Voor extra glans koop Fair Trade goud

Fair trade is tegenwoordig al beschikbaar voor veel producten, van koffie tot chocola. En nu is er eindelijk ook goud aan dit lijstje toegevoegd. De Fair Trade organisatie hoopt op die manier bescherming te bieden aan zo’n 15 miljoen zelfstandige werkers die vaak onder gevaarlijke omstandigheden (en met hulp van ongezonde chemische spullen) goud delven. Deze mijners krijgen een gegarandeerde minimum prijs voor het goud plus een premium die ze kunnen gebruiken om te investeren in hun hun eigen community.

Lees ook op Hetkanwel:

Chocolade: lekker en eerlijk

Je klanten duurzaam verwennen, het kan: Fair ‘n Square

Fairtrade uit eten

Advertisement

2 comments

  1. Goede zaak! Je staat er niet bij stil, maar de arbeidsomstandigheden bij gouddelving zijn vaak erbarmelijk!
    Wat doet het Fairtrade goud label ook aan milieu eisen? Ik heb vorig jaar gezien hoe de goudwinning in de Surinaamse rivieren gedaan wordt en daar schrik je je kapot van. De hoeveelheid kwik die daar het water in gepompt wordt is problematisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *