Keuringsdienst van Waarde: Eco-toiletpapier? Doe niet zo duur

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Bij het boodschappen doen voor de grote boodschap stuitte een kijker van de Keuringsdienst van Waarde op een merkwaardige uitleg. Gemaakt van ‘speciaal geselecteerd, onbewerkt papier, 100% gerecycled’, staat er op de puur en eerlijke rol van Albert Heijn. Deze verwarrende en onthutsende uitzending maakt korte metten met deze claim. Er wordt geen speciaal papier geselecteerd voor toiletpapier. Voor dat prachtige witte kleurtje is wel degelijk een chemisch proces nodig, al wordt hier erg schimmig over gedaan door de producenten. En wat vroeger gerecycled papier heette, wordt nu “eco” genoemd, maar het is precies hetzelfde. Je betaalt alleen veel meer.

Advertisement

One comment

  1. Als ze nu gewoon evven kijken of er een ECO-keur merk op de verpakking van de WC rollen staat.
    dan weten ze meteen dat het niet ecologisch is. want zeer waarschijnlijk staat dat er niet op.
    zolang er geen ECO-keur merk opstaat is het niet ecologisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *