Parlementslid wil CO2-uitstoot reduceren door regenwoud te kappen

Foto: hsingy, flickr
De CO2-uitstoot is tot een nieuwe recordhoogte gestegen. Het Amerikaanse parlementslid, Dana Rohrabacher, heeft echter een slim plan om hier iets aan te doen: regenwoud kappen!

Volgens Rohrabracher wordt 80% van de uitstoot veroorzaakt door rottend plantmateriaal, en daarom moeten we de regenwouden kappen om CO2-uitstoot te reduceren. Volgens website The Grist is dit net zoiets als zeggen: aangezien je lichaam van voedsel bloedsuiker maakt, kun je het beste frisdrank blijven drinken, maar je bloed laten wegzuigen.
Volgens wetenschappers is natuurlijk co2-uitstoot juist niet het probleem, het probleem is de CO2-uitstoot veroorzaakt door mensen. Wetenschappers wijzen er ook op dat het kappen van regenwoud juist een negatief effect heeft op het vermogen van bomen om kooldioxide uit het klimaat te zuiveren, waarmee het overschot dat mensen veroorzaken juist wordt gecompenseerd. De regenwouden worden in dit verband ook wel ‘de longen van de aarde’ genoemd. Maar zoals Grist zegt: “Ach, wetenschappers, die zeggen maar wat… We weten toch allemaal al lang dat de opwarming van de aarde wordt veroorzaakt door winden van Dinosaurussen!”

Bron: New York Times

Advertisement

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *