Griekenland wil schulden met zon afbetalen

Foto: kokotron, flickr

Gisteren arriveerde de Duitse minister van economische zaken, Philipp Rösler, in Griekenland samen met 60 vooraanstaande Duitse zakenlieden. Onder hen waren ook ondernemers in duurzame energie. Met zijn bezoek wil de minister persoonlijke contacten tussen ondernemers uit de twee Europese landen bevorderen, om nieuwe kansen voor de Griekse economie te creëren.

De Grieken hopen daarbij vooral op investeringen in hun plannen om 20,000 hectare parken voor zonne-energie te bouwen, waarmee duurzame energie geëxporteerd kan worden naar Duitsland. De Griekse economie heeft namelijk nieuwe impulsen nodig om weer te kunnen groeien, anders worden de schulden nooit afbetaald. Zonne-energie zou 60.000 banen creëren volgens Griekse ambtenaren. Het land wil de showcase worden van de Europese ‘sun belt’.

Bron: The Guardian

Advertisement

5 comments

  1. Goed initiatief hoor! Er liggen kansen te over. Ook die van de tweet (dat ze niet met zonvakanties willen betalen). Daar ligt een dikke kans. Ik zou het als reisbureau wel weten. Met voor de Grieken het voordeel dat ze het ze niet zoveel kost als het waard is. Dus sneller uit de problemen.

  2. Ik wil ook wel flink schulden maken en dan mijn schulden afbetalen door een windmolen in mijn tuin te zetten en met stroom af te betalen!Zal wel 100 jaar duren ,maar ja ik heb dan wel lekker genoten van al dat geld dat ik geleend heb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *