De cijfers tonen het: alle mensen worden rijk en gezond

Een inspirerende video van Hans Rosling die de relatie tussen inkomen en levensverwachting in de afgelopen 200 jaar laat zien. In 4 minuten! De conclusie van Rosling: “Ik zie een trend naar de toekomst waarin het met hulp, handel, groene technologie en vrede volledig mogelijk is dat iedereen een plek kan vinden in het gezonde en rijk hoekje [van de wereld].”

Lees ook

Advertisement

16 comments

 1. Lang leve de statistiek. Dit is ook een mooie statistische animatie, over de zogenaamde 'tsunami van islamisering'
  De cijfers liegen niet. We worden rijker en gezonder, en de tsunami van islamisering bestaat niet.
  Maar we leven helaas in een wereld van fact free politics.

  Dus wie heeft er nog een paar onsjes emotie en humor in de strijd tegen de grote leugens over allochtonen en integratie?

 2. @ Frissewind.
  Jij gebruikt bewust (dat is heel erg) of onbewust twee woorden door elkaar heen , nl. allochtonen en islamieten. De allochtonen vormen in het algemeen geen probleem maar wél de islam. Dat kan iedereen zien in de media.We hebben geen last van duitsers, chinezen, fransen enz. maar wél vaak van (echte) islamieten.Het is gewoon een feit. Dat niet willen zien is een zwakheid , die ons (jullie) kan (zal) opbreken.

 3. Met premier Rutte zeg ik: "De tweede en derde generatie Marrokaanse jongens waar wij last van hebben zitten niet in de moskee."
  Het zijn ook jongens die hier zijn opgegroeid. Kortom, Nederlandse jongeren waar onze politie en wet raad mee weten. Daar maakt minister Opstelten nu veel werk van.

  1. Oh, jij kent net als Rutte alle marokkaanse jongens. Zo, Zo . Knap hoor!
   Ik zie dat je ook aan het censureren bent geslagen. Dat is net zoiets als je kop in het zand steken, als een struisvogel, dat weet je toch wel . Iemand als jij is toch zeker tegen censureren ( in ieder geval zeker geweest).

  2. En Rutte kan het weten , denk je.? Ik denk dat hij niets van de Islam weet en de toekomst voorspellen kan hij natuurlijk helemaal niet . Als je logisch naar de Islam kijkt , dan kan iedereen zien dat die per definitie onveranderlijk is . D.w.z. dat de Islam voor altijd gewlddadig en oorlogzuchtig zal blijven. Want hét doel van deIslam is de onderwerping van de gehele wereld , niets meer en niets minder.
   Dus Rutte ,jongen, bestuderen die Islam, zolang dat in vrijheid nog kan en dan de juiste conclusies trekken.

 4. Je moet beter nadenken , Frissewind. Waar komt die arrogantie van die Marokkaanse ( en Turkse) jongetjes
  vandaan. Dat leren ze van hun ouders (en evt. hun imam). De moslims zijn volgens de Koran de beste gemeenschap op aarde, een soort übermenschen dus. Waarom roept een jonge Chinees geen hoer tegen vrouwen zonder hoofddoek, maar een jonge Marokkan wel? Waarom slaan Marokkaanse jongetjes homo's in elkaar en doen Duitse jongetjes dat niet? Waarom mag een Nederlandse niet-moslim-man niet met een moslima trouwen? Enz. enz. Die jongetjes die nú niet in de moskee zitten, zitten als ze ouder worden
  óók weer in de moskee. Want een moslim mag zijn geloof niet verlaten , daar staat de doodstraf op.
  Bovendien komen er elk jaar nieuwe drommen moslims bij! Dus er is geen einde in het zicht , zoals jij suggereert.

   1. Beste Roland
    Het probleem is niet dat andere godsdiensten net als de islam zichzelf ook het belanrijkste vinden.
    Het gaat erom dat de moslims volgens de koran zonodig met geweld de hele wereld aan zich willen en moeten onderwerpen. Dat is ook niets nieuws (hoewel voor jou misschien wel!) , want dat is al 1400 jaar het geval.Zie b.v. http://koenraadelst.bharatvani.org/articles/dutch
    Vooral in het midden-oosten hebben veel niet-moslims er nu onder te lijden .
    Bovendien worden de andere godsdiensten ( b.v. de katholieken met hun sexmisstanden ) constant stevig aangepakt , en terecht, in de media . Maar alleen de islam , dáár is men bang van . Omdat die pas echt gevaarlijk is! Die andere religies zullen je niet doden voor een cartoon of zoiets .
    Waarom durf jij zelf bijvoorbeeld niets in het openbaar over de islam te zeggen.? Doe het eens , luid en duidelijk dan wel te verstaan. Nu snap je het zeker wel, hé ?

    1. Beste Klimaat,
     De cristenen hebben een geschiedenis van 2000 jaar achter zich, waarbij zelfs hele volken zijn weggevaagd.
     "Die andere religies zullen je niet doden voor een cartoon of zoiets" Lees de geschiedenis van wetenschappers in vorige eeuwen of van de kathiolieken in de 50 en 60er jaren!
     Hoe zit het met sommige vervelende antillanen, zijn dat ook moslims?

     1. Beste Roland.
      Gegarandeerd ben jij een moslim. Die liegen altijd dat ze barsten. De moorden van christenen zijn NIET uitgevoerd in overeenstemming met hun geloof en véél minder in aantal dan bij de moslims . Het waren dus zware zondaars , zie het Evangelie ( Injiel) van Jezus de Messias .
      De moslims hebben in 1400 jaar tijd 280 miljoen (!) mensen zijn omgebracht. Geheel in overeenstemming (het zijn zelfs helden) met de Koran, Allah en Mohammed.Bijvoorbeeld , Soera 8-12 : "Ik zal terreur zaaien in het hart van de ongelovigen. Slaat hun het hoofd af, verminkt hen in alle ledematen." Zo zijn er tientallen soera's die moslims opdragen om ongelovigen te doden. Daarom zijn in Soedan zijn onlangs nog 2 miljoen mensen door moslims vermoord. Ik wil je verwijzen naar dr. K.Elst http://koenraadelst.bharatvani.org/articles/dutch
      en http://www.thereligionofpeace.com/ (17773 islamitische moordaanslagen sinds 9-11-2011) .
      De Antillianen zijn niet vervelend tengevolge van hun geloof , de moslims wél ( maar dat weet jij allang). Bovendien maakt naar een ander wijzen jezelf nog niet beter!

     2. Beste Roland.
      Jij bent een moslim "roland". Dat kan ik zien aan jouw spelling van "goddiensten". Bovendien wijzen moslims altijd naar anderen bij hun verdediging van de islam. Verder geven ze nooit echte bewijzen.Welke geschiedenis van wetenschappers ? Of van katholieken in de 50 en 60 er jaren.? Titels van boeken graag! Maar zelfs als je die kunt geven (en dat is niet zo) maakt dat de Islam geen cent beter. Er zouden hoogstens 2 slechte religies zijn. Snap je deze logica, Roland?? Zal wel niet ! Want als moslim mag je niet nadenken over je geloof . Toch, Roland?
      P.s. Trouwens ook als je geen moslim bent , blijft deze redenatie ook geldig.

   2. Ik ben het met Klimaat eens. Roland , jij bent net als Frissewind en de rest van Hetkanwel, een bange schijterd. Bang voor de griezelig gevaarlijke Islam. Daar moet dan toch ook een reden voor zijn , denk ik dan maar. Die andere godsdiensten bedreigen niemand met de dood .
    Ik beweer niet dat ik wel een held ben, maar je moet op zijn minst de waarheid onder ogen durven zie vind ik.

   3. Beste Roland ( Achmed?).
    Dé bekende logische drogredenering van moslims. Dat heet "tu quoque". Vraag maar eens na wat dat is . En het is zeker niets nieuws, de moslims zijn al 1400 jaar aan het oorlogvoeren op alle mogelijke manieren: moorden, vernederen (dhimmitude), liegen en bedriegen (taqiyya en kitman) en natuurlijk treiteren ( wat die vervelende mannetjes doen). Maar dat leren ze dus nogmaals van hu ouders, imams enz. van jongs af aan.

 5. Moeilijk hé, "Frissewind" , om niet te censureren !
  Wat zul je jezelf inwendig schamen. Het beste is om niet bang te zijn voor de waarheid.Had je ooit gedacht van jezelf dat je zoiets zou gaan doen?
  Want : " De waarheid zal je vrij maken" , zegt Jezus Christus in zijn Evangelie. 😉

 6. Ik had een klein comment geschreven over de islamitische ( marokkaanse )jongens. Ze leren m.i. de afkeer van de westerse maatschappij van jongsaf aan van hun ouders enz. Waarom zouden kleine marokaanse jongetjes anders nederlandse vrouwen voor hoer uitschelden e.d.. De minachting voor de "najis" (smerige) ongelovigen , geheel volgens de koran ,is in die hele gemeenschap constant aanwezig. Als ze zwak staan verbergen ze dat (taqqiya), maar wee ons als ze sterker worden. Die voorbeelden hiervan zijn op de gehele wereld ruimschoots te zien. Het zou goed zijn, Frissewind, als je nu zelf de "heilige" boeken van de moslims gaat bestuderen. Als je dat te veel is , kun je ook "De Islam Voor Ongelovigen" van dr. Koeraad Elst lezen , dan weet je eigenlijk al voldoende. Dat is een objectieve geleerde , niet van het dweperige type als M.ter Horst etc. Hier is de site van hem,
  http://koenraadelst.bharatvani.org/articles/dutch
  Ik weet niet of HetKanWel dit comment doorlaat, maar dat geeft niet , want het is voor jou persoonlijk bedoeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *