Meeste vrouwen vinden leven saai. 4 tips voor een spannender bestaan

Bron: Flickr.com - Thomas Hawk
Onderzoek onder ruim vierduizend Britse vrouwen wijst uit dat zes op de tien vrouwen hun leven saai vindt. Vooral geldgebrek, saaie kleding en een gebrek aan vakanties dragen bij aan een ontevreden gevoel. Drie op de vijf vrouwen wijt het aan gebrek aan avontuur en plezier in sex. Daarnaast zijn één op de vijf vrouwen bang dat ze op hun moeder gaan lijken en draagt zeker de helft van de ondervraagde vrouwen overwegend zwarte kleding.

“Het onderzoek laat zien hoe gemakkelijk we ons laten gaan”, aldus gedragstherapeute Judi James op HLN.be. “Zorgen over werk en financiën doen ons minder risico nemen. Dat zorgt dan weer dat we ons gewoon voelen, wat weer invloed heeft op ons geluk, zelfvertrouwen en eigenwaarde. Kleine veranderingen, zoals het doorbreken van saaie gewoonten, je lichaamstaal aanpassen en meer stemmingsverbeterende kleuren dragen, kunnen positiever en gelukkiger maken”. Maar volgens sochicken.nl en niburunews.com zijn nog meer dingen die je kunt doen om je leven meer kleur te geven.

Leef in het NU
Meer leven in het heden zou ons gelukkiger moeten maken, volgens een onderzoek uitgevoerd door psychologen van de Harvard Universiteit. Mensen zijn ongelukkig, doordat we bijna de helft van de tijd bezig zijn met dagdromen, nadenken over de toekomst en oprakelen van het verleden.

Ga opruimen
Het klinkt misschien raar, maar van opruimen en schoonmaken word je echt gelukkig. Door je leefomgeving op te ruimen, voel je je al snel van binnen een stuk georganiseerder. Bovendien is opruimen een eenvoudige, bevredigende en praktische bezigheid die je helpt je gedachten even ergens anders op te richten.

Krijg grip op je leven
Overzicht betekent controle. Door voor jezelf vast te stellen wat er op dit moment allemaal speelt in je leven krijg je snel het overzicht terug. Problemen oplossen hoeft dan niet direct, het scheelt al om grip op de situatie te hebben.

Verzorg jezelf
Ga een uur sporten, gezond eten en verwen jezelf met een lange douche of gezichtsmasker. Door op die manier bezig te zijn met je lichaam, kun je je gedachten even afsluiten. Je voelt je uiteindelijk veel schoner, mooier en aantrekkelijker.

Bron: nu.nl, hln.be, sochicken.nl, niburunews.com

Lees ook:

Opmerkelijk onderzoek bewijst: we kunnen in de toekomst kijken

Amsterdam Arena krijgt eindelijk echt groene grasmat

Medic Monday: App telt aantal calorieën op fotoKinect betekent doorbraak voor autistische jongen

Advertisement

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *