Allochtonen geven meer geld aan goede doelen dan PVV-ers en SP-ers

Foto: Public Domain Photos, Flickr

Uit recent onderzoek van onderzoeksbureau GFK blijkt dat PVV en SP stemmers  het minste geld uitgeven aan goede doelen. PVV-ers doneren gemiddeld 54 euro per jaar. Dat is 63% minder dan het gemiddelde Nederlandse geefbedrag van 144 euro. SP-ers zitten met 63 euro 56% onder het gemiddelde.

Als we deze resultaten vergelijken met eerder onderzoek blijkt dat PVV en SP stemmers minder vrijgevig zijn dan allochtonen.

In 2009 publiceerde de Vrije Universiteit een onderzoek onder andere naar het geefgedrag van niet-westerse allochtonen (o.a. Turken, Marokkanen, Surinamers). Het bleek dat allochtonen 24% minder geld gaven aan Nederlandse goede doelen dan autochtonen. Per huishouden gaven niet-westerse allochtonen 211 euro, terwijl autochtonen 277 euro gaven. Overigens geven allochtonen ook veel geld aan niet-Nederlandse doelen.

Allochtonen zitten met hun geefgedrag dus een stuk dichter bij het gemiddelde geefgedrag van de Nederlander dan PVV en SP stemmers.

Bronnen: GFK, De Stentor, Geven in Nederland (pdf)

Lees ook

Advertisement

73 comments

  1. Wat jij doet (on) frissewind is populisme ! Inspelen op onderbuikgevoelens. Precies datgene wat je anderen verwijt . En natuurlijk ben je hier suggestief bezig. Nogal stiekem ook , denkend dat de eenvoudigen van geest dat niet door hebben .

 1. Bij die allochtonen zullen zeker geen moslims zijn . Want die mogen niet aardig zijn voor ongelovigen ALLEEN ONDERLING, volgens het LETTERLIJKE woord van hun god Allah. LEES MAAR DE KORAN soera 48-29 :'Mohammed is de gezant van God. En zij die met hem zijn zijn streng tegen de ongelovigen, maar onderling barmhartig.' Hetzelfde staat voor de zekerheid, ook in soera 5-54.
  Allah (Mohammed) en dus zijn volgelingen haten ongelovigen , zie soera 2-98. Dus ware mohammedanen zullen nooit ongezien iets geven aan ongelovigen .Wel misschien als ze aan TAQIYYA doenom de schijn op te houden.
  Blijkbaar geven de ANDERE allochtonen nog meer als men denkt.Dat is heel mooi van deze mensen.Aan de andere kant mag dat ook wel want de autochtone bevolking geeft al tientallen jaren miljarden aan de landen waar deze allochtonen vandaan komen. De rijke moslimlanden schitteren altijd door afwezigheid als zgn. ongelovigen door rampspoed getroffen worden.

  1. ik word zo moe van deze reacties.
   als je nu eens begint om je open te stellen voor andere mensen(culturen)dat zou je visie verbreden.
   ikzelf heb moslim vrienden en zijn wel degelijk vrijgevig(daar kunnen sommige nederlanders van leren).
   ik vind jou reactie bekrompen en kortzichtig

   1. De meeste culturen zijn interessant en mooi die kunnen inderdaad iemands visie verbreden.De islam cultuur daarentegen versmalt echter de visie , door haar middeleeuwse, vastgeroeste en zinloze ideeën . Dat vinden veel ontwikkelde mensen in de moslimlanden zelf ook. Er wordt op praktisch geen enkel gebied iets nuttigs gepresteerd in die landen. Alleen maar onderlinge oorlogen, waar ze ALTIJD anderen de schuld voor geven . De islam heeft een dodelijk verstikkende uitwerking op deze arme mensen , zó gehersenspoeld zijn de meesten door de imams, mullah's, ayatollahs, sjeiks en wat dies meer zij. Er is dan ook geen werkelijke verrijking aan te geven die de ware islamieten hier in NEDERLAND (of waar dan ook) brengen. Alleen maar onderdrukking van vrouwen, terreurbedreigingen ,middeleeuwse ideeën, enz. enz. Dat zijn de feiten, helaas.

   2. @danielareyes
    Wij lezen de Koran. Daar staat al die ellende die de moslims moeten geloven.We kijken rond in de media en zien al die ellende uitgevoerd worden door de moslims. En dan vraag jij van ons om niet bekrompen te zijn en open te staan voor de islam "cultuur". Dat zou heel dom van ons en jou( als je tenminste zelf geen echte aanhanger van de Islam bent) zijn. Alle culturen zi9jun mij lief, maar niet die haat en geweld voorschrijven zoals de Islam (of de koppensnellerscultuur enz.)

 2. De moslimmensen die jij zegt te kennen zijn geen echte moslims , zij noemen zich gewoon zo. Onder die mensen kunnen best goede mensen zitten ,als ze tenminste niet aan TAQIYYA doen. Ik heb je de bewijzen uit de koran gegeven . De echte islam , die van de koran en de sunna dus, is puur slecht.
  De multi-culti is gebleken volkomen mislukt te zijn , zelfs volgens Angela Merkel . Kun jij aangeven waarmee onze cultuur verrijkt is door bv. de moslims die ons land zijn binnengeslopen.
  Ik wil de islam-'cultuur' graag ontmoeten, maar het liefst in het land van herkomst.
  Met de andere culturen heb ik geen probleem , zolang ze tenminste niet gaan dreigen en terroriseren .(Of bestaat de anti-terreur groep voor niets?).
  Ik wordt moe van die ECHTE MOSLIMS die niet mee mogen doen van allah, die zich afzijdig houden .
  Als je meer wilt weten moet je hier de reacties lezen : https://www.hetkanwel.net/2010/10/23/koran-en-bijb
  Het gaat hier trouwens om vrijgevigheid voor goede doelen, die niemand rechtstreeks ziet, ook jij niet . Daar mogen echte moslims volgens de koran niet aan meedoen zoals hiervoor is bewezen.

 3. Inderdaad autochtoon . De multiculturele samenleving is mislukt. Dat ziet iedereen. Dat was natuurlijk van het begin af al duidelijk . Het is nog nooit in de geschiedenis ergens gelukt. Denk o.a. aan de Joden in Egypte of de Walen en de Vlamingen.Zo zijn er tientallen voorbeelden. Het is een zgn. "contradictio in terminis" ,een tegen spraak in de termen . Een kanibalen-cultuur of een koppensneller-cultuur gaat ook niet samen met welke andere cultuur dan ook Zo gauw de "vreemde" teveel hun "levens wijze" willen opdringen ontstaan er problemen .Datzelfde geldt al helemaal voor de zgn. cultuur van de ECHTE ISLAM. De islam heeft maar een doel en dat alle anderen onderwerpen , dat staat in de koran.
  Iemand die rondkijkt , nadenkt en de juiste conclusies trekt is niet bekrompen , maar intelligent . Scheldwoorden zijn geen argumenten!

 4. Een goede moslim geeft volgens een van de 5 zuilen van de Islam juist een Aalmoes aan de armen.

  'De vijf zuilen van de islam is de verzamelterm die gebruikt wordt voor de vijf meest fundamentele religieuze verplichtingen van elke moslim onder de heilige wetten van de islam. Elke vrome moslim onderhoudt voor zover mogelijk trouw deze verplichtingen, omdat ze essentieel worden geacht om God te behagen'

  Een van die 5 zuilen is het geven van aalmoezen (zakat of zakah)

  'Belangrijk binnen de islam is het geloof dat alle dingen aan God toebehoren en dat rijkdom de mens alleen in bruikleen gegeven wordt. Het woord zakat betekent zowel loutering (of zuivering) als groei. Elke moslim berekent zijn of haar zakat persoonlijk. In de meeste gevallen betekent dit een jaarlijkse donatie van twee en een half procent van het gespaarde privékapitaal.'

  Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Vijf_zuilen_van_de_i

  1. Dan van die 5(6=jihad!)zuilen kan allemaal zo zijn, maar die armen zijn dan geen ongelovigen (niet-moslims). Want de koran leert en verplicht dus de WARE moslims om de ongelovigen te haten en niet barmhartig te behandelen . DAT staat in soera 48-29. Dat kun je toch niet ontkennen ROSHANA. De ongelovigen (óók arme ongelovigen) zijn namelijk een duidelijke vijand voor de moslims, zie soera 4-101. En een moslim gaat dus niets geven aan zijn vijanden. Daarom zullen ware moslims nooit aan goede doelen geven als het alleen ongelovigen (niet-moslims) betreft .Of hoogstens na veel kritiek , maar dan zo min mogelijk , als TAQIYYA ; zoals laatst aan Tahiti , weet je nog ROSHANA?
   Nu zul je wel weer allerlei uitvluchten gaan verzinnen , maar dit zijn ALLAH'S eigen letterlijke woorden.
   Oh, als jij lang door mag gaan met het verspreiden van leugens , waarom zou ik dan niet steeds weer daar kritiek op mogen leveren ? Ben jij iets bijzonders ? De soera's kun je natuurlijk hier vinden http://www.bijbelenkoran.nl/lees_boeken.php

   1. Een goeie moslim , een WARE mislim (jij ook) vindt de ongelovigen smerige beesten net zoals hun (jouw dus ook) pre-islamitische afgod allah . de vader van mohammed die geen moslim was heette Abdallah (slaaf van allah). Dat snap jij nog wel Roshanaatje .

  2. ZUILEN?? Goeie god wat een onzin !
   Die aalmoes (alleen het woord al!) is alleen voor de moslimbroeders !
   Weet jij ook wel Roshanaatje .Ga toch weg. de mohammedanen gaan echt geen aalmoes geven aan die goddeloze vijanden .Jij dus ook niet !

 5. ze zijn zeker wel moslim,daar weet jij helemaal niks van.
  het zijn maar een klein percentage die zo zijn en die ik ook niet zie zitten,maar onder elk ras heb je wel van dat soort uitschot,dat heb niks met moslimzijn te maken.en weet je dan ook dat vooral de bekeerde(nederlandse)moslims fanatieker zijn dan de geboren moslims?

 6. Je bent moslim of je bent het niet . Je kunt ook niet een beetje zwanger zijn . En als je een echte moslim bent MOET je alle ongelovigen haten evenals hun god allah. Dat staat zo in de koran , dat kun je overal lezen . Je moet de koran lezen , DANIELAREYES , b.v. soera 9-29 ,48-29 enz.. Kijk maar eens bij de reacties op dit blog https://www.hetkanwel.net/2010/10/23/koran-en-bijb
  Hoe weet jij trouwens dat maar een klein percentage ZO is ? Weet jij ook dat er bijna geen bekeerde (nederlandse) moslims zijn . Ik kende één zgn. nederlandse moslima bij mij in de wijde omtrek , en die is er nu ook alweer uitgestapt. Ik zou die goede moslims die jij kent maar goed in de gaten houden .Want moslims doen aan zgn. TAKKIJA, dat is liegen en huichelen om hun ware aard te verbergen . Moslims MOETEN geloven in de koran anders gaan ze naar hun hel, dat willen ze echt niet. Dus denk na !!

  1. Jij slaat hier de spijker op de kop. Jij schrijft
   Je bent moslim of je bent het niet . Je kunt ook niet een beetje zwanger zijn . En als je een echte moslim bent MOET je alle ongelovigen haten evenals hun god allah. Dat staat zo in de koran , dat kun je overal lezen .
   Volkomen juist CASSANDRA !!
   Die moslims denken dat wij net zo dom zijn als zij. Echt niet !

  1. Het is volgens mij onmogelijk dat dat één enkele persoon is als men al die verschillende reacties ziet . Het doet trouwens niets aan de argumentatie .Het lijkt mij ook een paranoïde idee van Roshana .
   Bovendien weet niemand wie er achter al die namen schuilgaan. Dat is ook niet interessant . Eén persoon
   gebruikte , heel ludiek , meer namen om het , ook volgens mij, gluiperige islamitische takkija-principe aan de kaak te stellen. Die heeft de bedoeling daarvan openlijk uitgelegd . Ik vond het wel origineel en grappig . Iemand anders misschien niet , maar het gaat hier uiteindelijk om de argumenten!
   Niemand heeft er ook verder problemen mee gehad , alleen Roshana blijft er over zeuren.

  2. Kom, kom Roshana , je maakt ons niet wijs dat al die reacties van één persoon zijn. Ik heb daar gekeken. Jij bent wel érg achterdochtig. Het zijn er duidelijk meer.En ook nogal wat van islamieten, waarvan sommige behoorlijk schunnig zijn , maar daar kun jij natuurlijk niets aandoen. Het blijft niettemin vreemd dat jij en/of andere pro-islam mensen geen weerwoord hebben. Temeer daar jij beweert dat er onzin en leugens geuit worden. Deste gemakkelijker moet het dan toch zijn om die te weerleggen lijkt mij. Ik kan niet geloven dat jullie in een nederlaag zullen berusten, want zo zal de lezer het beschouwen.
   Ik zie met belangstelling uit naar reacties van de pro-islam mensen c.q. op jouw blog https://www.hetkanwel.net/2010/10/23/koran-en-bijb

 7. nou CASSANDRA ga jij dan maar eens goed kijken op internet dan zal je zien hoeveel nederlanders zich bekeren tot de islam!en ik woon in een wijk waar veelal moslims wonen,dus ga jij mij nou niet vertellen hoe of wat.en alleen al jou vijandige houding zegt mij genoeg,maar de meeste kunnen alleen maar schelden en tieren over internet maar verder hou maar!de media en meneer wilders hebben dit opgeblazen en jullie zijn de schapen.

  1. Lekker doordromen danielareyes ! Ik woon in een grote stad . Géén bekeerlingen ! Fantasie en taqijja van de moslims op internet . Andersom veel meer, alleen al voorzover bekend. Er zijn zelfs clubs van ex -moslims. Maar die durven er niet zo goed, wegens doodsbedreigingen door de "vreedzame" islam ! Het is ook bekend , dat de meeste zgn . bekeerlingen later spijt hebben en terecht , vooral de vrouwen want die worden mishandeld. Daarom zijn er opvanghuizen voor deze arme meisjes en vrouwen. Soera 4-34 , weet je wel!

 8. Geachte lezer , in reactie op de opmerking van Roshana hierboven , het volgende :
  Als u even op de de genoemde site ( https://www.hetkanwel.net/2010/10/23/koran-en-bijb… ) gaat kijken ,zult u zien dat het onzin is wat Roshana beweert . Zij wil VOORKOMEN dat u de reacties van veel critici leest , omdat die helder aantonen dat onzin , leugens ,haat en discriminatie naar NIET- moslims toe nu juist in de koran staat. Dit wordt o.a. bewezen met het noemen van vele soeravers-nummers én letterlijke citaten uit de nederlandse vertaling van Leemhuis http://www.bijbelenkoran.nl/lees_boeken.php
  Reden temeer dus deze reactie én replies te gaan lezen ! GÉÉN ENKEL LOGISCH TEGENARGUMENT is er door haar noch haar medestanders , ondanks véél verzoeken daarom , aangevoerd . Alleen maar ongepaste taal en afleidingtrucs. Dat is op zijn minst heel vreemd en zwak te noemen .
  Daar zult u ook kunnen constateren dat zij en/of haar islamitische medestanders met de waarderingspunten geknoeid hebben ,ook weer uit angst voor de waarheid . Ook de redactie van HETKANWEL heeft dat geconstateerd ; deze heeft demogelijk om negatief te waarderen afgezet. na klachten hierover. U kunt het gewoon gaan zien.

 9. Allicht zijn de paar vrouwen die er ingetrapt zijn al jaren bekeerd/getrouwd met moslims . Je kunt de islam nl.
  niet verlaten ! Dan moet je zelfs gedood worden, dat weet toch iedereen ! Bovendien moeten die 'moslim'- vrouwen gehoorzamen anders krijgen ze een paak slaag , dat moet van de islam.( Zie koran soera 4-34 ). De nederlanders die vrouwen slaan zijn voor de wet strafbaar !
  We hebben hier veel last van de echte moslims , die de islam en de koran dus echt navolgen. Dat weet ook iedereen, de media staan iedere dag vol mee.
  Van de chinezen, latino's heeft niemand last . Daar heeft ook niemand problemen mee.
  Je moet maar eens de vele reacties lezen op dit Blog van het kanwel
  https://www.hetkanwel.net/2010/10/23/koran-en-bijb
  Dan zie wat de islam inhoud ,die is zeer gevaarlijk. Altijd geweest trouwens !De meeste moslims zijn ook goede mensen alleen weten ze niet echt wat hun religie voorschrijft , ze denken echt dat de islam vreedzaam is . Hoewel ze elke dag het tegendeel kunnen zien.

 10. nogmaals dat zijn de radicale moslims die zeer gevaarlijk zijn,dat heb niks te maken met de goede moslims die wel meedraaien in de westerse maatschappij.ik vind dus ook dat er radicale christenen zijn,die precies hetzelfde doen.en die reacties waar jij het over heeft zijn ronduit racistisch en worden ze allemaal over 1 kam geschoren.ik ken verschillende moslims al heel lang,ook uit mijn jeugd,en heb zelf geen problemen met hun ondervonden,integendeel zelfs.het is ook hoe je er zelf tegenover staat,of niet soms?en de koran heb ik gelezen,dus ben echt niet onwetend.ik zeg alleen mijn mening en wordt fel benaderd.het enige wat ik wil zeggen is kijk ook eens naar de andere kant,meng je eens tussen deze mensen,want er zijn wel degelijk goede mensen onder zoals onder ieder ras het geval is.

  1. Ken jij christelijke zelfmoord-terrortisten dan ? Een religie is geen ras, dus wat ik beweer kan nooit racisme zijn . Dat hebben de islamisten de mensen aangepraat. Denk hierover na, je zegt zelf dat er ook nederlandse moslims zijn. Hoor je wel eens echte moslims protesteren tegen terroristische misdaden??
   Die goede "moslims " die jij misschien kent zijn , als ze werkelijk goede mensen zijn , zijn per definitie geen
   ware moslims; ook al denken ze zelf van wel. Een ware moslims moet de ongelovigen (=alle niet-moslims)
   als vijand zien , lees soera 4-101 : "De ongelovigen zijn voor jullie (moslims dus) een duidelijke vijand.
   Ik raad je aan de REACTIES te lezen op dit blog : https://www.hetkanwel.net/2010/10/23/koran-en-bijb
   DE ECHTE EN WARE MOSLIMS HEBBEN DAAR NIETS SUBSTANTIEELS TEGEN IN KUNNEN BRENGEN !! Nogmaals moslim is géén ras en de ISLAM (EN DUS DE WARE MOSLIM) is gevaarlijk , zoals iedereen kan constateren!!! Ik heb niets tegen zwarte, bruine , gele , rode , witte , paarse , blauwe en
   groene mensen .Duidelijk DANIELA ?? Je moet niet wegkjijken van gevaar !!!

 11. jou agressieve toon en neerkijkende houding op mij persoonlijk,bevalt mij helemaal niet,ga eens na hoe jij reageert,en zeg dan eens wat over een ander.ok??DE ECHTE EN WARE MOSLIMS ZIJN DEGENE DIE WEL KUNNEN MEEDRAAIEN.NOMAALS WAAR JULLIE OVER PRATEN ZIJN DE RADICALE MOSLIMS!!!!!!!EN JA DIE ZIJN ZEKER GEVAARLIJK.EN DIE CHRISTENEN DOEN HET WEER OP EEN ANDERE MANIER!!EN MAAR JIJ SCHIJNT HET ZO GOED TE WETEN BLIJKBAAR NIET WAAR SAMANTHA BOT???DIE NAAM DOET JE WEL EER AAN TROUWENS.IK BEN HIER VERDER UITGEPRAAT,MET KORTZICHTIGE MENSEN VALT NAMELIJK NIET TE PRATEN.

 12. Een echte en ware moslim gelooft ABSLOUUT in de koran-dat MOET hij – ,dat is namelijk het ware woord van hun god/allah, en anders is hij geen moslim maar een zeer zondige huichelaars volgens allah (bijv.soera 3-167).Daar kan ik niks aan doen en jij ook niet. Dat is een feit. Vraag het bij iedere moslim maar na.(Als hij tenminste niet aan taqiyya doet , liegen dus). Zie ook http://www.bijbelenkoran.nl/lees_boeken.php
  En in de koran staat o.a. soera 4-101: "De ongelovigen (de niet-moslims) zijn voor jullie (moslims dus) een DUIDELIJKE VIJAND". DAT STAAT ER EN DAAR HEBBEN WARE MOSLIMS ZICH AAN TE HOUDEN !
  Zo zijn er héél veel van dergelijke " vredelievende " siera's. Bijvoorbeeld soera 9-123 :" Jullie die geloven (MOSLIMS DUS WEER!) STRIJDT TEGEN DE ONGELOVIGEN (NIET-MOSLIMS DUS WEER!) DIE DICHT BIJ JULLIE ZIJN EN LAAT HEN STRENGHEID BIJ JULLIE VINDEN ".
  Ik beweer nergens dat ik het allemaal zo goed weet .Ik lees de koran , ik kijk rond en ik costateer feiten. Iedereen kan nagaan wat ik beweer. Wie kortzichtig is , is iemand die niet overtuigd WIL worden , ondanks de aangevoerde argumenten!

 13. Het is zoals premier Erdogan , een WARE MOSLIM, zei : "Er is geen radicale islam, er is geen gematigde islam, ER IS ALLEEN MAAR ISLAM ." En dat is de islam zoals die in de KORAN staat . ZÓ is het "DANIELAEYES" en niet anders . De zogenaamde "radicale moslims "zijn dus per definitie de ware en echte moslims .! Het is de bittere waarheid ,zoals we elke dag in de media kunnen zien.
  In soera 2-216 staat: "Aan jullie (MOSLIMS DUS) is voorgeschreven te strijden, hoezeer het jullie ook tegenstaat. Maar misschien staat jullie iets tegen wat toch goed voor jullie is en misschien hebben jullie iets lief wat toch slecht is voor jullie. God weet en jullie weten niet." Met "strijden"bedoelt allah doden (vermoorden ) , zie maar o.a. soera's 2-191, 4-89 ,4-91 ,9-5 , 9-29 enz.
  De WARE moslims mogen ook geen vrienden zijn met ongelovigen (niet-moslims) zie o.a. soera's 5-51, 5-57,8-73 , 9-23 enz. DAT LEREN DE MOSLIMS IN HUN MOSKEES . DAT ZIJN DE FEITEN !!
  En dat verandert niet door er voor weg te kijken of kwaad te worden op degene die de waarheid zeggen!!!

 14. Je bebt helemaal gelijk Samantha Bot .Laat ze maar kwaad worden. De waarheid moet gezegd kunnen worden .Of ze het leuk vinden of niet De Islam zelf is hardstikke gevaarlijk. We zijn echt niet gek. Vandaag weer allerlei gluiperige aanslagen met honderden doden. Hun eigen volk nog wel.

 15. nou samantha het enige waar ik kwaad van wordt,is de manier hoe jij mij benaderde met jou felle reacties.en ik ben niet kortzichtig en ook niet boos op wat jullie mening is,ieder heeft die tenslotte.het enige wat niet rechtvaardig is om hun allemaal over 1 kam te scheren.en wie is die jullie??je hoef niet te overtuigen,ben namelijk niet blind.ik zie het zo en jij duidelijk niet.

 16. Het gaat mij er om dat iedereen inziet dat de islam uiterst gevaarlijk is . Hierom ben ik heel erg fel , omdat het zo belangrijk is. Voor de vrede in nabije toekomst en voor de vrijheid van ons allemaal in het bijzonder van de vrouwen. Ik ben blij dat je niet blind bent, maar als je goed leest scheer ik alleen ALLE ECHTE MOSLIMS over één kam. Dat zijn dus mensen die WERKELIJK geloven in de koran enz. Dit zijn dus niet de mensen die denken dat ze echte moslims zijn , maar die hun eigen geloof NIET kennen omdat ze de koran niet ZELF lezen of die van alles wijs gemaakt worden door hun imams e.d. Deze mensen moeten dus afstand nemen van deze gevaarlijke onzin, zoals ik duidelijhk heb aangetoond mét koranteksten. Helaas zijn ze bang voor de hel en voor elkaar!!! ZÓ is het "danielareyes en niet anders .En als er dan iemand kwaad wordt ? HELAAS !

  1. DANIELAREYES , dit vergat ik nog.
   Jij vroeg , wie is die 'jullie'.
   Die 'jullie' zijn de echte,ware moslims ; mensen dus die geloven dat de koran het letterlijke en ware woord van de god allah is .Ik heb die soera 2-216 namelijk LETTERLIJK geciteerd uit de koran van Leemhuis ,
   zie : http://www.bijbelenkoran.nl/lees_boeken.php
   Voor jou, hier nog een keer : "Aan jullie is voorgeschreven te strijden, hoezeer het jullie ook tegenstaat. Maar misschien staat jullie iets tegen wat toch goed voor jullie is en misschien hebben jullie iets lief wat toch slecht is voor jullie. God weet en jullie weten niet." Allah/Mohammed spreekt hier tot de echte moslims!
   Maar pas op soms doen de ware moslims net of ze vreedzaam zijn, dit is hun smerige TAQIYYA-principe !!

 17. dan moet jij toch echt jou stukjes terug lezen.jij beweerd namelijk dat er geen goede mensen zijn onder de moslims.dit heeft namelijk niks met islam te maken maar met bepaalde mensen binnen de islam.maar goed jij jou mening ik de mijne.eventjes voor alle duidelijkheid ik ben geen geboren arabische!!!!ik heb alleen een andere mening dan jij.jou waarheid hoeft niet per definitie de waarheid te zijn.(zou namelijk vrij arrogant zijn).jou houding zegt mij gewoon genoeg,op mijn kom je vrij arrogant over namelijk.maar dat terzijde ik VIND dat er wel degelijk goede mensen onder zijn zoals onder iedereen het geval is.en dat is het ENIGSTE dat ik wil zeggen meer ook niet.

 18. Je hebt het nog niet goed begrepen DANIELAEYRES.
  IS GEEN RADICALE ISLAM ÉN ER ZIJN GEEN RADICALE MOSLIMS . ER ZIJN OOK GEEN GEMATIGDE
  MOSLIMS .ER IS ALLEEN MAAR ISLAM (precies zoals de eerste minister van Turkije ook al zei).
  Je bent moslim ÓF je bent het niet. Je kunt ook niet een beetje zwanger zijn zoals al gezegd is. Dat lijkt me toch helder .En als je een ECHTE ,WARE moslim bent dan geloof je VOLLEDIG in de koran. Dit zijn wat jij radicale moslims noemt , maar eigenlijk zijn DÁT dus de WARE, ECHTE MOSLIMS. Aan AL de koranverzen (= het woord van allah) moeten deze echte, ware moslims gehoorzamen.Als jij dus vraagt aan een moslimkennis van jouw :"Geloof jij VOLLEDIG in de koran, ZONDER VOORBEHOUD OF SMOESJES" en die persoon zegt "JA". Dan is DÁT een echte (radicale) moslim dus.En die heeft het héél slecht voor met ongelovigen . Zie bijv. soera's 9-5 ,9-29 , 9-123 , 48-29 ,8-55 ,3-118 ,4-101 ,2-98 ,3-28 , 2-10 ,2-88 ENZ ENZ.
  Ik zou zeggen probeer het uit. Leuker kan ik het niet maken . Succes ermee.! Lees de koran!!

 19. de gene die het NIET goed heeft begrepen ben toch wel jij.maar have it your way.weet je wat ik denk???jij heb gewone een zeer slechte ervaring gehad met moslims(of een islamitische ex partner)NOGMAALS VERBREED JE HORIZON EN WEES NIET ZO ZWART/WIT

  1. Jij wilt en/of durft gewoon de waarheid niet weten , anders zou je koran wel lezen en zien dat ik de waarheid spreek. Lees voor jezelf o.a. de soera's die ik en anderen je gegeven hebben . Je hoeft me niet te laten weten of ik gelijk heb of niet . Als JIJ de waarheid maar kent .Ik heb zelf niet rechtstreeks slechte ervaring met moslims en zeker geen islamitische ex-partner . Je hoeft ook geen slechte ervaring te hebben met een nazi om te weten dat het nazisme slecht is , dat kun je gewoon halen uit "mein kampf"en de geschiedenis.
   Zi is het ook met de islam . Dat de islam slecht is haal ik uit de koran en de daden woordenen van de echte, ware moslims (zoals ik je al een paar keer heb uitgelegd) overal op de wereld. Ook hier in Nederland.
   Dus weer een keer : LEES DE KORAN en kijk rond in de wereld en kijk OVER jouw beperkte horizon heen.
   Wat in de koran staat is niet MIJN mening , maaar die van Allah/Mohammed .

  2. Bijna iedereen heeft slechte ervaringen met moslims. Je hoeft maar op een vliegtuig te stappen en je merkt het al. Al die terreur bedreigingen , noem maar op. Doe maar net of het niet zo is Danielaeyres.
   Natuurlijk zijn er wel aardige mensen die zich moslim noemen . Maar die leven NIET overeenkomstig hun zogenaamde heilige boeken. Zo is het en niet anders.

 20. Oh, DANIELAREYES, als deze "moslim"kennissen vriendelijk tegen jou zijn en ze liegen (takkija) niet , dan zijn het géén echte ,ware moslims : sterker nog het zijn dan helemáál geen moslims , ook al denken ze zelf van wél.! Het zijn dan volgens de koran hypocrieten. Allah haat deze mensen, meestal ze weten dit niet of ze doen weer alsof.( N.B. kijk hier als je engels kunt lezen : http://www.memritv.org/content/en/all_clips.htm )
  Als deze "moslims" goede mensen zijn , wat ik zeker aanneem van jou ,dan zijn het goede mensen ONdanks de koran.En dat is heel moeilijk uit te leggen aan deze mensen omdat het meestal "cultuur"moslims betreft.
  Dus nogmaals vraag aan hen of ze volledig en zonder voorbehoud in de koran geloven .En dan moet je ook nagaan of ze AL die minder "fraaie" soera's ook kennen. En of ze het daar volledig mee eens zijn , zonder uitvluchten te verzinnen e.d. (Dat is weer de beruchte TAKKIJA ).

 21. andere mensen afzeiken werkt niet hoor,dat zegt alleen maar des te meer over JOU!!!en niet zo neerbuigend tegen mij,ik kan er namelijk ook niks aan doen dat je zwaar in de zeik ben genomen.maar wat ik van jou begrijp hun weten het niet en jij wel.toch????!!!

  1. Ik ben door niemand "in de zeik genomen". Ik ben alleen maar voorstander van de waarheid.
   Het is ook niet mijn bedoeling om neerbuigend te doen naar wie dan ook. Ik merk wel dat je kwaad wordt, maar ik dat het komt uit pure frustratie. Dat is NIET mijn bedoeling en ook niet nodig. Lees nu maar gewoon die bovengenoemde soera's uit de koran voor jezelf. Niemand hoeft dat te weten, alleen jij. En kijk of het klopt wat ik beweer. Dat is alles.
   En wat het allemaal over mij zegt is volkomen oninteressant . Of ik een sukkel ben of een heel slecht mens of wat dan ook, dat verandert allemaal NIETS aan de waarheid.
   Dit heeft óók niets te maken met jouw moslimvrienden .Als het echte vrienden zijn, zijn het sowieso GÉÉN echte, ware moslims zoals ik uitgelegd heb .

  2. Dan moet je de koran eens lezen dan kun je zien wie er afgezeken worden. Alle anderen behalve de moslims.
   Met alle anderen worden dan mensen van alle andere rassen en culturen bedoeld. Als er één cultuur is die géén andere cultuur naast zich dult dan is het wel de islam. Kijk maar eens naar Saoedi-Arabië. Niemand komt bijv. Mekka in behalve moslims (of ze moeten heel even tijdelijk nodig zijn. Kerken bouwen mag niet . De bijbel hebben , mag niet en zo maar door. Dat weet jij echt wel. Maar daar kijk je (uit angst?) voor weg of je praat er snel overheen. Nee, joh, die blanken zijn overal de schuld van. Zo denk jij toch "danieleyres", ook al zul je het heftig ontkennen. Je hebt gewoon een levensgroot minderwaardigheidscomplex.

 22. Natuurlijk komt het uit RECHTSTREEKS de koran wat ik zeg.Ik (en anderen hierboven) heb je toch letterlijke soera's gegeven uit de koran . Dat is nu juist het punt ! Nogmaals : een echte, ware moslim gelooft zonder voorbehoud en zonder smoesjes in de koran. En in de koran staat b.v. in soera 9-123 :
  " Jullie die geloven (MOSLIMS DUS !) Strijdt tegen de ongelovigen (NIET-MOSLIMS DUS !) die dicht bij jullie zijn en laat hen strengheid bij jullie vinden. Weet dat God met de godvrezenden is." LEES GOED WAT HIER STAAT ! Dit is het eeuwig geldende woord van allah, volgens echte ,ware moslims .
  Als jij geen moslim bent , hoor jij óók bij die niet-moslims.
  Als jouw zgn. moslim vrienden jou niet bestrijden maar vriendelijk zijn , zijn het DUS géén echte ,ware moslims. Ook al denken ze zelf van wel. Ik kan er niks aan doen , dat zijn de feiten. Soms zijn de feiten niet leuk of niet zoals je graag zou willen DANIELA .
  Hier kun je in de koran nalezen of het klopt wat ik zeg: http://www.bijbelenkoran.nl/lees_boeken.php

 23. Ik heb inderdaad een paar vrienden (een echtpaar) die vroeger moslim waren , maar nu niet meer. Naar buiten toe wel .Want zij geloven ook de haatvolle dingen die de koran zegt NIET . Ze brengen dat uiteraard niet naar buiten (bij moslimkennissen en zo ) uit angst voor de ware , echte moslims. Zij hebben mij verzekerd dat veel zgn. moslims net zo denken als zij. Zij hopen en verwachten dat de islam binnen enkele decennia in zal storten .Ik zelf daenk dat ook. Zoveel haat en onderdrukking verliest uiteindelijk altijd, kijk maar naar het nazisme , het communisme, het maoïsme etc. Het begint nu al stevig te rommelen in de huidige moslimlanden.

 24. Het zouden"natuurlijk in de eerste plaats de "nieuwelingen" moeten zijn die kennis moeten willen maken met de reeds aanwezige mensen . Zo hoort dat . Maar echte,ware moslims MOGEN dat niet van hun koran/allah/mohammed . Hier zijn een paar soera's waarin dat v. staat (er zijn er véél meer) :
  9-123 : " Jullie die geloven! Strijdt tegen de ongelovigen die dicht bij jullie zijn en laat hen strengheid bij jullie vinden."
  4-101 : " De ongelovigen zijn voor jullie een duidelijke vijand."
  5-51 : "Jullie die geloven! Neemt de joden en de christenen niet als medestanders. Zij zijn onderling medestanders. De engelse koran vertaalt hier trouwens met "vrienden" i.p.v. "medestanders", nóg erger dus!
  Dát staat er en daar moeten we het mee doen, DANIELAEYRES .
  Natuurlijk mogen echte ,ware moslims wél doen "alsof", maar dat is takkija , huichelen dus !!

 25. ten eerste ik ben niet kwaad of gefrustreerd dat maak jij ervan.ten tweede ik ben nooit gezegd og beweerd dat jij een sukkel of een slecht mens bent.GOED LEZEN WAT IK SCHRIJF,WANT DAT STAAT ER NIET.ik ga niet op anderen af,dus die soera,s en mediashit zegt mij niks.ik observeer zelf.ik zeg ALLEEN EN MEER NIET dat er niet zo snel geoordeeldt moet worden.jou waarheid hoeft nog niet de waarheid te zijn.en die ene vrienden echtpaar dat zegt helemaal niks.kijk verder dan je neus lang is.maar goed zoals ik al zei jij heb jou mening en ik de mijne,en laten we het daarbij houden.

  1. Antwoord op DANIELAEYRES .
   Er is geen "jouw waarheid" er is geen "mijn waarheid" , er is alleen maar DE waarheid .En dáár zijn we naar op zoek , door verstandig te redeneren, te studeren en (inderdaad) verder de te kijken dan je neus lang is. Dus ook nagaan of het klopt wat ik beweer ,en niet "je kop in het zand steken".!
   Jou zeggen die soera's en zo niks , maar er zijn moslims die deze soera's héél erg serieus nemen ,en daar hebben wij (óók jij dus ) mee te maken , kijk maar rond in de wereld d.w.z. VERDER DAN JE NEUS LANG IS !! Denk maar aan wat Jezus zei : "De waarheid zal je vrij maken". Ik ben géén christen , maar dat vindt ik een heel verstandige opmerking van hem.

 26. Ik heb de bijbel meerdere malen gelezen en bestudeerd evenals de koran. Ik weet dus waar ik over praat.
  Die soera's die ik noem , dat zijn hoofdstukken uit de koran. Daar weet jij blijkbaar allemaal niets van.
  Ik oordeel ook niet snel , maar juist na heel nauwkeurig onderzoek. Ik heb ook niets tegen mensen van andere landen en culturen . Ik heb iets tegen de islam , zoals die werkelijk is . En dat staat IN de koran . De islam is zoals ik al vaker gezehd heb een uiterst gevaarlijke religie annex ideologie . Wellicht is het je duidelijker als je kijkt naar de islamitische heilstaat Iran, waar de mensen onderdrukt worden door de ayatottah's.Waarschijlijk gaat het die kant ook op in Tunesië , Egypte, Jordanië , Irak etc. en natuurlijk Afganistan (taliban!). Het is géén onzin of kortzichtigheid wat ik hier te berde breng. Dus JIJ moet verder kijken als je neus lang is.!

 27. wat weet jij nu wat ik wel en niet weet samantha,niet zo uit de hoogte doen,dat siert je namelijk niet.iran nu noem je wat op zeg!!!ik heb het over mensen,niet over taliban(radicale moslims)regering IK HEB HET OVER DE MENSEN.maar het ga je goed,veel succes in je strijd tegen de islam.

  1. @ danielareyes
   Ik vind dat Samantha helemaal niet uit de hoogte doet . Zij geeft steeds heel nuchter aan wat er in de koran staat . En wat ware moslims ddus moeten geloven. Niet meer en niet minder.
   Jij bent hooghartig daielareyes ,volgens mij tengevolge van een onnodig minderwaardigheids-complex .Jij denkt dat iedere autochtoon discrimineert, terwijl Samantha juist aantoont dat de islam dat doet. Zo duidelijk als wat . Natuurlijk zijn er goede moslimmensen, maar dat zijn geen ware moslims zoals de koran en de sunna dat vereisen.

 28. Oh , volgens jou zijn de taliban en de ayatollah's in Iran enz. zijn géén mensen. Ik begrijp nu hoe jij denkt ! Natuurlijk zijn dat óók mensen. Alleen hebben zeer slechte ideeën en opvattingen. En waar halen ze , volgens zichzelf dan, dat allemaal vandaan ? Uit de "vredelievende" koran . En dáár strijd IK tegen , niet tegen mensen;dát heb ik ook al verschillende keren gezegd , lees maar terug.
  Wat jij wel en niet weet , kan mij niets schelen . maar JIJ was degene die mij aanraadde om de bijbel eens te gaan lezen . DAT klinkt erg uit de hoogte , maar ik vind dat niet erg . Je doet maar. Het gaat ook niet om MIJ hier, het gaat mij om een LOGISCH debat. Ik heb van JOU nog geen enkel logisch argument gehoord , slechts emotionele en onjuiste reacties , zoals ik steeds ,rustig, heb aangetoond. Iedereen kan dit nalezen .
  Ik dank jou voor je succeswens voor mij ; veel liefde en gezondheid. Samantha.

  1. Roshana kom je overal tegen.En maar plagieren! En maar onzin spuien of leugens over de vreedzame (???) islam.
   Gestoord kind ! ! Ga iets nuttigs doen Roshana.Koken, of onderdanig je moslimman behagen.Je bent immers volgens jouw grote voorbeeld als vrouw gebrekkig in intelligentie. Lees maar de Sahih Hadieth van Al Bukhari 2-24-541 of de Sahih Hadieth van Muslim 1-142. Jij weet wat SAHIH betekent Roshana.

 29. "Die 5 zuilen" van de Islam waar Roshana het over heeft behandelen alleen het religieuze aspect van de Islam.
  Het ideologsche deel van de Islam laat zij geheel buiten beschouwing. Is zij een moslima die aan takkija doet of weet ze gewoon niet waar ze het over heeft. Het is algemeen bekend dat de Islam de wereldoverheersing nastreeft , gezien onder meer soera 8 vers 39 ( Strijdt tegen hen tot er geen verzoeking meer is en de gehele godsdienst alleen Allah toebehoort.) en soera 5 vers 3 (Heden heb Ik jullie godsdienst voor jullie voltooid, Mijn genade aan jullie volledig bewezen en de Islaam [de overgave aan God] als godsdienst voor jullie goedgevonden.)
  Het ideologische gedeelte , waar de problemen met de Islam vandaan komen , houdt dus in : De Jihad (eeuwige strijd tegen ongelovigen) , de Sharia (islamitische wet voor heel de wereld) en de Sunna ( de leefregels in navolging van Mohammed) . Roshana vergeet (?) dus de veruit voornaamste zuil .

 30. Het is inderdaad opvallend dat de ideologische en politeije aspecten door de moslims consequent buiten beschouwing worden gelaten. Ze doen net voorkomen of de islam een gewone religie is , die alleen maar met het hiernammaals bezig is en hoe men in hun hemel komt. Dat is klaarblijkelijk een grote en dodelijke leugen voor de democratische landen. Zeer goed opgemerkt van Dimna . Hoewel meer personen er op wijzen en al gewezen hebben . Zelfs Winston Churchill reeds . Hij was een ervaringsdekundige wat het fascisme aangaat , kan men wel stellen geloof ik.
  Opletten dus, beste mensen ! Bewaak jullie vrijheid ! Dit is geen loze waarschuwing!

 31. Welke moslim of islamkenner kan mij helpen ? Ik wil graag een antwoord op deze vraag: ' Wie heeft ooit de "zwarte steen"verzonnen ? Die staat niet in de Koran vermeld. Waar zegt Allah dat deze steen vereerd moet worden? "
  Is dit geen godslastering ? Een steen vereren ?
  Graag een eerlijk en logisch antwoord! Dus s.v.p. geen verwijzingen naar andere religies of drogredeneringen.
  Weet Roshana misschien een antwword, die weet nogal veel , vindt ze zelf. Of anders de geleerde M.ter Borg. Ik ben zeer benieuwd naar het (hopelijk eerlijke en begrijpelijke )antwoord.!

 32. Welke moslim of islamkenner kan mij helpen ? Ik wil graag een antwoord op deze vraag: ' Wie heeft ooit de "zwarte steen"verzonnen ? Die staat niet in de Koran vermeld. Waar zegt Allah dat deze steen vereerd moet worden? "
  Is dit geen godslastering ? Een steen vereren ?
  Graag een eerlijk en logisch antwoord! Dus s.v.p. geen verwijzingen naar andere religies of drogredeneringen.
  Weet Roshana misschien een antwword, die weet nogal veel , vindt ze zelf. Of anders de geleerde M.ter Borg. Ik ben zeer benieuwd naar het (hopelijk eerlijke en begrijpelijke )antwoord.!

 33. ALLOCHTONEN plegen (alle!) eerwraakmisdaden. Is dat geen belangrijker onderwerp?
  Altijd weer dat misselijkmakende, zwakke, masochistische gedoe !:" Wij zijn slecht en de allochtonen zijn goed". Hou op met dat zielige gedoe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *