Pornotaart mag niet bij HEMA (oneerlijke kleding wel)

Bron: www.loestenanscher.nl
Loes ten Anscher deed een merkwaardige ontdekking toen ze bezig was met een kunstproject. Bij de Hema kun je fototaarten laten drukken met een afbeelding uit 1933 waarop een jongetje de Hitlergroet brengt. Ook tompucen met de tekst ‘De islamitische cultuur is achterlijk’ kun je gewoon bestellen.

Maar wat niet mag: een plaatje van een man met een erectie. Foei, Loes, een blote piemel: bij een taart heb je toch geen zin in worst!

Ons viel nog meer opmerkelijks op bij de HEMA. De winkel voor mensen met een kleine beurs heeft ook weinig problemen met oneerlijke kleding en millieu-onvriendelijke producten zoals blijkt uit hun score op RankaBrand van 5 uit 16.

Advertisement

10 comments

 1. tsja, laten we niet te ver gaan, het is maar een taart..
  Hypocriet zoals we zijn, zou ik ook wel voor bepaalde momenten een 'speciale' taart laten maken voor de grap.

  Zoals net op Nu.nl dat Frankrijk en Groot Brittannië kernwapens wil gaan testen… dan zijn wij westerlingen toch maar een stelletje hypocrieten tegenover andere landen..

  Bak een taart en vier het?

  1. De grootste hypocrieten zijn de moslims. Heb je een minderwaardigheidscomplex of ben je een masochist? Waarom kraak jij jezelf zo af. ?
   Ik heb trouwens liever niet dat je namens mij spreekt. Dat slappe gedoe van zelfvernedering moet maar eens afgelopen zijn. Wij Westerlingen zijn niet beter , maar zeker ook niet slechter dan andere bevolkingsgroepen . Waarom toch steeds dat zeurderige gedoe.?

 2. Dat was zeker een medewerker van de PVV die die tompoucen had besteld met de tekst: ‘De islamitische cultuur is achterlijk’…
  'FEMA-taarten': Goedkoop en smakeloos!

  Sinds we opgescheept zitten met 't 'Bruin-I' kabinet zijn er ook ineens (duitse) volkswagens te koop met Kentekens met de tekst 'NSB'….

  Een 'programmeer'fout bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) heeft er voor gezorgd dat er ongeveer honderd kentekens zijn uitgegeven met de lettercombinatie 'NSB'. Een oplettende garagehouder (Volkswagen) trok bij de RDW aan de bel, die de fout meteen terugdraaide.

  Waartoe worden we 'geprogrammeerd' met dit soort foute boodschappen?!

  Het is niet de eerste keer dat de RDW een fout laat sluipen in het uitgeven van kentekens. Eerder werden er al kentekenplaten voor brommer uitgegeven met de combinatie van 'SS' en 'SD'.

  Bij het uitgeven van een kenteken zou de computer enkele combinaties moeten uitsluiten waarmee een link gelegd zou kunnen worden. Dit zijn o.a. combinaties als VVD, PKK, PVV en KKK.

  Bron: http://www.blikopnieuws.nl/bericht/120608/NSB-ken

   1. SD betekend "SICHERHEITSDIENST der Reichsführer-SS, organisatie van de Nazi's (1933-1945)
    dus de SD is nogal beladen. Bij dit kledingmerk is dus niet goed nagedacht of …………..

    1. En het betekent Sociale Dienst. En standaarddeviatie. En het zijn vast ook initialen van veel mensen, zoals Sjoukje Dijkstra.
     Als we de afkorting SD gaan mijden wordt deze achteraf JUIST exclusief voor Sicherheitsdienst en blijft de associatie bestaan. Als we juist óók andere betekenissen eraan gaan hechten verdwijnt de automatische "SD is fout"-reactie. Dan krijgen we onze taal weer terug in plaats van die te laten gijzelen door gebeurtenissen van driekwart eeuw geleden.

 3. Maar er is toch al overvloedig aangetoond dat de Islam een achterlijke religie/ ideologie/ cultuur/ doctrine is.
  Waarom dan nog deze opmerkingen.?
  Het is niet alleen aangetoond , iedereen kan het al heel lang overal zien. Als je dit niet wilt zien , daar kan niemand iets tegen doen . Hier nog maar weer eens een zeer recent voorbeeldje http://www.faithfreedom.org/articles/op-ed/muslim
  Is dit niet genoeg , kijk dan hier http://www.thereligionofpeace.com/
  Het is nu9-5-2011.Sinds 9-11-2001 waren er 17168 dodelijke aanslagen gepleegd door moslims op onschuldige mensen. Je kunt dus niet zeggen dat er maar enkele moslim-extremisten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *