Plastic tasjes verdwijnen uit de supermarkt

Foto: polandeze, Flickr

Supermarkten willen groener worden. Dit blijkt uit het klimaatplan van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de brancheorganisatie van Nederlandse supermarkten. Het verminderen van het aantal plastic tasjes is een van de maatregelen. Supermarkten denken zo 500.000 kg plastic per jaar te kunnen besparen.

Supermarkt let steeds meer op klimaat

De plannen komen uit een veelomvattend klimaatplan van het CBL. De 29 supermarkten die lid zijn van de brancheorganisatie hebben afgesproken om in 2020 de uitstoot van CO2 te verminderen met 20%. Verder willen ze 20% minder energie verbruiken en 20% van hun energiegebruik uit duurzame bronnen betrekken.

Ook de plastic tasjes moeten er aan geloven. In de loop van 2011 zullen plastic tasjes niet meer vrij beschikbaar in de winkels liggen. Enkel op verzoek delen kassamedewerkers nog een tasje uit. Wageningen Universiteit heeft uitgezocht dat dit een besparing van 500.000 kg plastic zal opleveren.

Het CBL zegt dat de supermarkten nog meer maatregelen zullen nemen: zo zullen koelkasten vaker afgedekt worden, zal er minder voedsel worden verspild door slimmere logistiek en zullen winkels buiten spitstijden bevoorraad worden zodat vrachtauto’s minder in de file staan.

Bron: Trouw

Lees ook

Advertisement

4 comments

    1. Ook Spanje geeft geen tasjes meer. Men heeft tasjes die herbruikbaar zijn . Voor een tasje moet je wel 1 cent betalen. en mocht je geen tasje willen dan krijg je 1 cent korting. Goede zaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *