Vergeet wifi, je LED lamp geeft straks internet door

Mensen met angst voor straling kunnen uit de kelder komen en hun aluminium hoedje af zetten. Want wifi is binnenkort verleden tijd. De Duitse wetenschapper Harald Haas heeft uitgevonden hoe je gewone huis-tuin-en-keuken led lampen kunt gebruiken om data door te geven.

Het probleem met wifi is dat er veel energie nodig is om een krachtige straal uit te zenden waarmee je het internet op kan of een video kunt afspelen. Daarbij zijn er ook nog eens twijfels over hoe gezond die straling is. En er zijn problemen met de capaciteit: er zijn straks teveel apparaten die van dezelfde frequentie gebruik moeten maken.

Harald Haas wil daarom licht gebruiken om data te verzenden. Die techniek bestaat in feite al: je afstandbediening werkt op infrarood licht. Haas’ idee is om LED lampen te gebruiken. Deze kunnen overal in huis geïnstalleerd worden en kunnen dan door zeer snelle wisselingen in de intensiteit van het licht signalen uit zenden.

Deze nieuwe ontwikkeling brengt eigenlijk alleen maar goed nieuws:

 • Het menselijk oog kan de signalen niet opvangen: je hebt er dus geen last van.
 • Gewoon licht heeft 10000 keer meer capaciteit dan radiogolven. Er is zat ruimte voor nieuwe toepassingen.
 • Overal waar lampen zijn, kunnen signalen uitgezonden worden.
 • Gewoon licht levert geen gezondheidsrisico’s: we zijn immers als mensen geëvolueerd met licht.
 • De methode is zeer energie efficiënt

De grote vraag is alleen: wanneer is deze fantastische techniek klaar voor gebruik?

Lees ook

5 doorbraken in zonne-energie

Deze laptop drinkt water, ademt zuurstof

Stukjes hout blijken goud

Advertisement

3 comments

 1. Het zijn juist de onafhankelijke wetenschappers en stralings-deskundigen die ons terecht duidelijk proberen te maken dat de gepulste elektromagnetische straling van WiFi, GSM e.d aangetoond schadelijk is voor Mens, Dier en de Natuur!

  WiFi, GSM- en UMTS-zendmasten e.d. werken met gepulste elektromagnetische straling. Bij gepulste elektromagnetische straling wordt er een niet constant signaal verzonden op verschillende soorten frequenties. Gepulste straling komt in de natuur niet voor.

  Het is al wetenschappelijk aangetoond dat deze gepulste straling schadelijk is voor Bomen, Gewassen en Bijen: http://www.inspirerendleven.nl/blog/wifi-en-gsm-s

  BSc PhD. Andrew Goldsworthy, ere-docent Biologie aan het Imperial College in London, onderzoekt al meer dan 30 jaar de biologische effecten van elektromagnetische velden. Hij was een van de sprekers op het eerste symposium over ‘Het effect van elektromagnetische straling op bomen’ en zegt hierover het volgende: “Het is al aangetoond dan DNA van dierlijk weefsel na een paar uur blootstelling aan straling van mobiele telefonie, in stukjes uiteenvalt. Dit leidt tot mutaties, verlies van celfuncties en mogelijk celdood.”
  Zie hem hier aan het woord: http://www.youtube.com/watch?v=LIXwsAFvFDQ&fe
  Deze schade aan het DNA kan ook de foutieve versnelde celdeling veroorzaken die tumoren vormen bij mens en dier en bastknobbels bij bomen…

  Wetenschappelijk onderzoek aan de Universiteit Leuven toonde ook al aan dat ratten die aan WiFi-, GSM- en antenne-straling worden blootgesteld, dubbel zo vaak sterven (aan tumoren) dan ratten die niet worden blootgesteld aan die straling. 60 procent van de ratten die werden blootgesteld aan de straling stierven een vroegtijdige dood en 16 van de 17 ratten waarop vervolgens autopsie werd gepleegd, bleek te zijn gestorven aan een tumor. Het genetisch erfgoed van ratten zou voor 90 procent overeenkomen met dat van mensen…
  Bron: http://www.demorgen.be/dm/nl/992/Wetenschap/artic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *