Moslims laten zich niet gek maken door Leefbaar Rotterdam

Skyline van Rotterdam. Foto: havankevin, Flickr

Volgens Bolkestein is de integratie geslaagd. Moslims zijn het met hem eens, blijkt uit onderzoek. De overgrote meerderheid van moslims voelt zich namelijk prima thuis in Rotterdam (74%) en Amsterdam (84%). Dat is een stuk hoger dan in andere Europese steden als Parijs en Marseille waar slechts iets meer dan de helft zich thuis voelt (resp. 54% en 55%). Londen staat wat betreft Home Sweet Home-gevoel gelijk aan Rotterdam (74%).

Antwerpen is Europa’s topper met 88%. En dat is opmerkelijk, aangezien in deze stad het Vlaams Belang flink populair is.

Een ander opvallend detail is dat moslims zich iets meer thuis voelen in hun stad dan in Nederland. 79% van de Amsterdamse moslims voelt zich thuis in Nederland (-5% t.o.v. thuis gevoel in de stad). In Rotterdam geldt dat voor 66% van de moslims (-8%).

Het onderzoek is uitgevoerd door de Open Society Foundations van filantroop Soros in samenwerking met lokale universiteiten, waaronder de Universiteit Leiden en de Universiteit van Amsterdam.

Bron: Welingelichte Kringen, Gazet van Antwerpen, Moslims in Amsterdam (pdf), Moslims in Rotterdam (pdf)

Lees ook

Al Gore wil jouw facebook account

Moslims willen Groene Ramadan

Koran en bijbel lijken meer op elkaar dan gedacht

Advertisement

20 comments

 1. Het probleem is dat steeds meer autochtone nederlanders zich niet meer thuis voelen. Zeker in A'dam en R'dam zijn er dteeds minder oorspronkelijke nederlanders , die dit land hebben gevormd en rijk gemaakt. Hoe meer moslims er komen hoe slechter het ook zal gaan. Zo is het in alle door moslims veroverde gebieden gegaan de afgelopen 1400 jaar. Volgens de moslims staat alle wetenschao in de Koran. Ja, wat moet je dan nog? Weg vooruitgang! Ik weethet, de waarheid is niet leuk en er zullen wel weer zure reacties komen, maar daardoor verandert de waarheid niet. Doeg !

  1. Dus als de autochtone nederlanders zich niet meer thuis voelen in hun eigen land dan is de integratie geslaagd. ? Als de moslims zich maar thuis voelen , dáár gaat het om ! Dat is nog eens een logische gedachtengang.! De logica van een cultuurrelativistisch ,politiek "correct"figuur (let op de aanhalingstekens ;-)) of beter een kip zonder kop. Alle culturen zijn even goed, zelfs de koppensneller- en kanibalenculruur. Of niet Frissewind?

 2. In het stukje hierboven staat : " Volgens Bolkestein is de integratie geslaagd."
  Als men nu de desbetreffende link opent, dat ziet men dat Bolkenstein dat in het geheel niet gezegd heeft.
  Er staat onder meer te lezen:
  "En uitgerekende dezelfde Frits Bolkestein stelt nu, opnieuw op basis van neutrale cijfers, DAT HET BETER GAAT met de integratie dan 20 jaar geldeden."
  En dat is is uiteraard helemaal niet hetzelfde.
  De schrijver van dit stukje is derhalve een leugenaar . En wellicht zelfs met politiek-correcte opzet .

 3. Hahah, we zijn super politiek correct, Olga. Saai he. Maar je hebt wel een punt: het gaat beter met de integratie, volgens Bolkestein zelfs zoveel beter dat iedereen die roept dat dit niet zo is, nodeloos problemen maakt.

  We've got bigger fish to fry.

 4. You are the bigger fish to fry, Frissewind. En Bolkenstein is een oude, seniele vis , die niet meer te eten is laat staan te bakken. Als het "roepen dat HET niet zo is " zo nodeloos is, waarom dit zinloze blog dan? 😉

 5. Ja, maar de integratie is niet geslaagd en zal ook nooit slagen, tenzij je daarmee bedoelt dat heel Europa islamitisch is geworden.
  Overigens het woord "politiek-correct" is hier ,zoals gewoonlijk, sarcastisch bedoeld. Het betekent in feite dat de aangesprokenen angsthazen, landveraders en volksverlakkers zijn. Maar dat wist jij allang , hé ,Frissewind.

 6. Een vraag aan HETKANWEL.
  Waarom staan er steeds stukken over moslims en de islam op deze site?
  Het gaat nooit over hindoes, boedisten, jehova's getuigen enz. enz.
  Hoe komt dat ? Worden jullie gesponserd door de rijke moslimlanden, of door bepaalde reactionaire partijen?
  Wat is julliebelang hierbij.Moslims hebben jullie hulp niet nodig, die zijn zelf agressief genoeg, vindt je niet?
  Vinden jullie de islam een voorbeeld voor een "groener,eerlijker en leuker leven" ?
  De islam blijkt bijv. helemaal niet eerlijker te zijn voor vrouwen. En om de zoveel uur neer te knielen voor een onbewezen Allah lijkt ook niet echt LEUK. Waarom deze promotie van een haatvolle ideologie( religie?).?

 7. Daar heeft GREENLOVER helemaal gelijk in. Bovendien is dit een optimistische site, maar de islam heeft nauwelijks iets positiefs bijgedragen aan de beschaving, het saldo is uiterst negatief . Er zijn al vele honderden jaren geen bijdragen aan kunst ,cultuur, techniek en wetenschap geleverd door de Islamitische cultuur . Hoe kun je dat ook verwachten van mensen die zich SLAVEN van Allah noemen. Vooral de laatste 100 jaar is er alleen nog maar sprake van oorlog en ellende in de moslimwereld. En ALTIJD zijn DE ANDEREN de schuld! Dit hoor je nooit van andere culturen en volkeren, alléén van de moslims.
  Er is ook geen enkele zicht op verbetering, want de islam berust op de Koran en dat is het onveranderlijke, letterlijke woord van de god Allah. Ook de uitleg ervan staat vast in de hadies, sirat en tafsir, en iedere verder nodige verklaring wordt gegeven door reactionaire geestelijken. Dus , inderdaad, waarom je tijd verspillen aan deze pessimistische , rigide cultuur? En, inderdaad , wat is jullie (Hetkanwel) bedoeling hiermee ?

 8. "Moslims laten zich niet gek maken ".
  Nee, Het is zo dat veel niet-moslims (zgn."ongelovige honden") gek gemaakt worden door de moslims. Denk alleen al aan de marokkaanse schoffies die mensen wegpesten uit hun buurt, vrouwen lastigvallen en uitschelden voor hoer, overvallen plegen, enfin te veel om op te noemen. Iedereen weet dit allang allemaal.
  Waarom dan dit slijmerige geleuter alsof Leefbaar Rotterdam de hele dag moslims loopt te treiteren. Dat is geheel de omgekeerde wereld! Dit is toch wel een uitermate tendtieus stukje, BAH!

  1. Da's waar 'Hetkanwel'. Waarom dat promoten van de lslam en de moslims? Zijn die zieliger of belangrijker dan andere groeperingen? Of is het pure angst van jullie. Hindoes geven geen extra problemen zoals de moslims en de islam, joden ook niet, boedisten niet, katholieken niet, protestanten niet, molukkers niet, chinezen niet, duitsers niet ,…..
   Waarom dit geslijm over de moslims, terwijl het iedereen duidelijk is (of moet zijn) dat ze veel problemen veroorzaken overal op de wereld , en dat is een understatement!

 9. integratie?
  vandaag al weer uitgescholden door een …marokaan
  deze keer was het hollandse kankerhoer
  van wie leert dit jongetje dat? van zijn ouders en zijn moslim kennisen !
  ik hoor dit vaak ook van anderen
  de moslims voelen zich zeker goed thuis dat kun je wel zeggen

 10. Na 20 jaar? Volgens mij moet het zeker zijn: "na meer dan 30 jaar gaat het beter met de integratie". Lekker snel ,toch? Bovendien kun je dagelijks in de media zien dat het een leugen is. Vooral de moslims, want dáár gaat het hier natuurlijk over, stellen steeds meer eisen, terwijl ze niets te eisen hebben.
  En hoe gaat het met de voortdurende aanvoer van nieuwe "medelanders" ?Moslims dus. Dat gaat ook weer meer dan 30 jaar duren.! En zo gaan we maar door; dweilen met de kraan open.
  Verder betekent dat het beter gaat nog helemaal niet dat het goed gaat. Bovendien , waarom moeten wij hinder ondervinden van volk dat de nek breekt om hier naar toe te komen.?? Waarom? Wij autochtonen vragen niet om die mensen.Wat is het nut ervan.? De vernietiging van onszelf?

 11. "Moslims laten zich niet gek maken door Leefbaar Rotterdam" luidt de titel van dit blog.
  Het is een typisch geval ven de zaken omdraaien.
  Leefbaar Rotterdam is in hoofdzaak ontstaan omdat de rotterdammers "gek gemaakt" werden en worden door hoofdzakelijk de moslims, dat mag toch wel duidelijk zijn.
  Leefbaar Rotterdam wil Rotterdam weer leefbaar maken , niet meer en niet minder!

 12. Waarom propageert "Het Kan Wel" de Islam , die overduidelijk fascistisch is, in plaats van deze verderfelijke ideologie te bestrijden.
  Het doel van de Islam is de wereldoverheersing. Dit staat klip en klaar hehaaldelijk in de Koran (het letterlijke woord van de god Allah),bv. in soera 2:193 en 8:39. Daar staat immers :" Strijdt tegen hen tot er geen verzoeking meer is en de godsdienst alleen Allah toebehoort." Die "hen"zijn jullie zelf, de ongelovige niet-moslims. En de moslims nemen dit absoluut serieus. Trouwens "strijden" is in dit verband "oorlog voeren" en "doden"(arabisch: qital), zo staat het is de arabische Koran en zo vatten de moslims het ook op volgens hun officiële uitleg (tafsir) en de hadies (handelingen en woorden van Mohammed). Je kunt het allemaal on-line vinden als je maar wilt.. en niet jullie kop in het zand steken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *