Zo erg is het olielek in de Noordzee

Grafiek: hetkanWel. Bron: Wikipedia


Elk olielek is er één teveel. Gelukkig komt het olielek in de Noordzee nog niet in de buurt van eerdere bekende olierampen.

Bron: Wikipedia, “List of oil spills”

Lees ook

Vergeet het regenwoud: plastic bomen hebben we nodig

Minimum dosis beweging vastgesteld: slechts 15 minuten per dag

Laat je inspireren door duurzame doeners

Advertisement

10 comments

  1. Vind het staatje niet zo informatief. De aller aller grootste rampen vergelijken met een "klein"lek. Wat kleiner vergelijking materiaal zou nuttig zijn. Ik bedoel maar, je gaat een autobom ook niet vergelijken met een atoombom.

  2. De grafiek zegt dat we ons voorlopig nog niet gek moeten laten maken. De ene olieramp is de andere niet.

    Neemt niet weg dat de situatie inderdaad altijd ernsitig is, en er veel meer zaken van belang zijn. Ben dan ook benieuwd welke grafieken Grueber heeft in dit verband.

  3. Dze grafiek suggereert dat de olielekken steeds minder groot worden. Indien de opsteller de x-as had gebruikt in volgorde van jaartal, beginnend bij 1989 en eindigend bij 2011, zoals gebruikelijk is dan krijg je een heel ander beeld. Cursusje statistiek volgen evt met wiskunde (kansberekening) om meer informatie aan de lezer te kunnen presenteren!

  4. @Frissewind

    Je reactie: "dat is ook een interessante grafiek" Ik neem aan dat je mijn commentaar in zijn geheel heb gelezen> Cursusje statistiek volgen evt met wiskunde (kansberekening) om MEER INFORMATIE AAN DE LEZER TE KUNNEN PRESENTEREN! Dit even voor de duidelijkheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *