Radar: regering draait zonne-energie de das om

Foto: laurenatclemson, Flickr

In de Radar uitzending van maandagavond wordt helder uitgelegd waarom het onze oosterburen wel lukt om in zonne-energie te investeren.  De onduidelijke en onregelmatige subsidie en de oneerlijke saldering zorgen ervoor dat zonne-energie in Nederland niet van de grond komt.

Ook volgens duurzaamheidsexpert Wijfels verhindert het beleid “dat burgers geholpen worden om werkelijk een rol te spelen bij de energie productie, bij de empowering van mensen zelf”.

Bekijk hier de uitzending

Lees ook

Dossier: zo krijg je een zonnepaneel op je dak

Ontdekking: zonne-energie zonder zonnecellen

Advertisement

3 comments

  1. @ Eon Ervaringen. Misschien wil je eerst even naar de uitzending van Radar kijken? De overheid wil juist niet dat we zelfvoorzienend worden, en probeert het ernstig te verhinderen.

  2. Subsidies zijn nu overbodig. Binnen nu en een paar jaar koopt iedereen met een eigen huis zonnepanelen. De terugverdientijd zonder subsidies is op dit moment al circa 10 jaar, terwijl je er ruim 35 jaar gratis elektriciteit voor terug krijg.

    En huiseigenaren die het goed aankopen verkopen hun huis er sneller door, bijv. met volledige zwart zonnepanelen geïntegreerd in het dak is mooier als dakpannen en daarbij kan een huiseigenaar tot wel 50% van de hypotheekrente terugvragen van de fiscus. Netto is dat voordeliger dan (grijze) elektriciteit van een energiebedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *