Nieuwe centrale Fukushima ontploft gegarandeerd niet

Foto: Abode of Chaos, Flickr

Op 25 kilometer afstand van de ontplofte kerncentrale in Fukushima, wordt een nieuwe centrale gebouwd, net buiten de evacuatie zone. Deze ontploft gegarandeerd niet: de centrale loopt namelijk op zonnepanelen i.p.v. kernsplitsing. En kinderen zijn er van harte welkom.

De zonnecentrale wordt gebouwd door het Japanse entertainmentbedrijf Kids City Japan. Het bedrijf beheert al een pretpark waar Japanse kinderen kunnen ervaren hoe het is om een bepaald beroep uit te oefenen. Het is de bedoeling dat kinderen in het nieuwe zonnepark mee kunnen helpen om zonnepanelen te bedienen en te beheren.

De centrale krijgt een vermogen van 1MW en wordt gebouwd in het Japanse dorpje Minamisoma op een terrein dat door de tsunami verwoest is. Een groot deel van het dorp ligt binnen de evacuatiezone en is niet meer bewoond.

Bron: Daily Telegraph

Lees ook

Test: voorspel jij de toekomst beter dan de experts

Geld verdienen met zonnepanelen

Praat mee over kernenergie aan de borreltafel

Advertisement

2 comments

    1. Niet stralingsvrij (dat is nergers) maar minder dan de afgesproken norm, gemiddeld voor want de grens is 25 km genomen
      Volgens het bericht komt het pretpark net buiten de "verboden" zone en net als bij ons is de norm alles of niets. Binnen de zone veilig, buiten de zone onveilig. Dat kinderen gevoeliger zijn voor staling is blijkbaar onbelangrijk, dat de grove 25 km staal de heersende windrichting negeert, doet niet ter zake!

      Niet alleen in Japan, ook in Nederland gaat dat ook zo. Langs de snelweg mag je een school bouwen mits je aan de normen voldoet. Dat luchtvervuiling, lawaai e.d ook buiten de norm schadelijk kan zijn, speelt geen rol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *