze zijn verader aangegeven en zeiden ze dat hij isa was, en
    die verader leek ook een beetje op hem. dus jezus werd niet geslagen en-of vermoordt .
    hij verschuilde zich ergens waar wij niet weten waar. natuurlijk is hij alang doodgegaan.
    maar volgens de koran is het niet zoals in de bijbel staat, iets met de wederopstanding ofzo

    1. Waar haal je deze verhalen vandaan? Dat staat zo helemaal niet in de koran. Jij (en ook jou imam of wie dan ook) mag de koran niet zomaar op je eigen houtje uitleggen,dan kom je in de hel.

   2. Zie Leemhuiss soera 4 vers 157 :
    hun zeggen: "Wij hebben de masieh 'Isa, de zoon van Marjam, Gods gezant gedood." ? Zij hebben hem niet gedood en zij hebben hem niet gekruisigd, maar het werd hun gesuggereerd. Zij die het daarover oneens zijn, verkeren erover in twijfel. Zij hebben er behalve het afgaan op vermoedens geen kennis van; zij hebben hem vast en zeker niet gedood.
    Website: http://www.bijbelenkoran.nl/ayah.php?lIntEntityId

  1. Jammer dat je er zo over denkt, maar de mens neigt altijd naar de makelijke weg, en jij ook de weegschaal waar het over gaat is geen onzekerheid maar over hoeveel goeds en en hoeveel slechts een mens heeft gedaan, en nog iets ik heb niet in de bijbel gelezen dat Jezus zegt: ik ga alle schuld op me nemen om aan de kruis te sterven voor alle mensheid en nergens staat in de bijbel dat hij claimt de zoon van god te zijn of god te zijn hij ontkent het juist, het is moeilijk voor een christen de waarheid onder het oog te zien het ontkennen van de waarheid is juist niet de weg die je moet kiezen, de bijbel wordt erkend als god boek in de koran en moet worden gerespecteerd door alle moslims en dan kom je tot elkaar dat is liefde wat in de bijbel staat.

   1. Kijk mensen. Bij ''alkan" kun je precies zien hoe imand denkt en spreekt die gehersenspoeld is door zijn ouders ,zijn imam en in de moskee.
    Makkelijke weg? Weegschaal? Dat is liefde wat inde bijbel staat?Hoeveel goeds en en hoeveel slechts?
    Wat is dit voor een primitief warhoofd?

   2. Alkan lees de bijbel nu echt en zeg niet zo maar iets.Zie de Bijbel :
    36 Matteüs 26:28
    dit is mijn bloed, het bloed van het verbond, dat voor velen wordt vergoten tot vergeving van zonden. http://www.bijbelenkoran.nl/search.php?search=ver
    en zie bijv. de Bijbel:
    817 Johannes 8:58
    ‘Waarachtig, ik verzeker u,’ antwoordde Jezus, ‘van voordat Abraham er was, ben ik er.’ http://www.bijbelenkoran.nl/vers.php?lIntEntityId

    1. ALKAN heb je het al opgezocht in de bijbel ? Matteüs 26: 28 en Johannes 8:58 bedoel ik .
     En zo staat het er vaker . Maar één keer is al voldoende of niet ?
     Ik merk dat de moslims hier steeds iets roepen .Maar als men ze laat zien dat ze het verkeerd hebben , dan krijg je geen antwoord meer . Slap vind ik dat !

    1. Leuke uitvlucht (=TAQIYYA) Pautlje (en ook Jelle =Achmed of zoiets) !Jij bent een echte kenner van het arabisch ! Isa is volgens jou dus een "verkorting" van Jeshuah… net zoals Rob een afkorting is van Robert. Zo ga jij dus om met één ( voor de islam) van de belangrijkste belangrijkste profeten .
     Dan kunnen wij met een gerust hart voortaan mohammed "verkorten"
     tot Mo of Ham of wat je ook maar leuk vindt.
     Moet je beslist eens doen tussen een groep mede-moslims πŸ˜‰ .
     Zo en nu maar weer agressief worden !!. Het is eigenlijk gewoon leuk hoe snel jullie kwaad worden, maar nooit bronnen aangeven voor jullie beweringen.
     Het leukste daarvan is nog dat iedereen al de voorspelbare reacties van jullie kan lezen.
     Dat schelden en zo zouden jullie moslims eigenlijk niet moeten doen. Jullie hebben op de hele wereld TERECHT toch al de naam agressief en niet vreezaam te zijn .Dat is niet gunstig voor
     jullie "stealth"(=stiekem) jihad .
     Succes en vrede zij met jullie :-)) .

  1. Christus is, net als Messias (=joods), een titel en betekend " gezalfde" in het grieks van de bijbel.
   Dit zalven werd door de joden gedaan bij de huldiging van een koning . Zo waren ook koning David, Salomon,etc. "gezalfden".
   Paul=Achmed (of zoiets) weet dit natuurlijk weer niet terwijl het toch heel bekend is.Dus meer zelf lezen ,studeren
   en vooral nadenken Paul=Achmed (of zoiets) .
   Oh ja ,en geen agressieve taal e.d. gebruiken want dat doet zaak van de islam geen goed.
   Jammer dat lichamelijke agressie niet mogelijk is op internet,hè Paul=Achmed(of zoiets) !!!!

  1. Alsof het geen discriminatie is om moslims vanwege hun geloof slechter te behandelen en alsof het geen rascisme is om allees wat arabisch en 'niet westers allochtoon' te haten!
   Zoals wilders en aanhang overduidelijk doen!

    1. Onze filosofe is gestuit op een overeenkomst, hoe vaag ook tussen bijbel en koran, dat in het kader van onze joods/christelijk/(moslim) samenleving discussie roept op tot reflectie.
     Wat willen we, gaan voor de liefde zoals in de bijbel "Al spreek ik de taal van mensen en engelen-als ik de liefde niet heb,ben ik een galmend bekken of een schelle cimbaal" of gaan we we door met blindelingse haat, we hebben een keus, en laat dit niet bepaald worden door onze lange tenen.

     1. Er is GEEN overeenkomst tussen bijbel en koran. Dat is overduidelijk aangetoond in de reacties.In de koran staatblindelingse haat en leugens . We moeten de moslims liefhebben door hen tot de waarhei te brengen. De waarheid zal u vrij maken zegt Jezus in zijn blijde boodschap (het Evangelie, het Nieuwe Testament, de Indjiel ).

   1. Paul, als moslim weet jij dat jijj wèl mag/moet liegen, dat heet TAQIYYA weet je wel. Net zo als de naam "Paul"die je gebruikt,dat zal wel "Achmed" zijn of zoiets,waar ik overigens helemaal geen bezwaat tegen heb.
    Trouwens ik ben geen christen en ik ben gewoon iemand die serieus op zoek is naar de waarheid: maar die is duidelijk niet in de Islam. Veel te veel gevaarlijke ,moordzuchtige volgelingen.Ik lees nl. de kranten en kijk televisie.
    Ik ben dus nog erger dan "de mensen van het boek" ,dwz. joden en christenen.Ik ben een ongelovige hond en dus 'NAJIS' (= vies en vuil). Ja,ja .

   2. Paul , we hebben hier in Nederland al eeuwen lang buitenlanse mensen en wat jij 'niet westerse allochtonen' opgenomen uit alle landen van de wereld.Chinezen,surinamers ,Indonesiërs (dus ook toen nog echt gematigde moslims !) ,mensen uit Afrika,noem maar op. Nederland stond tot voor kort
    bekend als één van de tolerantste landen ter wereld. Totdat zgn.GASTarbeiders uit moslimlanden GEEN GASTEN bleken te zijn,maar blijvend onaangepaste indringers.
    Het gaat om deze fanatieke "nieuwe moslims",die plotseling pas de laatste decennia voor grote (vaak ook gewelddadige ) problemen zorgen ,door zichzelf op afstand te houden (dus zichzelf te discrimineren!) van de rest van de bevolking , dus ook van de "niet westerse allochtoonse nederlanders . Deze zijn immers "najis"=vies volgens de Koran . Hoe kan je daar mee samenleven????
    Vraag jezelf af waarom die andere allochtonen

   1. Het gaat hier niet om Wilders of wie dan ook.
    Het onderwerp hier is of de koran en de bijbel echt overeenkomen.
    Snap dat nu eens Jelle !!!!
    Niet schelden maar argumenteren Jelle.

    1. Oh ja Jelle, ben jij misschien een moslim die stiekem een echt hollandse naam heeft aangenomen (Weer taqiyya ?).Ik denk het wel.Want de ervaring leert dat moslims vaak overgaan op verbaal en lichamelijk geweld als ze niet met nuchter redeneren kunnen winnen.Kijk maar rond in de hele wereld, voorbeelden in overvloed.;-)

     1. Joost, heet jij in het echt soms Geert Wilders… je komt namelijk net zo gefrustreerd en belachelijk over!
      Bovenstaande informatie toont overduidelijk aan dat Wilders de grootste leugenaar is!

     2. Paul of beter "Achmed of zoiets ". Wat heb jij toch met die Wilders .Die man interesseert me niets; het gaat ,voor de zoveelste keer, over de koran en de bijbel.!!!
      Geef toch eens intelligente argumenten, zo komen we nooit verder.
      Jouw niet zo slimme discussie methoden ,zullen je mede-moslims zeker ook niet kunnen waarderen . Het plaatst jouw geloof in een ongunstig daglicht .Pas maar op voor je hachje.
      Maar ik ben bang dat zelfs dat niet helpt, je zult wel weer verder gaan met schelden.Let maar op.
      Aan jou hebben moslims,christenen en ongelovigen dus helemaal niks.

 6. 1.Ik heb de koran gelezen.Conclusie: De bijbel en de koran lijken totaal niet op elkaar.
  2.De bijbel verbiedt het doden (een van de 10 geboden),dus christenen en joden die toch moorden
  zondigen.Koran roept op en verplicht de mohammedanen om ongelovigen te vermoorden.De zgn.
  zachtaardige,vroege soera's zijn vervangen verklaard (=abrogeren) door de latere (o.a.soera 9.5,
  9.29 en vele anderen).Lees ,het staat er echt!!

  1. zit jij nou die soera´s gewoon te verzinnen. hahahah wat een
   sukkeltje ben jij joost. zielig.
   jihad(=soort van oorlog) mag je alleen plegen als de ander jou zeg maar uitdaagt.
   wie zegt dat moorden mag, mag helemaal niet. wees eens realistisch wiens god zegt nou
   dat je de ongelovigen moet vermoorden. als jij nou god zou zijn(niet dat je het ooit wordt want je bent gewoon een grote pessimist) zou jij je dienaren tegen elkaar laten vechten en laten vermoorden?
   uit sommige reacties hier te zien denk ik van jeetje kan het nog dommer ik bedoel kom op zeg, je komt egt ieder keer met de domste dingen hier en veroordeelt een geloof gewoon

   1. Vraag : Hoe weten moslims dat de koran het letterlijke woord van god (=allah?) is ?
    Antwoord van de moslims : Omdat mohammed dat zegt.
    Vraag : Hoe weten moslims dat wat mohammed zegt waar is?
    Antwoord van de moslims : Omdat dat in de koran staat.

    En zo draaien we maar rond!
    Een schrale troost voor de moslims is misschien,dat deze redenering ook opgaat voor alle andere godsdiensten.

   2. Hoi : "me ".Schelden voor sukkeltje enz.. is een aanval op de persoon en dus een onjuiste manier van redeneren. O f mag je van de islam een kafir (ongelovige) wel uitschelden?
    Ik heb je enkele soera's (9.5 en 9.29),en er zijn er veel meer, gegeven.Het is volgens mij dom om daar niet op in te gaan. Lees ze en geef dan daarop antwoord.
    Jij zegt dat ik een geloof veroordeel ; nee,ik becritiseer de islam en
    dat doe ik met argumenten.Jij durft gewoon niet te lezen of zelfstandig na te denken, waarschijnlijk omdat
    je bang bent naar jullie hel te gaan.

   3. Nee, maar die Joost toch, die veroordeelt hier zo maar een geloof ; de islam nog wel Althans volgens "ME" dan. Die begrijpt weer niet dat dit gewoon krikiek is en at mag nog steeds in dit vrije land . Toch?? Tjongejonge

   4. Geachte " ME ". Allah laat inderdaad zijn slaven tegen elkaar vechten . Overal op de wereld vermoorden sunni's elkaar en vermoorden shia's elkaar. En bovendien vermoorden de shia's de sunni's en omgekeerd. Je kunt in alle media zien. Dat is al zo sinds de tijd van jouw grote profeet.__Wie is er nu zielig ? Jij kent de werkelijkheid niet en ook je eigen islam-geschiedenis niet .Lees maar eens in de SIRAT RASUL ALLAH . Zo maar zeggen dat iemand dom is zonder bewijzen, dát is dom!!
    Tenslotte de soera's die ik noem ( ook de vele die in de andere reacties staan ) kun je gewoon nalezen : http://www.bijbelenkoran.nl/lees_boeken.php
    Ik zou zo'n onzin zelf niet kúnnen verzinnen !

 7. Arme Joost toch–>een jongen vol haat woede en afgunst.
  Oordelen, negatieve uitlatingen ben je daarmee opgevoed?
  is dat jou geloof? wie ben jij om te zeggen geloof niet wat er staat in de koran staat..Jij hebt zeker dan de bijbel geschreven…
  Beste mensen: Oordeel niet lees en onderzoek zelf: zelfkennis, dan iets nemen van een ander is niet altijd okej

  Ik zou zeggen Joost..Get a live

  1. 'Geen haat, woede of afgunst (waarop?).
   Geen negatieve uitlatingen maar nuchtere waarnemingen door zelf te lezen.(Soera 9.5 c.q. 9.29
   zeggen voldoende!).
   Aanvallen op de persoon is een logisch foutief redeneren.
   "Happy" raadt de mensen en dus ook mij aan zelf de koran te lezen en als ze ik dat doe,dan mag/kan ik niet zeggen wat er in staat.
   Vreemde gedachtegang!
   Ik heb geen geloof ,geloven is iets aannemen waarvoor geen bewijs bestaat.Daar heb ik op zich geen
   bezwaar tegen,iedereen is vrij; alleen als een religie resp. ideologie gevaarlijk is verzet ik mij daartegen.

  2. HAPPY ZEGT ZO MAAR WAT, zoals de moslims meestal doen.
   AFGUNST?? Wat is dit voor een onzin? Waarop afgunstig?
   HAAT, WOEDE, NEGATIEVE uitlatingen ?? Waar staan die?
   Er staan van mijn kant allen maar constateringen en feiten ! Als dat volgens jou niet zo is moet je ze MET CONTROLEERBARE BEWIJZEN weerleggen.

  3. Ik ben iemand die de koran nauwkeurig bestudeerd heeft .En ik , en velen met mij, heb ontdekt dat de koran een extreem gevaarlijk boek is , dat mensen aanzet tot haat en verderf.
   Het is dus mijn menselijke plicht om iedereen te waarschuwen om er NIET in te geloven !
   Ik ben het eens met jouw dat de mensen ZELF (zonder leugenachtige imams e.d.) de gevaarlijke koran moeten lezen. En zij zullen dan tot dezelfde conclusie komen , daar ben ik van overtuigd.

 8. happy je hebt gelijk, mensen moet zelf ondeken niet luisteren wat de andere zegt. en wat betreft de ongelovig mensen, kun je deze suura in de koraan lezen (kafiruun) en daar see je hoe wij denken over ongelovig mensen, een goed moslim dood geen mensen zelf dieren, een goed moslim gaat met iederen om zelf de ongelovig mensen, een goede moslim bemooi niet de andere geloof, en de woord islam betekent::: VREDE, sommige mensen zoeken oorlog, weet jullie hoe oorlog uitziet, ik den niet .
  vraag aan mensen die oorlog mee gemaakt dan weet jullie hoe dat zit.

  en vrede met jullie

  1. Islam betekend: ONDERWERPING. Iedereen die arabisch spreekt zal dit beamen.
   Salaam betekend: VREDE.
   Dit noemt men taqiyya.
   Ik heb zelf de tweede wereldoorlog meegemaakt!
   Ongelovigen hebben in de islam veel minder rechten (zie de sharia) en worden dus gediscrimineerd.
   De islam zoekt de oorlog (zie de vele soera's hierover zoals soera 9.5 en 9.29).

    1. PAUL laat hier, zonder dat hij weet , zien dat hij een mohammedaan is.
     Die denken nl. dat alle nederlanders christenen zijn . Echt weer onnozel .
     Nee en ik ben ook geen 'christen' tussen aanhalingtekens πŸ˜‰

  2. Een moslim mag geen vriendschap sluiten me joden of christenen want dan is hij volgens de koran een van
   hen,d.w.z. een ongelovige en dus "jajis"(=letterlijk smerig). Een moslim moet ongelovigen hardvochtig behandelen . Dit is allemaal in de koran te lezen.
   Volgens de " injiel" (= het Evangelie van Christus) moet men zijn vijandenden zelfs lief hebben.
   Dat zijn toch echt grote verschillen .Dus lees de koran zelf!!
   En lees zeker ook de ahadith (=uitspraken van mohammed) en de sira (=de biografie van mohammed) ,want anders is de koran sowieso niet te begrijpen.

    1. Beste Paul. Ik kan mijn beweringen gemakkelijk bewijzen.
     Hier zijn enkele soera's uit de koran (maar er zijn er nog veel meer!) :
     soera 3.28 ; soera 3.118 ; soera 4.139 ; soera 4.144 ; soera 5.51 ; soera 5.57 ; ook bijzonder "vriendelijk"
     zijn de soera's 4.101 – 2.10 – 2.8 8 – 2.98 – 2.120 – 2.190 – 3.12 – 3.73 – 3.87 en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan . Maar nu moet je ze ook echt gaan lezen,want je vroeg erom en vooral ook erover nadenken.
     Is dit bewijs genoeg ???
     Zo Paul, en nu maar weer schelden en tieren op die leugenachtige " kafiruun" !!

     1. Hoi Paul.Ik heb je hierboven diverse soera's uit de koran gegeven als bewijs, maar ik niets meer van jou. Hoe zit het nou? heb ik gelogen ?
      Iedereen kan dit na lezen Paultje.
      Ja,Paul (of Achmed of zoiets),wat nu gedaan ?? πŸ˜‰
      Geweld gebruiken kan niet via internet . Schelden dan misschien of toch maar weer TAQIYYA !
      Succes!!!!

     2. Je kunt alleen maar schelden Paul (typische moslimmanier van discussiëren als ze geen logisch antwoord weten), maar je reageert niet op de gewelddadige en haatvolle verzen uit de Koran die ik je gegeven heb, zoals ook soera 9:29 uit de vertaling van Leemhuis (letterlijk gecopieerd!):
      "Strijdt tegen hen die niet in God geloven en niet in de laatste dag en die niet verbieden wat God en Zijn gezant verboden hebben en die niet de godsdienst van de waarheid aanvaarden uit het midden van hen aan wie het boek gegeven is, totdat zij naar vermogen onderdanig de schatting betalen." http://www.bijbelenkoran.nl/ayah.php?lIntEntityId

  3. Beste siisi, je bewijst zelf dat de moslims niet goed omgaan met ongelovige mensen.
   KAFIRUUN is namelijk een SCHELDWOORD . En schelden is niet aardig.!!!!
   Bovendien betekent islam NIET VREDE MAAR ONDERWERPING.Iedereen die arabisch kent zal je dit
   ook vertellen!!.

 9. degene die hier triest is ben jij. jij gelooft weer dat jezus de zoon van god is en de andere weer niet. hoe kan jij nou weer opmaken dat hij de zoon van god is. god is een schepper en niet een vader.
  zo heeft hij zichzelf niet genoemd en volgens mij ook niet in de bijbel. we zouden anders wel allemaal zonen en dochters van god zijn want god geeft ons leven, dit deed hij ook bij jezus.

 10. mohammed had wel enige getuiden toen de 'engel' de boodschap van god, mohammed influisterde. en hoe kan de koran hier en daar wat gestolen hebben van de christenen als de islam meer dan duizenden jaren v.C bestond. waarom zou nou iemand zoiets verzinnen terwijl die weet dat zijn leven op het spel zou komen te staan. als al die dingen werden verzonnen zou bijbel ook een verzonnen boek zijn. want de verhalen die in de koran staat zijn ouder dan die van de bijbel. de islam is dus weer (teruggebracht zou ik zeggen) in de tijd van mohammed, terwijl de religie veel eerder bestond dan de jodendom en de christendom. maar toen de laatste profeet kwam (mohammed) kwam er niets meer omdat mohammed dan zijn taak zou hebben volbracht. en daarom is mohammed ook de belangrijkste profeet in islam.

  1. in de video geeft een heer die de islam aanhangt ook aan dat de Koran geschreven is op basis van al bestaande geloven bij joden en chistenen en dat de omringende volken dus een geloof nodig hadden. De video spreekt dus voor het schrijven van de koran mede op basis van reeds bestaande religies.

  2. Jij moet als je ooit voor een rechtbank moet verschijnen ook maar een 'engel' als getuige oproepen,
   misschien helpt dat jou dan. Ha, ha,ha……!!!!
   Wat is jou bewijs dat de verhalen die in de koran staan ouder zijn dan dan die in de bijbel.
   Denk zelf na man ; deze uitleg heb je duidelijk van je imam of van je ouders o.d.

   1. Waarom zijn al die mensen op deze site toch steeds op ons mislims aan het hakken. Laat ons toch
    met rust.Er staan heus wel lieve dingen in de koran. en dan lijkt de Koran toch op de Bijbel. En die paar harde woorden van Allah .Er zijn miloenen mensen op de wereld,dus die paar duisend dode Wat maakt dat uit.Allah bepaald toch wie er dood gaat.Dus als je netjes leeft hoef je niet bang te zijn.
    Asjeblieft ophouden met ons muslims pijn te doen.

    1. "Dus die paar duizend doden wat maakt dat uit"…
     Dat is een van de zovele redenen, waarom de koran niet op de bijbel lijkt.
     God van de bijbel, Nee niet ALLAH! Geeft ook om jou Aisha, als jij tussen die duizend doden had gezeten. Daarbij ben ik blij dat de God van de bijbel, Nee niet ALLAH! Wij mensen een keuze heeft gegeven voor onze eigen beslissingen.

 11. giovanni, abraham was volgens de bijbel niet de eerste moslim maar volgens de koran wel. je moet je standpunten even niet uit jouw bijbel halen. als je de koran wil begrijpen, en dit voor iedereen: LEES!. want velen hier waaronder wilders heeft het met z'n domme koppie niet goed begrepen of zijn bang dat de koran gelijk heeft. jeetje mensen in de koran staat duidelijk dat je niet mag doden tenzij diegene een oorlog eist en dat heet een jihad. jemag de ongelovigen niet doden. waar staat dat nou weer?
  mohammed heeft niet van jezus de teksten van de 'bijbel' gestolen. wie heeft jouw dat nou wijs gemaakt? de bijbel? maar dat kan niet want in de bijbel wordt mohammed niet eens vernoemd nergens in de bijbel. en stond er in de bijbel dat mohammed de zogenaamde neppe profeet zou zijn? in de koran stond dat er iemand zou komen die zou zeggen dat hij de profeet is of de 'mesias'.
  hij zou alle mensen bedriegen en daarna zou jezus ons komen bevrijden van de leugenaar.
  en ik vind het ook zeer spijtig dat jij je kennis uit je kont haalt.

  1. @ jmu-Sorry ik wil niet bevooroordeeeld zijn…maar aan jouw manier van praten zou ik denken dat jij juist bang bent dat de koran ongelijk heeft, waarom zou je anders zo grof moeten typen. Ik weet niet of je moslim bent?? Zo ja, dan verbaast het me niks. Alle moslims die ik om mij heen zie vooral die jongeren doen niks dan vloeken.
   Ik vind je totaal niet liefdevol. Als ik een atheist was en las hoe ruw jij terug reageerde op Giovanni…dan zou mijn ziel branden in hel….en duuhh het had jou en Allah niks uitgemaakt, aangezien jullie zo "liefdevol" zijn toch;)

  2. JMU.
   Met jouw onsamenhangende gezwam kan ik niets beginnen . Waarschijnlijk ben je het voortbrengsel van inteelt. Zwak begaafd. Veel moslims trouwen,dat weet iedereen , met neven en nichten.En dan krijg je vreemde ´producten´. Maar daar kun jij zelf niks aan doen, sorry !
   '….neppe….'? Nederlands ? Nee.

 12. Beste JMU…..kijk wat ik ook uit mijn kont haal :http://www.islamlies.com/ en kijk verder: en hoe kan Abraham de eerste moslim zijn als de islam pas in 666jaar na Jezus ontstond en verder ik wou dat Marlies Ter borg de schrijfster vh artikel zou reageren niet een onwetende want hier praat je met een Theoloog en jij kan mij niets wijsmaken alleen jammer dat een boek vol leugens ons scheidt….

  1. eigenlijk was adam de eerste moslim en profeet, maar alle profeten die vernoemd worden
   zijn moslim. en die site van jouw klopt ook niet. want er staat bv
   Sura 37:100-112, says Abraham went to sacrifice Ishmael. The Bible says it was Issac.
   je geeft de bijbel gelijk. duuh ik zou ook de koran gelijk geven dus je kan niet zeggen
   dat de site gelijk heeft want het klopt niet. er stond bv ook dat mohammed zij dat alle ongelovigen dood moeten en…….., maar staat er ook waarom? neee! dus je kan het geen gelijk geven. dit doet wilders ook hij laat de belangrijkste stukjes weg en laat er iets negatiefs van lijken.
   a.u.b. doe mij en lol, lees het vanuit verschillende perspectieven en niet van een site waar je duidelijk weet dat diegene alles zal doen om islam ongelijk te hebben. ga desnoods naar een bibliotheek en lees daar de nederlandse vertaling van de koran. en zeg tegen mij wat voor negatiefs erin staat, wat voor onverontwaardigs. kijk ook op youtube. ik ben naar de kerk geweest en heb zelfs een stukje bijbel gelezen, en torah maar niets is duidelijker en echter dan de koran. en kom op zeg. 'mohammed had de bijbel gelezen maar toen die de koran zat te schrijven heeft hij de bijbelse en zijn eigen teksten door elkaar gehaald en hier heeft hij een fout gemaakt' dit klinkt zoooo dom. waaruit kan jij dit opmaken jouw hele site klopt niet. je moet niet alleen naar stukjes soera's kijken maar egt het hele vers lezen.
   snap je iets anders niet, ik ben bereid je een volledig, uitgebreid antwoord te geven.

   ps. geen boek, geen leugen, niets maar dan ook niets kan de mensheid scheiden behalve god. al zijn we 2 negatieve poolen van elkaar we blijven broeder en zuster al denk jij er anders over. en trouwens de bijbel is gewoon de torah eigenlijk maar door de mensheid nog een beetje veranderd. niet door god zelf.
   ciao

   1. jmu leer eerst schrijven .Daarna kun je proberen iemand anders iets uit te leggen.

    Wat lachwekkend stukje van jou.Er is echt geen touw aan vast te knopen.Op zulke waardeloze onzin zullen je mede-mohammedanen niet zitten te wachten.

   2. Mohammed was analfabeet "kon nie lezen, kon nie schrijven"
    De NEderlandse vertaling van de Koran klopt ook niet. Zelfs in het Arabisch zijn sommige woorden niet eens te vertalen omdat de originele betekenis niet meer bekend is (met weet hooguit waar men het moet zoeken).
    Adam, was geen moslim omdat de Islam door Mohammed ontwikkeld is en de Islam na de dood van Mohammed. Overigens hebben de verhalen van Horus, jesus en Mohammed een verband (denk maar aan de grotten waarin men verbleef ;P

  2. Giovanni, je weet zeker niet dat er bestaat Islam voordat Mohammed kwamt. Verbaasd? Probeer om meer te onderzoek. let me write in english pls! Jesus never preached a religion called christianity he only came to remind the jews of the moses' laws of God. But the politics of the jewish empire then which caused the problem. they killed jesus bcos they thought he was becoming too strong and he might take over the government. there came division amongst the people after his death and those who believed jesus chose to call themselves christains. You never can find the word christain from anything jesus said thru his lifetime in the bible. So jesus didnt form christanity, he was preaching THE BELIEVE IN ONE GOD which was what all prophet before him preached and also mohammed after him preached. Thats the summary. If u think I am writing rubbish, take your time to research. I hope you can read english, Sorry I cant write so much in dutch. The the world Mohammedan which the dutch call Islam is confusing the dutch about Islam. It makes them believe that mohammed formed islam meanwhile he didnt. God created Islam by himself and Mohammed was just the last catalysts just like Jesus, Moses, abraham, Noah etc were catalyst before him.

   1. Nee maar ,een Echte Theoloog!!. Nu ben ik diep onder de indruk.
    En jij maar steeds roepen de de mensen ZELF moeten lezen.
    Roshana ,jij bent duidelijk een echte moslim, die nemen alles aan op gezag .Een moslim is immers per
    definitie iemand die zich onderwerpt .
    En nu maar hopen dat je niet gaat schelden en zo , want dat maakt een slechte indruk en verpest jouw
    taqiyya.
    Er zijn veel meer Echte Theologen met heel veel titels, die het totaal niet met jouw theoloog eens zijn:
    een heeft zelfs de titel van Paus. Ja,ja. (Denk bv. aan de uitspraken van de Paus in 2006).

     1. HOI Paultje!! Jullie Moslims gingen er toch zo trots op dat die Pedo-paus met zijn najis (=smerige) lippen nog maar kort geleden de koran van PEDO -MOHAMMED kuste.
      Een goed gezelschap !! πŸ˜‰
      Salaam Aleikum.

      P.S. Zou jij de groeten kunnen doen aan Tariq Ramadan , de grote TAQIYYA -expert ,die de website van M. ter Borg steunt ,namelijk
      http://www.bijbelenkoran.nl/generalinfo.php?lIntE

     2. De paus is óók een bekende en erkende Echte theoloog . Dáár ging het hier over. Roshana ging er prat op : "Het stuk over de overeenkomsten tussen bijbel en koran is bovendien geplaatst door een Echte Theoloog!"
      Dus jij versterkt zonder dat je er zelf erg in hebt het argument van Maria . Niet slim dus.

  3. LOL, als jij een theoloog bent dan weet jij dat alle christelijke feestdagen overgenomen zijn. De Europeanen hebben het Christendom verzonnen. Ceasar verloor veel macht en hij had wat nodig om de Europeanen te bundelen en aan zijn kant te krijgen. Hij verzon de Christendom. Christus (niet Krishna) werd geboren. Jezus(misschien wel Zeus) is zijn bekendere naam maar de naam van de persoon is "Sa Assaf Issa" zoals de bewoners uit de HinduKush (Idusvallei,Indie) gemeenschap hem kennen. De Moslims kennen hem ook als Isha en een andere oude benaming is Y'shua. Neem nu Pesha,Passen. Deze is ontstaan toen de Europese godin Ostara (Eastern, Pesha,Pasen) de haas verandere in een ei, welke als symbool diende. Vandaar dat wij de paashaas kennen en de gebruikelijke ei bij pasen. Kerst, is ook zoiets.
   De oude vikingen hadden een gebruik en deze was het offeren van voedsel en andere kadootjes aan de geesten. Deze werden aan de takken van bomen vastgemaakt of bij een boomstam gelegt. Wil je meer weten, stel een vraag meneer de Theoloog. Verder zijn al de drie religien uit het M-O ongeveer hetzelfde. Hun oorsprong ligt in Egypte. De boek des doods/ De boek des levens = het oude testament/Torah.
   Al de gebruiken die de nieuwe moderne Joden gebruiken zijn van Afrikaanse origine (de kandelaar, de ramshoorn, de klederdracht). De 10 geboden uit de moderne bijbel komt uit het Egyptische boek, welke rond de 20 basisregels bevat. Neem nu een voorbeeld aan de besnijdenis bij de Joden en Christenen, De Egyptenaren hadden dit verzonnen (ivm met de extreme hitte ontstonden er diverse infecties en om medische redenen). Het Niet eten van zwijnsoorten was ten strengste verboden door de Egyptenaren vanwege de vele ziekten en de onreinheid van deze dier. De echteJoden (waaruit het Islam ontsproot) hadden dit overgenomen na 250jaren slavernij. Het decimeren en vervolging van Joden in Europa en het Midden oosten door Europeanen dwongen de overgebleven Joden om een nieuwe religie te ontwikkelen. En zoals wij weten zijn de Arabieren en oorspronkelijke joden BLOEDBROEDERS. Deze nieuwe religie zorgde voor bescherming van de oorspronkelijke Joden. Het woord Jood bestond eigenlijk niet omdat het moet zijn bewoners van Judea en kinderen van JACOB aka Y'srael. Dit is de betekenis van Y'srael namelijk: kinderen van Jacob. Als je een echte theoloog bent dan had je geweten dat de moderne AskeNAZI joden de bijbel hebben veranderd om gestalte te geven aan de Nieuwe testament. Dit konden zij doen omdat eerder in onze history ronde de 11e eeuw, de Chinezen de boekdrukkunst hadden ontwikkeld. De AskeNAZI's leefden naast de Mongoliers en China. In Europa waren zij niet welkom vanwege hun rijkdom en grote troepenmacht (huurlegers AKA NATO). Chengis Khan was hun arrogantie en Barbarisme zat en besloot hun te verdrijven welke lukte. Hij volgde ze tot aan Noord Europa waar vele AskeNAZI's de zee overgingen naar Brittania waar tot op de dag van vandaag Roodharige mensen te vinden zijn (dit zijn dus de AskeNAZI's). Het is dan ook neit verwonderlijk dat de verlosser ook roodhaar had ;P. Voordat C.Khan hen verdreef stelde hij een Ultimatum: Jullie moeten een religie aannemen (omdat zij Barbaars waren). Zij konden kiezen uit 3 religien: Het Christendom, Jodemdom en de Islam. Ze moesten niks hebben van de Christendom en de Islam had al een Identiteit. Ze kozen voor het Jodendom omdat er praktisch geen Joden meer waren zo konden zij de religie vorm geven (nu zullen velen wel begrijpen waarom Joden geen Hebreeuws spreken maar Jiddish).
   Eenmaal op de vlucht namen ze ook hun kennis mee en nadat zij tot rust waren gekomen en hun namen veranderd (vb = Khan, welke Kahn werd en/of Kahan en later Cohen, dit waren de Azkenazi's die Mongoolse bloed hadden, maar zo ook een groot gedeelte van Europa) hadden begon hun expansie drift, wederom. De boekdrukkunst werd geintroduceerd in Europa en de 15e eeuw was net aangevangen. Hiervoor werd de bijbel met de hand gekopierd en wie deden het vuile en vervelende werk?
   Ja, de turken en Marokkanen van toen, de nieuwe Joden! Onder hun werd de drieeenheid geintroduceerd en hierbij nog vele veranderingen. De mensen werden gevoed met de bijbel om mak en lam te worden. Terwijl de Torah en de Koran agressie juist als menselijke beschouwden en het gebruik hiervan mag niet uitgesloten worden. Met de boekdrukkunst kon men in grote getalen de manipulatieve verhalen verspreiden. Met de expansie drift van de oud Azkenazi's en de bijbel op zak kon men de wereld veroveren en iedereen mak en lam houden. Er zijn maar twee religien de geweld goedpraten en dit zijn het Jodendom en de Islam.
   Religie is een politieke tak van een groepje heersers. Alle andere religien buiten die van het M-Oen kennen echte vrijheden en ware liefde zoals een man of vrouw van zijn of haar kind zal houden zo ook staat het in alle andere religien verwerkt maar er word ook als maatschappij zo naar geleefd.Geen oorlogs rethoriek net als de Christelijke-, Islamtische- en Joodselanden. Voor vragen …Ik ben Theoloog, Professor op de Universiteit van het leven, wetenschapper en realist.

 13. Beste Tom dat er ook leugens in religie ben ik van bewust maar de makers vd film zeitgeist maken een grote fout het is waar dat er verschillende verlossers zijn geweest en het begon met Hare Krsna en HIJ zei dat HIJ Zeven keer zal wederkeren maar intussen zijn er ook valse profeten geweest, als je wist dat de laatste verlosser Haile Selaissie JAH RASTAFARI was zou je dingen beter gaan begrijpen….

  1. De koran is volgens zichzelf een duidelijk boek.
   Vraag : Wat betekent "alif,lam, mim" en meer van dit soort kreten ?
   Ja inderdaad gewoon zelf de koran lezen.Maar vooral geen vragen stellen want dan kun je volgens
   de koran je geloof in allah verliezen.
   Dit staat er echt in , dus lezen mensen en niet nadenken.

   1. "JMU" EN ALLE ANDERE MOSLIMS LET OP!!
    De hoofdharen van een vrouw zijn niet onkuis en ook hun borsten niet of wat dan ook . Ze zijn meestal wel mooi .
    Onkuis zijn de gedachten van vieze mannetjes !! Meestal moslims .

    1. Dus jij maakt uit wat betrouwbaar is Roshana (= moslim) , zonder argumenten te geven!!!
     Je roept zelf steeds dat de mensen zelf de koran zelf de koran moeten lezen , maar dan alleen
     de (door prof. dr. mr. drs .ing enz. Leemhuis) mooier gemaakte koran van jou.
     Misschien kun je wel eens zijn met de soera nummers die website genoemd worden,dan kun je ook eens andere beroemdere vertalingen lezen b.v. in het engels van Marmaduke Pickthall of Yusuf Ali (dit zijn arabieren en moslims,die zullen toch zeker wel goed vertalen).
     Jij bent met taqiyya bezig, dat is allang duidelijk Roshana, wat je verder ook zegt.

     1. Als je niet geinterresseerd bent in Feiten over de Koran die wetenschappelijk onderzocht zijn en die je gratis op de website kunt vinden… wat doe je hier dan nog?!
      Die pvv onzin van jou vind niemand hier geloofwaardig.

     2. Jij wil mij graag weg hebben Paul omdat ik die zgn." wetenschappelijke feiten van jou " te kijk zet. Je ziet dat jouw taqiyya (daar is het weer!) mislukt . De mensen kunnen ZELF LEZEN EN DENKEN Paultje.
      Als je mijn kritiek goed leest dan zul je zien dat ik heel erg geintersseerd ben in de koran en de bijbel. Alleen laat ik me niets zomaar aanpraten en ik denk dat de meeste mensen mijn opmerkingen zullen onderzoeken . Dacht je dat die "gratis website " van jou de enige
      bron is om tot de waarheid te komen. Als iedereen het met jouw ( en van M.ter Borg c.s.) "feiten" eens MOET zijn dan is er geen discussie meer nodig !
      En nu maar weer voor de zoveelste keer: het gaat hier niet over de pvv maar over de
      bijbel en de koran. DE MENSEN WILLEN LOGISCHE ANTWOORDEN OP HUN KRITIEK OF DURF/MAG JE DAT NIET VAN DE IMAM ?
      Ja,Paultje iedereen leest dit mee en ziet hoe jij redeneert.
      Wat zou je nu graag geweld gebruiken hé,dan kon je misschien een islamitische martelaar worden en rechtstreeks naar de moslim-hemel gaan, met 72 maagden en zo!!

     3. De" Feiten" over de Koran wetenschappelijk (?) onderzocht door "filosoof" Marlies ter Borg, Karima(!) Bisschop en M.Keller ..Laat me niet lachen. Deze onnozele meisjes zijn wat Lenin ooit noemde :
      "nuttige idioten",maar in dit geval voor de stiekeme jihad.
      Het kan ook nog zijn dat ze hun onzin hebben geschreven uit winstbejag.Dat is nog erger.

    2. Roshana is een schijn- zelfbewuste moslim , maar eigenlijk onzeker in haar binnenste.
     De oorzaak is ANGST. Voor de hel en haar moslimbroeders.De moslims huoden elkaar gevangen !!!
     Natuurlijk doet een moslim ook arrogant zijn, hij/zij is immers het beste wat allah gescchapen heeft.
     Nee, bescheiden zijn ze echt niet

  1. Alsof er niets in de koran staat over dhimmi's , d.w.z. tweede rangs burgers onder de sharia.
   Denk ook eens aan de vervolgingen over de gehele wereld van hindu's,christenen,etc.
   Je ziet wel de splinter in het oog van je naaste ,maar niet de balk in het oog van jezelf! (Bijbelspreuk)
   Bovendien heeft jou opmerking niets te maken met het onderwerp bijbel/koran.

   1. Ik zie een versplintering van de samenleving door xenofobe/onzekere types, gefrustreerde/haatdragende types en types die religies misbruiken om versplintering van de samenleving te bereiken omdat ze in werkelijkheid kennelijk aanbidders zijn van satan en genieten van dood en verderf.

    De klukkluksclan beweerd ook dat ze 'christelijk' zijn. Zij hebben zelfs hun eigen kerken en dominee's die op tv verkondigden dat het God's wil zou zijn om de mensheid te verlossen van alle 'zwarten'… Niemand die echter denkt dat alle christenen dan rascisten zijn.

    1. En wie zijn de veroorzakers van die versplintering over de hele wereld.?
     Ja hoor :De moslims!!! Zij zaaaien dood en verderf ,ook onderling.Wij lezen allemaal kranten ,
     zien televisie en kijken op internet.De grootste haatprekers zijn de imams,de mullah's,de ayatolla's enzovoorts.Als ze teminste niet met taqiyya bezig zijn. Op internet kun je er honderden met eigen ogen ZIEN EN HOREN , of zijn wij ongelovigen doof en blind..(Nou ja ,wel volgens de koran ). Dat doen die moslimgeleerden trouwens geheel in overeenstemming met de koran ,die voor het grootste deel bestaat uit het vervloeken van de "ongelovigen",joden en christenen.
     Kun je nu echt met droge ogen beweren dat dit niet waar is??? Dan ben je waarlijk een super taqiyya -pleger. !!!! Wat de ku klux klan en deze figuren doen is niet volgens de leer van Jezus.

    2. Weer dat arrogante en ook irritante toontje van Roshana.
     Je bent hier niet in het midden-oosten of een ander achtergebleven gebied .
     Trouwens dat 'beweerd'van jou moet met een "t" .Maar dat terzijde .
     Jouw taalgebruik verraadt je achtergrond. Jij bent een moslim die intelligent tracht te doen.
     Jij denkt misschien niet dat alle christenen rascisten zijn ,maar je denkt wel ,omdat ze ongelovigen zijn , dat ze 'NAJIS" (=VIES,SMERIG) zijn en dat ze jouw vijanden zijn , volgens soera 4 (de vrouwen) vers 101 (Leemhuis) :
     De ongelovigen zijn voor jullie een duidelijke vijand.

  2. Bij het lezen van de koran van prof Leemhuis heb ik de zoekterm ongelovige ingetoetst .
   Dan komen bij vergelijking van de Koran met de Bijbel de ongelovigen er niet best vanaf. Ik kan geen enkele liefde ontdekken van Allah voor zijn ongelovige schepsels .En die kunnen er niets aan doen dat ze ongelovig zijn want Allah heeft ze blind en doof gemaakt voor het ware islamgeloof .
   Dit vind ik niet rechtvaardig en ik noem dit discrimineren in ongunstige zin. Dat vind ik raar voor een barmhartige God.Wat vinden de andere lezers hiervan? Alle mensen die geen moslim zijn toch ongelovigen voor Allah.En ik ben een christen.
   Toets maar eens in de zoekterm ONGELOVIGE.

 14. Volgens de moslims is de bijbel corrupt. mevr. Hoe kunt je een volmaakt boek (volgens de koran zelf) vergelijken met een corrupt boek zoals de bijbel? Wat is er allemaal verkeerd in de bijbel?

     1. Beste mijnheer/mevrouw Soshana.
      U verwijst in uw bovenstaande gastbijdrage naar de website http://www.bijbelenkoran.nl/generalinfo.php?lIntE
      van o.a. mevr.dr. M.ter Borg. Daar staat vermeld dat Tariq Ramadan die website ondersteunt . Deze Ramadan is een over de hele wereld bekende en beruchte taqiyya-specialist . Hem is om zijn dubbele agenda (op verdenking van het steunen van islam terrorisme) jarenlang de toegang tot de V.S. ontzegd.
      Om dezelfde reden moest hij terecht afzien van de leerstoel 'Islam in de Westerse Wereld' aan de universiteit Leiden,tengevolge van een gerechtelijke uitspraak.
      Er hangt derhalve kan men zeker wel zeggen een "verdachte geur"
      rondom deze man die bovendien de kleinzoon is van Hassan al-Banna een medeoprichter van de uiterst radicaal islamitische en overal actieve Moslimbroederschap.
      Ik kan dus heel goed begrijpen dat de critici hier steeds TAQIYYA roepen.

     2. Als je Arabisch kunt lezen, dan zul je zien dat deze Leemhuis een slechte vertaler , om niet te zeggen een leugenaar is. Herhaaldelijk laat hij de Koran mooier voorkomen dan hij is.
      Een voorbeeld ; In surah 5:46 staat in de vertaling van Leemhuis :' En Wij hebben 'Isa (=Jezus), de zoon van Marjam in hun spoor laten volgen als bevestiger van wat er van de Taura voor zijn tijd al was.' Er staat in werkelijkheid echter: '… wat hij tussen zijn handen had'.
      M.a.w. Jezus bevestigde de Taura (Torah) , die hij in zijn handen had. En dat betekent dat de Torah in de tijd van iniedergeval niet gecorrumpeerd was. Hetzelfde geldt voor de Ingiel (Evangelie), in hetzelfde vers.
      Waarom Leemhuis??

   1. Paul weet blijkbaar niet wat de Islam inhoudt.Iedereen kan voor alle Moslims spreken. Ze hebben namelijk maar ÉÉN voor eeuwig onveranderlijke mening en die staat in de Koran (het letterlijke woord van hun god) en de hadieths. Punt uit !!

 15. Je mag/moet de ongelovigen wel als tweede rangs mensen behandelen volgens de koran (soera 29.9). Die kafirun (scheldwoord) moeten o.a. speciale belasting betalen en zich vernederd voelen.In die soera en nog vele andere staat dat trouwens ook duidelijk dat gedood moeten als ze zich niet onderwerpen aan de islam.

  1. De islam heeft zelfs een officële naam voor tweede-rangs burgers. Die heten dan dhimmi's en dat zijn mensen die geen mohammedaan willen worden.De Joden moeten als teken van dhimmi gele kleding dragen.Daar heeft Hitler de beruchte GELE davidsster voor de Joden vandaan.
   Over discriminatie gesproken.Tjongejonge.

 16. Ter verduidelijking: uit het onderzoek van Marlies ter Borg blijkt ook dat vrouwen volgens de Koran helemaal NIET verplicht zijn om een sluier, hoofddoek, boerka, niqab of iets dergelijks te dragen of hun hoofd of haar of lichaam te bedekken.

  Wat er wel staat in de Koran is dat mannen en vrouwen beiden “hun kuisheid” zouden moeten bewaren en dat vrouwen hun borsten beter kunnen bedekken… Maar dit is niet verplicht.

   1. Dat is dus niet waar. Marlies ter Borg heeft samen met Karima Bisschop van de website http://www.moslima.nl/ en godsdienstwetenschapper Marloes Keller van de IKON beide boeken doorgezocht en er staat dus helemaal niets over het moeten dragen van een sluier, hoofddoek, boerka, niqab of iets dergelijks door vrouwen.
    Ze maakte daarbij gebruik van de Nederlandse Koranvertaling van Prof. dr. Fred Leemhuis, docent Arabisch en bijzonder hoogleraar Koranwetenschappen aan de Faculteit der Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen.
    Het beste is om zelf de Koran helemaal te lezen… dan zie je zelf dat er niets in staat over het moeten dragen van een hoofddoek.

    Wie zelf in het Nederlands én het Arabisch de Koran wilt lezen kan terecht op de site http://www.bijbelenkoran.nl. Een andere tip: de heruitgave van de Nederlandse Koranvertaling van hoogleraar Fred Leemhuis uit 2007 lezen. De Arabische tekst van de Koran is in dat boek naast de Nederlandse vertaling geplaatst.

    1. Allerliefste Roshana , heb jij Marliesje ter Borg , Karima Bisschop enMarloesje Keller nodig om
     iets van de islam te snappen? Weten zij het beter dan de allerbelangrijkste imams,ayattola's,mullah's etc. in de islamitische wereld zoals Khomeini,of al Quadari in Egypte ?
     Je zegt zelf dat de mensen de koran zelf moeten lezen, maar niemand kan de koran begrijpen
     zonder de ahadith en de sira.

     1. Het gaat hier om wat er werkelijk staat in de Koran en dat iedereen dat gewoon zelf kan lezen in de heruitgave van de Nederlandse Koranvertaling van hoogleraar Fred Leemhuis uit 2007 of opzoeken op bijbelenkoran.nl.

     2. Roshana waarom dring je toch steeds zo aan om de vertaling van hoogleraar Leemhius ( ik zink nu neer met grote bewondering,hoewel hij het meeste gewoon heeft overgenomen van de eerdere vertaling van Cramers).Heeft alleen deze vertaling jouw goedkeuring?? Er zijn veel betere vertalingen ook in andere talen ( engels,duits,frans enz.,), die het arabisch zonder mooimakerij vertalen.In ieder geval raad ik iedereen aan vooral ook verder te kijken.
      Toch weer TAQIYYA ???
      Wedden dat Roshana nu gaat schelden.!!

     3. De Islam is niet alleen de Koran, maar ook het vooebeeld van Mohammed is zeer belangrijk voor de moslims. En die staat in de Hadiths en de Sirat. En die "voorbeelden"zijn daden van een moordenaar, onderdrukker, verkrachter,struikrover enzovoorts!. Die hoofddoeken worden ook VERPLICHT in deze boeken.

     4. Waarom die hoofddoek ? Wat is er onkuis aan hoofdhaar, Moslims ?
      Of krijgen de moslimmannen onkuise gedachten door hoodhaar ? Dat is erg eigenaardig !

    2. Lieve Roshana, ga nu eens heel vriendelijk tegen moslim vrouwen (liefst samen met hun mannen)
     op straat zeggen dat ze beter hun hoofdoek ,niqab ,boerka enz. af kunnen doen.Dat het niet hoeft
     van de koran .Moet je beslist proberen!
     Jij moet toch weten als moslim, dat de islam niet alleen de koran is maar ook de ahadith en de sira
     van jullie "profeet".
     Je bent duidelijk met taqiyya bezig. Vervelend hè, dat iedereen dat door begint te krijgen πŸ˜‰ .

     1. Ik vertel altijd tegen moslims en ieder ander dat er nergens in de Koran iets staat over het moeten dragen van een hoofddoek, sluier, niqab, burqa of iets dergelijks. Nog nooit problemen mee gehad.

     2. Ja,misschien hier in Westen ,maar doe dat nu eens in het openbaar in Saoedi-Arabië ,Yemen, Iran,Sudan,Somalié enz.enz.,waar hun mannen bij zijn dus. Iedereen wat er dan met je gebeurd. Zet dan een foto daarvan op deze website,dan kan iedereen zien hoe het is afgelopen.
      Het staat echt wel in de ahadith, maar dat weet jij heus wel !
      TAQIYYA πŸ˜‰ ,alweer ,ik kan er ook niets aan doen

    3. Bla bla bla. Al die mensen die jij noemt dragen zeker weten geen hoofddoek. Waarom vragen jullie niet aan een imam of het dragen van een hoofddoek verplicht is? Bang dat hij JA gaat zeggen? Nou goed nieuws: het is wel verplicht.

     1. Lees zelf eens een keer de Koran… Zul je zelf zien dat er in de Koran dus NIET staat dat vrouwen een hoofddoek of sluier moeten dragen. Want God doet natuurlijk Niet aan vrouwenonderdrukking.

     2. Allah doet wel aan vrouwenonderdrukking, Roshana. Lees maar soera 4-34. Daar staat dat mannen hun vrouwen moeten slaan sla ze denken dat ze niet gehoorzaam zijn.

     3. Er wordt er in de Koran NIET opgeroepen om vrouwen te slaan maar er wordt juist aangeraden om bij woede alles uit te praten en apart te slapen als een man de neiging heeft om z’n vrouw te gaan slaan.

      Zo verklaarde Ter Borg aan Radio Nederland Wereldomroep ook: “Het Arabische woord ‘daraba’ in het betreffende vers heeft verschillende betekenissen: Slaan, maar ook verlaten. Het is multi-interpretabel. De vraag is dan: welke interpretatie is het meest juist? In het licht van de passages over echtscheiding lijkt het te gaan over de vraag: wanneer mag een man zijn vrouw verlaten?”

   2. Roshanna ga jij dan maar eens zonder hoofddoek in Saoedi-Arabië ,Iran en zulke landen
    rondlopen! Het denkhoofd M.ter Borg denkt het beter te weten dan de imams, mullah's en ander
    gespuis.Zij moet de dingen die ze hier beweert in die landen gaan preken daar heeft het meer nut;
    of durft deze "feministe" dat niet?

    1. Je hebt gelijk, in sommige islamitische landen zijn de vrijheden voor verschillende geloven nog niet zover gevorderd als in ons land, moeten we onze regels aan scherpen in onverdraagzaamheid, of moeten we de liefde, communicatie laten zegevieren.

     1. Fetze, zo gauw een land islamitisch is,geldt de shariah (dit is de islamitische wet die al heel
      lang geleden door mullah's ,imams en meer van die "geleerden" is vastgesteld in overeenstemming met de ahadith,de sira en de koran).E.e.a. is door allah/mohammed zelf geopenbaard (volgens mohammed ende moslims zelf dan ;-)) ;daarom is de shariah voor alle belangrijke zaken in het leven voor eeuwig onveranderlijk.
      Dat van die liefde van jouw is heel mooi,maar ik denk dat we ook ,om te overleven, ons verstand moeten gebruiken en waakzaam moeten blijven.

    2. Het gaat hier om wat er werkelijk in de Koran staat en dat iedereen dat gewoon zelf kan lezen in bovengenoemde boeken en kan zien op bovengenoemde websites…. Niet om wat anderen denken of beweren…

     1. Wat ook goed helpt ,als je een beetje engels kunt lezen, is : "a sceptics annotated quran" op internet. Daar kun je heel veel informatie vinden met bijvermelding van de soeranummers,zodat je ze ook met andere vertalingen kunt vergelijken. Maar pas op ,want de vertalingen zijn vaak
      moooier en liever gemaakt voor westerse mensen!!!! (zgn. taqiyya).
      Er is trouwensop die site ook iets dergelijks gedaan met de bijbel, dus dat ziet er eerlijk uit
      LEZEN DUS EN EERLIJK BLIJVEN NADENKEN, DAN KOMT DE WAARHEID VANZELF (hoop ik)
      Succes.

     2. Iedereen kan een website vol leugens over de koran online zetten…

      Terwijl de Nederlandse Koranvertaling geschreven is door Prof. dr. Fred Leemhuis, docent Arabisch en bijzonder hoogleraar Koranwetenschappen aan de Faculteit der Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen kan lezen.

      En ook de website bijbel en koran is gemaakt door godsdienstwetenschappers, moslims en journalisten!

     3. Dat is nu precies wat jij doet,naar anderen luisteren! Jij luistert namelijk naar figuren als __M.ter Borg. Dus inderdaad ZELF lezen , maar dan ook liefst een goede vertaling zoals bv. van de moslim Picthal en nog een paar die in de niet -arabische moslim- wereld in het algemeen gebruikt__worden.Maar ja , die zijn wel in het engels of kun jij dat ook lezen.__Pas op ,de meeste vertalingen zijn veel meer geschikt gemaakt en "aangepast"aan onze __westerse normen en waarden, dus "sugarcoated".

     4. Dus nogmaals Roshanna ZELF LEZEN ,maar dan de goede vertalingen, en vooral ook de bijbehorende boeken zoals de ahadith van Al Bukari en de sira van Al Tabari .Want zonder deze boeken is de koran al helemaal niet te begrijpen.Ik ben het met je eens dat het er om gaat wat er werkelijk in de Koran staat ,maar dat vind je niet op eerlijke wijze in "bovengenoemde"of "bovengenoemde website".
      Dat je komt afzakken met prof .dr. Leemhuis,godsdienstwetenschappers,journalisten en moslims noemt men in de logica een drogredenering (een onjuist argument),dwz.. een argument op basis van authoriteit.Vraag maar na aan de filosofe M.ter Borg,die kan je uitleggen wat ik bedoel.NOGMAALS ZELF LEZEN !!! MAAR OOK ANDERE BRONNEN .Zodat je
      een een goed onderlegd oordeel kunt vormen.

     5. Kennelijk kunnen jullie geen nederlands lezen want ik heb al een aantal maal aangegeven dat iedereen in het Nederlands en het Arabisch de Koran kan lezen die vertaald is door Hoogleraar Fred Leemhuis. Hij is een Prof, docent Arabisch en bijzonder hoogleraar Koranwetenschappen aan de Faculteit der Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen.

     6. Nee, Roshana jij kunt geen engels lezen. Die prof maakt op zelfstandig denkende en lezende mensen
      geen enkele indruk !
      Ik zal je een paar voorbeelden geven,maar er zijn er veel meer, van mooimakerij
      (taqiyya) van vertalingen van Leemhuis en consorte (die door rijke salafistische
      olieboeren worden gesubsidieerd).Dit zal iedere arabisch sprekende ,eerlijke persoon beamen :
      1. In soera 4: 34 staat in het arabisch letterlijk dat een man zijn vrouw kan slaan en niets anders. Er staaat niet "licht slaan" en al helemaal niet "verlaten".
      2.In soera 24: 30 & 31 staat niet dat vrouwen hun kuisheid moeten bewaken, maar daar wordt het schuttingwoord k.. gebruikt (sorry).
      3. In soera 4; 6 , 2: 221 , 24: 3 en vele andere staat in de arabische koran het woord "nikah" =letterlijk sexueel penetreren,of kortweg het schuttingwoord neu…
      (weer sorry) en niet het arabische woord "zawag" dat trouwen betekent.

     7. De koran is volkomen onsamenhangend geheel van onbegrijpelijke versen ,uitgestoten door een boosaardige en fantasievolle epilepticus die zichzelf profeet (mohammed) noemde.
      Uit vele gedeelten die wel enigzins duidelijk zijn ,blijkt dat de koranversen vooral tot doel hadden om Mo te bevoordelen en te prijzen.
      Eigenbelang dus. Lees zelf in Leemhuis.

     8. Of de bovengenoemde website vol leugens is moet je eerst ZELF NALEZEN.
      Dat gaat gemakkelijk want alle soera- nummers staan erbij. Dan kun je ZELF vergelijken met Leemhuis etc.Of durf je dat niet.?
      Wie zegt dat Leemhuis en M.tere Borg niet liegen of op zijn minst de zaken moooier
      voorstellen dan ze zijn (Taqiyya : in opdracht van rijke salafisten uit Saoedi-Arabië ).Er bestaan namelijk allang goede nederlandse vertalingen waar Leemhuis trouwens veel vandaan heeft gehaald. Zijn "sugar coated" vertaling was dus volstrekt overbodig.

     9. Roshana/de betrouwbare moslim ,die eerder beweerde geen enkel geloof aan te hangen,jij geeft geen antwoord op rechtvaadige kitiek.DAT KAN IEDEREEN HIER OP DEZE SITE NALEZEN!
      Ik verwijs jou helder naar soera's .
      Maar je weerlegt geen enkele opmerking op logische wijze.Geen enkele andere
      moslim trouwens.
      Wat wel iedereen kan zien is dat veel moslims gaan schelden voor sukkeltje,kneus,
      onbetrouwbaar en noem maar op. Daar ligt niemand wakker van.
      Wij niet-moslims willen ANTWOORDEN en GEEN DOODDOENERS.
      Zo en nu maar weer schelden op "najis" (=smerige ongelovigen),jij weet heus wel waar dat staat in de officiële arabische koran van Saoedi-Arabië o.d.

     10. Heb al een aantal maal aangegeven dat iederen zelf kan lezen wat er werkelijk in de Koran staat op bijbelenkoran.nl of in de Koranvertaling van Fred Leemhuis… Maar jij gelooft dat allemaal niet, beledigt mij en gaat hier tekeer als een krankzinnige… Erg geloofwaardig maak je jezelf er in ieder geval niet mee…Dus zonde van je tijd.

     11. Ja mensen , het bewijs is geleverd!! .Jij scheldt mij hier uit voor krankzinnige. Ik heb voorspeld dat je zou gaan schelden en geen logische
      antwoorden zou geven. Weet je nog bijv. de vraag over soera 2: ALIF.LAM MIM. Dat kan iedereen (ook in de koran van Leemhuis) nalezen.Deze kritiek is geen belediging maar berust op door iedereen controleerbare feiten.
      ANTWOORDEN GRAAG,EN GEEN SCHELDPARTIJEN BESTE ROSHANA. Want zo zet je jezelf voor schut. Succes !!!

     12. Roshana ,laat nu eens zien dat JIJ wel betrouwbaar en geloofwaardig bent.
      Geef eens controleerbare en naleesbare tegenargumenten op de vele kritiek die hier op deze website wordt gegeven op de koran .Dus met benoeming van niet
      geabrogeerde soera's. Jij weet toch wel wat abrogeren is ? Dat is wat in het arabisch heet "Nasiekh wa Mansoekh".
      Iedereen kan zelf nalezen wat dit werkelijk betekent op de site :
      http://www.answering-islam.org/Dutch/silas/ahmada

     13. Ja,ja, aléén in bovengenoemde boeken en bovengenoemde website;pas op hoor.!! Dat herhaalt Roshana steeds maar weer! En nergens anders kijken en lezen , want dát zijn allemaal leugenaars.
      Ik denk dan alweer aan TAQIYYA.Dat is het gevaar met dat begrip ,niemand kan
      een moslim nog vertrouwen. Eigen schuld !!
      Wel jammer,want alleen strikt controleerbare beweringen zijn nog te vertrouwen.

     14. Roshana , de koran is volstrekt onleesbaar zonder de Bijbel,de ahadith en de sirat .Het boek is één
      grote warboel ,zonder chronologie.Het is bovendien op twee verschillende manieren te lezen door de verdeling in een Mekka- ('vreedzame ') – periode en de latere Medina-(geweldadige)-periode.
      Iedereen zal dit merken als men het zelf tracht te lezen.
      Vandaar ook dat er zo gigantisch veel 'uitleg' nodig is door zgn. islamgeleerden,die het bovendien bijna allemaal met elkaar oneens zijn !

  1. Maria heeft weer eens gelijk.
   Typisch Roshana de moslim(a) .
   Weer dat onterechte arrogante, schoolmeesterachtige toontje. Zo van :
   "Als jullie het niet helemaal begrepen hebben". "Ter verduidelijking…" . Pfffff
   Ga toch in een moslimland lesgeven , daar geloven ze jou misschien !!!!

  2. Hoe komt 't dat zoveel personen die reageren zo'n afkeer hebben van de taal van Roshana ? Het lijkt gewoon nederlands ,maar ik wordt er telkens misselijk van als ik iets van haar lees . Er is iets kruiperigs in haar taal , iets stiekems. Dat moet het zijn.!

   1. Dat komt doordat er hier maar een paar gestoorde pvv'rs constant aan het reageren zijn. Kennelijk zijn jullie allergisch voor de waarheid.

    De meerderheid van Nederland en de rest van de wereld kotst jullie pvv'rs trouwens ook uit.

  3. volledige foute interpretatie!! In de tijd van mohamed droegen de vrouwen al een sluier op hun hoofd dus allah voegde er an toe om die zelfde sluier te sluiten en om zo hun boezem te verbergen als hun haar.

   1. Beste Pop,als je de koran leest dan zul je zien dat veel soera's beginnen met willekeurige arabische letters zoals soera 2.1.Daar staat : Alif.Lam.Mim.Lees zelf maar!!! Trouwens ook bij soera's 3.1.
    In soera 7.1 staat :Lam.Mim.Sad en in de soera 10.1 en11.1staat: Alif.Lam.Ra.Enzovoorts.
    Lekker duidelijk allemaal!!
    Maar ja zeggen de moslims dan: Je moet dit natuurlijk wel in samenhang zien(waarmee??).Of: je moet het in het arabisch lezen(dan rijmt het veel mooier??) Of : niemand kan allah de almachtige helemaal begrijpen.(Ik dacht dat allah de mensheid met de koran iets wilde uitleggen ,dat zou zo'n
    alles- wetende toch beter moeten kunnen ).
    Zo hebben de moslim geleerden (?) allerlei verschillende of vaak helemaal geen "verklaringen " voor deze wel heel eigenaardige reeksen van letters gegeven.
    Maar vraag het maar eens aan de filosofe dr. M.ter Borg zelf, zij weet als zeergeleerde hier wel
    "logische" verklaring voor te geven. Hopelijk geen drogredeneringen.
    Snap je nu wat ik precies bedoel?

    1. Inderdaad Tjongjonge je hebt gelijk !!!
     Dat is geweldig. Nou kan ik zelf allerlei soeras maken,hoewel niemand dat kan volgens allah=
     mohammed volgens soera 2.23.
     Oke ,hier is er een.Wel een hele korte ,maar toch.
     Soera 115.1 . Kaf.Nun.Mim.
     Mooie hè!!
     Hier nog een.Een beetje langer en misschien nog wonderbaarlijker.
     Soera 116.1.Bij Kaf.Nun.Raf .Nam.Sad.
     En nu een extra fraaie.
     Soera 117.1. Ra.Ra.Wie ben ik ? (antw. allah=mohammed).

 17. Wat een goed idee om deze links te plaatsen. Het zegt inderdaad alles.

  En voor al die mensen hierboven die vinden dat de ene godsdienst zo veel beter is dan de andere: durf eerlijk te kijken naar je medemens en zijn handelingen, behandel iedereen zoals je zelf behandeld wilt worden en wees vooral niet zo bang.
  De christenen hadden de inquisitie en nu draait alles ineens rond de islam. Waar zijn we met z'n allen toch zo bang voor? Zo lang als de mens bestaat zijn er slechterikken en die krijgen alleen een kans als de goeden het toelaten. Als iedereen maar bang blijft stoppen we met nadenken en laten we ons een richting op duwen die we misschien helemaal niet willen. En dat vindt IK nou heel eng.

  1. Ellian jij zegt het heel mooi : Behandel iedereen zoals je zelf behandelt wilt worden .
   Dit wordt de GOUDEN REGEL genoemd.
   Hij komt in alle mij bekende religies voor. Jezus zei zelfs : Heb uw vijanden lief.Dat is ook heel mooi ,maar dat kunnen volgens mij alleen heiligen.
   Behalve helaas in de Islam, daar geldt deze regel alleen voor moslims onderling.
   De niet-moslims moeten hard behandeld worden.Tik maar eens het woord:ongelovige in op de site :

   http://www.bijbelenkoran.nl/search.phpb

   Hier is de Koran van prof Leemhuis te lezen

   Jammer het zo mooi kunnen zijn op deze wereld . Maar hoop doet leven !

  2. Jij hoeft ook niet bang te zijn Ellian. Jij bent een mohammedaan.
   Het zijn dan ook de ongelovige honden die bang moeten zijn. Jij leest toch elke dag de koran.
   Maar lees jij geen kranten en zo. Het islamitische Iran wil Israël wegvagen van de aardbodem met atoomwapens. In alle islam-landen schreeuwen duizenden tegelijk DOOD AAN HET WESTEN en meer van dat fraais. ZIE http://www.memritv.org/
   Zo zag het er in de jaren 30 en 40 net zo uit in Hitler- Duitsland .En toen volgde de tweede wereldoorlog met 50 miljoen doden .
   DAT VIND IK NOU HEEL ENG. Snap je het nu?

  1. Allah glimlacht nooit in liefde om ongelovigen .Die worden door hem,in de koran, honderden keren naar het eeuwige hellevuur gestuurd ! Lees ZELF de koran maar. Daarin valt niets te relativeren Fetze .
   Jammer hé.

 18. In de verwachting dat "hetkanwel" de mogelijkheden die er zijn om "voor uitgang te boeken" in onze samenleving zou ventileren, lijkt dit meer een HET KAN NIET, waar zijn de mensen die beseffen dat liefde alles overwint, dat er meer is dat ons verbind dan dat ons verdeelt.

 19. Schitterende filmpjes, ik mis iets:
  – tijdspanne van 50 AC – 350 AC: plotseling was er christendom (reden)
  – de keizer grijpt in: (machthebber) maakt misbruik, dat is de schuld van de religie
  kun jij mij deze "gaten" als kritische "lezer" verklaren
  Help mij met gezond verstand bij het verklaren van deze verbazende "feiten"

  1. Hahaha is waarschijnlijk een gehersenspoelde moslim,die niet zelf kan denken.
   Er is in deze reacties er al herhaaldelijk op gewezen dat die meneer wilders niks met deze discussie heeft te maken.
   Dit zijn bijzonder kinderachtige opmerkingen van "hahaha", waarmmee hij ons moslims geen dienst bewijst. Integendeel!!! Dus in naam van de Islam ophouden met die onzin.

   1. Ja " Paul " , deze keer heb je gelijk .Je kunt dus toch een beetje logisch nadenken, hoewel dit grapje wel erg makkelijk was. Dit noemen de moslims nu "TAQIYYA" .Dat is wat JIJ ook steeds doet.Leuk hé. Hahaha.
    Beste Paul, nu eindelijk eens serieus.Jij had toch geen VOORGESCHREVEN geloof . Waarom maak je je dan zo druk om een" geloof " (nl. de islam =onderwerping) ,waarin ALLES is VOORGESCHREVEN tot in de allerkleinste details (wat " halal " is =goed en wat" "haraam " is = slecht, met allerlei tussenschakeringen). Er zijn dikke boeken met fatwa's waaraan de moslims moeten voldoen , bv. hoe veegt men zijn achterwerk af of met welke voet stap ik een w.c. in , en veel meer van dergelijke onzin.
    Oh ja, "Paul " wat vind JIJ als "ongelovige" nu van soera's als 2: 1. ALIF.LAM .MIM. Is dit nu een echte god
    waardig.Wat betekent het "PAUL ",wat is de spirituele betekenis ervan. Graag s.v.p. een logisch antwoord en dus geen afleidingsmanoeuvres e.d. Want als één soera onzin ,dan is de hele koran onzin.

    1. Paultje s.v.p.LOGISCH EN SERIEUS reageren op de vele kritiek van Nadir/Joost ,zoals bijv. op soera 2: 1. ALIF.LAM MIM. etc. etc. etc.
     Wat betekent deze soera ?? Allah zegt toch zelf vlak erna ( ook in de vertaling van Leemhuis) in soera 2: 2 : Dit is het boek ,waaraan geen twijfel is , een leidraad voor de godvrezenden.
     Ik kan toch wel aannemmen dat als de almachtige allah iets duidelijk wil maken ,dat hij dat dan ook doet en kan.
     GRAAG VOOR IEDEREEN DUIDELIJKE ANTWOORDEN..
     Dit is je kans om je te bewijzen!!!!! Maar ik denk dat je dat niet kunt en dus maar weer gaat schelden en zo en dat doet jullie islam veel kwaad .
     MAAR PAS OP ,IEDEREEN LEEST MEE ,OOK JOUW MEDE-MOSLIMS! Succes.

 20. jongejonge toch mevrou heeft zoveel jaren in amerika zitten slapen wat de moslims al jaren en jaren roepen dat er geen verschil in zit kan die mevrouw nniet een boek schrijve en naar amerika sture WAKKE WORDEE

 21. Wat in de boeken staat is geschiedenis, dus het lijkt me logisch dat de verhalen hier en daar overeen komen. Maar het is opgeschreven door gewone stervelingen die er hun eigen draai aan hebben gegeven, waarschijnlijk uit eigen belang. Voor mij hebben beide boeken absoluut geen waarde als handleiding voor het leven. Ik vind alle ophef (lees: discussies, ruzies en oorlogen) over de waarde en echtheid van alle religieuze boeken en de bijbehorende religies een grote verspilling van energie en mensenlevens. Elke religie zou liefde in het vaandel moeten dragen. Elke 'god' zou een synoniem moeten zijn voor liefde, meer niet.

  1. Heel mooi Anthonia !!
   Jij schrijft : " Elke religie zou liefde in het vaandel moeten dragen. Elke 'god' zou een synoniem moeten zijn voor liefde, meer niet." RELIGIE ZOU INDERDAAD VOORAL OVER LIEFDE MOETEN GAAN , VOOR GOD EN ÁLLE MEDEMENSEN
   En omdat we het hier hebben over het al of niet verschillen van de Bijbel en de Koran moet iedereen die dit
   leest eens het zoek- woord "LIEFDE" intypen in de site die o.a.Roshana aanprijst n.l. :
   http://www.bijbelenkoran.nl/search.php
   Op deze site staan de nederlandse vertalingen van de Koran en de Bijbel.
   Het woord LIEFDE komt in de Bijbel 236 keer voor en in de Koran 5 keer .(Let vooral ook op "de eerste keer in de Koran). Lees vooral ook de paragrafen daar over LIEFDE in de Indjiel (=Evangelie) van JEZUS CHRISTUS DE MESSIAS.
   Dit moet de lezers toch aan het denken zetten zou ik zo denken.

 22. Ja, ik ben het helemaal met u eens! Dat God en Allah dezelfde god zijn, is een leugen dat komt van de antichrist! Let op, deze leugens worden nog veel meer! Kom, here Jezus, kom spoedig! Zonder Jezus zijn wij allen zonder God en zonder hoop! Maar met Jezus zijn wij onaantastbaar en meer dan overwinnaars! Lees het Woord van God, het woord van genade en liefde – Hij heeft ALLEN lief, ook Moslems! ISLAM = I Sincerely Love All Moslims!
  Lees Joh.13.1-20; zijn wij als herboren christenen bereid " de voeten te wassen" van onze broeders en zusters en zelfs die van onze "vijanden en verraders"

   1. In de shahadah zeggen de moslims:
    La ilaha ilallah …enz. In het arabisch betekent :
    La = (er is) geen,
    ilaha = god (in de zin van godheid in het algemeen).
    ilallah = behalve allah. Hierin is de naam "allah" dezelfde naam als die de pre-islamitische arabieren
    al heel lang gebruikten voor hun afgod "allah" die in de kaä ba stond samen met 259 andere afgoden.
    De naam van God (met een hoofdletter) voor de christenen en de joden is Jahweh (zo is ook voor de joden,elohim=godheid en dit is dus geen "naam ").Dit staat in het oude testament en dat is onderdeel van de bijbel,Daarin komt de naam "Jahweh" meer dan 8500 keer voor. Waarom mohammed zijn god geen jahweh genoemd heeft ,is heel vreemd,want hij verwijst toch vaak naar de bijbel in de koran. Waarschijnlijk om de pre -islamitische arabien te vleien of over te halen tot de islam.
    Dat allah geen "god " betekent,maar een naa
    Dat de arabische christenen,in alle onschuld, God met Allah aanduiden is dus eigenlijk onjuist, maar God =Jahweh zal hun dat zeker vergeven want ze hebben het al zwaar genoeg in die streken.
    zal hun dat zeker vergeven.

 23. Beste Jelle= Achmed (?).Schelden en agressie (over de hele wereld) is typisch iets voor moslims.
  Maar arabisch kun je niet , want "Yeshua " spreken arabieren echt niet uit als " Isa " . Dat zou jij als moslim eigenlijk moeten weten;je bidt toch elke dag in het arabisch of weet je dan zelf niet wat je dan zegt πŸ˜‰ .
  Vervelend trouwens hè ,dat je geen echt geweld kunt gebruiken,want met gewoon nadenken en redeneren kun je niet winnen! Nee ,Jelle=Achmed (?),jouw reacties doen de "vredelievende"
  moslimzaak geen goed,pas maar op dat je moslimbroeders niet kwaad op jou worden.
  je niet.
  Nu ga je zeker nog meer schelden en tieren,ik ben benieuwd of ik gelijk weer krijg !!

 24. Ach ach! Wat een onzin mag tegenwoordig als boek worden gepubliceerd. Als je maar een graad in de "Weet-niets-kunde" hebt. Dat verkoopt …aan andere dwazen die in hun dwaasheid willen worden bevestigd. Een rare tante leest wat, en denkt het te weten. Brood-schrijfster… BLIJKBAAR IS MEN / uitgevers/ media/ wetenschap NIET GEÏNTERESSEERD IN DE WAARHEID! Men laat zich leiden door een politieke wens: Namelijk alle religies gelijk te maken en zo de strijd onder de mat te vegen… door de muur tussen Christendom/ Christenen en Islam op zo'n leugenachtige manier te verwijderen, zodat de weg voor Christenen om moslim te worden gemaakt geopend wordt! Maar de Islam is evenals het Judaïsme een anti-christelijke religie. Omdat zij Jezus Christus als Zoon van God verwerpen. De Islam ziet zichzelf als superieur aan alle andere religies en systemen. Die tolereert gen ander. Die kán en wíl niet anders dan overheersen! Maar Nederlanders denken vanuit hun kader; níet als moslim…. En dan komt zulke onzin van pas. Dit is hetzelfde als een actrice die voor Betarix speelt in een film over Beatrix gelijk te stellen als de échte koningin. Wie de échte koningin niet kent – helemaal als er honderden jaren voorbij zijn gegaan, zal gemakkelijk concluderen dat de actrice en de koningin dezelfde persoon zijn. Wie God niet kent concludeert snel dat Allah dezelfde is. Wie God kent laat zich niet bedriegen door de mantel die Mohammed van God gestolen heeft en in zijn vorm aan Allah aangedaan heeft. Maar dat Allah een jas aan heeft gekregen van Mohammed die hem niet past (zijn ware karakter is heel anders dan het karakter van God – lees mijn boek "Is Allah God" voor meer inzicht – zie website) maakt nog niet dat hij dan God is. Alleen mensen die naar zijn jas kijken denken en schrijven zo… Wie wil er nog De Waarheid? Jezus Christus is DE Waarheid, DE Weg, en HET leven, niemand komt tot de Vader – God dan door Hem (Joh. 14:6) LET OP: Jezus Christus is niet één van vele waarheden, of wegen tot God. Neen, Jezus Christus is exclusief DE ENIGE! Er is onder de hemel geen andere naam de mensen gegeven waardoor wij behouden moeten worden, dan de naam van Jezus! (Hand.4:12) En Isa uit de Koran, hoewel hij net als Allah op God likt, en voor de schrijfster de Koran op de Bijbel, is NIET dezelfde persoon als Jezus Christus. Want Isa is niet voor onze zonden aan het kruis gestorven en Isa is niet uit de doden opgestaan! Maar wie wil nog horen wat God zegt?

  1. niks op tegen dat iemand Islam afzweert, af en toe heb je er iemand bij die gaat schoppen naturrlijk, soms doen ze dat ook asiel te kunnen krijgen in het westen heel vaak werkt het wel

 25. Het is voor de meeste mensen weinig interessant of de Bijbel en de Koran als boek op elkaar lijken. Wat wel interessant is, is wat de mensen die deze boeken lezen geloven. Zowel onder Christenen als Moslims is een grote diversiteit in de mate waarin gelovigen hun heilig boek letter menen te moeten nemen. Hoe die verhoudingen liggen en welke geboden en verboden men er uiteindelijk praktisch uit afleidt is wat relevant is voor de medemens – van hetzelfde geloof, een ander geloof of geen van beide.

  Lees in de bijbel Leviticus 11:9-12 en vraag je af hoeveel Christenen je kent die smakelijke gamba's op het menu zetten. Of lees in de Koran 5:51-52 en praat daar eens over met je islamitische vrienden. De regels zijn allemaal onderhevig aan interpretatie en consensus.

  De discussie over de verschillen tussen Moslims en Christenen reduceren tot een vergelijking van de boeken gaat voorbij aan die interpretatie en de culturen waarbinnen ze zijn gevormd. Dat die boeken vervolgens heel veel op elkaar blijken te lijken, onderstreept dat je de verschillen daar dus misschien niet hoeft te zoeken – maar het doet niets af aan het bestaan van verschillen.

  1. Hoe kom je erbij dat de Koran en de Bijbel "heel veel op elkaar blijken te lijken"? Heb je beide boeken wel gelezen?

   Zelfs bij een verhaal als dat over Jozef, dat in de Koran min of meer parallel loopt met dat in Genesis, zijn de verschillen talrijk. Het lijkt wel alsof de koranschrijver zijn best heeft gedaan op zo veel mogelijk punten van de Bijbel af te wijken.

   Maar voor het overige zijn de Koran en de Bijbel heel verschillende boeken. Karima en Marloes nemen de kluit in de maling; ik mag aannemen dat ze hopen dat de (luie) lezers niet de moeite nemen de Koran zelf eens door te nemen. Die hoop kunnen ze gerust hebben, want de Koran is niet om door te komen.

 26. De meest succesvolle leugen is de leugen die het meest op de waarheid lijkt!

  Vandaar dat de islam zo lang bestaat! Zeker als de leugen zichzelf beschermd heeft met de macht van Staat, en verbiedt – op straffe van dood- dat mensen die onder de leugen geboren worden – dus als moslim geboren worden – mogen kiezen de leugen te verlaten – als zij al iets anders zouden kúnnen kiezen, want de leugen verbiedt elk ander geluid, en is zéér negatief over elk ander geluid! De leugen van de Islam staat géén eerlijk onderzoek toe. De leugen van de Islam heeft zich in zijn burcht verschanst.

  Het is bijzonder kwalijk dat mensen die in een andere traditie zijn opgegroeid, maar de waarheid niet kennen, de leugen – vanuit hun oppervlakkig kijken naar leugen en waarheid – voor waar of mogelijk waar beginnen te accepteren en er ruimte voor maken, ja die wettig beschermen! Met de wetten van een vrij land.

  Daarmee tekent een samenleving/ land haar eigen doodvonnis! Want een kwaadaardige kanker als de islam toelaten, en wettelijk te beschermen (terwijl de islam niets toelaat buiten de islam, laat staan als gelijkwaardig respecteert, laat staan wettelijk beschermt!) betekent de dood: De kanker woekert namelijk van nature voort en verstikt en vermoordt langzaam de samenleving en het land! Kijk maar eens hoe de islam/ moslims Nederland al verziekt hebben. Vergelik onze samenleving van nu met de Nederlandse samenleving van 40 jaar of korter geleden! Dan schrik je! En bekijk deze video eens: Muslim Demographics – http://www.youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU Wie dan niet wakker wordt is dood! Een 'levend' lijk!

  Maar mensen als deze schrijfster dienen enkel om de muur naar de islam af te breken – dmv. onzin – zodat de stap naar de islam – en later een wereldreligie zoals voorgeschreven door de samenzwerende machten – kleiner wordt gemaakt en de overgang naar een moslim-samenleving gemakkelijker. Dat is landverraad zelfs! Afgezien van verraad aan de waarheid! Maar het is daarom dat ik begrijp dat mijn boek níet gepubliceerd of gemarketeerd wordt! De waarheid – ook over de achtergrond van de Islam – is door deze machten ongewenst!

  Wat niemand in deze discussies naar voren haalt, is dat het binnenhalen van moslims in Westerse landen ná de tweede wereldoorlog een bewuste agenda is van machten/ elites achter de schermen. Machten die onze regering en overheid als een marionet besturen! Hun doel is de onrust te scheppen die onze landen van onze oude traditionele pijlers, levenslang durend stabiel huwelijk tussen één man en één vrouw, het gezin, godsdienst, patriotisme, ras, afrukt en ons klaarstoomt voor een New World Order. Daartoe behoort de Club van Rome, de Bilderbergergroep (een geheime club waarvan koningin Beatrix de voorzitster is, nádat haar vader Bernhard dat was). Lees het boek: "The Conspirators Hierarchy The Committee of 300" door Dr. John Coleman. (zoek google voor meer meer informatie over dit boek. Het is on-line te lezen). En dan vind je links als deze: http://www.rense.com/politics5/300.htm & http://www.whale.to/b/coleman_b1.html

  Allah is NOT God. Read my book "Is Allah God?" on http://www.scribd.com/doc/2596718/Is-Allah-God

  1. Die eerste zin van jouw is helemaal juist !!

   "De meest succesvolle leugen is de leugen die het meest op de waarheid lijkt".

   Dat is precies wat M.ter Borg beweert : Dat de verhalen van de Koran heel veel op die van de Bijbel LIJKEN ,DUS NIET HETZELFDE zijn. In het inleidende stukje van Roshana staat letterlijk :Ter Borg komt tot de conclusie dat “beide geloven zo op elkaar lijken dat je nauwelijks kunt spreken van een andere godsdienst”.
   Zo dicht bij de waarheid is is de succesvolle leugen van de Islam !!!

   Maar overal in de commentaren hierboven is aangetoond dat de verhalen in de Koran leugens zijn .
   De conclusie is onontkoombaar.!!!
   Dus mensen ,gelovige en ongelovige,lees de Koran (en zonodig ook de BIJbel) en trek uw conclusies.

  2. Ja, Frans, alleen met deze zin zeg je echt iets… " De meest succesvolle leugen is de leugen die het meest op de waarheid lijkt! " … De mensheid is eenmal gewend aan leugens dat ze niet meer in waarheden geloven, ze willen de Waarheid niet weten, die is te pijnlijk ! Heb je je ooit gevraagd waarom mensen lachen ook als ze een ander zien vallen bijvoorbeeld ? Tja, mensen lachen om te vergeten hoe hun werkelijke conditie is, namelijk arrogante kudde-dieren (zoals schappen) die voor enige talent hebben is elkaar verstaanbaar door middel van geluiden en/of tekens die wat betekenen… Meer zijn we niet… Ik geloof dat dieren ook bewuste wezens zijn, alleen wij mensen kunnen ons ontwikkelen en groeien door te leren van onze fouten… Bewustzijn is niets iets statisch, het is een proces. (Hal en Sidra Stone, " Thuiskomen in jezelf" …

 27. @Frans blah blah blah…

  Wat wil je nu eigenlijk zeggen? Is men in een "vrij land" niet ook vrij om moslim te zijn? En als de islam dan "een leugen" is, wat kan jou dat dan helemaal schelen?

  /me zet alvast een schermpje op voor de rondvliegende schuimvlokken.

  1. Grismar. Als de islam een leugen is , is dat heel belangrijk . Want de islamieten, moslims,mohammedanen moeten de
   kafiruun (= ongelovigen) doden. Iedereen kan de soera's in de koran vinden die dit beweren.Die soera's zijn volstrekt helder en hoeven door niemand uitgelegd te worden ; hier zijn er een paar, soera 4:84 , 4:101 , 4:104 , 5:33 , 9:5 , 9:29 , enz. enz.
   Zo en nu maar weer schelden moslims!!! Dan is het voor ons nog duidelijker hoe vreedzaam jullie zijn.

  2. Grismar jij bent hier in Nederland echt wel vrij om moslim te zijn. Dus niet zielig doen. Niemand bedreigt jou hier ,behalve als je geen moslim meer wilt zijn ,want dan moet je oppassen voor je "vreedzame" geloofsgenoten.Heel anders is dat voor hindu's,joden,christenen etc. in moslimlanden. De media staan er vol van, en dan houden die zich nog sterk in.

  3. Grismar,
   schuimvlokken vliegen rond (en veel meer dan dat) over de hele wereld als iemand een onschuldig cartoontje in de krant zet
   waarin een grapje over mohammed wordt gemaakt. πŸ˜‰
   Dat weet iedereen en jij toch ook.

  4. Angt het is pure angst voor uit eindelijke geweld die moslims tegen christenen gaan gebruiken(- straks als ze sterk staan)ze noemen christenen honden, dus het geloof waarvan de meesten die na de oorlog1940/45 hadden die ons landje opgebouwd hebben met werken .laten we hopen dat het goed gaat :de liefde overwint alle dingen ,en niet de haat die verwoest alleen maar.

   1. Ha,daar is die slimme Paultjeweer .Dit is geen weer logisch commentaar van jou maar een "mooi" voorbeeld van een dooddoener .
    Ik zal jouook een dooddoener geven :
    De beste stuurlui staan aan wal.
    Hier heeft ook niemand wat aan . Snap je dit Paultje.
    GEEF NU EENS EINDELIJK CONTROLEERBARE EN GERICHTE ANTWOORDEN OP DE VRAGEN BIJ DEZE REACTIES OVER DE KORAN EN DE BIJBEL ,waarbij vaak de soeranummers etc.genoemd worden.
    Of ben bang iets verkeerds te zeggen.

  1. Kanker is een schimmel, net zoals die op de franse stinkende kaasjes, zoals Roquefort… roque = ruikt … en fort – sterk … Schimmels zijn overal, net zoals beijen, zonder ze zou er geen leven kunnen bestaan…
   Alleen schimmels groeien met negative energie… Kijk maar even naar de experimenten van Massuru Emoto, over Waterkrystallen en Potjes met rijst… πŸ™‚

 28. pff lekker belangrijk dat de een in de koran geloofd en de ander in de bijbel.
  als je je goed voelt bij wat je geloofd dan moet je dat vooral doen.
  en misschien zijn er wel gelijkenissen in de bijbel en koran en misschien wel niet.
  interesseert me totaal niet, laat de mensen geloven wat ze willen geloven, de wereld is groot met veel mensen en als we allemaal hetzelfde zouden zijn zou het ook zo saai worden en kunnen we niet van elkaar leren.
  (niet dat er veel te leren valt uit stenigen oid maar dat is mijn oogpunt.
  pff zeurkousen..

  en die wilders moet helemaal zijn mond houden, dat is de grootste kneus die er rond loopt in nederland.

  1. Ja hoor ,daar is Wilders weer. Hij maakt wel indruk op de moslims.
   Maar het heeft voor de zoveelste keer niets met de verhalen uit de bijbel en de koran te maken. Jezus nog aan toe , wat zijn jullie langzaam langzaam van begrip !!!

  2. Jezus is de zoon van God uIt de Bijbel,en door de liefde van die God kunnen we worden gered en we hoeven niets er voor te doen dan alleen op hem te vertrouwen,dat is zo mooi!!
   dat is is het verschil met alle andere geloven !! Jammer dat de moslims e.d.misleid worden door een boek die zonder getuigen is geschreven ,zelfs van andere geloven is afgekeken(stukjes eruit geleend)

 29. Pingback: β€˜Koran’ en β€˜Bijbel’ zijn elkaars broertjes! | Hetuurvandewaarheid's Blog
 30. Wat zeer opvallend is in de reacties van moslims op deze site is dat : 1. Ze schelden vaak .Ze versterken daarmee het agressieve beeld dat de niet- moslims toch al vaak van hen hebben. Dit lijkt mij hun zaak uiteindelijk meer kwaad dan goed te doen.__2. Ze zelden of nooit inhoudelijk reageren op kritiek. Ze geven dan ook nooit aan waar de opmerkingen van__ hun tegenstanders foutief zijn ,maar wel gebruiken ze allerlei dooddoeners en andere logisch onjuiste discussie-technieken.__3. Of het is een combinatie van de punten 1. en 2.__Mijn vraag aan de moslims is discussieer toch eens op een intelligente manier mee.__Of mogen jullie zelf niets vragen (soera ? Of moeten jullie je (soera 9.123 en 66.9) hard opstellen tegen de ongelovigen ?

 31. "Maria" (Ik weet zeker dat jij niet zo heet en die naam misbruikt!),

  Jij denkt dat iedereen die het niet met jou/joost eens is een moslim is terwijl de meeste Nederlanders niets van jullie pvv-onzin moeten hebben. Jullie zijn een minderheid.

  1. Overal in commentaren staan soera's genoemd met inhoudelijke kitiek die nergens ,met bewijzen die nergens door de moslims op logische wijze worden weerlegd.
   En op mijn naam ,Maria, ben ik heel trots .Net zoals miljoenen meisjes en vrouwen ; wij heten naar de Moeder van Jezus (de Messias).
   Dat jij een moslim bent kun je aan je commentaren zien. NOOIT ANTWOORDEN,MAAR AFLEIDING-
   MANOEUVRES!!

  2. Nee Paul (=achmed of zoiets) ik heet echt naar de moeder van God (Jezus Christus) en daar ga ik trots op.
   Jij MISBRUIKT de naam van de grote apostel PAULUS ,die trouwens ook een profeet is voor de moslims als mede- schrijver van de INDJIEL (=Evangelie).
   Daarmee doe je een grote islamitische zonde en dus ga je naar de islamitische HEL , en dat is niet erg prettig zoals wel weet.!!
   Oh ja , je geeft nog steed geen antwoord op de kritiek (met benoeming van de soera's e.d.) die gegeven wordt op jouw islam.
   IEDEREEN LEEST DIT PAULTJE(=ACHMED OF ZOIETS) .
   VERVELEND HÉ , WAT NU GEDAAN ?
   SUCCES !! S.V.P. GEEN PVV-FOBIE ,waar daar schiet niemand iets mee op.

   1. Maria (Marjam) is de ENIGE vrouw , van wie de naam in de koran genoemd wordt , zó belangrijk is Ze . De ECHTE GELOVIGE moslim acht Haar héél hoog . Dat is een grote zonde van jou tegen de islam. Bovendien beweer je dat ISA een hoerenzoon is . Dit is nog erger en is jou ingegeven door de DJINN die bezit van jou heeft genomen. ISA is een zeer belangrijke profeet in de islam.Dus dat is een nog grotere zonde . Daardoor ben je al geen moslim meer , maar iemand die verdoemd is .Volgens de koran werd ISA geboren uit de maagd MARJAM , zie soera 19 verzen 20 en 21 :
    20 Zij zei: "Hoe zou ik een jongen krijgen, terwijl geen mens mij aangeraakt heeft; en ik ben geen onkuise vrouw." 21 Hij zei: "Zo is het. Jouw Heer heeft gezegd: 'Het is voor Mij gemakkelijk. En het is opdat Wij hem tot een teken voor de mensen maken en uit barmhartigheid van Ons. En het is een beslissing die gevallen is.?" http://www.bijbelenkoran.nl/ayah.php?lIntEntityId
    Jij bent helemaal geen moslim ! En je bent verdoemd want jij gelooft niet in de koran.
    Oh, en Paultje heeft me in het geheel niet kwaad gemaakt .

  1. Jezus is het griekse woord voor Jehoshua (dit is indedaad de Aramese naam van Jezus) .Dat staat zo in het grieks in de oudste "indjiel""die er bestaat en deze bestond ook allang in de tijd van mohammed.
   Daar heb jij dan weer geen kaas van gegeten. Doe maar wat onderzoek,want je geeft altijd antwoorden zonder te verwijzen naar bronnen, het zijn dus loze kreten waar niemand wijzer van wordt ook de moslims niet.!
   En nogmaals Isa is niet het arabische woord voor Jehoshua. Ieder ontwikkeld persoon in de tijd van mohammed wist dit .Om zijn onwetendheid over de bijbel werd hij dan ook uitgelachen (vandaar dat hij later zo woest was op de mensen van het boek) door de joden en
   de christenen. Dit blijkt bijv. uit soera 68: 2(zie Leemhuis) . Men dacht n.l. dat hij bezeten was. Volgens de sahih ahadith dacht mohammed dat ook van zichzelf ,daarom wilde hij diverse malen zelfmoord plegen. Vraag maar na aan een deskundige of je kunt het ook zelf op zoeken in officiële islambronnen.
   Maar dat zul je wel niet durven. DUS GRAAG LOGISCHE ANTWOORDEN OP MIJN KRITIEK.Niet schelden en tieren want dat is een teken van zwakte !!!

     1. Paultje ,een moslim met humor .Heel bijzonder!! De grote Khomeini zei dat er in de islam geen
      humor was. Misschien ben je toch geen echte moslim. Gelukkig!!
      Maar voor de meer serieuze mensen,kijk in een goede encyclopedie of desnoods onder de naam "Jezus" bij wikipedia. Dan krijg je gelijk antwoord.
      En Paultje het was toch humor hé,want je weet nooit of he niett toch weer TAQIYYA is . ( Toe nou Joost hou nu eens op met dat woord ! Straks weet iedereen wat dat is πŸ˜‰ .

    1. Zucht …. Paultje ,je kunt in iedere encyclopedie (desnoods Wikipedia) nalezen dat 'Isis' de griekse naam was van de (mythologische) egyptische MOEDERGODIN van de vruchtbaarheid met de naam
     Aset. Je gelooft toch zelf ook niet dat de christenen Jezus de Messias naar een vrouwelijke
     (af)godin van de vruchtbaarheid zouden noemen .
     Nu ben je wel heel raar bezig Paul, iedereen leest dit .!
     En het voor iedereen gemakkelijk controleerbaar!!!
     Dat geeft te denken over al je andere commentaren ;-)) .

     1. Mohammedanen beweren iets maar geven nooit bewijzen.Probeer maar één bewijs van hen te vinden in al de commentaren,waarmee ze een aantijging van anderen weerleggen. Ik heb er in ieder geval niet een gevonden! Wie wel ?

  2. okee Jezus is in nederland de zelfde als Jehoshua en ,het gaat dus om de Vader en Zoon dat we op hem mogen vertouwen en mogen leven zoals hij wil (hij weet wat goed is voor ons en onze naaste) helaas maken de mensen er een potje van sinds de zondeval

   1. Een fobie is een ONREDELIJKE angst .Dat er islam-terrorisme bestaat kan toch niemand ontkennen.Dagelijks vinden over de gehele wereld aanslagen plaats door moslims op onschuldige mensen ; heel vaak trouwens zijn de slachtoffers moslims (en dat is een grote zonde in de islam,dat weet je toch wel).Er zijn daarom (waarom anders ?) in Nederland en vele andere niet-moslimlanden,speciale anti-terreurgroepen.Iedereen weet dit!!
    Dus de angst voor de islam is blijkbaar terecht en daarom is het woord islamofoob onjuist .DIT IS DERHALVE TAQIYYA . JA HOOR DAAR IS HET WOORD WEER!!Het is nu eenmaal controleer een feit.
    Inderdaad: DOE EFFE NORMAAL.

 32. Oh ja dit stukje van "allah=mohammed" is natuurlijk van Joost .Maar dit was een taqiyya-grapje. Ik hoop dat er nu maar niemand vermoord gaat worden :-)) .
  En nu ook niet gaan schelden en zo, wantdaar schiet niemand iets mee op, maar logisch redeneren.

 33. Sunshine.Het probleem is juist dat de moslims de ongelovigen niet met rust (mogen) laten. Overal op de wereld is islamitisch terrorisme. Moorden door christenen begaan kunnen nooit in naam van hun God worden begaan .De christenen die moorden zijn zondaars. De koran zegt echter dat je ongelovigen hard moet behandelen, zie bv. soera's 3.118 ,4.101 (zie Leemhuis: De ongelovigen zijn voor jullie (moslims dus) een duidelijke vijand), 5.51 , 5.60.(zie Leemhuis: de ongelovigen zijn apen en zwijnen), 9.23 (is ook heel "vriendelijk"), 2.191 ,4.75 , 4.100 , 4.104 , 8.12 , 8.17 , 8.65 (zie Leemhuis :O profeet,spoor de gelovigen aan tot de strijd) ,de beruchte 9.5 en 9.29 , 9.111 , ook erg "aardig" is 48.29 (zie Leemhuis: Mohammed is de gezant van God . En zij die met hem zijn zijn zijn streng tegen de ongelovigen,maar onderling barmhartig. (Dat is heel anders dan bij Jezus !), 8.1. Zo kan ik nog heel lang doorgaan!
  En nu maar weer de bekende smoesjes :Je leest niet goed (Nee, wij zijn blind) ; je moet het in zijn samenhang zien (Er is helemaal geen samenhang in de koran,zelfs de volgorde van de soera' s niet).

 34. Hé, verdorie Paul. Blijk je toch weer op het verkeerde paard gewed te hebben.!
  Het TAQIYYA- begrip dat Joost steeds gebruikt blijkt toch niet iets middeleeuws te zijn,maar zeer modern.De (door rijke olieboeren gesponsorde) "islam-kenner" Maurits Berger blijkt het helemaal bij het verkeerde eind te hebben (wat een afgang!!). Lees maar het hele artikel van 11-11-2010 j.l. in dezelfde Volkskrant (http://opinie.volkskrant.nl/artikel/show/id/7111/Taqiyya_is_weer_helemaal_terug) .
  Je kunt er lezen dat de beroemde (beruchte?) islamgeleerde Yusuf al-Qaradawi ,hoofd van de belangrijkste islamitische universiteit ter wereld al -Hazar te Caïro en de nog beruchtere Tariq Ramadan het helemaal niet eens zijn met jouw "geleerde "Berger. IEDEREEN KAN EN ZAL DIT LEZEN PAULTJE !!!
  Wat nu weer gedaan? Misschien dat schelden helpt ? Of volharden in leugens?
  Ik weet het niet . Ik ben benieuwd wat voor uitvluchten je nu weer gebruikt ,of ga je misschien nuchter en logisch nadenken.??

 35. Sunshine, weet je wat ziekelijk is shia's die soenieten opblazen in naam van allah.En omgekeerd.Of met z'n allen de bahai-moslims.Of hindu's afslachten ,of joden,of christenen.Of desnoods je eigen vrouw of dochter rsp.zuster .Of een trein opblazen (Madrid), of hotels (Bali en Bombay),of wolkenkrabbers( New York),of vliegtuigen ,of kinderen in een school (Beslan),of een theater (in Moskou) ,of autobussen Londen).En zo voort.
  O nee ,dat is niet waar.Die berichten in de kranten en op televisie over de islam,jaar in jaar uit ,zijn allemaal gelogen. Kijk ook eens op de site "religion of peace ". O nee ,dat is ook allemaal niet waar.
  De islam is echt wel een vreedzame godsdienst.
  Zo en nu meer weer overgaan op de "tu quoque" – tactiek.

  1. Tjongjonge!!.M.A.M,dit is wel een HÉÉL ÉRG onintelligente opmerking.!!
   Ik wil je liever niet beledigen, maar jij moet haast wel een moslim zijn.
   Christenen VOLGEN nu juist Jezus CHRISTUS na ,daarom heten ze zo !!! En Jezus CHRISTUS sprak de woorden :" Hij ( enkelvoud !) die zonder zonde is werpe (= dit is aanvoegende wijs,dus zonder "n"op het eind) de eerste steen". Dus CHRISTUS VERBIEDT met deze woorden in het Evangelie (= de Indjiel van de koran) HET STENIGEN.
   Stenigen staat inderddaad niet in de koran ,het vers dat er stond is verdwenen .
   Dit is een FOUT (van Allah) in de Koran, zie de hadith sahih Bukhari,boek 86,hoofdstuk 31 en ook de hadith sahih Muslim , boek 29 traditie 15. Stenigen staat in daarom in de sharia en wordt NU NOG toegepast in Saoedi-Arabië ,Soedan, Afganistan,Somalië,Iran, etc etc.

 36. Zo Roshana . Ik heb nu jou geliefde koran vertaling van Leemhuis helemaal doorgelezen.
  En wat blijkt : deze vertaling is practisch hetzelfde als die van prof.Cramers .Die had ik lang eerder al gelezen.
  Ja Roshana, sommige mensen lezen echt zelf.De vertaling van Leemhuis is alleen nog iets "mooier" en "aangenamer" gemaakt voor nederlanders.
  Nu lees ik in de nederlandse vertaling van Leemhuis uiteraard (want dat staat er ook in het arabisch) weer de soerah 2: 2 ; A[lif] L[aam] M[iem] en veel meer van dat soort .Die haakjes staan er trouwens niet in de oorspronkelijke koran. Wel heeft de geleerde korankenner de nummers achter de aya's gezet ,hetgeen eigenlijk inderdaad (in het arabisch dan ) juist is .
  WAT BETEKENEN DEZE LOZE KRETEN ??
  MIJN VRAAG IS NOG STEEDS DOOR GEEN ENKELE HOOGGELEERDE ISLAMKENNER BEANTWOORD!!
  WAT IS DE BEDOELING VAN ALLAH IN ZIJN DUIDELIJKE EN FOUTLOZE BOEK!!
  Roshana, zou jij het aan Leemhuis willen vragen of aan Marlies ter Borg, of aan wie dan ook. SUCCES!!!!

  1. Sorry mensen, ik heb me vergist!Stom van me! Waar ik schreef soera 2:2 moet soera 2:1 staan.
   Dat gaat over Ali.Lam .Mim., weet je wel.En de nummering van Leemhuis is ook goed. Nogmaals mijn excuses.

 37. Paul, Jelle, Me, Roshana hebben jullie eigenlijk ZELF wel de koran ( al of niet van Leemhuis) gelezen ??
  Er komen namelijk nooit antwoorden van jullie op gerichte vragen,speciaal die waarin koran soera's worden
  genoemd.VOORUIT VERDEDIG DE ISLAM.!!!!,DAT MOET JE TOCH VAN ALLAH/MOHAMMED VOLGENS DE KORAN!
  Maar dan wel met bronvermeldingen of andere contoleerbare bewijzen,AAN LOZE KRETEN EN SCHELDPARTIJEN HEEFT NIEMAND WAT !!! (Sorry ik moet wel " schreeuwen",want anders luisteren jullie niet).
  Groetjes van Joost/Maria/Nadir (taqiyya ;-)) of wat voor naam dan ook. HET GAAT IMMERS OM DE WAARHEID.! En de waarheid zal je vrij maken,Zegt Jezus in zijn Evangelie . Mooi hé ,toch πŸ˜‰ .

  1. Je kunt aan het aantal " waarderingen " zien dat Paul,Jelle,Me,Roshana enz.. mijn verzoeken om antwoorden wel lezen, maar ze durven (?) blijkbaar geen antwoorden te geven. Oh ja, als jullie toch besluiten om te gaan antwoorden dan graag MET VOOR IEDEREEN CONTROLEERBARE BRONNEN
   EN BEWIJZEN !! En liefst geen TAQIYYA want dat wordt vervelend … toch?

   1. Het gruwelijke in deze controverse is dat er geen "de waarheid"bestaat. Als God bestaat zou hij dat zelf ook aangeven dat ieder individueel mens verantwoordelijk is voor zijn eigen daden, en dat je je niet moet verschuilen achter tekstverschillen.

 38. mensen hebben hersenen gekregen gebruik die dan ook er komen vele zelf-geclaimde profeten die allen zeggen dat ze het weten. maar jullie schapen laten je misleiden. als je zegt dat iets niet deugt dat geeft dan aan dat je niet sterk in je schoenen staat. en ik heb zon idee alsof de hele pvv fractie 24 uur bezig is geweest om overal op te reageren. Aangezien het taalgebruik overal gelijk is. Of wil dit wat zeggen over het lage niveau van zijn kiezers. Jammer dat bepaalde mensen die iets niet gelezen hebben doen alsof ze het antwoord hebben. Heb je naaste lief. Als je hier niet aan kunt voldoen dan betekent het niet dat je ermee moet ophouden. En jezus is niet gestorven voor jullie christenen maar voor alle mensen. Leg de nadruk op ALLE. Mensen die kunnen zeggen te kunnen beweren dat hun geloof beter is dan die van een ander. Geloven niet echt, als geloof dan over liefde gaat op alles wat leeft, dan hebben ze hier al verloren. En dan zal god/allah hen veroordelen. dus hoefen wij ons niet daarop te focussen. Zodat wij ons beter kunnen focussen op een beter leven. De PVV heeft zijn kiezers bedrogen (de tijd van de valse profetien is gekomen) open je ogen. Ze roepen A maar zeggen Z en alles wat ertussen zit wordt overgeslagen. Met andere woorden de harde werker is de pineut. niemand kent het woord delen. Volgens mij komt dit woord ook in de boeken voor.

  1. Typisch een moslim antwoord op kritiek.
   Het gaat hier over de bijbel en de koran! Blijf bij ket onderweep!!!
   Dat geleuter over de PVV , Wilders enz. is gewoon een afleidingsmanoeuvre!! Taqiyya dus.
   Geachte "ISLAM", Jezus is volgens de christenen inderdaad gestorven aan het kruis voor ALLE mensen
   dus ook voor de mohammedanen.!
   MAAR volgens de ISLAM is dit NIET zo .
   LEES de koran van prof.Leemhuis in soera 4 de vrouwen 157 staat :
   …Zij hebben hem niet gedood en zij hebben hen niet gekruisigd, maar het werd hun gesuggereerd. …
   Ja,"Islam", allah is dus een bedrieger!!!

   Nogmaals blijf bij het onderwerp van discussie en ga niet schelden want dat doet jullie islam-zaak
   geen goed.

   1. idioot prof leemhuis interpreteert de woorden, net als een imam, naar eigen zeggen. je kan alles anders lezen en uitleggen pas als je het goede ervan kunt inzien dan ben je een goede moslim of christen de boeken zijn er om je het juiste pad te leiden daarom heb je hersens gekregen toch jijzelf bent degene die de woorden moet begrijpen en niet degene die het je uitlegt

    1. ISLAM is iemand die je waarschijnlijk de dingen met PLAATJES uit moet leggen. Je moet hem de dingen héél eenvoudig en vooral héél langzaam bijbrengen. Hij is nog niet zo ver om veel informatie in één keer op te nemen. Dat kun je zien aan zijn manier van schrijven : Zonder komma's e.d. ,alles in één ratjetoe achter elkaar.Zonder enige samenhang. Daar kan hij niets aan doen.
     Zijn denken is nog verward en niet in staat tot abstractie. Als voorbeeld 1 zinnetje van hem (uit vele) in een reactie van hem : "als je zegt dat iets niet deugt dat geeft dan aan dat je niet sterk in je schoenen staat". ????
     Wie dit begrijpt mag het zeggen.
     Dus mensen, a.u.b. vriendelijk omgaan met ISLAM en vooral langzaam.!
     Tjongejonge.

     1. ISLAM , jij bent werkelijk geniaal !! Ik heb dat zelf al een paar keer gezegd.Het was TAQIYYA
      weet je wel.
      Tjongejonge!
      Je moet maar denken,zoals William Shakespeare al zei : "What's in a name ?".
      Zo nu weer proberen terug tegaan naar het onderwerp van het debat op dit forum, nl. "De koran lijkt meer op de Bijbel dan je denkt " en verdere beweringen van M.ter Horst c.s.
      Ik en velen met mij zijn het daar blijkbaar niet mee eens . Daarvoor geef ik (én anderen) logische en controleerbare argumenten, met citaten en referenties.
      Van de moslim-zijde heb ik (én anderen) nog geen enkel logisch en controleerbaar tegenargument vernomen.
      Alleen, van jou, wat machteloos gescheld en onontwikkeld gebrabbel (wat jij zelf van hoog niveau vindt) . Dat is geen debat wat jij zo graag wilt . Dat moet toch wel iets beter kunnen !

    2. Je kletst alweer uit je nek "ISLAM".
     prof. Leemhuis heeft de Koran VERTAALD. Hij interpreteert juist niet. Vertalen is zo goed mogelijk weergeven wat er werkelijk staat , in goed nederlands. HIJ LEGT DUS NIETS UIT.
     Leemhuis zou het zeker niet prettig vinden als je tegen hem zou zeggen dat hij interpreteert.
     Jij mag ook niets zelf begrijpen , ALLES is uitgelegd in de sunna , d.w.z. de ahadith, de tafseer en de sirat rasulallah. De Koran zegt vanzichzelf trouwens dat het een duidelijk boek is ,zie bijv. soera 2 aya 2 :" Dat is het boek, waaraan geen twijfel is, een leidraad voor de godvrezenden".
     Je zou dit moeten weten. Jij zegt toch dat je een moslim bent. Als je zo op je eigen houtje alles uitlegt
     ga je naar de moslim-hel en die is niet leuk ; of weet je dat ook niet?

  2. Geachte "Islam".
   Mensen hebben inderdaad hersenen gekregen . Maar zo gauw ze moslim zijn ,worden hun hersenen vernield door hersenspoeling met behulp van angst .ANGST vooer de hel !!
   Ze mogen geen vragen meer stellen ,zie soera 5:101 in Leemhuis (Jullie die geloven! Vraagt niet naar dingen die jullie zullen kwellen als ze jullie bekend worden. Maar als jullie ernaar vragen, wanneer de Koran wordt neergezonden, dan worden ze jullie bekend. God heeft ze kwijtgescholden. God is vergevend en zachtmoedig.)

   1. Als de anti -islam comments zo onnozel zijn dan moet je ze met gemak kunnen weerleggen .__Zet hem op PAUL. En niet overspringen op een ander topic!__Je maakt jezelf belachelijk .En dat voor een moslim , de besten onder de mensen volgens de Koran.

   2. nog een idioot die zich voordoet als moslim en dan ook nog een slechte angst is er voor degene die niet open kunnen staan voor een debat en prof leemhuis is iemand die woorden in een andere context plaatst, omdat hij niet geloofd maar alles zwart wit ziet. Je moet zelf je pad bewandelen en eigen leer trekken uit de boeken en niet door wat iemand anders je voorschoteld. wat denk je van de mensen die niet kunnen lezen en jij ze iets uit een boek moet leren ook al lieg je dan geloven ze je doordat het zichzelf of een imam noemt of een professor. leef zonder angst mijn zoon

    1. De laatste zin van 'ISLAM' in bovenstaande reactie luidt :"LEEF ZONDER ANGST MIJN ZOON".
     Hier kunt u precies de middeleeuwse PATRIACHALE denkwijze van de mohammedanen in herkennen.
     I rest my case !!!

     1. De reacties van ISLAM zijn een dieptepunt ,wat intelligentie en taalgebruik aangaat.Tot nu toe tenminste.Hier kan men bijna niet vriendelijk op reageren. Ik zal maar zeggen: 'Allah' weet 't het beste.Goeie god !!

     2. De figuur die zich ' Islam ' noemt ,doet er beter aan bij het onderwerp van dicussie te blijven.
      Toch voor de duidelijkheid even het volgende. Het is helder dat je van "big" eten niet dom wordt .
      De mensen in Europa ,China,India, Amerika ,Australië etc . eten al duizenden jaren "big", en toch komen de Nobel-prijzen,de moderne wetenschap, alle uitvindingen etc. van deze big-eters vandaan.De Moslims presteren en produceren al honderden jaren praktisch niets. (Maar dat is natúúrlijk de schuld van ál de niet-moslims πŸ˜‰ ). Dat geven de Moslim-media ook zelf toe. Google maar eens wat ,bijvoorbeeld: http://www.memritv.org/
      Let er op dat IEDEREEN,DUS ÓÓK JOUW MEDE-MOSLIMS, JOUW REACTIES LEEST EN DAARMEE MAAK JE JOUW GELOOF TE SCHANDE.!
      Zo en nu weer terug naar het onderwerp van discussie s.v.p.

     3. haha benny je bent zeker uit de kont geboren gelooft alles wat hij googelt. en denk je dat er in al die landen die jij zonet hebt opgenoemd geen moslims leven. het merendeel op de wereld is moslim. en die nobelprijs daar staat de b "van nobel" voor biggeneters.

     4. Jouw soort mensen hebben de Nobelprijs bedacht, en die word uitgereikt aan jouw soort mensen. En jij trekt de conclusie dat moslims dom zijn. Wie is hier nu dom?

     5. Jij discrimineert Ayse. Je hebt het over "jouw soort mensen". Maar goed . Dat van die nobelprijs is maar een voorbeeldje. Noem jij nu eens iets wat de moslims de laatste honderen jaren hebben gepresteerd, geproduceerd of uitgevonden. Praktisch niets. Daar zijn zelfs de intellectuelen in de moslimlanden over eens.De chinezen, japanners, noem maar op doen dat veel beter.
      De islam legt een dikke deken over de moslims heen.Het ligt dus net aan de mensen in die landen , die zouden als ze vrij konden denken net zo goed of misschien (hopelijk) wel beter dan de anderen kunnen presteren. Maar de Islam houdt ze achter, net als honderden jaren geleden het christendom dat deed in Europa. Dus niet kwaad worden Ayse, maar jezelf vrij maken en zelfstandig nadenken . Maar dat is heel moeilijk voor jullie arme moslims , want dat mag niet van Allah ( die je nog nooit gezien hebt).

     6. Voor deze reactie kreeg ISLAM tot gisteren 10-01-2011 heel veel negatieve beoordelingen .Dat is ook wel te begrijpen en terecht gezien zijn taalgebruik.
      Plotseling heeft hij hier nu 29 positieve beoordelingen. Hoe kan dat. ?
      Wordt deze website gecensureerd door moslim aanhangers? Kwalijke zaak !! Maar wat moeten ze ook anders om hun gezicht te redden? Ook wel komisch in zekere zin.
      Want op de vele vragen en kritiek geven (weten ?) ze geen antwoord. Iedereen leest dit! Alweer TAQIYYA !! Ook wel komisch in zekere zin.Een teken van zwakte .leest
      Bent u – die de reactie van ISLAM leest – ook positief over zijn bijdrage? Ik ben benieuwd !

     7. dirk-jan,
      het was mij al opgevallen, zo veel negatieve kliks voor de "antie" islam en zoveel positieve kliks voor meneertje islam die eigelijk meneertje wartaal zou moeten heten, er klopt helemaal niets van, of iemand werkt bij de site en belazerd de boel of meneertje islam bezoekt 100 keer per dag de site en klikt lekker zich zelf omhoog, zielig verhaal.

     8. Precies LEX .en ze geven zoals altijd anderen de schuld.
      Maar ze weten geen antwoord . nog niet 1 keer .
      Meneertje islam heet nu plotseling merel.

     9. Lex pas op .! Er is een moslim of zoiets die dezelfde naam gebruikt als jij. Of eigenlijk misbruikt .Bovenaan onder de eerste replies . Je moet maar eens kijken.Evt. je naam aanpassen of zoiets.

     10. hey islam domme sukkel,
      inteelt is iets dat bij nederlandse boeren niet voorkomt, inteelt komt juist bij jullie voor man, jij trouwt het 20 jaar jongere dochtertje van je broer, jouw door incest verwekte dochtertje trouwt jouw 20 jaar oudere broer, jouw zusje trouwde de 20 jaar oudere broer van je vader, ik bedoel kom op man…we weten allemaal dat juist jullie allemaal binnen de famillie trouwen!!! en jij praat over een inteelt boer??!!??!!
      wat bent jij een mongool zeg, het is duidelijk dat de inteelt in jouw famillie over de eeuwen heen zo veel schade heeft aangericht dat bij jou je hersentjes behoorlijk zijn aangetast.
      ik ben benieuwd hoe dit met jouw toekomstige dochtertje afloopt wanneer zij met jou 20 jaar oudere pedofiele incest broertje trouwt.

   1. haha benny je hebt gelijk maar idiote mensen zoals die in de pvv zitten mishandelaars ontuchtplegers dieven leugenaars gewoonweg associale criminelen proberen mensen op te jutten en tegen elkaar op te spelen voor wat voor een beetje macht heb respect voor alles wat leeft

     1. Dit is weer de bekende Wilders-fobie.!! Een afleidingsmanoeuvre dus.
      Je moet bij het onderwerp blijven! En dat heeft niets met Wilders te maken.Maar daar ga jij steeds op over ,want dan hoef je niet na te denken .
      De meeste niet-moslims willen juist wél een debat.
      Maar dan moeten jij en andere moslims wél LOGISCHE antwoorden geven op hun kritiek, en daarna moeten de niet-moslims weer logisch antwoorden enz.; net zo lang (indien mogelijk) tot alles duidelijk is.Dat is een DEBAT "ISLAM".

     2. Jij bent een vreemde jongen ISLAM. Geheel van God/Allah los.
      Het onderwerp hier heeft niets met Wilders te maken . Dat is inmiddels al zo'n 100 keer gezegd .
      Het onderwerp hier is of de koran op de bijbel lijkt , en of de Islam en het Christendom bijna hetzelfde zijn , wat M.ter Borg beweert . Er zijn al veel pogingen gedaan om de moslims en hun verdedigers hierover aan het debatteren te krijgen hier . Maar NOOIT reageren de moslims en hun aanhangers HIER inhoudelijk op de kritiek, hoewel terzake doende citaten uit de koran etc. genoemd worden . Wie zijn er nu bang voor het debat ??
      En nog een keer : Een fobie is een ONREDELIJKE angst .Wilders (en wij allemaal) hebben alle reden om bang te zijn voor fanatiekelingen . Hij moet dag en nacht beschermd worden ! En toch gaan hij door , dat is echte moed.Er is ook een speciale (moslim)terroristenbestrijding . Dat is toch niet voor niks.
      SNAP JE DIT NU EINDELIJK ? Ik ben bang van niet !
      Let maar op je volgende reactie van ISLAM beste lezers ! Hij komt bijna zeker met dezelfde onzin. Schelden en vloeken . Hij zet dan weer zichzelf én zijn godsdienst voor paal.
      En nu, zo mogelijk, terug naar het onderwerp van het debat hier s.v.p.

  3. Moet jij iets over delen zeggen " ISLAM ".
   Er bestaan over de hele wereld geen islamitische liefdadigheids-organisaties die ooit ook maar iets doen voor niet-moslims (KAFIR DUS). Dat mag niet volgens de koran !!

   1. een liefdadigheidsorganisatie zoals jij kent die geeft niet al het geld dat wat is ingezameld aan de arme mensen. je bent pas een goed mens als degenen om je heen het goed hebben kafir is hij die tegen de koran is jij dus en ongelovige is hij die niet in zichzelf gelooft jij dus weer een ieder mens is een mens en iemand met kwade bedoelingen is een ongelovige weer jij kafir sommigen zullen nooit iets snappen

    1. Wat jij hier schrijft ISLAM is voor een gewone nederlander onbegrijpelijke wartaal. Jij mag helemaal niet in jezelf geloven van de Koran.Jij MOET alleen in Allah geloven en niets anders. Bovendien mag je niet goed zijn voor de ongelovige mensen om je heen ,zie soera 9 vers 123 :

     "Jullie die geloven! Strijdt tegen de ongelovigen die dicht bij jullie zijn en laat hen strengheid bij jullie vinden. Weet dat God met de godvrezenden is."
     Begrijp je wat hier staat mijnheer/mevrouw " ISLAM " in jouw Koran????

     1. wartaal jij moet minder big eten al dat troep tast je hersens aan πŸ™‚ dat houd je dom maar dat kan ook komen dat je ouders broer en zus zijn

     2. Deze reactie van ISLAM werd tot gisteren (10-01-2011) zeer negatief beoordeeld , en terecht denk ik , gezien zijn taalgebruik . Wat vindt u ervan lezer.

     3. Deze reactie van ISLAM werd tot gisteren (10-01-2011) zeer negatief beoordeeld , en terecht denk ik , gezien zijn taalgebruik . Vandaag (11-01-2011) plotseling positief.(+35).!
      Wie heeft dit gedaan? Wat vindt u ervan lezer. ? TAQIYYA ? CENSUUR? Hetgeeft weer te denken !

    2. LET OP "ISLAM".
     Ik lees vandaag (13-12-2010) in de krant (De Gelderlander) dat in 2010 door liefdadigheidsorganisaties 3600000000 (d.i.3,6 miljard) Euro is ingezameld,waarvan 3100000000 (d.i. 3,1 miljard) werkelijk (nuttig) is gebruikt voor goede doelen.Dit staat nog los van de miljarden Euro's aan ontwikkelingshulp die de KAFIR al tientallen jaren uitgeven aan de arme landen.
     En wat doen de moslims voor hun medemensen (arme Kafiruun zijn toch ook mensen, of niet "ISLAM"??). ?? Het antwoord is: NIETS !!
     De schatrijke olieboeren uit Arabië geven allen geld uit aan terrorristische organisaties ,aan de bouw van extremistische moskees, enz.
     Denk nog eens na over de woorden van allah(= mohammed) soera 9 vers 123 ,zie hiervoor nogmaals :
     http://www.bijbelenkoran.nl/ayah.php?lIntEntityId

     1. de schatrijke olieboeren zijn slaven van engeland mislukt door kapitalisme en kapitalisme heeft de crisis gecreerd en alle versen die daarover gaan is in oorlogstijd als je in oorlog leeft dan kan je de vijand niet geloven maar hier leven we in vrede dit is nederland

     2. ISLAM leven wij in vrede in Nederland.????
      Zijn er dan geen moslim- terroristen die aanslagen (willen) plegen volgens jou.
      Jij leeft volgens mij in een ander land dan de andere nederlanders.
      Heb jij als moslim nooit gehoord van DAR AL HARB. Dat is het land van oorlog, het land waar de islam niet aande macht is .Jij als ECHTE moslim bent in oorlog met ons KAFFIR-NEDERLANDERS. DAT WEET JIJ HEEL GOED !!! TAQIYYA HEEFT GEEN ZIN MEER.

    3. Islam. Waar staan al die dingen, die jij beweert ,in de Koran .??
     S.v.p. bronnen opgeven zodat wij dat kunnen controleren . Ik ben een vieze ,minderwaardige kafir, dus ik wil bewijzen. Misschien dat ik dan net zo goed alles kan snappen als jij.
     Allah heeft volgens mij kwade bedoelingen met mij en andere ongelovigen; hij heeft ons doof en blind gemaakt en vervolgens haat hij ons. zie koran van dr.Leemhuis soera 47-23 (zo zijn er meer):
     Zij zijn het die Allah vervloekt . Dus heeft Hij hen doof gemaakt en hun ogen verblind.
     en
     soera 3 -32 :
     Zeg: "Gehoorzaamt God en de gezant, maar als jullie je afkeren? God heeft de ongelovigen niet lief."

     1. bronnen opgeven?? geloof moet uit je hart komen mijn vriend zodra je dat doet en en je de juiste keuzes maakt dan hoef je niets te lezen en of te controleren want geloof begint in je hart. doordat de christenen met de kruistochten kwamen in tijden van honger zijn de geloven met elkaar in oorlog gegaan tot die tijd leefden ze als vrienden naast elkaar en hielpen ze elkaar. Nu er mensen zijn die beweren dat een geloof de oorzaak is van alle ellende dat terwijl die mensen op macht uitzijn doordat het kapitalisme heeft gefaald en dat niet willen erkennen want dat houd in dat alles waar zij de macht op hebben berust heeft gefaald en dan begin je te twijfelen aan je geloof

     2. Beste ISLAM.voudig Ik zal het jou heel eenvoudig proberen uit te leggen. Dus tracht de volgende zeer eenvoudige redenering te volgen. Als je dit niet begrijpt dan is er voor jou geen hoop meer ,ben ik bang.( Daar gaan we ISLAM, denk na s.v.p. )
      Als je iets wilt geloven , zul je toch eerst moeten weten WAT je moet geloven.
      Dat snap JIJ nog wel, denk ik. !!!
      En wat JIJ gelooft staat in de koran, dus wat Mohammed 'geopenbaard' heeft .
      Dat is JOUW bron . ( Via papa en mamma ,de imam in de moskee en zo )
      Jou geloof is toch ook niet ZOMAAR SPONTAAN in jou hart ontstaan.
      Naar die bron(nen) wordt gevraagd door Evert , denk ik alweer.
      Is het zo duidelijk voor jou ISLAM .?? ZO , NU MOET JIJ BEGRIJPELIJK PROBEREN TE ANTWOORDEN, ZONDER ALLEEN MAAR TE SCHELDEN !
      ZET 'M OP ISLAM ! VOORUIT! LAAT JE NIET BELACHELIJK MAKEN DOOR DIE KAFFIRUUN !!!!

     3. weer een domme opmerking van een domme boer je moet simpelweg je hersens gebruiken maar blijkbaar hebben jullie die niet en dat je dus iemand anders moet geloven. Of iets uit een boek moet halen. als het zover is dan kom je er zelf wel achter.

     4. Jij noemt mij in jouw reactie "mijn vriend".Zelfs dat is een leugen. Jij mag van jouw geloof geen vriend zijn met een KAFFIR. Lees in soera 4.101, die jij allang kent natuurlijk :" De ongelovigen (kaffir dus) zijn voor jullie (moslims dus) een DUIDELIJKE VIJAND".
      Je mag ook niet als vrienden met de ongelovigen in vriendschap samen leven volgens bijvoorbeeld soera 48.29 : "Mohammed is de gezant van God. En zij die met hem zijn zijn streng tegen de ongelovigen, maar onderling barmhartig."
      Dus de liefde,vriendschap etc. geldt alleen voor de moslims onderling. En zo zijn er véél meer lieflijke soera's. Nu jij weer "Islam".

     5. zon (?) idioot ??? als jou ??( je bedoelt waarschijnlijk : als ' jij '). De hele bovenstaande zin van jou is één warboel.
      Bijscholen is inderdaad nodig voor jou. Hoewel ik denk dat het met jouw I.Q. niet zal lukken.
      Gewoon doorgaan met je agressieve onzin " ISLAM". Jij bent het bewijs van ons gelijk.De islam vernietigt inderdaad het logisch denkvermogen.
      Wij genieten allemaal van jou , behalve dan ROSHANA,PAUL, M.Ter HORST etc. en al jouw mede-moslims. Die ergeren zich dood aan jou. Maar wat mij betreft : Lekker verder gaan , ik vind het wel komisch. πŸ˜‰

     6. ISLAM. Als je jou zo bezig hoort komt er geen geloof in jou hart maar alleen maar haat voor je medemensen.Ik hoop dat Allah jou niet vervloekt voor jou haat !

     7. Waar maak jij je dan nog druk om "ISLAM" ?? Allah heeft alle ongelovigen al vervloekt naar de islamitische hel. Jouw jihad en die van jouw moslim vrienden is helemaal niet meer nodig . Erger kunnen wij toch niet meer gestraft worden . Toch ? "ISLAM" ???

     8. Deze reactie van ISLAM werd tot gisteren (10-01-2011) zeer positief beoordeeld , en terecht denk ik , gezien zijn taalgebruik . Nu (11-01-2011) zijn er plotseling 30 negatieve beoordelingen. Wat vindt u ervan lezer. Is dit censuur?
      Beoordeelt u zijn reacties positief ,geachte lezer?
      Hij (en trouwens alle islam- verdedigers hier) gaat nergens serieus in op vragen over de koran en de bijbel. U kunt het gewwon nalezen!

    4. Ja ISLAM, iemand die tegen de koran is ,is een KAFIR. Is dat nog een mens volgens jou? Is dat nog een naaste voor jou die jij liefhebt ? Hoe moet jij die KAFIR behandelen volgens de koran ?
     Moet jij die KAFIR bestrijden en bevechten volgens de koran ? Of moet jij er vriendelijk tegen zijn?
     Mag je ertegen liegen? En zo zijn er heel veel vragen voor jou en mij
     Zou jij hier eerlijk op kunnen antwoorden? Doe het s.v.p., al is het maar in jezelf !!
     Veel mensen lezen in de koran en zien heel slechte dingen. Leg eens uit wat zij precies verkeerd lezen.

     1. Dit is in oorlogstijd en aangezien er mensen zijn die hun wapens moeten verkopen dan heb je oorlog. Maar dit gaat ver terug in de tijd. Toen voordat er kruistochten waren, leefden christenen joden en moslims allemaal naast elkaar als broeders. Pas toen de kruistochten begonnen, doordat de mensen honger leden. Moesten de moslim mensen zich bekeren tot christen of anders werden gedood. Hierdoor zijn de moslims een heilige tegenoorlog begonnen en dan geld het pas dat je de tegenpartij niet mag vertrouwen. Maar hier waar wij allemaal samenleven onze Nederland hier moeten we juist laten zien dat we met elkaar kunnen leven. Niet door anderen laten beinvloeden, die alleen maar beweren dat alles wat moslim mensen zeggen, dat het leugens zijn. Zij moeten dat dan bewijzen door in debat te gaan met moslims eventueel in een neutrale omgeving. Zowat al het geld op de wereld wordt uitgegeven aan wapens. Terwijl we alternatieve bronnen nodig hebben en voedsel voor de armen zelfs in Nederland heb je armoede. Niemand op de wereld hoeft armoede te leiden. Maar door leugens worden de mensen van tegenwoordig bang gemaakt. DIT IS DAT WOORDJE WAT JULLIE GELEERD HEBBEN VAN OME GEERTJE "TAQIYA" of hoe je het wilt schrijven. En dan zeg ik niet dat dit van 1 kant komt. Het punt is: Vertrouw alleen degenen wie goed voor jou zijn. Dat doe ik ook. Heb ik geen schade van jou toedoen, dan zal ik jou ook niet schaden.

     2. ' ISLAM'. Jij probeert nu vriendelijk te zijn. Dat is nu precies TAQIYYA , daar trapt niemand meer in. Van jouw "geschiedenis" les klopt helemaal niets. Dat kan ook niet anders , want iedereen hier weet allang dat je volkomen onontwikkeld bent. Geen enkele moslim of hun aanhangers hebben kunnen antwoorden op de vernietigende kritiek , en dat zou toch héél eenvoudig moeten zijn want de moslims hebben allah aan hun zijde.
      Jij zou overigens niet meer reageren , dus zelfs dat was een leugen.
      Ik denk dat je bang bent van de DJINN die jouw geloofsgenoten achter jou aangestuurd hebben. Wij geloven daar niet in maar moslims wel blijkbaar. Stelletje primitievelingen!!

  4. ISLAM zegt ' mensen hebben hersenen gekregen gebruik die dan ook'.
   Brutaal zijn die mohammedanen wel zeg. Ze hebben geen grote geleerden ,geen grote kunstenaars,ze produceren nauwelijks iets, geen nobel-prijzen, geen noem maar op .Ze leven praktisch allemaal op de rug van andere mensen door diefstal ,afpersing.Of onterecht van de sociale zaken, parasieten zijn het. Het word ze ook geleerd op hun scholen en de moskees. De vieze westerlingen zoveel mogelijk dwars zitten . Dat leren ze van hun koran en de zogenaamde profeet waar ze zo gek op zijn dat ze iedereen willen afmaken. Tuig is het . Zo is het . Zo staat in hun gore boek. Ik ben toch niet scheel.

    1. ZELFS jouw manier van schelden is niet intelligent "Islam". Het is allemaal erg primitief . Maar wat kan men anders van moslims verwachten? Veel mensen hebben dit al voorspeld en het klopt alweer ! Maar vooral doorgaan "Islam" , zodat iedereen kan genieten van jouw hulpeloze manier van reageren. Hoe meer je dat doet , hoe belachelijker jij jezelf én je religie maakt.
     Eigenlijk doe jij beter werk dan wij ( islam-critici) .

     1. je bent geen critici maar islamofoob bedoel je jij bange schijtert jullie zijn bang voor de moslims omdat wij knapper zijn en meerdere vrouwen (mogen) hebben en wij jullie vrouwen innemen want die zien dat wij niet bang zijn en ze willen sterke mannen geen bangeriken zoals jou.

     2. Weet je nog wat het onderwerp was ISLAM.(=PVV-foob) .Of ben je dat alweer vergeten?
      Als je met knap , intelligent bedoelt ,dan moet ik je teleurstellen.Jouw reactie staat weer vol taalfouten . In het enkelvoud is het "criticus"en niet "critici".Je schrijft "innemen" maar je bedoelt "afpakken"of zoiets ( een drankje kun je "innemen"). Het is niet "zoals jou", maar
      "zoals jij". En natuurlijk vergeet je weer de hoofdletters , punten, etc. Dat alles in één zinnetje!
      Of je knap bent van uiterlijk kan mij en intelligente vrouwen niks schelen . Voor jou "geweldige" sterkte geldt hetzelfde ,dat zijn primitieve eigenschappen.!
      Goede ,intelligente vrouwen gaan echt niet mee met types zoals jij. Daar droom je alleen maar van. De vrouwen (breezerslets en junkies) die jou wél willen , is het uitschot.
      Trouwens,je doet precies wat de mensen hier al voorspeld hebben.Doorgaan ISLAM !! Dan kunnen wij blijven genieten. Maar wel achter je kijken ,want daar loeren de duivelse DJINNS op jou .

     3. Tussen haakjes ISLAM (=PVV-foob). IK ben knap én intelligent én IK heb een héél mooie , blonde, jonge én intelligente vrouw . Ik ben ook voor de vierde keer getrouwd . Mijn andere vrouwen waren ook allemaal héél mooi. Geen van de vrouwen die ik ken zou ooit met een moslim meegaan! Oh ja ,nog iets "knappe" ISLAM (=WLIDERS-FOOB) , "schijderd" moet met een "d" en niet met een "t".;-)
      Wat zullen al die vrouwen van jou achter je rug om je lachen. om jou primitieve ideeën en je primitieve taalgebruik.
      Maar vooral DOORGAAN MET JOUW primitieve reacties. Wij vinden het erg leuk allemaal, ik laat het al mijn kennissen namelijk ook zien. jE DOET PRECIES ZOALS VOORSPELD WAS.
      Weet je trouwens nog over welk onderwerp het ging op dit forum ?? πŸ˜‰

     4. schijderd moet met een t en jij bent voor de 4e keer getrouwd al je vrouwen zijn weggelopen naar moslimmannen geef maar toe freekie met je kleine pikkie je kan helemaal niets voor elkaar krijgen in bed hahaha

     5. Doorgaan ISLAM !!! Je bent een geweldige steun voor ons ' najis kafiruun ' ( = smerige ongelovige honden ) .Zo , nu heb ik je nog even geholpen met je zinloze scheldpartijen. Iedereen weet dat dit agressieve schelden een teken is van innerlijke anst en grote onzekerheid .!
      Maar beter zou zijn als je terug ging naar het onderwerp : De koran lijkt meer op de bijbel dan je denkt ;alsmede de conclusie van M.ter Horst dat het Christendom en Islam bijna hetzelfde zijn.

     6. Geachte Mevrouw M. ter Borg e.a. cultuurrelativisten . Hier laat een simpele moslim op, ongewild ,eerlijke wijze zien hoe bij de islamieten gedacht wordt over vrouwen. Hij heeft het hier namelijk over 'WIJ' en 'MOSLIMS' , dus in het meervoud. Ook vrouwen noemt hij in het meervoud. Het laat ook duidelijk de primitieve ideeën zien die de mohammedanen erop na houden over vrouwen.
      Ik richt deze opmerking ook tot de vrouwen die zichzelf feministen noemen. Deze laten deze zaken , die essentieel zijn voor hun strijd , volledig aan zich voorbij gaan tot nu toe!
      Uit angst misschien?? Vroeger waren ze niet zo bang.

     7. Doorgaan ISLAM.!! Wij vinden dit een interessant experiment. Wij vragen ons af hoe lang het duurt tot je ziet dat je voor paal staat . Terwijl het zelfs tegen je gezegd is !!
      Maar bedenk ook eens nieuwe scheldwoorden. Deze zijn saai.
      Hup, ISLAM , hup !!!
      Ook leuk is het om te zien hoe je onderwerp ,waar het hier over gaat , ontwijkt.
      Je reageert nog steeds precies zoals werd voorspeld .

    2. Deze reactie van ISLAM werd tot gisteren (10-01-2011) zeer negatief beoordeeld , en terecht denk ik , gezien zijn taalgebruik . Vandaag (11-01-2011) plotseling positief.(+18).! Wat vindt u ervan lezer. ? TAQIYYA ? CENSUUR? Hetgeeft weer te denken !

  5. Beste mensen s.v.p. NIET terug gaan schelden op ISLAM !! Zoiets van : Hé ISLAM , jouw vader en moeder zijn zeker neef en nicht !! (Snap je deze ISLAM ?)
   Dat is niet aardig .Ik weet dat de Moslims er een handje van hebben om te gaan beledigen zonder beredeneerde antwoorden te geven. Dat is om de aandacht af te leiden van het onderwerp. Takijja noemen de moslims dat.
   ISLAM moet er wel aandenken dat andere Moslims eerder zoals bijv. MEJUST ME EN PAUL juist wél om citaten (bronnen dus) vroegen.
   MAAR JA,ALS JE ZOALS ' ISLAM ' GEEN ANTWOORD WEET, WAT KUN JE ANDERS DOEN DAN SCHELDEN ALS LICHAMELIJHK GEWELD NIET MOGELIJK IS ??? Ja, dat is het probleem van de moslims.

   1. en jou ouders zijn zeker broer en zus heb je gelijk je vader als oom en je moeder als tante is ook wel makkelijk he. Domme inteelt boer heb ik ergens iets gepost waardoor je je aangevallen voelt arme bange schaap. Ik snap het wel

    1. "ISLAM", JE MOET ,ALS JE KUNT TENMINSTE WAT IK STERK BETWIJFEL, ANTWOORD GEVEN OP DE VELE KRITIEK OP DE ISLAM, DE KORAN ,MOHAMMED ETC.
     Het onderwerp is voor de honderdste keer : "De koran lijkt meer op de Bijbel dan je denkt".
     Weet je nog wel?
     Dat geleuter of joost/maria/tjongejonge dezelfde persoon zijn, doet over dit onderwerp niet terzake.
     Niemand op deze site weet wie de ander is !! Dat is ook van geen enkel belang!!
     Logische reacties geven, dáár gaat het hier om .Misschien kunnen we zo tot een " groener,EERLIJKER EN LEUKER "leven komen.
     Is dit nu het enige wat je kunt brengen??
     Iedereen leest dit weer "ISLAM". JE SNAPT HET DUIDELIJK NIET. !
     Oh,ja .Dat van dat 'inteelt' hakte erin bij jou, hè. Wij nederlanders mogen niet met directe familie trouwen, dus bij ons komt inteelt niet voor. Het is nu eenmaal zo, ik kan er ook nietsaan doen.

     1. Ja, hoor mensen "ISLAM"geeft zich helemaal blood!!
      Dit is het ware gezicht van de "godsdienst van de vrede " namelijk de Islam.
      Precies zoals menigeen al van tevoren zei.
      ROSHANA, ALMELOSE en al die "vreedzame"moslima's , wat vinden jullie hier nu van ?

     2. Degene die hier onder "Islam" reageert is een gefrusteerde pvv''r die zich graag voordoet als een gefrustreerde moslim. Er reageren hier bijna alleen maar gestoorde pvv''rs.

     3. Willem-Jan , een hoer ?? Jij schijnt veel hoeren te kennen.
      Goed zo ISLAM! Je kunt nog beter . Toe maar !
      Laat jouw moslim-psyche maar goed zien.
      Maar het zou verstandiger zijn als je probeerde weer op het onderhavige onderwerp over te gaan .Maar dat zal wel teveel gevraagd zijn. Jou scheldpartij is trouwens fantasieloos; ook dat nog.!
      En pas op voor de DUIVELSE djinns, die vergeten jou niet .Allah is door jou beledigd en Hij zal beslist wraak nemen.Allah vergeet niets, Hij is alwetend. Kijk goed achter je, en onder je bed. Vooral als het donker is. Want Allah (én ik) weten dat je niet zo'n held bent. Allah weet dat je een bang jongetje bent dat zich groot probeert te houden πŸ˜‰

     4. Enige tijd geleden schreef ik hier dat ik dacht dat het dieptepunt van de ' islamitische
      beschaving' bereikt was door een zekere moslim die zich 'Islam' noemt . Nu blijkt deze 'Islam' nog verder te kunnen zinken, dat is opzich een 'knap' staaltje .
      Maar we moeten ons niet laten afleiden van het onderwerp van dicussie.!

     5. Het is waarschijnlijk een teken van boven. Dit moet wel god zijn werk zijn. Ik kan maar beter mij bekeren tot moslim. Hoe dan ook Jezus is er ook.
      I LOVE JEZUS AND MOHAMED

    2. Brave "Islam".In goed nederlands zeg je: "arm bang schaap"en niet "arme bange schaap". Want het is HET schaap en niet DE schaap.
     Bovendien begint iedere zin met een hoofdletter. Zo staan er jouw korte commentaar nog meer fouten.
     Maar je bent toch wel weer, onbewust uiteraard, heel komisch.;-)
     Dat van die inteelt bij de moslims is echt waar, daar kan ik ook niets aan doen.Eigenlijk bewijs je het zelf hier, opnieuw zonder dat je dat zelf in de gaten hebt. Woede en haat is niet hetzelfde als intelligentie. Maar ik hoop dat weer doorgaat met jouw manier van debatteren. Echt héél grappig.!

     1. De reactie van ISLAM :"ohoh heb ik nu geen 10 dan mongooltje " ,werd tot gisteren (10-01-2011) zeer negatief beoordeeld , en terecht denk ik , gezien zijn taalgebruik . Vandaag (11-01-2011) plotseling positief.(+28).! Wat vindt u ervan lezer , bent u er ook positief over ? Is hetTAQIYYA van de moslims ? CENSUUR? Het geeft weer te denken !

     1. Ha,die 'Islam'!
      Daar gaat'ie weer.
      Het is "orgieën" en niet "orgisch". πŸ˜‰
      Verder loopt de hele zin niet , vooral jouw " dat is van jou familie afkomstig ", slaat als een tang op een varken (big πŸ˜‰ , om een goed nederlands spreekwoord te gebruiken.
      Bovendien vergeet je wéér overal de komma's ,de hoofdletter aan het begin van je zin en een punt op het eind. πŸ˜‰
      Zelfs jouw schelden gaat op uiterst primitieve wijze wat mijn conclusie van die neef-nicht huwelijken maar weer eens bevestigd.
      Islam is komisch én onontwikkeld. Het is komisch om je zo machteloos en zinloos te zien spartelen maar het is ook medelijwekkend. Eigenlijk tragi-komisch dus ; snap je dat ?
      Misschien is het voor jouw en je mede-moslims beter om na te gaan denken over de commentaren. Doe je dat niet ,wat ik verwacht, dan wil ik dat je doorgaat met je reacties. Dat maakt namelijke de lezers ALLES nog weer duidelijker en bovendien vrolijk.! πŸ˜‰
      Ben je toch nog van enig nut zullen we maar zeggen. πŸ˜‰

     2. haha tis maar goed dat ik je zover heb gekregen dat je het leest hahaha je bent een echte mongool zonder puntjes en kommas hahahahahaha

     3. Natuurlijk lees ik jouw "bijdrage"aan de discussie , voorzover het te lezen is .
      Jij doet goed werk , maar niet voor je eigen "religie van de vrede ". Jouw geloofsgenoten,die hun school (betaalt van nederlands belastinggeld) wel hebben afgemaakt zullen niet blij zijn met jou. En trouwens ALLAH ook niet ,want die heeft jou al vervloekt lees ik in andere reacties van jouw mede-moslims . Het begint al te werken zie ik .

    1. De reactie van ISLAM :" usman domme boer ga nederlands leren en kom dan terug " ,werd tot gisteren (10-01-2011) zeer negatief beoordeeld , en terecht denk ik , gezien zijn taalgebruik . Vandaag (11-01-2011) plotseling positief.(+29).! Wat vindt u ervan lezer , bent u er ook positief over ? Is hetTAQIYYA van de moslims ? CENSUUR? Het geeft weer te denken !

   1. Het is wel off-topic ,maar dat inteeltverhaal bij de moslims is gewoon waar. Ik ken verschillende moslim-echtparen bij mij in de buurt die bestaan uit neven en nichten. Dat geven ze zelf ook gewwon toe ; dat is bij hen normaal zeggen ze.Daardoor zijn er bij hen veel genetisch gerelateerde ziektes, zoals geestelijk-gehandicaptheid , suikerziekte en vele andere afwijkingen. Dit kan niet ontkent worden.
    Nu over naar die wartaal van jou "ISLAM". Ook dát is waar . Je schrijft alles achter elkaar.Je gebruikt praktisch geen hoofdletters,punten of komma's , of ze staan op de verkeerde plaats .
    Je gebruikt raar nederlands zoals "hiero" (straattaal), je schrijft "hoge niveau" terwijl dat "hoog niveau"moet zijn, enz. . En dan zeg je dat de anderen nog veel moeten leren. Ja,ja.

     1. Deze "discussie" tussen 'ISLAM' (ongetwijfeld een prototype van een, wellicht erg , simpele moslim) en wat andere mensen (ongetwijfeld m.i. 'ongelovige varkens', sorry) geeft goed aan hoe 'ISLAM'op , zijn eigen "karakteristieke' wijze laat zien wat TAQIYYA is .Hij heeft het waarschijnlijk zelf niet in de gaten , maar manier van denken is de moslims met de moedermelk mee gegeven.
      In zijn EERSTE REACTIE heeft 'ISLAM ' het over NAASTELIEFDE en zegt hij dat zegt hij dat Jezus voor ALLE MENSEN gestorven is (dit is overigens in tegenspraak met soera 4 vers 157 !, en dan ben je een KAFIR volgens hemzelf ! ).
      LATER, als zijn 'enigzins warrige' reactie logisch en fel wordt weerlegd, gaat hij op 'enigzins' (?) onbeholpen manier alleen nog maar schelden (in uitermate slecht nederlands). DOMME BOER , BANG(E?) SCHAAP , MORMELTJE , NIETSNUT , IDIOOT, DOMME , MENSEN ,MAFKEES , KAFIR , de haat spat er vanaf. Ik denk dat hij hier laat zien hoe veel moslims werkelijk denken. Alleen denken de slimmere meer na.

     2. Ik ga nu Allah aanroepen om jou te straffen en te vervloeken ISLAM . Omdat jij onze religie veel kwaad doet . Je was gewaarschuwd . Jij bent niet gestopt. Ik spreek een vloek over jou uit !
      Dat doe ik door soera 2 aya 1 op jou te richten. Daar ga je ISLAM , 1,2,3 : Alif ,Laam,Miem.
      Kijk nu maar goed uit .Want overal wordt je nu achtervolgd en overal loert gevaar voor jou en je familie.

     3. Ik bedreig je niet En Allah ook niet. Allah doet gewoon wet Hij wil.Daar heb ik geen invloed op . De vloek van Allah zelf is al aan het werken op jou ! Je kunt het zien aan de duivelse taal die je gebruik ISLAM . Die geeft een duivelse DJINN jou in.!!
      Voor die vloek van jou ben ik niet bang .Alleen Allah kan iemand vervloeken en dat is met jouw nu al gebeurd .Jij en niemand anders kan daar nog iets aan veranderen. Jij wilde de Heilige Koran op je eigen manier uitleggen en dat heeft Allah UITDRUKKELIJK verboden met zijn eigen onveranderlijke woorden. Ik heb nu wel medelijden met jou , maar je wilde zelf niet luisteren. Jij maakt(e) onze mooie Islam te schande!! Wat je nu ook scheld of vloekt , er is niets meer aante doen.

     4. Ik ga nu de vloek van Allah afroepen over ISLAM , omdat ISLAM de religie van Allah hier zo beledigd met zijn onzin. Dat doe Ik door soera 2:1 over hem uit te spreken : ALIF LAAM MIEM !! Zo, nu moet jij (en jouw familie) steeds op je hoede zijn voor de rest van je leven !! Want er dreigt gevaar van alle kanten voor jou . En in het hiernamaals brand je voor eeuwig in de hel!!

     5. Schelden is , dat weten wij allemaal, een bewijs van gote onzekerheid en zwakte.
      Het lost helemaal niets op en is dus zinloze energievespilling.
      Laat je toch niet zo opnaaien ISLAM. ! Je wordt voor de gek gehouden en daarmee ook de islam. Je geeft jouw tegenstrevers hun zin, begrijp je dat niet?

     6. ISLAM stikt bijna van haat en woede ! Dat doet een vreselijke DJINN .
      Maar je bent te laat !!! Die duivelse DJINN heeft jou in zijn macht en zal jouw hele leven vreselijk maken . En uiteindelijk ga je naar de jahannam waar je wordt gemarteld door
      al-nar , Insha'Allah !!!

     7. Jij bent geen moslim meer ISLAM !! Dat komt omdat Allah jou vervloekt heeft .Jij hebt de profeet ISA (vrede zij met hem ) beledigd en jij gelooft niet in de Koran .

     8. Ja, dat vind ik ook. Dat is niet netjes. Maar ik snap ook niet dat mensen elkaar mogen bedreigen en bang maken. Dat ze bedreigingen toelaten is ook niet netjes.
      EN TOCH GELOOF IK DAT DIT HET WERK IS VAN BOVEN. WE MOETEN ELKAAR LIEFHEBBEN.
      I LOVE JEZUS AND MOHAMED

     9. De mensen die ISLAM met hun hocus-pocus bedreigen zijn moslims . Terreur is iets wat moslims eigen is. Dat weten alle mensen uit ervaring.
      In hocus-pocus gelooft geen normaal mens. Moslims blijkbaar wel , anders zouden ze er toch om moeten lachen. Maar deze ISLAM weet kennelijk wat die lieden bedoelen, hij is zo bang geworden! Heel apart en achterlijk (sorry maarik weet geen ande woord hiervoor) ook.

     10. Alweer zoiets van ISLAM.
      Duidelijk! het zijn islamisten die zorgen voor al die positieve kliks op dit commentaar van ISLAM. Een normaal mens is het hier niet mee eens! Moet HETKANWEL zelf zijn,wie anders zit hier aan de knoppen? Maakt niks uit .Het is allemaal takkija . Maar die sukkels geven zichzelf hiermee bloot . Het is puur bedrog uit zwakte.Want argumenten geven de
      islamisten niet op dit forum.

     11. Duidelijk islamisten die zorgen voor al die positieve kliks op dit commentaar van ISLAM. Een normaal mens is het hier niet mee eens! Moet HETKANWEL zelf zijn,wie anders zit hier aan de knoppen? Maakt niks uit .Het is allemaal takkija . Maar die sukkels geven zichzelf hiermee bloot . Het is puur bedrog uit zwakte.Want argumenten geven de
      islamisten niet op dit forum.

     12. De reactie van ISLAM :" en ik ken nederlanders die met broer zus nicht neef vader moeder allemaal orgisch houden dat is van jou familie afkomstig " ,werd tot gisteren (10-01-2011) zeer negatief beoordeeld , en terecht denk ik , gezien zijn taalgebruik . Vandaag (11-01-2011) plotseling positief.(+30).! Wat vindt u ervan lezer , bent u er ook positief over ? Is hetTAQIYYA van de moslims ? CENSUUR? Het geeft weer te denken !
      Ik kan niet geloven dat de redactie van HETKANWEL zich hiertoe leent.

     13. Ik heb het net gelezen. Maar volgens mij is het een beetje persoonlijk geworden daarboven. Dat met dat inteelt gedoe van Maria is ook niet netjes he. WE MOETEN ALLES AAN DE KANT ZETTEN EN LEVEN MET LIEFDE EN GEEN GEVLOEK OF BELEDIGINGEN MEER, OK.
      I LOVE JEZUS AND MOHAMED.

   2. De reactie van USMAN :" Broeder Islam stop please met jou comments. Jij maakt de Islam en de muslims look like dummies. Sorry for my bad dutch ,maar ik kan het goed lesen. " ,werd tot gisteren (10-01-2011) zeer positief beoordeeld , en terecht denk ik , als je een moslim bent tenminste . Vandaag (11-01-2011) plotseling negatief.(-22).! Wat vindt u ervan lezer , bent u er ook positief over ? Is het TAQIYYA ? Cesuur ? Het geeft in ieder geval te denken!

     1. Ik wil mij verontschuldigen voor mijn taalgebruik en het is wel raar ja ik stond inderdaad negatief beoordeeld omdat ik zoveel gevloekt heb en ik vind het ook raar dat je hier alles kan zeggen. dat komt zeker omdat het de site hetkanwel is. toen ik alle reacties las dacht ik al wat raar maar dit zal ook mijn laatste reactie zijn als ik kon zou ik alles verwijderen aangezien ik dat niet kan verzoek ik tot de redactie van hetkanwel om al mijn reacties te verwijderen. alles wat ik gezegd heb dat meen ik helemaal niet en nogmaals als ik mensen pijn heb gedaan mijn welgemeende excuses.
      Ik hou van jezus je hebt helemaal gelijk
      ik hou ook van JEZUS EN MOHAMED
      het spijt mij voor alle slechte dingen die ik hier gezegd heb
      leef in liefde

     2. Niemand gelooft jou ISLAM, Dat krijg je nu met al dat TAQIYYA -gedoe!
      Jij houdt niet van Jezus. Jij houdt misschien van ISA .DAT is niet hetzelfde.
      Maar je houdt vooral van Mohammed.
      Jij bent trouwens dezelfde persoon als ' ik hou van jezus '. TAQIYYA!!
      Ga terug naar het onderwerp van debat als je kunt .

     3. Een prachtig voorbeeld van TAQIYYA is dit .Gelieg en gedraai dus, om de Islam
      aannemelijk(er) te maken voor de Christenen.
      Deze mohammedaan zegt dat'ie van Jezus èn Mohamed houdt.__Dat kan nooit .Om heel veel redenen . Hij kan wel van Isa èn Mohamed houden . Jezus de Christus (van het Christendom) en Mohamed zijn elkaars tegenpolen.__Isa (de moslim) stierf niet aan het kruis ( koran 4-157) .Jezus Christus stierf wel aan het kruis__(b.v. Bijbel, Marcus 15-37) . Jezus roept op tot naastenliefde ( zelfs voor je vijanden) , Mohamed (en Allah) roept op veel plaatsen in de Koran op tot strijd tegen ongelovigen( d.w.z. alle mensen die niet in de Islam geloven). __Isa en Jezus zijn dus absoluut niet dezelfde personen.
      Ik vindt dit TAQIYYA-gedoe een heel vals principe en geen enkele religie waardig !

     4. Een prachtig voorbeeld van TAQIYYA geeft de Moslim MET DE NAAM : 'Ik hou van Jezus ' in zijn reactie op de persoon genaamd: ' Islam' .Gelieg en gedraai dus, om de Islam aannemelijk(er) te maken voor de Christenen.
      Deze mohammedaan zegt dat'ie van Jezus èn Mohamed houdt.__Dat kan nooit .Om heel veel redenen . Hij kan wel van Isa èn Mohamed houden . Jezus de Christus (van het Christendom) en Mohamed zijn elkaars tegenpolen.__Isa (de moslim) stierf niet aan het kruis ( koran 4-157) .Jezus Christus stierf wèl aan het kruis__(b.v. Bijbel, Marcus 15-37) . Jezus roept op tot naastenliefde ( zelfs voor je vijanden) , Mohamed (en Allah) roept op veel plaatsen in de Koran op tot strijd tegen ongelovigen( d.w.z. alle mensen die niet in de Islam geloven). __Isa en Jezus zijn dus absoluut niet dezelfde personen.
      Ik vindt dit TAQIYYA-gedoe een heel vals principe en geen enkele religie waardig !

 39. Jeetje…. wat een onzin zeg! Vind je niet dat je een beetje vreemd doet? Je impliceert hiermee dat de islam door de duivel geschapen is… Dit is nou precies het probleem van alle 1-gods religies. Iedereen claimt de enige echte waarheid te hebben en al het andere is slecht!!!
  m.a.w. religie zonder verdraagzaamheid (1 van de hoofdzonden volgens Gandi)

  1. Vinofresco.
   Denk eens na.Mohammed dacht zelf in het begin dat hij door de duivel was bezeten,hij wilde daarom zelfmoord plegen .(Zie de sahih ahadith van o.a. al Bukhari en Muslim ),en denk ook eens aan de duivelsversen,die oorspronkelijk in de koran stonden.
   .Mohammed is ook gedurende eenlange periode behekst geweest volgens de sahih ahadith . Zijn favoriete vrouw Aïsha vertelt zelf dat gedurende die periode Mohammed zo erg van de kaart was dat hij dacht dat hij seks had met zijn (vele !) vrouwen,terwijl dat helemaal niet zo was!!
   Als je ook nog bedenkt dat een van de 99 namen van allah "DE GROTE BEDRIEGER" is (in het Christendom IS DAT de duivel.)
   Dan is de logische conclusie dat de islam inderdaad geschapen is door de duivel zelf.

  2. Natuurlijk is de islam door de duivel geschapen ,vinefresco. Jezus zei aan de vruchten ken je de boom.
   Snap je dit vinefresco .de vruchten vande islam zijn duivels.Zelfmoordaanslagen,vrouwenonderdrukking,onthoofdingen,handen afhakken,zweepslagen noemmaar op. Dus de boom zelf,de islam dus is de duivel zelf.Iedereen kan het gewoon zien.

 40. Beste Roshana
  ,jij roept in jouw bijdragen aan deze discussie de mensen steeds op ZELF DE KORAN VAN LEEMHUIS TE LEZEN,ZODAT MEN ZELF KAN ZIEN WAT ER (volgens jouw en Leemhuis) WERKELIJK STAAT.
  Hier laat ik een "pareltje" zien uit de koran van Leemhuis , denk erover na a.u.b.
  5:51 Jullie die geloven! Neemt de joden en de christenen niet als medestanders. Zij zijn onderling medestanders. Wie van jullie zich als medestander bij hen aansluit, die behoort bij hen. God wijst de mensen die onrecht plegen de goede richting niet.
  DAT STAAT ER WERKELIJK . Dat kan iedereen zelf nalezen.
  En de mohammedanen,islamieten ,moslims maar klagen over negatieve discriminatie!!

  1. Vervolg op bovenstaande reactie van Maria op Roshana .
   Oh,maar, gaan de Moslims nu zoals altijd zeggen :
   Je moet dat (ZELF) niet zo lezen ; je moet dat in zijn verband zien (WELK VERBAND? DE HELE KORAN IS ZONDER VERBAND EN NIET CHRONOLOGISCH !!). Of ze zeggen ; je moet dat in zijn tijd zien.(IK DACHT DAT ALLAH'S WOORD VOOR DE EEUWIGHEID GELDT). Of men heeft weer andere uitvluchten.
   M.A.W. EIGENLIJK MAG JE DE KORAN NIET ZELF LEZEN!!!
   Daarbij komt nog dat Leemhuis de vertaling prettiger heeft gemaakt voor ons westerse nederlanders.
   In de beroemde engelse (ook al mooier gemaakte ) vertaling van de moslim Yusuf Ali staat : Neem niet tot VRIENDEN…. Dat is no erger !! JA,ja.

    1. Roshana,Paul,Jelle ,Me en andere moslims, hier nog enkele zelf gemakkelijk controleerbare bewijzen van mijn betrouwbaarheid.
     Een zeer goede en interessante website voor iedereen die wat engels kent is de website: http://www.memritv.org/
     Dit is echt een aanrader!!! Hier kan met eigen oren en ogen ,horen en zien wat de islam werkelijk inhoudt.

    2. Dat je hier zelf onder allerlei namen onzin spuit, leugens tikt, woorden verdraait en verkeerd interpreteerd. En al je pvv-colega's je daarin steunen maakt je niet geloofwaardig. De hele leugenachtige en criminele pvv is totaal ongeloofwaardig.
     Vandaar dat de intelligente mensen hier ook geen tijd meer verdoen door verder op die onzin van jou en ander pvv-gespuis te reageren.

     1. OP DE TEENTJES GETRAPT PAUL???
      WAT EEN LAF ANTWOORD!!
      JEZELF INTELLIGENT NOEMEN ZONDER ÉÉN INTELLIGENT TEGENARGUMENT TE
      GEVEN IS UITZONDERLIJK ARROGANT!
      WIJ MOESTEN TOCH ZELF DE KORAN VAN LEEMHUIS LEZEN VAN JOU EN ROSHANNA.
      WIJ CITEREN DE KORAN VAN LEEMHUIS (CONTROLEERBAAR) LETTERLIJK EN DAN BEWEER JIJ DAT WE LIEGEN , VERDRAAIEN EN ONZIN SPUITEN. HÉÉL VREEMD.
      WAAR ZIJN DE LEUGENS PRECIES, DÁT WILLEN WIJ LEZEN!!!

      STEEDS OP EEN ANDER ONDERWERP OVERGAAN IS ONLOGISCH REDENEREN.
      DUS WIE IS ER NU ONINTELLIGENT PAUL?
      IEDEREEN LEEST DIT . !!!!
      VERVELEND HÈ πŸ˜‰ .Maar toch zij vrede met jou (jullie!).
      Oh, dat van die truc met verschillende namen noemen de moslims TAQIYYA πŸ˜‰

     2. Äls jij zo intelligent bent PAUL ,dan moet je weten dat "interpreteerd"in jou commentaar hierboven met een"t" eindigt.Het is : Je "interpreteerT". πŸ˜‰

     3. Zo , die 'PAUL' zien we nooit meer terug .
      Mohammedanen kunnen niet intelligent reageren en vluchten daarom scheldend en vloekend . Dat is altijd zo. Het was te voorzien .
      Wie volgt ?

   1. Moslims beweren als 'antwoord' op kritiek ook vaak (meestal als laatste excuus) dat je de Koran eigenlijk in het ARABISCH MOET lezen. Dat is zóóó mooi zeggen zij , dat is volgens hen het mooiste niet te verbeteren dichtsel dat er bestaat.(Ik en velen met mij vinden het net kattengejank, maar smaken verschillen zullen maar zeggen. Wel zwak van de almachtige Allah! ).
    Het belachelijke van dit 'antwoord ' is natuurlijk dat 90 % van de moslims geen woord Arabisch kan lezen of verstaan ,en 99,9 % van hen kan het oude arabisch van de eerste Koran NIET lezen. Dit kunnen ALLEEN geleerden ,en zelfs deze kunnen er meestal bijna niets van begrijpen.Er ontbreken namelijk vaak woorden , bovendien ontbreken alle klinkers en er staan volstrekt onbegrijpelijke woorden .Zodat er dus GERADEN moet worden wat de almachtige Allah zijn schepsels als leidraad wilde meedelen.
    WIST JIJ DIT MARIA ?? Als je het niet wist is het goed om het nu te weten, nietwaar !

  2. Er staat in 5 vers 51 vande Leemhuis-Koran precies wat deze Maria hier weergeeft . Ik heb het gecontroleerd .
   Dus wat de heer Paul schrijft dat zij, ik citeer Paul hier : "….onzin spuit, leugens tikt, woorden verdraait en verkeerd interpreteerd." is de werkelijke leugen.
   Wat heeft dit liegen voor zin ?

  3. GEACHTE LEZERS .
   U MOET VOORAL DE REPLIES OP DE REACTIES LEZEN , WANT DÁÁR IS (TOT NU TOE TENMINSTE) NOG NIET GEROMMELD MET DE WAARDERINGSPUNTEN. LET OOK OP HET VERSCHIL IN WAARDERING VOOR DE REACTIES EN DE REPLIES !
   WAAR PLOTSELING VEEL NEGATIEVE WAARDERINGEN STAAN , DÍÉ MOET U ZEKER LEZEN.
   WANT DIE WIL MEN TEGENGAAN.
   LEES ZELF , MAAR VOORAL DENK EN CONTROLEER ZELF!!!!

  4. als we nu eens allen goed lezen zowel de koran als de bijbel, deze moeite heb ik ooit genomen, dan lezen we iets heel moois in bijde gevallen staat gij zult uw naaste liefhebben,ongeacht welk geloof , gij zult heen haat dragen ,watgeen betekend elkander te liefhebben als iedereen hier eens mee begint zijn we ver op weg,er is nu eenmaal een klein verschil in schrift maar er staat nergens dat gof geen zoon heeft en zolang wij persoonlijk het tegendeel niet aan kunnen geven dat het zo is of dat het niet zo is moeten we beters zweigen,en eens beginnen met elkaat lief te hebben en te respekteren,woorden van wilders zijn in mijn ogen des duivels zei roepen op tot haat,maar zijn wij allen niet toevallig naakt geboren,ook staat in bijde dat er over religie geen discussie's zullen gevoerd worden waarom doe we het toch wie is de ongehoorzame dan ? in het geval van de koran wordt gesproken over jezus de profeet. wat ookwel inhoudt hij die gezondenh is uit de naam van de god der goden ofwel de allerhoogte en zaligmaker.
   denk hier maar eens over na.
   ps ik ben geen moslim maar respecteer hen net als een ander mede mens.

   1. Toto171.
    Natuurlijk ben jij wel een moslim. Eentje die aan Taqiyya doet ! Aan jouw taal te zien ben je waarschijnlijk een Marokkaan.("zweigen"?) . Dus jij weet heel goed dat je de ongelovigen streng (engels "hars" moet behandelen en bestrijden. Allah haat de ongelovigen en daarom mag jij absoluut niet je ongelovige naasten liefhebben. Dat staat in diverse koranverzen te lezen. Dit is s al vaker aangetoond hier. Maar jij blijft als een blind paard doorgaan met jouw leugens.Je naasten liefhebben (zelfs je vijanden) komt uit het Evangelie van Jezus en is nergens te vinden in de Koran!

   2. Jij bent een taqiyya moslim toto171 !
    Er zijn tig soera's die zeggen dat moslims hun naasten – d.w.z. niet-moslims – NIET mogen liefhebben , maar moeten beoorlogen !! Er zijn al veel soera's genoemd en geciteerd op dit forum.
    Alleen Moslims kunnen liegen zoals JIJ dat doet toto171.

   3. Jij liegt toto171.
    In de Koran staat helemaal noet dat je iedereen , ongeacht zijn geloof, moet liefhebben.
    In de koran staat dat muslims ONDERLING barmhartig moeten zijn, maar STRENG tegen niet-moslims (ongelovigen) !
    DÁT is de waarheid !
    Bewijs:Koran soera 48:9 zegt :
    Mohammed is de gezant van God. En zij die met hem zijn zijn streng tegen de ongelovigen, maar onderling barmhartig.
    PS.JIJ BENT DUIDELIJK EEN MOSLIM DIE AAN TAQIYYA DOET OF EEN KLETSKOUS DIE NERGENS VAN AF WEET, IK HOU HET OP DE EERSTE MOGELIJKHEID πŸ˜‰

  5. Moslims mogen dus niet meedoen als er een geschil is anders zijn zij net als hen. Verder : Mohammed was van oorsprong een Semiet die op "wonderbaarlijke wiijze" de Islam introduceerde, hij is er wel stinkend rijk van geworden. Verder gaf mohammed aan dat men nimmer en NOOIT hun bloedbroeders, welke toendertijd de "joden" waren, onrecht aan te doen. Men werd beschermt onder de heerschappij van Mohammed en de volgelingen na Mohammed. Hij ahd uitdrukkelijk aangegeven dat de oorspronkelijke Joden niet aangevallen mochten worden. God zei ook: alles wat jullie doen, daar heb ik niks mee te maken. Alles wat jullie doen hebben jullie aan je zelf te danken. Ik grijp niet in en oordeel pas tegen het einde. Verder vind ik het grappig dat zowel in de bijbel als in de Koran staat vermeld dat god heel bijzonder is maar het staat vermeld als 3e persoon. Niet van profeet of god afkomstig maar van iemand die iets kenbaar wilt maken aan jullie of ons. En dit is een manipulatieve iets ;P

  1. Je hoeft niet zo heel bang te zijn EX-muslim er zijn hier in het westen nog veel meer ex -moslims . Er is zelfs een club van . Google maar op internet. Zij zullen je wel helpen.
   Een gelukkig en vrij nieuwjaar!

 41. Mohammed preekt, middels de koran, ONDERWERPING (dit is de letterlijke betekenis van het woord islam en niet vrede), zonodig met geweld.
  Jezus preekt, middels zijn evangelie (dit is grieks voor "blijde boodschap") de LIEFDE voor God (Jahweh) en ALLE medemensen.
  Een groter verschil is niet denkbaar.

 42. Iets om over na te denken.
  Waarom willen de moslims enerzijds graag dat de koran op de Bijbel van de Joden en de Christenen lijkt, zoals blijkt uit deze website.
  Anderzijds vervolgen en vermoorden diezelfde moslims de Joden en de Christenen in de moslimlanden,zoals in Iran,Egypte,Sudan,Irak, etc,etc.
  Vreemd toch? Wat zit daar achter ?
  Ik hoop dat iedereen hierover gaat nadenken en spreken !

 43. Helemaal mee eens! niet de koran verbieden maar gewoon al het georganiseerde geloof! stelletje uit de kluiten gewassen sektes.
  Je kan dit opvatten hoe je wil maar geloven in iets wat je nooit gezien hebt , daar regeltjes voor maken en oorlog om gaan voeren is gewoon idioot gedrag.
  Mensen zijn gewoon te benauwd dat ze ophouden met bestaan na de dood, moeilijk de overduidelijke waarheid accepteren he?=)

  1. IEDEREEN !! Lees eens goed dit lieflijke stukje koran uit de vertaling van prof. Leemhuis.Het is uit soera 8 " De Buit " (JA,JA) zie: http://www.bijbelenkoran.nl/ayah.php?lIntEntityId

   39 Strijdt tegen hen tot er geen verzoeking meer is en de gehele godsdienst alleen God toebehoort. En
   als zij dan ophouden doorziet God wel wat zij doen. 40 En als zij zich afkeren, weet dan dat God jullie beschermheer is; een voortreffelijke beschermheer en een voortreffelijke helper! 41 En weet, dat wanneer jullie iets buitmaken, dat dan aan God een vijfde deel toebehoort en aan de gezant, de verwanten, de wezen, de behoeftigen en hij die onderweg is, als jullie geloven in God en wat Wij tot Onze dienaar hebben neergezonden op de dag van het reddend onderscheidingsmiddel, de dag dat de beide troepenmachten tot een treffen kwamen; God is almachtig.
   Hou er wel rekening mee dat Leemhuis heel politiek-correct "God"schrijft i.p.v. Allah".
   Dus met "godsdienst " wordt hier uiteraard de Islam bedoeld.

     1. In de roos. Mohammad +Allah een god uit twee personen een twee-eenheid in plaats van de drie-eenheid bij de christenen.
      1 fantasie-persoon ( Allah) + 1 echte-persoon (Mohammad) .
      Hoewel meestal lijkt het of de islamieten maar 1 god hebben die Mhammad heet.Want kom niet aan die man.

   1. Ik moet hier nog aan toevoegen dat met de GODSDIENST in soera 8 vers 39 natuurlijk de ISLAM wordt bedoeld dat blijkt uit soera 5 vers 3 , daar staat o.a.: Heden heb Ik jullie godsdienst voor jullie voltooid, Mijn genade aan jullie volledig bewezen en de Islaam [de overgave aan God] als godsdienst voor jullie goedgevonden. De woorden tussen haakjes zijn een toevoegsel en derhalve een verzinsel van de vertaler Leemhuis.Bewijs, zie Leemhuis:
    http://www.bijbelenkoran.nl/ayah.php?lIntEntityId

 44. Een kort bewijs dat allah (de alwetende ?) niet weet waarover hij praat in de koran.
  In surah 5 vers 30 (van de nederlandse vertaling van prof.Leemhuis) staat:
  En de joden zeggen: "'Oezair is Gods zoon"…
  Dit is duidelijk een leugen. Er is geen Jood,er was geen Jood en er zal nooit een Jood zijn die dit beweert!
  Wij Joden hebben maar EEN God en dat is JAHWEH.
  Dat is nu net de kern van ons geloof!

 45. Leemhuis koran Soera 3:32. Zeg: "Gehoorzaamt God en de gezant, maar als jullie je afkeren? God heeft de ongelovigen niet lief."
  Bijbel Joh. 3 :16 . Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.
  DUS DE BIJBELSE GOD HEEFT IEDEREEN LIEF.
  TERWIJL ALLAH DE ONGELOVIGEN NIET LIEF HEEFT.
  Is dit verschil duidelijk genoeg moslims ??

  1. Volgens mij spreek je jezelf een beetje tegen; God heeft blijkbaar ook niet iedereen lief want uit jouw tekst blijkt dat alleen diegenen die geloven niet verloren gaan en eeuwig leven hebben. Ook hier komen ongelovigen er bekaaid vanaf πŸ™‚

   1. Je hebt gelijk Els. Maar het is wel zo ,dat in het Christendom IEDEREEN- dus ook de ongelovigen – een kans hebben op de hemel. Zie de BIJBEL, 40 Lucas 15:7 :
    "Ik zeg u: zo zal er in de hemel meer vreugde zijn over één zondaar die tot inkeer komt dan over negenennegentig rechtvaardigen die geen inkeer nodig hebben."
    In de Koran staat daarentegen -bijvoorbeeld- het volgende in soera 47( Mohammed) 23:
    "Zij zijn het die God (=Allah) vervloekt. Dus heeft Hij hen doof gemaakt en hun ogen verblind."
    Hier is het Allah die iemand vervloekt, doof en blind maakt, de desbetreffende persoon kan hier niets aan veranderen. Dit is NIET rechtvaardig en dus niet "Goddelijk" . Ben je het daar wel mee eens Els.?

   1. WAAR ZIJN DE LEUGENS PAUL.?????
    GRAAG NALEESBARE ANTWOORDEN!!
    DIE HEB JE NOG STEEDS NIET GEGEVEN.
    SCHELDEN EN OP ANDERE ONDERWERPEN OVERGAAN IS TYPISCH IETS VOOR MOSLIMS.
    IK HEB HET VOORSPELD.

    De Leugens weerleggen kan toch niet moeilijk zijn voor moslims, die hebben immers het ware geloof.

    JA PAUL(=ACHMED OF ZOIETS ) ,IEDEREEN LEEST DIT EN ZIET DAT JE GEEN GERICHTE ANTWOORDEN
    GEEFT OP DE KRITIEK DIE HIR GELEVERD WORDT OP DE ISLAM.
    MEN HOEFT GEEN PVV-ER TE ZIJN OM TE ZIEN DAT DE KORAN EEN BOOSAARDIG BOEK IS!!