Geen last meer van muggen dankzij wetenschap

Foto: wikimedia commons

Gooi die stinkende geurkaarsen maar in de prullenbak. Wetenschappers hebben een betere manier ontdekt om muggen uit de buurt te houden. Ze brengen de vervelende steekbeesten in de war met natuurlijke stoffen.

Muggen vinden mensen op hun geur. Menselijke lichamen stoten CO2 uit die de muggen gebruiken om hun prooi te lokaliseren. Wetenschappers van de Universiteit van Californië hebben nu drie manieren ontdekt om dit proces te verstoren.

Bij de eerste methode maken ze met remstoffen hexanol en butanal de opname van CO2 door muggen onmogelijk. Bij een tweede methode brengen ze de muggen in de war met nep CO2. Een derde manier behelst het volledig uitschakelen van de CO2 receptoren van de muggen.

Volgens de wetenschappers is het relatief eenvoudig en goedkoop om deze stoffen in grotere hoeveelheden te maken. Het maakt een betere bestrijding van ernstige ziektes, zoals malaria en knokkelkoorts, mogelijk.

Bron: Mo.be

Lees ook

Advertisement

4 comments

  1. Als je de muggen belet om bloed te eten, wat gebeurt er dan met de dieren die de muggen(larven) eten? Is dat dan gewoon jammer voor ze, of is daar ook een oplassing voor bedacht?

  2. Hexanol en butanal ruik je ook hoor! Nepetalactone in kattenkruid etherische olie schakelt de CO2 receptor van muggen ook uit. Dit ruikt ook niet heel verkeerd, veel beter dan citronella. Een beetje munt/citroen/kruidig. Dus ik verwacht in de toekomst nog veel kattenkruid anti-muggen middelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *