Minder kans op borstkanker dankzij koffie

Bron: United Nations Photo (flickr.com)
Er werd altijd gedacht dat koffie slecht voor je is, maar steeds meer onderzoeken bewijzen het tegendeel. Zo bleek al dat door het drinken van koffie het risico op een hartziekte minder wordt en dat ook hartkloppingen verminderen. Nieuw onderzoek levert nog meer pluspunten voor het zwarte goud. Vrouwen die regelmatig koffie drinken, hebben minder kans op borstkanker.

57% minder kans
Deskundigen van het Karolinska Instituut in Stockholm analyseerden gegevens van bijna 6.000 vrouwen na hun menopauze. De resultaten bewijzen dat koffie het ontwikkelen van oestrogeen-receptoren, wat borstkanker veroorzaakt, tegengaat. Een vrouw die vijf of meer koppen koffie per dag drinkt, blijkt 57% minder kans op borstkanker te hebben in vergelijking met de vrouw die 1 kopje of minder per dag drinkt.

Nader onderzoek
Dit onderzoek lijkt te bevestigen wat onderzoekers eerder al ontdekten: dat het drinken van koffie het krijgen van borstkanker vermindert. Echter, het vermoeden bestaat dat koffie diverse typen borstkanker op een verschillende manier kan beïnvloeden en dat het de kans op een bepaalde vorm vermindert, terwijl het de kans op het krijgen van een andere vorm van borstkanker juist groter maakt. Daarom hebben de onderzoekers aangegeven dat er nog meer onderzoek noodzakelijk is.

Bron: dailymail.co.uk, medischdossier.org

Lees ook:

LED’s besparen energie, maar werken ook tegen Alzheimer
Ontbijt je mee?
Stop met stampen: zingen is beter voor ontwikkeling kinderen

Advertisement

One comment

 1. Cafeine heeft een negatief effect op oestrogeen (het vrouwelijke hormoon)… Wat weer kan leiden tot allerlei andere lichamelijke klachten en ziektes zoals aan de baarmoeder en het Hart!

  Inname van cafeine zorgt ervoor dat je vet uit je gezicht en billen verbrand waardoor je tijdelijk meer energie hebt maar je kan er dus ook snel uit gaan zien als een ‘junk’ (wat zeker niet aantrekkelijk is bij vrouwen) en je raakt snel ‘opgebrand’ en dus uitgeput als je weinig lichaamsvet hebt…
  Bovendien is het (vooral voor vrouwen) zeer ongezond om te weinig lichaamsvet te hebben (dat veroorzaakt o.a. sterke hormoonschommelingen wat weer tot andere lichamelijke en uiterlijke klachten kan leiden)…

  Regelmatig veel cafeine drinken verhoogt bovendien de kans op suikerziekte!

  Zwarte koffie wordt gebrand en bestaat dus uit geoxideerde stoffen… Wat kankerverwekkend is. Regelmatig koffie drinken is dus kankerverwekkend.

  Een gezonder alternatief voor gebrande koffie is Groene koffie. Dat zijn de natuurlijke koffiebonen die niet gebrand zijn.

  Groene Thee (gestoomde thee-blaadjes i.p.v. gebrande 'zwarte' thee blaadjes) geeft ook meer energie, bevat weinig cafeine, geen calorien, is dorstlessend i.p.v. uitdrogend, bevat anti-oxidanten en heeft een reinigende werking op tanden, mond, keel en lichaam en is juist lekkerder zonder suiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *