Bewuste moslima kiest eco-hoofddoek

Foto: Queendom

(Gastbijdrage door DeBioMadame. Zelf ook bloggen?) Duurzaamheid mag dan een echte trend zijn, ervoor uitkomen dat je resoluut voor bio, eco en fair trade kiest, roept in veel kringen nog steeds hoongelach op. Als je dan ook nog een hoofddoek draagt, zijn de poppen helemaal aan het dansen in ons koude kikkerlandje. Als duurzame moslima  heb je in dit deel van de wereld een hoop uit te leggen. Je moet stevig in je schoenen staan. En het wiel zelf uitvinden.

Gat in de markt

Tot voor kort waren eco-hijabi’s, duurzame moslimvrouwen, aangewezen op de eco-stoffenmarkt. Zelf maken en vermaken, dat was de boodschap. Nu is daar niets mis mee, integendeel. Maar ook een bewuste moslima wil wel eens een kant-en-klaar exemplaar kopen.

Foto: Queendom

Deze ingeving had ook Abeer Al-Azzawi, drijvende kracht achter het Canadese Queendom Design. Zij zag het gat in de markt en sprong er vol enthousiasme in. Het resultaat mag er zijn: een complete collectie hoofddoeken voor de sportieve moslima, vervaardigd uit duurzaam bamboe (61%), biologisch katoen (26%) en spandex.

Terwijl Duitse moslima’s al in stijl hun nationale elftal kunnen aanmoedigen, maakt een duurzame Oranje-hoofddoek nog geen deel uit van de Queendom-collectie. We kijken dan ook reikhalzend uit wie in dit gat in de markt zal springen.

DeBioMadame zoekt op naaldhakken en met perfect gelakte nagels naar het beste wat biologisch, ecologisch, duurzaam en fair trade is.

Lees ook

Advertisement

79 comments

 1. Uit het onderzoek van Filosofe Marlies ter Borg, auteur van het boek ‘Koran en Bijbel in verhalen’, Karima Bisschop van de website http://www.moslima.nl/ en godsdienstwetenschapper Marloes Keller van de IKON, blijkt dat er in de Koran nergens iets staat over het moeten dragen van hoofddoekjes of sluiers of iets dergelijks door vrouwen. Het enige wat er staat is dat zowel mannen als vrouwen ‘hun kuisheid’ zouden moeten bewaren en dat vrouwen hun borsten beter kunnen bedekken… https://www.hetkanwel.net/2010/10/23/koran-en-bijb

  1. In de koran staat dat moslims allah en de profeet moeten gehoorzamen. Verder zegt de koran dat mohammed het ultime voorbeeld is voor de moslims. Hoe te leven volgens het voorbeeld en de uitspaken van mohammed staat in de hadies en de sirat (samen de sunna). Die voorbeelden en uitspraken moeten dus nagevolgd worden door de moslims. Iedere moslim zal dit beamen . En in deze hadies staat duidelijk dat vrouwen hun hoofd moeten bedekken met een sluier (hijab). .
   Ik verwijs je daarvoor naar
   http://translate.google.nl/translate?hl=nl&la
   Marlies ter Borg heeft dus geen goed onderzoek gedaan

 2. haar bedekken, of hun gezichten zijn behaard of de moslimmannen zijn verkrachters, want voor wie bedekken de vrouwne hun gezichten in een moslimland, hun eigen mannen. dus ze vertrouwen hun eigen moslimvolk niet. wat een schande. het dragen van hoofddoek komt trouwens ook bij afrikanen, indonesiers en hindoes. bij de moslim is het en uiting van moslimzijn dus provocatie en niks anders.

 3. Stevano; Moslimvrouwen mogen juist hun hoofddoek af doen als ze thuis zijn met hun eigen man. De partner van de vrouw mag gerust alles zien. Het is alleen tegenover onbekende mannen. Dus kom niet praten dat ze geen vertrouwen hebben in hun eigen volk en NEE! het is helemaal geen schande. Het is pas een schande als een vrouw door de straat loopt in een strake outfit en wordt na gefloten door mannen die ze niet kent. Er is zeker geen sprake van provocatie!

  1. Je liegt Romana.! Je moet zeggen : "het is pas een schande als een vrouw op straat loopt ZONDER HOOFDDOEK". Dáár gaat het hier over , en niet over een strakke outfit. En dat gaat je overigens óók niets aan. Islamitische male-pig!
   "De partner van de vrouw mag gerust ALLES (!) zien." zeg je! We hebben het over gewoon hoofdhaar, primitieve gek! En er is zeker sprake van provocatie.! Als je zo streng in de leer bent , moet je óók tegen die vrouwen zeggen , dat ze helemaal niet ALLEEN op straat mogen komen volgens de Islam.
   Je bent een islamitische gluiperd van het zuiverste water,Romano !(of is je naam eigenlijk Achmed bin Laden, in ieder geval geen Romano).

  2. OEI, onbekende mannen.Gevaarlijk hoor !!! Brrrrr.
   Romana, Je verwart de nederlandse mannen met de moslimmannen. Die zijn sexueel volkomen gefrustreerd , juist tengevolge van de Islam. Moslimmannen mogen volgens de Koran ( o.a. surah 4) en de hadiths alle ongelovige vrouwen (slavinnen noemen ze dat, getrouwd of ongetrouwd) "te pakken nemen" als ze de kans grijgen. Ze doen dan geen kwaad in de ogen van Allah!

  3. Romano-Mohammed. Wat zullen die vrouwen blij zijn dat ze de hoofddoek af MOGEN doen . Vooral als het buiten erg warm is. Hun mannen mogen gerust ALLES zien, jonge, jonge.
   De hoofddoek zag je jaren geleden veel minder. Het is gewoon de zoveelste , vervelende, valse provocatie. Om vrij denkende mensen op stang te jagen.Dat gebeurt omdat die vrouwen gemakkelijk ondrdrukt worden door hun echtgenoten, hun familie en hun imam. Misselijk makend, middeleeuws en primitief!

 4. mensen laat je niet opjagen door de ongelovigen met al hun onwetenheid .
  woon al 50 jaar hier en nog steeds weten ze niet wat tie hoofdoek inhoud .
  Steeds maar dezelfde vragen, moet het van je man blabla
  Heb maar 1 antwoord voor ze zeer dom volk net als schapen lopen achter elkaar aan .
  en dan nog iets over die reactie met je bedekken dan leg ik het voor jou voor de 1000000 ste keer uit .
  je bedekt je lichaam niet voor een christelijke of islamiet het is algemeen voor een man bedoeld .
  Maar dat zal je weer niet begrijpen ,tijdverspilling dit mense ga lekker iets anders doen en stem op geertje of zo De held van Holland hahahaha.

   1. Goed zo,Roshana. God doet niet aan vrouwenonderdrukking! Een ware God doet uiteraard aan geen enkele onderdrukking! Dat is inderdaad logisch.
    God doet ook niet aan discriminatie en dergelijke. OOK een kwestie van logisch nadenken.Toch?
    Nu moet je eigenlijk over de rest van de Koran ook zo logisch nadenken. Denk bijv. eens LOGISCH na over deze Koranverzen :
    3-32:"Zeg: "Gehoorzaamt God en de gezant, maar als jullie je afkeren? God heeft de ongelovigen niet lief."
    En 47-22/23: "Of is het, als jullie je afwenden, misschien zo dat jullie verderf zaaien op de aarde en jullie verwantschapsbanden doorsnijden? 23 Zij zijn het die God vervloekt. Dus heeft Hij hen doof gemaakt en hun ogen verblind."
    Vind jij het geen discriminatie van God(Allah) dat hij de ongelovigen doof en blind maakt ?
    Je hoeft niet te antwoorden, ik heb liever dat je LOGISCH en EERLIJK nadenkt over deze zaken!

   2. Wat Roshana hier zegt ,is helemaal juist . Een ware RECHTVAARDIGE God zal nooit aan Vrouweninderdrukking doen. Sterker nog : Hij zal aan geen enkele onderdrukking doen !
    Dat is logisch.En daaruit volgt logischerwijs dat de Allah van de Islam en de Koran nooit de WARE GOD kan zijn. Allah vervloekt alle ongelovigen naar de hel in de Koran (een "tig"aantal keer). Dat geldt dus ook voor bijvoorbeeld de arme onwetende inlanders van Nieuw-Guinea of in Amazone-oerwoud.
    Allah heeft alle omgelovigen bovendien doof en blind gemaakt voor de Islam. Lees maar in de Koran
    47 Mohammed 23
    ' Zij zijn het die God vervloekt. Dus heeft Hij hen doof gemaakt en hun ogen verblind '.
    Tevens noemt Allah alle ongelovigen "een duidelijke vijand "voor de moslims in de Koran 4 De Vrouwen 101.
    Koran 9 Het Berouw 29:
    'Strijdt tegen hen die niet in God geloven en niet in de laatste dag en die niet verbieden wat God en Zijn gezant verboden hebben en die niet de godsdienst van de waarheid aanvaarden uit het midden van hen aan wie het boek gegeven is, totdat zij naar vermogen ONDERDANIG de schatting betalen. '
    Dat is allemaal onderdrukking!

  1. Het schelden vind ik niet nodig ,Raymond. Maar ik kan me je woede wel heel goed indenken!
   Die hoofddoek drukt minachting uit voor de ongelovigen (dat zijn immers smerige beesten volgens de Koran) en is duidelijk provoceren! Het lokt dus woede uit . Dat lijkt met niets voor vreedzame mensen, die de moslims zeggen te zijn.

  2. "Het is voor de man in het algemeen bedoeld".
   Dus als wij mannen een plukje haar zien dan krijgen wij "slechte gedachten" volgens jouw primitieve opvatting. Het is eerder anderom. Als jullie zo stiekem doen , krijgen de mannen ( vrouwen doen dat natuurkijk al helemaal niet !) lustvolle ideeën. Kijk maar naar de moslimlanden, als een westerse vrouw er rondloopt worden de moslims helemaal gek.! Van een beetje haar, dat God geschapen heeft.
   Jij bent al 50 jaar hier en nog begrijp jij onze opbvattingen niet. En dat is nu wat de mensen van jou vragen. JE GEWOON AANPASSEN! En niet provoceren. Maar ja, je mag trouwens ook geen vrienden worden met christenen, joden en al helemaal niet met ongelovigen.
   Koran 5:51:
   O, gij die gelooft, neemt de Joden en de Christenen niet tot vrienden. Zij zijn elkanders vrienden. En wie uwer hen tot vrienden neemt, is inderdaad één hunner. Voorwaar, Allah leidt het overtredende volk niet. http://www.koranonline.nl/koran/nl/index.php?suba

  3. Kaan heeft wel veel praatjes, als een echte moslima. Maar ze geeft geen reactie op de letterlijke Koran kritiek die hier in de commentaren staat. Blijkbaar zijn de ongelovigen niet onwetend maar zijn dat moslims zelf!
   Bovendien MOET het OOK van jouw man,KAAN, die hoofddoek .Want als je de hoofdddoek niet op doet kun je een pak slaag krijgen. De man moet er voor waken dat je precies doet wat in de Koran staat.
   Kijk maar soera 4-34 :
   De mannen zijn ZAAKWAARNEMERS voor de vrouwen, omdat God de een boven de ander heeft BEVOORRECHT en omdat zij van hun bezittingen uitgegeven hebben. De deugdzame vrouwen zijn dus ONDERDANIG en zij waken over wat verborgen is, omdat God erover waakt. Maar zij van wie jullie ONGEZEGLIJKHEID VREZEN, vermaant haar, laat haar alleen in de rustplaatsen en SLAAT haar. ALS zij jullie DAN GEHOORZAMEN, dan moeten jullie niet proberen haar nog iets aan te doen. God is verheven en groot. http://www.bijbelenkoran.nl/ayah.php?lIntEntityId

  4. Nee mensen (moslims bedoelt Kaan hier ,want ongelovigen zijn immers slechte beesten volgens de koran), laat je niet opjagen door deze ongelovige honden. "Tie" hoofddoek draagt Kaan , ook midden in de hittevan de zomer, omdat ze het zo graag zelf wilt. Of is het misschien toch zo dat ze als een dom schaap de andere moslima's achterna loopt? Of is ze gewoon bang voor haar man, of voor Allah, of voor de hel? Oh, nee ze doet dat voor de mannen in het algemeen. Want die dikbuikige , lelijke, primitieve moslima's zijn zó knap, dat ze de hardstocht van alle mannen oproepen. Ja, inderdaad, hahahaha!! Dom mens!

  5. Kaan:" mensen laat je niet opjagen door de ongelovigen met al hun onwetenheid ."
   Kaan ziet de ongelovigen niet als mensen. Zó denkt ze over de ongelovigen , precies zoals in de koran staat. De ongelovigen zijn "de smerigste beesten". Ja hoor, zoek maar op in de Koran! (googlen!)

  6. "je bedekt je lichaam niet voor een christelijke of islamiet het is algemeen voor een man bedoeld".
   Dat weten de "ongelovigen " natuurlijk al heel lang!
   Wat je uit moet leggen is, waarom je geen respect hebt voor mannen.Jij beledigd deze mensen , door te doen of ze wellustige monters zijn. Dat geldt dan trouwens ook voor je broer en je vader en ooms en neven en al je mannelijke medegelovigen. Die kunnen zich allemaal niet beheersen volgens jou.
   Heel aardig van jou! Bah!

 5. Roshana, ga zelf de Koran lezen ipv naar vertaling van andere mensen te kijken en daaruit conclusies te trekken. Het staat in de Koran en als je dat niet ziet, dan kun je 100% zeker niet arabisch lezen.

  Get over it.

  1. Zie je Roshana, je moet arabisch kunnen lezen ,volgens de moslims, als je wilt begrijpen wat er in de Koran staat!
   Het echter wel zo dat ca. 90% van de moslims ( de meeste moslims zijn immers geen arabieren) geen arabisch kan lezen, als ze al lezen kunnen.
   En dat geldt niet allen voor sie stompzinnige hoofddoek.Maar ook voor het slaan van vrouwen, het stenigen, dieven handen afhakken , zelfmoordaanslagen , Jihad voor Allah en noem maar op.
   Dus Roshana blijf nadenken over de Islam !Dat heb ik ook gedaan . Mijn conclusie: De Islam is een primitieve religie die de wereld wil veroveren zonodig met geweld. En als die wint , moet jij niet alleen een hoofddoek dragen maar is de HELE SHARIAH op jou van toepassing, dan zul je wel anders piepen!

 6. wat algemeen, kraait alleen shit. in arabische landen wonen alleen moslims, dus doen die vrouwen het voor eigen moslimvolk. verkrachters zijn ze want mohamed de pedofiel trouwde een kind van 6 en verkrachte haar op 9. en er stat nergens in koran dat de vrouw boerka moet dragen. hooefddoek is geen boerka. het is gewoon aan t geven dat ze moslims zijn. trouwens is ook onderdrukking van de vrouw want in de hete woestijn en zwarte boerka??!! alleen idioten doen dat, geen normaal mens. dus bedekken ze zich uit schaamte. minderwaardigheid en kijk wat het resultaat is nu algehele moslimafgang, red wat je redden kan nog, want het vernietigt zichzelf.

  1. Wat een uitlatingen en vraag me dan af waarom?
   Laat ieder mens in zijn of haar eigen waarde en geloven zoals die dat wil.
   Je komt over als een erg gefrustreerd persoonlijkheid wat betrefd de islam.
   Het zal komen door te kortkoming en ontwetendheid.
   Praat niet over iets waar je niets vanaf weet en het alleen maar van horen zeggen hebt.
   Heel erg kortzichtig en zo gemakkelijk om iets negatiefs neer te zetten.
   Wil je er iets over zeggen neem dan ook de moeite om je in te verdiepen.
   Pas dan kun je meepraten!!!!!!!!!!
   WANNEER JE JE RESPECT VERLIESD>>>>>VERLIES JE ALLES!!!
   Moge Allah( God) jou vergeven!!

   1. Koran 4 de vrouwen 101 :
    "Wanneer jullie op de aarde rondtrekken dan is het voor jullie geen vergrijp als jullie de salaat verkorten als jullie vrezen dat zij die ongelovig zijn jullie in verzoeking brengen. De ongelovigen zijn voor jullie een duidelijke vijand " http://www.bijbelenkoran.nl/ayah.php?lIntEntityId… vijand
    WIJ ZIJN EEN DUIDELIJKE VIJAND VOOR JOU !! Zie je het staan Jumana, of ben je blind.!! En DÁT
    moeten wij respecteren.!! En zo staat de Koran vol met dergelijke ellende , ik heb me er sterk in verdiept! En dat zou jij óók moeten doen, Jumana.
    En dan ga jij nu zeggen dat we het vekeerd lezen en verkeerd begrijpen.Het staat er in duidelijk nederlands. Of dat we het in het arabisch moeten lezen en meer van die onzin! Wij zijn niet dom of gek , Jumana!
    Moge de djinns je achtervolgen, Jumana.
    .

   2. Lieve Jumana.In zekere zin heb je gelijk. Als je je zelfrespect verlies je alles. Het is het weinige wat jij hebt want mensen die de Koran en de Sunna gelezen en die geen moslim zijn hebben zeker geen respect voor jouw islam-ideeën.Jij mag hen overigens óók niet respecteren volgens jouw "religie".
    En , nee , wij laten jou niet geloven dat je andere mensen (ongelovigen) als vijand moet beschouwen, waar je geen vrienden mee mag zijn.En, nee, wij lezen jouw "heilige"boeken niet verkeerd, want wij zijn niet gehersenspoeld en zien gewoon wat er te lezen staat.En, ja, ik ben inderdaad gefrustreerd wat de islam aangaat, en tewrecht.En, nee, het is geen te kortkoming of onwetendheid. En, ja, het is bijna zeker dat ik meer van de Islam weet dan jij.Want, ja, ik heb me er al jarenlang sterk in verdiept, hoofdzakelijk door jouw "heilige"boeken te bestuderen en de Tafsir (uitleg) van de allerberoemste islamgeleerden ( zoals Ibn Abas, al Jalalayn, al Kurtubi, al Tabari, ibn Ishak !) . Dus IK kan meepraten, maar jij waarschijnlijk niet , want jij praat gewoon jouw imam na!
    Moge God ( niet Allah de woestijnafgod !) je vergeven en je verstand schenken!

   3. Je vraagt je af waarom?
    Omdat de Koran oproept tot haat. DAAROM.!
    Door de gehele Koran heen, van voor naar achteren, laat Allah horen dat hij de ongelovigen (niet-moslims) naar de hel wenst. Hij roept de moslims op om de strijden tegen de ongelovigen.
    DÁT is de context (de samenhang) van de Koran.
    Jumana, de ongelovigen gaan steeds vaker jullie Koran en andere "heilige"boeken bestuderen. En zeweten er dus vaak meer vanaf dan JIJ. Het is duidelijk dat JIJ niets van je eigen zogenaamde religie weet!
    Moge de shaitan jou halen!

  2. Het is misschien wat cru maar in ieder geval heel duidelijk uitgdrukt wat jij er van vindt, Stevano.
   En het is waar!
   Jij geeft ook duidelijk aan waarom je een en ander vindt! Maar de moslima Jumana vraagt zich natuurlijk weer af "WAAROM DIE UITLATINGEN".
   Mij is het in ieder geval wel duidelijk waarom : De Koran staat vol haat naar de "ongelovigen " toe.
   Een voorbeeldje ( ik kan er tientallen geven!): Koran 8: 55,
   "De slechtste beesten zijn bij God zij die ongelovig zijn en die dus niet geloven". DE NIET-MOSLIMS DUS!
   Nee, Jumana, ik lees het niet verkeerd!
   Het staat er zo en wordt ook zo bedoeld volgens de Tafsir van Al Jalalayn en Ibn Abas ( Zie je, ik weet waar ik over praat).
   Moet ik mensen die dit geloven respecteren, Jumana! Nou, Ik ben wel goed, maar niet gek.!!

 7. Goed artikel, de algemene hoofddoek discussie negeer ik maar even… Durf nu bijna geen hoofddoek meer te kopen, ben Hollandse zonder "geloofsachtergrond" en op zoek naar praktische zonbescherming om in de zomer lekker te kunnen blijven werken in de moestuin. En deze hoofddoeken bedekken ook de schouders. Misschien toch maar een theedoek op het hoofd om ophef over geloof te voorkomen?

  1. Danielle.Je hoeft in Nederland niet bang te zijn om een hoofddoek op te doen.Je profoceert je medenederlanders dan wel, maar er gebeurt je niets. Andersom moet je eens in de echte moslimlanden zoals Saoedi-Arabië en Iran je hoofddoek AFDOEN en dan kijken wat er gebeurt! Dat is de toekomst voor jouw , DAT is Islam.

     1. Ik wens je een mooie reis toe naar Saoedi-Arabië, Sudan of Iran , maar zonder hoofddoek . Het is daar veel te warm voor zo'n ding. En ik wens je ook alvast een behouden thuiskomst. Je zult het nodig hebben!
      Veel reisplezier.

  1. Goed opgemerkt Samantha. Die Roshana denkt wel op een logische manier over de hoofddoek, maar verder staat haar verstand stil wat de Koran aangaat. Ziet zij niet wat haar "lieve"moslima's hier zelf schrijven?
   Ik hoop dat ze de rest van de Koran ook gaat lezen en niet alleen die onzin over die hoofddoek.
   De nederlandse mensen vinden die (ingesnoerde) hoofddoek achterlijk. Het doet ze denken aan onguur en primitief volk.Zij ergeren zich eraan omdat de moslima's provoceren. Het is HUN bewijs dat ze er niet echt bij willen horen, want als het werkelijk verplicht was zouden ze het allemaal wel dragen.Het is HUN bewijs dat ze zich niet willen aanpassen.Het beperkt ook hun kans op representatief werk.

 8. Schijnheilige smoesjes van Danielle ! Je kunt gewoon een zonnehoed opzetten en een luchtig alle huid bedekkend bloesje aandoen of zoiets. Wat jij doet is wat men "politiek correct " doen noemt.Wat niet correct is maar huichelaarij."Kijk mij eens, ik discrimineer niet".Als je maar goed weet dat de moslim(a)s ons wel moeten discrimineren volgens hun Koran. Je moet de reacties maar eens lezen op dit blog https://www.hetkanwel.net/2010/10/23/koran-en-bijb
  Of nog beter , de hele Koran in het nederlands http://www.bijbelenkoran.nl/lees_boeken.php
  Dan weet je hoe je er echt over moet denken.

  1. Tja, jammer dat je zo over mijn gevoelens heenloopt beste Ahmed. Ik hou me niet bezig met dit soort dingen en ga dus ook geen Koran lezen, ze vreten energie. Ik hou me wel bezig met dingen die me energie geven zoals lekker midden in de natuur in de tuin werken. Inderdaad heb ik inmiddels de oplossing van een luchtig bloesje ook bedacht, ware het niet dat ik dat gewoon niet heb omdat ik daar "het type niet voor ben" of hoe je het noemen wilt. Nu toch maar eens kijken of ik iets leuks kan vinden in die categorie. Wat betreft je opmerking over discrimineren, blijkbaar raak ik iets in jou… dat zegt meer over jou dan over mij. Kan ik me best voorstellen, kan een heftig onderwerp zijn!

   1. Jij raakt inderdaad iets in mij , Danielle Duurzaam. Ik ben een fervent tegenstander van discriminatie. En dus ben ik een fervent tegenstander van de Islam. Dit is zo, sinds ik de Koran gelezen heb. En dat zou jij ook moeten doen. Jij wilt blijkbaar niets horen over de Islam, maar de Islam wil des te meer van jou. Zolang jij je niet wenst te onderwerpen aan de Islam, zal de Islam trachten JOU te onderwerpen. Weg vrijheid!! Maar jou probleem met de hoofddoek is dan ook weg, je zult het ding op MOETEN doen.
    Zo, en nu maar weer je kop in het zand steken . Misschien wordt je dan zelf ook groen ; dan heb je in ieder geval al de kleur van de Islam!

    1. Beste Oscar,
     ik associeer de kleur groen liever met de natuur waar ik elke dag doorheen wandel. Verder kan ik je lastig volgen, het lijkt wel of je suggereert dat ik in de toekomst met de hoofddoek moeten lopen tenzij ik nu tegen de Islam ga protesteren? Is dat echt waar? Weet je zeker dat dat de toekomst zal zijn? Volgens mij ben je bang voor dingen die misschien wel nooit de waarheid zullen worden dus waarom daar energie aan geven? Ik merk helemaal niets van dat de Islam iets van mij wil, ik leer alleen hele waardevolle dingen zoals dat we allemaal massaal leven vanuit angst, dat we elke dag, elke minuut van ons leven met alles wat we doen en denken zelfs onze wereld creëren. God is geen boekje, God is geen bijbel, God zit in jou en mij.

     Heb je de dvd of het boek van Eckhart Tolle al eens in handen gehad? Dat is voor mij een bijbel, een Islam of welke naam je eraan geven wil, die mij energie geeft. Want we zijn op de wereld gekomen om weer te leren leven vanuit onszelf en vanuit liefde in plaats vanuit angst en ons laten vertellen wat we volgens de ander moeten doen.
     Het is helemaal 100% je eigen keuze om je met dit onderwerp bezig te houden, het is aan jou om erachter te komen wat het met je doet en of je dan nog steeds je met dit onderwerp wil bezig houden. Wil je nog verder praten dan kun je me mailen op danielleduurzaam@gmail.com
     Ik ga namelijk mij afmelden van de reacties hier, dit onderwerp is klaar voor mij.
     Liefdevolle groeten,
     Danielle

     1. Als je een drukke straat oversteekt met de ogen dicht, is het niet zeker of je overreden zult worden. Niemand kent de toekomst , ik ook niet. Maar ik kan je wel verzekeren dat die kans wel groot is . Wat heb je dan nog aan een groene wereld? Het is dus beter om toch wat energie te steken in het verder kijken dan je neus lang is. Anders ben je wel erg bekrompen bezig en wordt alsnog "overreden".
      Ik hoop dat je deze parabel begrijpt , zo niet dan wens ik je toch veel geluk toe.

     2. Ik snap je parabel wel, maar ben het er mee on eens. We leven vooral in de toekomst en in het verleden maar… resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst!
      Hoe ontspannen ga jij door het leven Oscar, heb je plezier elke dag? Is je leven er gezelliger op geworden sinds je je met discriminatie en de Islam bent gaan bezighouden?
      Door te genieten van wat er NU is, is mijn leven een stuk aangenamer geworden, zonder zorgen over morgen waardoor ik het mooie van wat er nu is mis…Je hoeft mij geen antwoord te geven, dit zijn vragen die je aan jezelf mag stellen als je door een rustgevende groene omgeving loopt. Nog 1 ding: wat je aandacht geeft dat groeit. Waar geef jij aandacht aan?

     3. Danielle, neem me niet kwalijk, maar de tweede zin van jouw reactie slaat nergens op . Het is naar mijn bescheiden mening quasi-intelligente taal.
      Maar goed! Om je antwoord te geven, het volgende.Ik geef aandacht aan de strijd TEGEN alle discriminatie. In het bijzonder die van de Islam, omdat dat nu de hoogste urgentie heeft .
      Tegen vrouwendiscriminatie en discriminatie van "ongelovigen". Dat geeft mij een bijzonder positief gevoel.
      En , Danielle, je zou toch niet meer reageren zei je. Het onderwerp houdt je blijkbaar toch meer bezig dan je eigenlijk wilt toegeven. En terecht . De toekomst begint namelijk morgen al. Dus geniet net als ik ook van het mooie "nu", zolang dat kan.Ik kies ervoor om ook "morgen "nog te kunnen genieten van vrijheid en een "groen" leven, zonder discriminatie te hoeven vrezen van de Islam.
      Ik zie de waarheid en werkelijkheid het liefst zoals ze zijn. Groen en planten horen in de grond , niet je kop ( sorry, hoofd) .
      Het allerbeste! en vr. gr. van Oscar

     4. Klopt Oscar. Het raakt me erg en daarom ben ik aan het afbouwen hier door steeds in te vullen geen replies te ontvangen en toch komen ze nog steeds. Als jij vrede hebt met strijden TEGEN iets, prima. Ik ben van mening dat ik mijn handen in de aarde steek en niet mijn hoofd, ik zie helderder dan ooit. Maargoed, heb een fijn leven verder!

 9. @ Danielle Duurzaam.
  Jij doet stiekem Danielle. Jij weet heel goed dat de moslima's de hoofddoek op een zodanige provocerende manier dragen dat het duidelijk is dat ze moslima zijn.Dat hoef jij helemaal niet te doen !

  1. Beste Eerlijke journalist,
   Ik weet niet hoe moslima's hun hoofddoek dragen, provocerend of niet. Ik heb het namelijk nog nooit gevraagd aan een moslima en kan geen antwoorden invullen voor een ander. Ik heb trouwens jaren geleden met een moslima samengewerkt, ze was de enige die perse een hoofddoek wilde dragen, de rest paste zich aan en hadden commentaar op haar. Ik vond het een hele aardige vrouw, misschien wel de meest aardige van allemaal.
   Hartelijke groet,
   Danielle

   1. Duidelijk is inmiddels dat je niet veel weet, volgens jezelf dan. En al helemaal niet over de Islam. Zou toch eigenlijk moeten, gezien het grote gevaar dat de Islam vormt. Ook voor jou Danielle.
    Ik hoop dat je een mooi groen leven tegemoet gaat en geen dhimmi-bestaan! Wat dat is dhimmi? Dat moet je maar googlen.
    Het beste!

    1. Weet je Oscar, ik WEET wat ik wel en niet wil. Van jou krijg ik alleen maar verwijten, vooroordelen en nare scenario's over de toekomst toegespeeld. Sinds ik dat soort dingen ben gaan vervangen door dingen die ik fijn vind WEET ik meer over MEZELF dan ooit. Want dat is het enige belangrijke in mijn leven: mijn welzijn. Nu denk je vast dat ik een grote auto heb enzo. Mispoes. Geen interesse om de betekenis op te zoeken, dank voor de uitnodiging. Tot ziens beste mensen, ik ga terug naar mijn wereld zonder angst, haat en vooroordelen.

     1. @ Danielle Duurzaam.
      Jij schrijft in je bovenstaande comment , ik citeer: " Want dat is het enige belangrijke in mijn leven: MIJN WEZIJN."
      Men noemt dit EGOÏSME ,en EGOCENTRISME. Een normaal mens vindt dat niet echt een mooie eigenschap.Maar vooruit. Zelfs hiervan uitgaand is het dom om je niet op de hoogte stellen van gevaren die jouw welzijn ernstig bedreigen.En de Islam is overduidelijk zo'n gevaar.
      Of je het niet wilt zien moet je uiteraard zelf weten. Het is van min kant slechts een goedbedoelde waarschuwing.En die is nodig , speciaal voor mensen zoals jij , die de realiteit niet onder de ogen willen of durven zien.Dit is van jouw kant dus struisvogeltactiek .
      Veel plezier verder met JOUW EIGEN WELZIJN 😉 (zolang als het nog duurt).Oh, en die angst
      komt vanzelf wel , want jouw wereld is dezelfde als de wereld van alle andere mensen, er is geen EIGEN wereldje voor jou alleen.

 10. Beste Samantha Bot.
  Met de moslims valt inderdaad niet logisch te praten. Dat is altijd zo met lieden die geïndoctrineerd zijn.
  Dat zou op zichzelf genomen niet zo erg zijn, ware het niet dat de Islam een agressieve ideologie/religie is die onze democratie bedreigd.Dat gebeurt op een geraffineerde manier. Enerzijds gebruikt men geweld en terreur om de mensen bang te maken, anderzijds gebruikt men leugens door de Islam weer te geven als een vreedzaam geloof. Veel ONWETENDE moslims denken dat ook. Maar de ware moslims, die de Koran kennen weten wel beter. Iedereen kan het trouwens weten, eenvoudig door de Koran goed te lezen. Het staat er allemaal: de agressie, het geweld , de leugens,etc. Gewoon een kwestie van willen lezen en niet de kop in het zand steken.

 11. Bewuste moslima's let op!
  Koran 2 De Koe 223 : "Jullie vrouwen zijn een akker voor jullie. Komt dan tot jullie akker hoe jullie willen."
  Voor alle duidelijk Allah spreekt hier bij monde van Muhammed (via een "engel") spreekt tot de moslimmannen.
  Heel vrouwvriendelijk

 12. Ook een heel "mooie" voor de (zelf?)bewuste moslima's is de volgende "vrouwvriendelijke" soera.
  Soera 2-222 : " En zij vragen u omtrent de menstruatie. Zeg (hun): "Het is iets SCHADELIJKS, blijft dus gedurende de menstruatie van de vrouwen weg en gaat niet tot haar in, voordat zij hersteld zijn. Maar wanneer zij zich hebben gereinigd, gaat tot haar in, zoals Allah het u heeft bevolen. Allah bemint hen, die zich tot Hem wenden en zich rein houden."

 13. Een bewuste moslima (en ook eenvrouwelijke christen of wat voor een geloof dan ook!) denkt serieus na over haar onderdrukking en discriminerende behandeling door haar religie, alleen omdat ze een vrouw is .En besluit vervolgens om al die leugens achter zich te laten! Eindelijk VRIJHEID.
  Ze bepaalt verder zelf hoe ze leeft, ongeremd door de wetten die door angstige macho's zijn bedacht.

 14. Een bewuste moslimda , die de koran goed leest, verlaat onmiddelijk de islam. Zeker als ze ook nog de uitlatingen en de geschiedenis leest van haar grote voorbeeld Mohammed. Dat noemen de moslims de ahadith en de sirat ; dat zijn boeken die door "vrome" moslims zelf geschreven zijn.
  Daar staan de fascistische uitspraken van de "profeet" in vermeld alsmede zijn moord- en roofpartijen, verkrachtingen,etcetera in alle "glorie" duidelijk te lezen.
  Ik, als ex-moslim, weet waar ik over praat.!

 15. Een bewuste moslima bestaat niet, net zo min als een bewuste moslim. Deze schepsels leven allemaal in bewusteloze toestand tengevolge van de voortdurende indoctrinatie en brainwashing die zij hun levenlang ondergaan. Zelf nadenken en vragen stellen is er niet bij . Het is zelfs verboden door hun stenen afgod allah in de koran om vragen te stellen volgens koran 5-101. Gek genoeg mogen ze weer wel aan de mensen van het boek (joden en christenen) vragen stellen als ze de kora niet begrijpen volgens koran 10-94 ( Maar als jij in twijfel verkeert over wat Wij naar jou hebben neergezonden vraag dan aan hen die het boek al van voor jouw tijd lezen.) Als de moslims dat nu maar eens deden !

 16. DeBioMadame (schrijfster van dit blog) moet zeker stevig in haar schoenen staan om deze rariteit uit te leggen. Hoe diep is ze gezonken met haar aanstellerij en aandachttrekkerij. Rare meid !

 17. Nog "grappiger" zijn die moslimvrouwen in hun burkini. Als je dat ziet sla je dubbel van het lachen.Wat een schijnheilig stelletje die moslims. En DÁÁR moeten we dan respect vooe hebben. Nee, hoor. Mensen die raar doen , daar hebben we hoogstens medelijden mee, òf we lachen er om.!
  Luister maar eens goed ( in het bijzonder de BioMadame) naar die laatste ISLAMITISCHE mijnheer in deze clip http://www.youtube.com/watch?v=zi0duDl0pmg

 18. De islamitische hoofdbedekking ( sluier, hijaab, chador, boerka e.d.) verhoudt zich tot de "ongelovige"(kafir, niet-moslim) als de witte klu-klux-klan kleding tot de zwart mens.
  Het drukt uit dat de drager de islam aanhangt, en derhalve de kafir (alle ongelovigen!) moet haten net als hun grote voorbeeld Mohammed. Dit staat in den treure beschreven in de Koran en de sunna.

  1. De moslimvrouwen én de moslimmannen -met hun rare baarden en hun soepjurken- zien er griezelig uit. Dat is ook de bedoeling. Maar vooral de vrouwen lijke precies op misdadigers, vooral die met de burqa.
   Er worden ook vaak aanslagen gepleegd door verklede terroristen. Je kunt namelijk heel gemakkelijk wapens en bommen onder die kleding verbergen. Echt iets voor die stiekemerds.

 19. Het is inderdaad de opdracht van Mohammed om de kafir (ongelovigen) angst in te boezemen en te terroriseren. Mohammed zei van zichzelf dat hij had overwonnen door te terroriseren en de moslims moeten hem in alles navolgen, want hij is het beste voorbeeld. Hier kan je alles over Mohammed de terrorist lezen http://prophetofdoom.net/Prophet_of_Doom_Islams_T
  Daar staat alles over terrorisme wat Mohammed zelf gezegd en gedaan heeft.

 20. De boerka, hijab, niqaab of hoe je het ding ook noemt is een onding:
  1) Het is een teken van vernedering en onderdrukking van vrouwen .En dus ook een belediging van vrouwen.
  Hoewel sommige moslima's op een stiekeme manier willen laten geloven dat ze het vrijwillig doen.
  2) Het is een belediging aan het adres van mannen.Alsof het allemaal wellustelingen zijn!
  3) Het is een teken van minachting van de "westerse"cultuur , waarin men verblijft. Dat is de voornaamst reden waarom veel nederlanders etc. zo'n afkeer van het ding hebben.
  4)Het is een bewijs dat de drager zich wil aanpassen aan de heersende cultuur , vaak bedoeld als uitdaging. Zo voelen veel niet-moslims het.Het is dus minachting van de nederlandse cultuur, waar men zegt bij te willen
  horen.
  5) het boezemt de niet-moslims angst in, wat ook de bedoeling is , zie comment hierboven.Het veroorzaakt een onaangename, sombere sfeer . En het is ongezond (te weinig ultra-violette straling).
  6) Het verhindert de moslima's vaak een werkkring te vinden.
  Vraag aan de moslima's : Als het niet per se verplicht is volgens de koran , waarom dragen jullie het ding dan toch.? Je weet dat veel mensen zich eraan ergeren of is dat juist de bedoeling? Opvallend doen?

 21. De hoofddoek is een belediging voor elke vrije vrouw.Een hoofddoek heeft niets met vrijheid van godsdienst te maken, wel met vrouwendiscriminatie en onverdraagzaamheid.De hele geschiedenis van de islam is de kledij van de vrouwen de uitdrukking geweest van hun ondergeschikte positie.Laten we alsjeblieft inzien dat mensen die het dragen van de hoofddoek prediken als recht, de ongelijkheid tussen man en vrouw prediken…Het dragen van de hoofddoek is in het westen gewoon een statement een afwijzing van onze moderne samenleving dat is toch duidelijk genoeg, mensen die onze samenleving niet aanvaarden horen hier niet thuis…Er staat nergens in de Koran dat de vrouw een hoofddoek moet dragen.Als ze het hier niet leuk vinden, dan zijn er genoeg landen waar ze wel hun gang mogen gaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *