Top 7 grappige tweets over Occupy Amsterdam

De media zijn de tel kwijt: De Telegraaf heeft het over 100-en betogers, Niburu over 1000-en. Ondertussen krijgen wij de indruk dat Occupy Amsterdam vooral online plaatsvindt. Een foto-impressie van de demonstratie vind je hier.

Ik sta bij occupy Amsterdam en ik wacht tot een praktisch plan wordt gepresenteerd. Tot nu toe liedjes en een verdwaalde ‘fok de overheid’
@ellesbeijers

Maar ehm… Occupy Amsterdam is normaal toch op 30 april?
@pieterderks

Een paar honderd mensen bij #occupy in Amsterdam. IKEA of Mediamarkt doet dat per uur (in de rustige uren….).
@remcojan

De demonstranten van #OccupyAmsterdam krijgen straks versterking van Prinses Irene, die haar “STOP DE VIETNAMOORLOG”-spandoek meeneemt.
@Koningin_NL

Dat gaat de wereld veranderen hoor… 1000 mensen die hun vrije zaterdag lekker door Amsterdam lopen en roepen “bankdirecteuren zijn stom”
@gijsdekoning

In Amsterdam demonstreren hippies die niet eens werk willen. In Rome demonstreren jongeren die werk eisen #verschil #occupy
@EdgeOfEurope

Is Amsterdam al gevallen? #revolutie #occupy #manman #dtv
@heuswaar

Lees ook:

Ex-president Clinton omarmt Occupy Wallstreet

1000+ mensen aangemeld voor Occupy Amsterdam

Top 7 grappige tweets over de bezetting van Wall Street

Advertisement

8 comments

 1. Grappig.. misschien, maar wel vanuit een totaal onbegrip. Ik was zelf aanwezig bij het protest. Het wrange is dat deze beweging opkomt voor de rechten van iedereen en ziet wat voor ellende er dreigt. Dat de pensioenen vergokt zijn, landen hun soevereiniteit verliezen en de normale burger extreem moet gaan betalen voor de financiële wanpraktijken van een kleine groep is helaas nog niet doorgedrongen. We kunnen pas gaan oplossen als genoeg mensen de problemen onderkennen. Dit is de beginfase van bewustwording.

 2. Daar kan zeker iets inzitten. Adventatious. Op Wall Street begon het ook schoorvoetend, en drie weken later was het een serieus protest.
  Graag zou ik dan leuke tweets hebben gelezen die de boodschap van Occupy hadden verpakt in een humoristisch vondst. Gek genoeg nog niet gevonden, maar ik houd me zeker aanbevolen.

 3. Ter plekke wel veel leuke slogans gezien. 2 die me te binnen schieten "ik ben zo boos dat ik dit bord heb gemaakt", monopoly spel met GAME OVER erop Het in 1 zin samenvatten van de boodschap is lastig omdat de echte algehele boodschap nog geformuleerd moet worden. Dan is het makkelijk scoren met opmerkingen/grappen over de vorm. (maar wel begrijpelijk/deels terecht)

 4. Die Tweets kwamen zeker van uit het beursgebouw…

  Met dat soort tweets doe je natuurlijk helemaal niets goeds!

  En hoezo is onbetaald en vrijwillig op een zaterdagmiddag buiten in de kou een statement maken ten overstaan van de (inter)nationale pers en dus zo ten overstaan van iedereen… En voor die 99 procent van de mensheid die wel hard moet werken om rond te komen/ eerlijk werk wilt doen… 'niet willen werken'?!

 5. Hoezo zijn deze eenzijdige establishment tweets grappig?!

  Om met Zizek te spreken:Het voelt comfortabel om de kleumende kampeerders op beurspleinen weg te zetten als klaplopers, eigendomhaters, dromers en communisten. Ze weten niet eens wat ze willen, praten we elkaar na. Makkelijk om overal tegen te zijn, zuchten we. Hoort u hier ook bij, kijk dan eens in de spiegel: corruptie heeft een gezicht.

 6. In de VS zijn de problemen inmiddels wat groter he…. Er gaan daar 45.000 mensen per jaar vroegtijdig dood omdat ze geen verzekering hebben om medische zorg te betalen.

  We kunnen hier natuurlijk eerder dingen veranderen zodat het hier zover niet komt, maar van de andere kant is die vroegtijdige sterfte ook wel weer goed voor het milieu natuurljk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *