Review van de Dopper: de Spa-flesjes stopper

dopper
Wist je dat er in Nederland 500.000 plastic waterflesjes per dag weggegooid worden? Een flesje water is ook nog eens 1.000 keer zo duur als kraanwater. Pure verspilling dus. De hippe Dopper geeft gelukkig uitkomst, maar is het praktisch? En hoe eco is het nu helemaal? Wij van EcoGoodies vulden de Dopper met kraanwater en probeerden het uit.


Dutch duurzaam design

De Dopper is een Nederlands design van Rinke van Remortel. De Dopper is mooi vormgegeven en heeft ongeveer hetzelfde formaat als een Spa-flesje. Handig om mee te nemen dus, maar de Dopper heeft nog een streepje voor. Je kunt namelijk de bovenkant eraf draaien en gebruiken als glas. Het gaat bijna door voor een wijnglas – dus je kan hem ook meenemen als je buiten een biologisch roséetje wilt drinken.

Dopper geeft Simavi water

Een deel van de opbrengst van jouw Dopper gaat naar drinkwaterprojecten van Simavi. In ontwikkelingslanden helpt Simavi met het bouwen van waterputten, pompen en latrines – de basics voor een gezond leven. Maar zelfs de Nederlanders onder ons die eerst aan zichzelf denken moeten overtuigd zijn: een waterflesje in de winkel is even duur als 1000 liter kraanwater… met de Dopper ben je dus veel goedkoper uit.

Klimaatneutraal

Het is ongelofelijk hoeveel aandacht je krijgt met je eigen Dutch-design waterfles. Het intrigeert mensen dat het echt alleen maar een waterflesje is. Het draagt bij aan het besef dat kraanwater drinken veel logischer is. Je Dopper belandt immers niet op de plastic afvalberg, je bespaart daarmee vele gewone plastic weggooiflesjes. Nee, dan de Dopper: de coole flesjes worden in Nederland geproduceerd en zijn zelfs klimaatneutraal.

De scores

De Dopper is voor het grootste gedeelte gemaakt van gerecycled plastic en vrij van schadelijke stoffen (zoals weekmakers).

 

Dopper steunt via Simavi-projecten voor schoon drinkwater in  ontwikkelingslanden. Tevens is er bewust gekozen om de Dopper in Nederland te produceren.

Natuurlijk kun je een spa flesje even recyclen, maar die gaan hooguit een paar weken mee voordat het gaat stinken. De Dopper kan gewoon in de vaatwasser en gaat in principe je hele leven mee.

De Dopper is online te koop bij de BespaarBazaar, deze online webshop heeft de leukste ecogadget-collectie van Nederland, echt een bezoek waard. Een EcoGoodies aanrader! Bekijk alle reviews van BespaarBazaar op EcoGoodies.

Advertisement

27 comments

 1. Ik heb op 29 april een flesje besteld via http://www.dedopper.nl. Tot op heden niets ontvangen. Op haar site staat mijn bestelling nog steeds als niet verzonden. Telefoontjes beantwoordt ze niet.

  Het is een mooi flesje maar ik zou hem niet via deze website bestellen. Houd jullie op de hoogte.

  Sterrestella

 2. ik gebruik nu een paar maand de dopper en het is een mooi flesje, maar..
  na 2 dagen begint hij te stinken, veel sneller dan andere flesjes die ik hiervoor had
  hoe kan dat, is het materiaal te ruw?

 3. Ik heb de dopper een aantal maanden geleden gekocht. Leuk concept en goed voor het milieu. Maar helaas kan de dopper alweer in de vuilnisbak (of plastic-stortplaats hoe je wil). Twee weken geleden stootte mijn dochter tegen een terrastafel waar de dopper opstond. Deze viel meteen om, rolde op de grond en de dop knapte in drie stukken uiteen. Meteen het zwakke punt van de Dopper. Hij is veel te wankel en, wat eerder werd geschreven, hij stinkt snel. Dit had toch veel meer uitgekristalliseerd moeten worden. Een stevige bodem en een dop die niet zo gevoelig is voor schade. Zo duurzaam is de Dopper dus niet. Op mijn vraag of ik een nieuwe dop kon kopen wordt niet gereageerd. Ik ben ondertussen weer overgestapt op een ordinair wegwerpflesje. Als iedereen dat doet, is de afvalberg ook minder.

  1. Patrick wrote: "Ik ben ondertussen weer overgestapt op een ordinair wegwerpflesje. Als iedereen dat doet, is de afvalberg ook minder."
   Ik volg je niet helemaal! Hoe wil je de afvalberg minderen, als iedereen juist wegwerpflesjes gaat gebruiken? Dan wordt de afvalberg toch juist groter?

   Wat betreft je probleem met de dop. Ik heb een soortgelijk probleem gehad. Niet dat de dop kapot ging (mijn dopper is al tig keer gevallen en nog helemaal heel, op wat krasjes in de witte 'beker' na dan), maar de dop ging er wat gemakkelijk af na een stoot. Daardoor ben ik mijn dop ooit ergens kwijtgeraakt. Dopper gemaild (service@dopper.nl) en heb een nieuwe dop opgestuurd gekregen. De kosten: niets, noppes, nada. Gewelidge service van De Dopper 🙂

   Wat betreft het 'stank' probleem. Ik heb er niet zoveel problemen mee. Ik gebruik m'n dopper wel alleen voor water. Misschien als je er andere dranken ik doet, wellicht dat er dan wat geurtjes in komen. Maar gewoon even wassen onder de kraan met sop of in de vaatwasser en je dopper smaakt en ruikt weer fris 🙂

 4. Een fles ruikt al snel minder fris als je hem niet goed schoonmaakt. Vaak komt er speeksel mee tijdens het drinken, dit is niet erg, zolang je de fles met de juiste middelen schoonmaakt. Bijvoorbeeld met een gemakkelijke smalle borstel, of een biologisch afbreekbare-naar-munt-ruikende bruistablet: http://www.siggshop.nl/collections/sigg-schoonmaa

  Opzoek naar een echte kwaliteitsfles? Eentje die zowel duurzaam als onbreekbaar is? Dan heb je aan een SIGG waterfles een goeie. Op http://www.siggshop.nl/pages/sigg-collectie-2011 vind je het overzicht van de Zwitserse SIGG flessen, sinds 1908.

 5. Stalen waterflessen hebben in ieder geval het voordeel, dat ze lang meegaan en niet gaan ruiken.

  Een hygiëne tip is om je (plastic of stalen) flesje met een beetje verdund azijn uit te spoelen (wel goed naspoelen).

 6. Het idee is leuk maar de vormgeving is bagger. De Dopper is topzwaar en valt dus veel te snel om. Voor dat geld had daar wel wat beter over nagedacht mogen worden.

 7. Gebruik al lang de dopper, maar erger me ook al lang aan het feit dat t ding veel te snel omvalt. En op de kop zetten zou in principe wel handig zijn, maar dan moet de dop er steeds op…Ik zet m overal neer, ook vaak zonder dop…Kortom: leuk idee, slecht ontwerp

 8. Ik heb ook Dopper flesjes na jarenlang wegwerp flesjes te hebben gebruikt. Ik vind ze heel prettig, alleen heb ik al na een aantal dagen last van schimmel in de zachte rand in het bekertje. Ik doe er alleen water in, maak ze steeds schoon en doe ze in de vaatwasser.
  Wat kan ik doen om dit op te lossen/ te voorkomen?

 9. Tja, het ligt er ook aan waar voor je de Dopper gebruikt, als je hem in je tas laat en er alleen uit haalt als je wilt drinken gaat hij langer mee dan dat je hem overal neerzet. Ik ben echt super blij met dit ding. Het heeft gewoon veel mogelijk heden. Ik heb thuis een familie pak besteld. Het was gelijk vechten wie welke kleur. Dat is ook mooi, als je meerdere hebt kan je de doppen uilen!

  Liefs Lola

 10. Super leuk ontwerp, maar als elke keer de dop eraf schiet in mijn tas, ben ik er wel klaar mee. Ik gooi niet met mijn tas en laat deze ook niet hard op de grond vallen.
  Ik heb meerdere doppers en bij alle doppers heb ik hetzelfde. Het schroefdraad is eigenlijk net te kort.
  Ik heb van Mepal nu al een tijdje de waterbeker en die bevalt me tien keer beter, ik hoef niet bang te zijn dat ik weer een druppende tas heb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *