Eco heeft de Steve Jobs-factor nodig (video)

Voorman Steve Jobs maakte van Apple misschien niet het duurzaamste merk ter wereld, zoals blijkt uit deze ranglijst van groene electronicabedrijven. Maar de grote man achter de iPod, iPhone en iPad, die gisteren op 56-jarige leeftijd overleed, blijft wel voor altijd een icoon van doorzettingsvermogen en innovatie. Ook al kende hij de nodige tegenslagen, keer op keer wist hij de wereld te veroveren met nieuwe producten die de manier verbeterden waarop we werken, bellen en muziek luisteren.

Van Apple wordt wel gezegd dat het geen merk is maar een kerk. Hetzelfde geldt voor een groeiende groep duurzame ondernemers en bewuste consumenten. Zij worden wel eens een groene kerk genoemd.

Juist de sterke punten van Jobs, innovatie en doorzettingsvermogen, kan die groene kerk helpen om duurzaamheid mainstream te maken. En wie kan beter uitleggen hoe je dat doet, dan Steve Jobs zelf?

Check ook: 15 inspirerende citaten van Steve Jobs

Internet rouwt om Steve Jobs

Advertisement

2 comments

 1. Steve Jobs heeft met ‘Apple’ de IPhone (GSM met WiFi), IPad (tablet pc die werkt met WiFi), de IPod met WiFi, Apple Airplay enz ontwikkeld die allemaal werken met gepulste straling… Wat Kankerverwekkend is!

  Bij gepulste elektromagnetische straling (van GSM, WiFi e.d.) wordt namelijk een niet constant signaal verzonden op verschillende soorten frequenties. Deze gepulste straling komt in de natuur niet voor.
  Het is al wetenschappelijk aangetoond dat gepulste elektromagnetische straling schadelijk is voor Mensen, Dieren en de Natuur: http://www.inspirerendleven.nl/blog/wifi-en-gsm-s

  BSc PhD. Andrew Goldsworthy, ere-docent Biologie aan het Imperial College in London, onderzoekt al meer dan 30 jaar de biologische effecten van elektromagnetische velden. Hij was een van de sprekers op het eerste symposium over ‘Het effect van elektromagnetische straling op bomen’ en zegt hierover het volgende: “Het is al aangetoond dan DNA van dierlijk weefsel na een paar uur blootstelling aan straling van mobiele telefonie, in stukjes uiteenvalt. Dit leidt tot mutaties, verlies van celfuncties en mogelijk celdood.”
  Zie hem hier aan het woord: http://www.youtube.com/watch?v=LIXwsAFvFDQ&fe

  Deze schade aan het DNA kan ook de versnelde/ foutieve celdeling veroorzaken die tumoren vormen bij mens en dier en bastknobbels bij bomen…

  Wetenschappelijk onderzoek aan de Universiteit Leuven toonde ook al aan dat ratten die aan WiFi-, GSM- en antenne-straling worden blootgesteld, dubbel zo vaak sterven (aan tumoren) dan ratten die niet worden blootgesteld aan die straling. 60 procent van de ratten die werden blootgesteld aan de straling stierven een vroegtijdige dood en 16 van de 17 ratten waarop vervolgens autopsie werd gepleegd, bleek te zijn gestorven aan een tumor. Het genetisch erfgoed van ratten zou voor 90 procent overeenkomen met dat van mensen…
  Bronnen: http://www.demorgen.be/dm/nl/992/Wetenschap/artichttp://www.hln.be/hln/nl/4124/Multimedia/article/

 2. Waarom wordt er in het artikel niet vermeld dat Steve Jobs is overleden aan kanker…

  Steve Jobs heeft namelijk met ‘Apple’ de IPhone (GSM met WiFi), IPad (tablet pc die werkt met WiFi), de IPod met WiFi, Apple Airplay enz ontwikkeld die allemaal werken met gepulste elektromagnetische straling… Waarvan al wetenschappelijk is aangetoond dat dat Kankerverwekkend is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *