Cartoon: het verschil tussen biologisch en niet-biologisch

Bron: shoeboxblog.com via froot.nl

Advertisement

10 comments

  1. Deels waar, maar als men bewuster zou leven, of nog beter zou verstaan te leven, dan worden die producten zeker goedkoper, Tip: rechtstreeks kopen bij de producenten van deze producten!! Of je nu km. maakt naar al die mega stores of gewoon naar de boerderij?
   Kijk deze documentaire eens, wordt in oktober uitgezonden! De moeite waard en het leuke, biologisch kun je vaak ook nog voor niets ophalen! Dat zou toch velen veel lekkerder moeten smaken!
   Taste the Waste http://www.tastethewaste.nl
   Nederlanders gooien per jaar 2,4 miljard euro aan voedsel weg

   1. U hoeft geen u te zeggen, hoor!

    Mooi initiatief! Niet plantaardige producten zoals vlees, waar levende wezens voor gedood worden zouden eigenlijk altijd voor het einde van de houdbaarheidsdatum moeten worden ingevriest. Of weggeven worden aan opvanghuizen e.d. Vlees weggooien omdat het niet verkocht wordt is echt een DoodZonde!

 1. @Frissewind Ik geloof niet dat de AH alleen maar puur & eerlijk verkoopt omdat ze de wereld verbeteren willen. Ze zien ook verdienpotentieel. Hetzelfde geldt voor biologische producenten: die zien een markt voor spullen waar ze meer geld voor kunnen vragen vanwege de betere kwaliteit. Dus de cartoon heeft wel degelijk een punt.

 2. Die verkopen niet puur biologisch??Heb je daar al wel eens een biologische komkommer gezien? Kaarsrecht????Bestaat en kan niet, dus daar wordt je gewoon opgelicht, maar wat wil je ook met zoveel plastic mensen, alles geleased en of hypotheek, niets van zichzelf! Weten niet eens dat een tomaat aan een struik groeit?? Daar zit het hem, de meest domme periode van sinds de mens bestaat, de generaties van na '70!! Stuur je hierbij een documentaire die in oktober groots uitgezonden gaat worden, zal je veel opheldering doen geven over de realiteit!
  Taste the Waste http://www.tastethewaste.nl
  Nederlanders gooien per jaar 2,4 miljard euro aan voedsel weg

  1. dus jou kinderen c.q. kleinkinderen zijn dom!!!! Misschien had je ze dan zelf beter moeten uitleggen hoe alles groeit en bloeit.

   Mijn kinderen weten namelijk wel, dat een tomaat aan een struik groeit.

 3. BioLogische producten worden op een puur natuurlijke manier en met veel zorg voor kwaliteit, mens, dier en de natuur gemaakt… Dit is beter voor de gezondheid van mens, dier en de natuur, duurzaam en dat kost gewoon meer. Kwaliteit is nooit duurkoop.
  En wie het nog te duur vind kan natuurlijk ook z'n eigen BioLogische moestuin beginnen…

  Tijdens m'n studententijd heb ik een paar jaar part-time als kassiere gewerkt bij een grote supermarkt en weet dus dat de meeste mensen het meeste geld uitgeven aan ongezonde troep zonder enige voedingswaarde… Maar alleen maar callorien, slechte vetten, heel veel E-nummer en schadelijke stoffen chemische stoffen als smaakversterkers en zoetstoffen…Voor minder geld hadden ze lekkere voedzame BioLogische producten kunnen kopen. De BioLogische basisproducten zijn echt niet veel duurder dan de zogenaamde A-merken.

  Niet zo heel lang geleden was trouwens alles van nature gewoon BioLogisch…
  Nu zitten er in goedkope producten ongeveer 6 of meer E-nummers!
  E-nummers worden ook nog eens getest op dieren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *