Verminder straling in je huis. 5 tips

Bron: ComputerMonger (flickr.com)

Steeds meer mensen hebben een wireless verbinding thuis. En ook op kantoren wordt er steeds vaker gebruikt gemaakt van deze mogelijkheid om online te gaan. Maar wetenschappers maken zich ongerust over de effecten van elektromagnetische straling van draadloos internet (wifi) en mobiele telefonie op mens en natuur. Wetenschappelijk onderzoek van de afdeling plantcelbiologie van de Universiteit van Wageningen en de gemeente Alphen aan den Rijn, lijkt er op te wijzen dat bomen en gewassen ziek worden als ze aan wifi worden blootgesteld.

Door het niveau van de huidige communicatie staan we voortdurend bloot aan allerlei straling. Sommige mensen noemen dit wel “elektrosmog“. Voorlopig zal dit niet veranderen. Zelfs als je zelf geen wifi hebt, sta je bloot aan deze elektrosmog. Hoewel er op dit moment nog geen wetenschappelijk bewijs is dat het schadelijk is, kun jij al een aantal stappen ondernemen om de hoeveelheid straling in jouw huis te beperken.

Tijdschakelaar

Zet je router op een automatische tijdschakelaar, zodat hij ’s nachts uitschakelt en jij niet blootgesteld wordt aan je eigen netwerk.

Locatie router

Zet de router niet onder je bureau, maar op een plek waar niet gewerkt wordt.

Kabel

Natuurlijk is er het gemak van WiFi, maar vraag jezelf af of je het thuis echt nodig hebt. Je kan er ook voor kiezen om gebruik te maken van een kabel. Dit is veiliger, sneller en kost minder energie.

Aluminiumfolie

Aluminiumfolie houdt straling tegen, dus wikkel de antenne van je router ermee in.

Denk aan de buren

Hebben de buren hun router in de slaapkamer? Vraag hen dan ook om bovenstaande maatregelen te nemen. Een andere mogelijkheid is om de muur op die plek te bekleden met aluminiumfolie.

Bron: hetkanwel.nl, gewoonlekkergroen.nl

[adrotate banner=34]

Lees ook:
Pandapoep verlaagt benzineprijzen
Spuitbus brengt zonnecellen overal
Greenpeace blokkeert bouwplaats Essent

Advertisement

10 comments

 1. Tja, hoe ver kun je gaan, als je bang bent voor radio golven kun je beter niet in een druk bevolkt land als Nederland gaan wonen, het uitschakelen van je eigen WiFi netwerk heeft geen enkel invloed op de totale EM straling in je leefomgeving.

  1. Bang zijn heeft er niets mee te maken. Als je pech hebt kun je goed van dit soort gepulste velden last hebben. Maar ook van normale 24-per-dag-stralende DECT telefoons.
   Helaas hebben veel mensen hinder van deze 2 bronnen (en meer). Op diverse scholen in het buitenland is het al verboden. Zie eens http://www.magdahavas.com en stichtingehs.nl
   Alle beetjes helpen.

 2. Het is al wetenschappelijk aangetoond dat de gepulste straling van draadloze zend en ontvangstapparatuur zoals WiFi , GSM, DECT e.d. schadelijk is voor Mensen, Dieren, De Natuur….
  Zoals bijvoorbeeld de Bomen, Gewassen en Bijen: http://www.inspirerendleven.nl/blog/wifi-en-gsm-s

  BSc PhD. Andrew Goldsworthy, ere-docent Biologie aan het Imperial College in London, onderzoekt al meer dan 30 jaar de biologische effecten van elektromagnetische velden. Hij was een van de sprekers op het eerste symposium over ‘Het effect van elektromagnetische straling op bomen’ en zegt hierover het volgende: “Het is al aangetoond dan DNA van dierlijk weefsel na een paar uur blootstelling aan straling van mobiele telefonie, in stukjes uiteenvalt. Dit leidt tot mutaties, verlies van celfuncties en mogelijk celdood.”
  Zie hem hier aan het woord: http://www.youtube.com/watch?v=LIXwsAFvFDQ&fe
  Deze schade aan het DNA kan ook de foutieve versnelde celdeling veroorzaken die tumoren vormen bij mens en dier en bastknobbels bij bomen…

  Wetenschappelijk onderzoek aan de Universiteit Leuven toonde ook al aan dat ratten die aan WiFi-, GSM- en antenne-straling worden blootgesteld, dubbel zo vaak sterven (aan tumoren) dan ratten die niet worden blootgesteld aan die straling. 60 procent van de ratten die werden blootgesteld aan de straling stierven een vroegtijdige dood en 16 van de 17 ratten waarop vervolgens autopsie werd gepleegd, bleek te zijn gestorven aan een tumor. Het genetisch erfgoed van ratten zou voor 90 procent overeenkomen met dat van mensen…
  Bron: http://www.demorgen.be/dm/nl/992/Wetenschap/artic

  Zie ook: http://www.metronieuws.nl/lifestyle/zendmasten-ka

  1. woon in een inleun woning in een verzorgings huis ,,daar hebben ze een jaar geleden wifi geplaatst ,,vind het idioot ,,,de laatste tijd steeds niet lekker ,de gangen en zitten vol met die dingen ,dus ook straling in mijn kamer ,wat kan ik er aan doen,
   vind het ook raar dat er in bussen enzo zit ,,waarvoor in vredes naam ,,,
   en we hebben niets inte brengen ,groet mevr vd molen 83 jaar m

 3. Cellphones 'a threat to unborn babies'
  Scientists issue new warnings:

  The scientists produced warnings specifically for cellphone and cordless phone users, including:

  -a recommendation that pregnant women stay away from cell and cordless phones, and away from people using them;

  -a "strong" recommendation that children of any age must not use cell or cordless phones, or palm-top computers;

  -that users should keep cellphones away from the head and body at all times;

  -that phones be switched off before being put in a user's pockets;

  -that schools use wired internet access instead of wireless connections because wireless connections "create pervasive and prolonged electromagnetic exposures for children";

  -avoid using any wireless devices – including baby monitors, wireless internet, wireless security systems, wireless power transmitters and wireless headsets – which might produce potentially harmful radiation.

  Bron: http://www.timeslive.co.za/local/article899651.ec

  “WHO: “gsm-gebruik kan kankerverwekkend zijn”
  Het agentschap van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO voor onderzoek naar kanker is onlangs tot de conclusie gekomen dat het gebruik van mobiele telefoons “mogelijk kankerverwekkend” kan zijn voor de mens.
  Een 31-koppige expertengroep van het agentschap wisselde in Lyon een week lang informatie uit over de mogelijke carcinogene effecten van gsm-gebruik en kwam tot de slotsom dat gsm-gebruik mogelijk kankerverwekkend is.
  De experts verwijzen volgens voorzitter Jonathan Samet van de werkgroep naar studies die aantonen dat regelmatig gsm-gebruik een ernstig verhoogd risico op glioom veroorzaakt. Dat is een vorm van hersenkanker die gelinkt wordt aan de praktijk waarbij men de gsm tegen het hoofd aandrukt en geen oortje gebruikt.
  “Een opvallend besluit als je bedenkt dat de WHO een erg voorzichtige organisatie is in uitspraken over dergelijke gezondheidseffecten”, reageert Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum (Groen!). Hij vindt dat de verantwoordelijke ministers overleg moeten organiseren met scholen om straling in de omgeving van kinderen te beperken.
  Twee weken geleden adviseerden experts van de Raad van Europa om gsm’s uit scholen te weren.”
  Bron: http://www.demorgen.be/dm/nl/5401/Multimedia/arti

 4. Goed dat HetkanWel iets probeert te bedenken tegen de schadelijke gepulste elektromagnetische straling van draadloos internet (WiFi) en mobiele telefonie e.d….

  (Bij gepulste elektromagnetische straling wordt er een niet constant signaal verzonden op verschillende soorten frequenties. Dit soort gepulste elektro-magnetische straling komt in de natuur niet voor en het is al vele malen wetenschappelijk aangetoond dat gepulste straling schadelijk is voor Mens, Dier en de Natuur: http://www.inspirerendleven.nl/blog/wifi-en-gsm-s… )

  Digitale vormen van straling zijn meestal gepulst, zoals bij: GSM, DECT, Babyfoon, CT2, UMTS, WiFi/WLAN, HSDPA/HSUPA USB-Dongel, Bluetooth, GPRS/EDGE, WiMAX, C2000, P2000 en Radar.

  De enige manier om jezelf, je (ongeboren) kinderen, je omgeving, (huis)dieren en de natuur niet onnodig bloot te stellen aan die bewezen schadelijke gepulste elektromagnetische straling…Is door gewoon met een kabel te internetten i.p.v. draadloos en te bellen met een vaste telefoon i.p.v van een mobiele telefoon (GSM en Dect e.d.).
  Want ook al gebruik je je mobiele telefoon of router niet… Dan nog wordt er continue een gepulst signaal uitgezonden door je mobiele telefoon/Dect-huistelefoon en WiFi. Je kunt dit signaal alleen stoppen door de stekker van het apparaat (Wifi-router en Dect-telefoon) uit het stopcontact te trekken en de batterij uit je mobieltje te halen…

  1. Zie hier een samenvatting van het eerste Internationale Wetenschappelijke symposium over "Het effect van elektromagnetische straling op bomen":
   http://youtu.be/LIXwsAFvFDQ

   …De onafhankelijke Wetenschappers/Experts zijn er duidelijk over: De gepulste elektromagnetische straling van Mobiele telefoons en WiFi e.d. is Zeer schadelijk voor Bomen, Gewassen en Dieren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *