Maakt shampoo ons dik?

Foto: SCA Svenska Cellulosa Aktiebolaget (Flickr)
Het leek zo makkelijk. De obesitas-golf waarmee het Westen wordt overspoeld, en in ons kielzog de rest van de wereld, was een kwestie van een doorgeslagen energiebalans: we eten te veel en bewegen te weinig. Maar wetenschappers komen langzamerhand tot het inzicht dat de obesitas-epidemie veel gecompliceerder ligt dan calorieën in en uit. Het zou ook veel te maken hebben met de toegenomen hoeveelheid chemicaliën in ons leven. Het leefmilieu op aarde is in de afgelopen decennia sterk veranderd door de exponentiële groei in productie en gebruik van synthetische en niet-organische chemicaliën.

Nieuwe vijanden in de strijd tegen de zwaartekracht zijn volgens dit interessante artikel op Grist.org, plastic waterflesjes, magnetron- en vaatwasser veilige voedselverpakkingen, en 70% van de populaire cosmeticaproducten, shampoos en zeep. Koop je bij de Body Shop, dan kun je shampoo trouwens niet de schuld geven van je overgewicht.

Bron: Grist.org

Lees ook:

Zo zon je gezond en veilig

Advertisement

5 comments

  1. komt nog eens bij dat je eigen lichaam de beste haar conditioning aanmaakt! en dat is een fijne soort vet. als je de haren elke dag wast word je hoofdhuid lui! en gaat je lichaam wat anders doen met het vet Opslaan!!

    ik was mijn haar heel weinig elke maand, en dat is echt meer dan genoeg. het ruikt lekker en is niet vies vet en erg gezond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *