Kunst kan heel goed zonder subsidie

Foto: Daan Roosegaarde Artwork
Terwijl sommige kunstenaars moord en brand schreeuwen vanwege de subsidies op kunst en cultuur, ziet Daan Roosegaarde juist kansen. Samen met een aantal andere jonge kunstenaars weet hij zijn werk aan de man te brengen. Hoe dat gaat, kunst zonder subsidie, vertelt hij in het tijdschrift Ode.

Hier vind je nog vier andere bijzondere nieuwtjes uit het lijfblad voor optimisten.

Advertisement

One comment

  1. Ik wist zonder subsidie mijn kunst aan de man te brengen. Was opboksen tegen de 'gesubsidieerde kunstenaar': een bijkans niet te verslane oneerlijke concurrentie strijd tegen het groot kapitaal. Pikte met keihard werken slechts een graantje mee. Dat is nu voorbij. Ik kreeg meer opdrachten. Nu moet de voorheen gesubsidieerde kunstenaar voor het eerst met mij concurreren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *